Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
george45 napisał(a): Zefciu, jeśli ten gwałciciel jest osobą z pewnego rodzaju zaburzeniami, np. jest dyslektykiem, a konkretniej posiada odmianę dysleksji – dysortografie, będziesz tolerował zaświadczenie z poradni? No tak. Tego argumentu nie uprzedziłem. Z powodu dysleksji też nikt nie zostanie zbanowany. Dotychczas zresztą nikt nie został zbanowany ani z powodu przypadkowych błędów, ani z powodu dysleksji. Więc nie wiem, po co takie sugestie?
|
Śr paź 24, 2018 8:11 |
|
|
|
 |
george45
|
george45 napisał(a): zefciu napisał(a): george45 napisał(a): Zefciu, jeśli ten gwałciciel jest osobą z pewnego rodzaju zaburzeniami, np. jest dyslektykiem, a konkretniej posiada odmianę dysleksji – dysortografie, będziesz tolerował zaświadczenie z poradni? No tak. Tego argumentu nie uprzedziłem. Z powodu dysleksji też nikt nie zostanie zbanowany. Dotychczas zresztą nikt nie został zbanowany ani z powodu przypadkowych błędów, ani z powodu dysleksji. Więc nie wiem, po co takie sugestie? Mają one związek z poniższą wypowiedzią zefciu napisał(a): Uprzedzam od razu zarzut „to będziecie banować, jak ktoś zrobi błąd”. Nie. Fakt, że ktoś zrobi przypadkiem błąd ortograficzny, czy interpunkcyjny nie jest podstawą do ostrzeżenia. Co innego, jeśli ktoś celowo i złośliwie gwałci zasady języka polskiego. Jak ktoś zrobi tych błędów kilka, kilkanaście, w jaki sposób ocenisz czy to złośliwie, czy też jest to spowodowane zaburzeniami jakie posiada gwałciciel?
|
Śr paź 24, 2018 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
george45 napisał(a): zefciu napisał(a): george45 napisał(a): Zefciu, jeśli ten gwałciciel jest osobą z pewnego rodzaju zaburzeniami, np. jest dyslektykiem, a konkretniej posiada odmianę dysleksji – dysortografie, będziesz tolerował zaświadczenie z poradni? No tak. Tego argumentu nie uprzedziłem. Z powodu dysleksji też nikt nie zostanie zbanowany. Dotychczas zresztą nikt nie został zbanowany ani z powodu przypadkowych błędów, ani z powodu dysleksji. Więc nie wiem, po co takie sugestie? Mają one związek z poniższą wypowiedzią zefciu napisał(a): Uprzedzam od razu zarzut „to będziecie banować, jak ktoś zrobi błąd”. Nie. Fakt, że ktoś zrobi przypadkiem błąd ortograficzny, czy interpunkcyjny nie jest podstawą do ostrzeżenia. Co innego, jeśli ktoś celowo i złośliwie gwałci zasady języka polskiego. Jak ktoś zrobi tych błędów kilka, kilkanaście, w jaki sposób ocenisz czy to złośliwie, czy też jest to spowodowane zaburzeniami jakie posiada gwałciciel? Jeśli będą rzeczywiście wątpliwości, będą one rozstrzygane na korzyść użytkownika. W tym przypadku jednak wątpliwości nie było – dysleksja nie objawia się tym, że ktoś wali bez sensu w spację. Dlatego znowi nie widzę zasadności argumentu.
|
Śr paź 24, 2018 10:14 |
|
|
|
 |
Padre77
|
zefciu napisał(a): Jeśli będą rzeczywiście wątpliwości, będą one rozstrzygane na korzyść użytkownika. W tym przypadku jednak wątpliwości nie było – dysleksja nie objawia się tym, że ktoś wali bez sensu w spację. Dlatego znowi nie widzę zasadności argumentu. Aleś się przypiął do tej spacji. Skąd w ogóle wniosek, że więcej spacji jest błędem? Spacja to po prostu przerwa i mogę ją zrobić tak długą jak zechcę i trudno nazywać to błędem. Ot takie widzi mi się.
_________________ "Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą" (Lk 16,31)
|
Śr paź 24, 2018 10:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lekcja z tego taka, żeby nigdy nie dawać władzy zagorzałemu pythoniście, któremu rozwinęły się już pythonowskie idiosynkrazje i któremu śni się po nocach kodowanie w Whitespace'sie.
