Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
krzysiekniepieklo
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Soul33; może znajdź moją wypowiedź, gdzie proponuję kolejny chrzest. Wydaje mi się, że czerpiesz wiedzę o mnie czytając wypowiedzi innych. Do tego, że nie rozumieją tego co napisałem, to już się przyzwyczaiłem. To co oni myślą na temat tego co napisałem, to nie są jeszcze moje twierdzenia.
|
Śr mar 01, 2017 19:19 |
|
|
|
 |
Iago
|
Krzysiek, doczekam się dopowiedzi na moje uprzejme pytanie? 
|
Śr mar 01, 2017 19:24 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
To akurat dopiero wyznań jak będą mnie badali.
|
Śr mar 01, 2017 19:28 |
|
|
|
 |
Iago
|
No ale Panie Krzysiu – z jednej strony chcesz przekazywać nam Prawdę o tym iż wykonujesz wolę Pana, a z drugiej strony masz przed nami tak kardynalne tajemnice, mataczysz i w istocie prawdę zatajasz? Ładnie to tak? 
|
Śr mar 01, 2017 19:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krzysiekniepieklo mnie wystarczy, że głosisz nauczanie odnośnie Komunii Św. niezgodne z Biblią i Kościołem. Próbujesz pokazać, że przyjmowaniu Komunii Św. w grzechu, bez postanowienia poprawy, chęci zerwania z grzechem jest prawidłowe. Zacznij słuchać Biblii i Kościoła.
|
Śr mar 01, 2017 19:41 |
|
|
|
 |
krzysiekniepieklo
|
To co, szukasz dowodów na moją niepoczytalność? Prawdą jest Chrystus ale taka prawda Ciebie nie interesuje. Chcesz zaspokoić tylko swoją ciekawość.
|
Śr mar 01, 2017 19:43 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
kacperek; znajdź moją wypowiedź, gdzie ja coś takiego proponuję. Ja Ci znajdę jak mówię wręcz coś przeciwnego.
|
Śr mar 01, 2017 19:46 |
|
 |
Iago
|
Cytuj: To co, szukasz dowodów na moją niepoczytalność? Nie, zachowuje się w sposób racjonalny i zanim wyrobie sobie opinię chce najpierw poznać całość prawdy a nie jedynie ocenzurowany przez Ciebie wyrywek.  Jezus nauczył Cię transparentności czy mataczenia i zatajania faktów? Półprawda jest kłamstwem, a przypomnij mi kto jest ojcem kłamstwa?  To nie jest zła wola, ale jedynie próba jawnego oddzielenia ziarna od plew . 
|
Śr mar 01, 2017 19:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krzysiek a czyj to postulat: Komunia dla każdego.
|
Śr mar 01, 2017 19:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Twoj pierwszy post na tym forum. viewtopic.php?p=917923#p917923Potem juz tylko brnales w zaparte w metne teorie o Komunii sw Judasza, obmyciu z grzechow przez umycie nog, wielokrotne powtorne narodzenia, obowiazek odpuszczania grzechow przez kaplana (choc Pan Jezus wyraznie powiedzial, ze moga nie odpuscic i bedzie to decyzja wiazaca) itp itd.
|
Śr mar 01, 2017 19:58 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Kael; to są tylko Twoje konfabulacje na temat tego co napisałem. Nie rozumiesz tego,bo masz swoją wersję albo wolisz wierzyć w konfabulacje innych.
|
Śr mar 01, 2017 20:09 |
|
 |
Iago
|
Mogę liczyć na to że Krzysiek ustosunkuje się do mojej wypowiedzi? 
|
Śr mar 01, 2017 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@krzysiekniepieklo: Chyba nie wiesz, co sam piszesz. Przeczytaj moze jeszcze raz swoje wpisy, w ktorej nam swoje objawienia prywatne chciales sprzedac i sprobuj je sam zrozumiec. To ty zrobiles z prostej Ewangelii jakies pokretne i zawile historie, w ktorych Komunia sw dla Judasza stanowi koronny argument na udzielanie Komunii sw kazdemu, kto podszedl do konfesjonalu bez woli zmiany zycia i zerwania z grzechem. Ksiadz wedlug ciebie, to bezwolny automat do rozgrzeszania, zeby penitent mogl lyknac Komunie sw i ... skonczyc jak Judasz, chyba.
|
Śr mar 01, 2017 20:25 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Iago; Podczas adoracji Bóg przekazał mi tekst, który mam powiedzieć proboszczowi. Poszedłem i to powiedziałem.
|
Śr mar 01, 2017 20:38 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
Kael; nie rozumiesz stosunku Jezusa do Judasza i nie rozumiesz stosunku Jezusa do grzesznika. Po to się ofiarował na krzyżu, żeby każdego ratować. O spowiedzi pisałem ale niewiele z tego zrozumiałaś. Powtórzę swoje pytanie. Czy uważasz, że Komunia mogła zaszkodzić Judaszowi?
|
Śr mar 01, 2017 20:47 |
|
|
|