Dla laików: Python i Whitespace to takie języki programowania, w których spacje są znaczące dla wyniku programu. Używajcie Ruby'ego. :3
|
Śr paź 24, 2018 10:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Padre77 napisał(a): zefciu napisał(a): Jeśli będą rzeczywiście wątpliwości, będą one rozstrzygane na korzyść użytkownika. W tym przypadku jednak wątpliwości nie było – dysleksja nie objawia się tym, że ktoś wali bez sensu w spację. Dlatego znowi nie widzę zasadności argumentu. Aleś się przypiął do tej spacji. Skąd w ogóle wniosek, że więcej spacji jest błędem? Spacja to po prostu przerwa i mogę ją zrobić tak długą jak zechcę i trudno nazywać to błędem. Ot takie widzi mi się. Po pierwsze – bardzo dziękuję za dostarczenie dowodu, że takie zabawy utrudniają cytowanie. Twój post wygląda w mojej przeglądarce normalnie. Ale już gdy cytuję – „rozwala się”. Pozostawiam Twój post jako przykład – niech sobie użytkownicy klikną w „cytuj” i zobaczą, o co mi chodzi. Po drugie – non sequitur – z faktu, że spacja to przerwa nie wynika, że możesz robić tak długą jak zechcesz. Po trzecie – typografią zajmują się przeglądarki, a nie autorzy postów. Autorzy postów piszą treść. Nie wiesz, na jakich urządzeniach wyświetlane są Twoje posty, zatem nie masz merytorycznych podstaw do pracy nad ich typografią. Po czwarte – w przypadkach, o których dyskutujemy nie było problemu z szerokością spacji. Jest to więc już trzeci raz, gdy ktoś przedstawia „argumenty”, które nie mają bezpośredniego związku z dyskutowanym problemem.
|
Śr paź 24, 2018 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
E no. Zdaje mi się, czy w cywilizowanych zakątkach Internetu, jak jest problem techniczny, to informatyk siada i go rozwiązuje, żeby użytkownik mógł, w tym przypadku, walić spacji ile chce i gdzie chce? A w niecywilizowanych panuje ścisły klery... tego, feudalizm, gdzie użytkownik, jak się potknie o niechlujnie schowany kabel, to ma grzecznie nadstawić rzyć, a potem jeszcze pocałować pierścień własti?
Pytanie, po której stronie opowiada się ekipa forum. Cywilizacji naukowo-technicznej, czy daremnych żalów, próżnych trudów, bezsilnych złorzeczeń...
|
Śr paź 24, 2018 11:13 |
|
 |
Padre77
|
zefciu napisał(a): Po pierwsze – bardzo dziękuję za dostarczenie dowodu, że takie zabawy utrudniają cytowanie. Twój post wygląda w mojej przeglądarce normalnie. Ale już gdy cytuję – „rozwala się”. To, że tekst się rozwala to tylko kwestia estetyczna i nijak ma się do trudności cytowania. zefciu napisał(a): non sequitur Czy moderacji forum regulamin nie dotyczy? Cytuj: 5. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski. Znowu zefcio stosuje kary wobec innych za nieprzestrzeganie zasad a sam ma je w nosie. Zefciu pokazuje tutaj mentalność bolszewika, który dostał trochę władzy i pokazuje teraz wszystkim co on może i co oni mogą mu zrobić.
_________________ "Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą" (Lk 16,31)
|
Śr paź 24, 2018 11:21 |
|
 |
george45
|
zefciu napisał(a): Jeśli będą rzeczywiście wątpliwości, będą one rozstrzygane na korzyść użytkownika. W tym przypadku jednak wątpliwości nie było – dysleksja nie objawia się tym, że ktoś wali bez sensu w spację. Dlatego znowi nie widzę zasadności argumentu. W przeciwieństwie do ciebie, nie jestem autorytetem w sprawie objawów zaburzeń spowodowanych dysleksją. Lecz jako laik uważam, że może zbyt pochopnie mogłeś z dyslektyka zrobiłeś gwałciciela. W kilku źródłach wyczytałem czym może między innymi może objawić dysleksja. W dysleksji mogą wystąpić zaburzenia mowy, uwagi, koncentracji i pamięci. Jest terminem stosowanym także w węższym znaczeniu, np. do specyficznych trudności w czytaniu, trudności w wyszukaniu najistotniejszej myśli w tekście. W tym tekście za który dostał bana, dla ciebie była najważniejsza by nie stukał w spację, a dla gwałciciela pisanie w temacie wątku. Odmianą dysleksji jest również dysortografia – specyficzne trudności w pisaniu, przejawiające się popełnianiem różnego typu błędów, w tym ortograficznych, mimo znajomości zasad poprawnej pisowni. Nie przyszło by mi do głowy nazwać cię gwałcicielem tylko dla tego, że zamiast znowu, napisałeś „znowi”. Prędzej podpiął bym to pod jakieś zaburzenia, lub roztargnienie.
|
Śr paź 24, 2018 11:23 |
|
 |
Przeemek
|
zefciu napisał(a): No widzisz. A powinieneś podziękować i na przyszłość starać się pisać tak, żeby druga osoba nie musiała za Ciebie odwalać roboty. Moderator Małgosiaa już raz napisała dlaczego poprawia posty: viewtopic.php?p=998699#p998699Małgosiaa napisał(a): @akruk Nie jestem na etacie korektora, a poprawiam tym, którzy noszą wysoko głowę mając innych za prostaczków. Więc zanim ponownie się wypowiesz w obronie moderatora Magłosiaa. Ty powinieneś najpiew sam zapoznać się z prawdziwymi intencajmi moderatorki, szczególnie zanim zaczniesz mi mówić co ja powinienem. Bo teraz pokazałeś jakim jesteś bezczelnym hipokrytą i nie zadałeś sobie trudu sprawdzenia wszystkich okoliczności korekcji i czy ma sens to co piszesz na jej temat - więc również działasz przeciwko mnie, a "wazeliniarstwem" moderatora Małgosi pokazujesz jakie układy i obiektywny osąd będzie teraz panował na tym forum za twoimi sterami moderatora. zefciu napisał(a): W jaki sposób obraziła Twoją inteligencję? Uzasadnij, że Twoja inteligencja została obrażona. Poczytaj moje posty, to zobaczysz. zefciu napisał(a): A jak inaczej nazywać pisanie postów bez żadnej korekty i bez zastanawiania się, czy mają one w ogóle jakiś sens (choćby gramatyczny)? Udowodnij mi, że moje posty były napisane bez zastanawiania się nad ich sensem? Inaczej łżesz i przeproś. Gdyby moje posty nie miały żadnego sensu, to nie byłybo takiej ich wymiany między nami czy wieloma innymi użytkownikami, więc wymyślasz i ponownie mnie obrażasz - to raz (Co na to moderacja?). Dwa - bezpodstawnie i wielokrotnie zarzuciłeś mi łgarstwo, skąd to wiedziałeś i w jaki sposób do tego doszedłeś, skoro piszę posty bez sensu? Więc wróc teraz do każdego postu w którym napisałeś, że kłamię/łżę i to popraw.
|
Śr paź 24, 2018 22:58 |
|
 |
Przeemek
|
Asienkka napisał(a): Przeemek napisał(a): Po drugie, po tej ostaniej analizie jak mnie obraziłaś i próbowałaś uwłaczać mojej inteligencji, to już nie jest tylko sprawdzanie ortografii. Nie mam ochoty i nie muszę nic tobie udowadniać, póki odpowiednie konsekwencje za ten wyczyn nie zostaną wyciągnięte. O którą analizę Małgosi Ci chodzi - obraźliwą i uwłaczającą Twojej inteligencji? Interesuje mnie również fragment, gdzie chamsko obraża Twoją inteligencję? Treść postu jest tutaj: viewtopic.php?p=1017923#p1017923A tutaj końcowa analiza: Małgosiaa napisał(a): To taka "na szybko" analiza Twojego postu, która obrazuje możliwości autora dotyczące właściwej interpretacji różnych tekstów, w tym biblijnych.
|
Śr paź 24, 2018 23:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przeemek napisał(a): Poczytaj moje posty, to zobaczysz. Czytałem te Twoje napuchnięte posty. I nie widzę, żeby Małgosia Cię w Twoich własnych postach obrażała. Dlatego wskaż konkretnie, jak obrażono Twoją inteligencję albo przestań się uskarżać na nie wiadomo co. Cytuj: Udowodnij mi, że moje posty były napisane bez zastanawiania się nad ich sensem? Przecież udowodniłem tam. Napisałeś „Jezus był Izraelitom według ciała”. W tym zdaniu brakuje orzecznika. Gdy poprosiłem o dostarczenie tegoż orzecznika powtórzyłeś zdanie ponownie, znowu bez orzecznika.. Cytuj: Gdyby moje posty nie miały żadnego sensu Nie napisałem, że Twoje posty nie mają żadnego sensu. Napisałem, że wiele zdań w tych postach nie ma sensu. Na te, które sens mają, odpowiadam.
|
Cz paź 25, 2018 6:26 |
|
 |
SweetChild
|
zefciu napisał(a): Przecież udowodniłem tam. Napisałeś „Jezus był Izraelitom według ciała”. W tym zdaniu brakuje orzecznika. Gdy poprosiłem o dostarczenie tegoż orzecznika powtórzyłeś zdanie ponownie, znowu bez orzecznika.. Te zagadki językowe chyba często są zbyt trudne i ciągną się przez kilka postów, a niekiedy i tak pozostają nierozwiązane. Może w kolejnym obiegu dawać jakieś wskazówki, typu "częstym błędem jest stosowanie końcówki -om tam, gdzie powinno być -ą" 
|
Cz paź 25, 2018 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): zefciu napisał(a): Przecież udowodniłem tam. Napisałeś „Jezus był Izraelitom według ciała”. W tym zdaniu brakuje orzecznika. Gdy poprosiłem o dostarczenie tegoż orzecznika powtórzyłeś zdanie ponownie, znowu bez orzecznika.. Te zagadki językowe chyba często są zbyt trudne i ciągną się przez kilka postów, a niekiedy i tak pozostają nierozwiązane. Może w kolejnym obiegu dawać jakieś wskazówki, typu "częstym błędem jest stosowanie końcówki -om tam, gdzie powinno być -ą"  To byłoby obrażaniem inteligencji Przeemka. Ten zaś jest na obrażanie inteligencji wrażliwy i dostrzega je nawet tam, gdzie go nie ma. Zatem nie mogę w ten sposób postąpić.
|
Cz paź 25, 2018 9:20 |
|
 |
Przeemek
|
zefciu napisał(a): Czytałem te Twoje napuchnięte posty. I nie widzę, żeby Małgosia Cię w Twoich własnych postach obrażała. Dlatego wskaż konkretnie, jak obrażono Twoją inteligencję albo przestań się uskarżać na nie wiadomo co. Wskazałem ci prawdziwe intencje Małgosii, a ty dalej swoje - dla niej jestem prostaczkiem. Teraz to już się ośmieszasz i ciągniesz temat bez żadnych podstaw. W tym wątku zgłosiłem jeden konkretny post w którym to zrobiła, a nie we wszystkich moich postach i jest to wyraźnie napisane. Więc nie patrzysz tam gdzie trzeba. Przestań manipulować konwersacją. To, że ty może nie widzisz pewnych rzeczy, nie znaczy że wszyscy czytelnicy ich nie widzą. I wolę pisać napuchnięte ale i merytoryczne posty, ponieważ tak się to powinno robić na forum - co tym bardziej jako moderator powinieneś wiedzieć. A nie wstawiać stwierdzenia, które są tylko subiektywmymi opiniami dopóki ich nie poprzesz argumentami. zefciu napisał(a): Przecież udowodniłem tam. Napisałeś „Jezus był Izraelitom według ciała”. W tym zdaniu brakuje orzecznika. Gdy poprosiłem o dostarczenie tegoż orzecznika powtórzyłeś zdanie ponownie, znowu bez orzecznika.. Jednak dokładnie wiedziałeś jakie zdanie ma sens. Brak orzecznika nie był dla ciebie problemem i nigdy nie będzie, odczytanie prawidłowego sensu takiego zdania też nie jest problemem dla żadnego innego użytkownika. Więc po co tworzysz i to sztucznie problemy tam gdzie ich nie ma? Ja nie chcesz ze mną rozmawiać, to nie rób tego. Nikt ciebie nie zmusza. zefciu napisał(a): Nie napisałem, że Twoje posty nie mają żadnego sensu. Napisałem, że wiele zdań w tych postach nie ma sensu. Na te, które sens mają, odpowiadam. Napisałeś viewtopic.php?p=1018217#p1018217: "A jak inaczej nazywać pisanie postów bez żadnej korekty i bez zastanawiania się, czy mają one w ogóle jakiś sens (choćby gramatyczny)?"Ja widzę "pisanie postów", a nie "pisanie niektórych zdań w postach/wiele zdań w postach". Skończ już z tą erystyką i manipulowaniem wypowiedziami.
|
Cz paź 25, 2018 10:27 |
|
|
|