Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 5:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Od tych przełożonych w Kościele, którzy nie chcą z Tobą rozmawiać? Zwykłe wymówki. Jak napisała Małgosia, nie potrzeba żadnych skierowań od Kościoła, aby pójść do lekarza.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz mar 02, 2017 20:16
krzysiekniepieklo bez żartów. Mało to osób z Tobą dyskutowało, podawało argumenty biblijne. Ty nie słuchałeś i nadal nie słuchasz. W ostateczności piszesz, że jesteś długopisem Boga i to ma niby być argument.

Cz mar 02, 2017 20:22

Powiedz mi Małgosiaa, czy siostra Faustyna sama poszła do psychiatry, czy też ją skierowano? Ja nie mam wątpliwości i nie potrzebuję potwierdzenia mojej poczytalności.
Jak wam przedstawię zaświadczenie od lekarza to uwierzycie? Żydzi pod krzyżem mówili - jak zejdziesz z krzyża to Ci uwierzymy.
Czy by uwierzyli? Tego co mi Bóg dał nie da się udowodnić. Pan Jezus też nikomu cenić nie udowodnił. To co wymaga wiary nie da się udowodnić.

Mamy św. Faustynę Kowalską, a nie "Fałstynę" - YZ

Cz mar 02, 2017 20:23
sw Faustyna byla zakonnica zalezna od przelozonych.
Ale masz racje,my tobie raczej nie uwierzymy i ten lekarz bylby dla twojego uspokojenia i potwierdzenia. A nie uwierzymy, bo my wierzymy Kosciolowi, ktory poucza na np przez sw Pawla tak
Cytuj:
6 Nadziwić się nie mogę, że od Tego, który was łaską Chrystusa powołał, tak szybko chcecie przejść do innej Ewangelii. 7 Innej jednak Ewangelii nie ma: są tylko jacyś ludzie, którzy sieją wśród was zamęt i którzy chcieliby przekręcić Ewangelię Chrystusową. 8 Ale gdybyśmy nawet my lub anioł z nieba głosił wam Ewangelię różną od tej, którą wam głosiliśmy - niech będzie przeklęty! 9 Już to przedtem powiedzieliśmy, a teraz jeszcze mówię: Gdyby wam kto głosił Ewangelię różną od tej, którą [od nas] otrzymaliście - niech będzie przeklęty! Ga 1

Nie ma innej Ewangelii, ktora zmienia zasady.

Cz mar 02, 2017 21:06

Nie bądźcie tacy pewni, że to problemy psychiczne - równie dobrze może to być problem duchowy.

Cz mar 02, 2017 21:30
Zobacz profil WWW

To Kościół głosi inną Ewangelię, nie ja. Jak byście mieli szczere intencje to byście mnie nie kneblowali.

Cz mar 02, 2017 21:47
No tylko tak jakoś dziwnie się złożyło, że tam, gdzie upierałeś się, iż Kościół głosi inną Ewangelię, po zestawieniu nauk Twoich i Kościoła z Pismem Świętym, okazywało się, że to jednak Ty nauczasz inaczej, niż Apostołowie. :D

Cz mar 02, 2017 21:49
Krzysztofie, albo jesteś zwodzony, albo rzeczywiście masz jakieś problemy z psychiką i to co doświadczasz to psychoza i urojenia. Jeśli jesteś naprawde chory, to często osoba psychicznie chora nie zdaje sobie sprawy z własnego stanu, podobnie osoba zwodzona także jest zazwyczaj przekonana o swojej słuszności.

I tutaj nie ma się o co obrażać, ponieważ wiele osób wskazuje Ci że nie masz racji, że to co głosisz jest błędne i że taki dar nie może pochodzić od Boga. Dlaczego zatem chcesz wmawiać sobie i innym coś innego? Powiedz, w jaki sposób dostajesz objawienia?

Sprawdzianem prawdziwości misji proroka jest postawa posłuszeństwa wobec Kościoła. Każdy prorok / wizjoner / mistyk powinien wykazywać się całkowitym posłuszeństwem Kościołowi. Objawienia powinny być badane pod katem teologicznym, czy nie zawierają błędów. Twoje przesłania są całkowicie błędne, tak jak Twoja misja. I proszę, nie upieraj się tak przy swoim. Postaraj się o dozę rozsądku i dystansu do swojej własnej osoby. Bowiem Twój upór tylko potwierdza i utwierdza w przekonaniu że doświadczasz problemów natury psychicznej, lub nawet duchowej.

Nie możesz głosić czegoś innego niż Chrtsus, Ewangelie i Kościół, zrozum to proszę. Bowiem musisz wiedzieć że to podważa prawdziwość Twojej misji, która prawdopodobnie narodziła się tylko w Twoim własnym umyśle. W jaki sposób dostajesz te ''przesłania od Boga'', możesz powiedzieć coś więcej o tym?

Pt mar 03, 2017 3:29

Yarpen wyciął mój post, w którym dowodziłem, że Kościół głosi inną Ewangelię jak Jezus. Zamieściłem ten post na moim blogu.

Pt mar 03, 2017 11:23

Yarpen_Zirgin napisał(a):
No tylko tak jakoś dziwnie się złożyło, że tam, gdzie upierałeś się, iż Kościół głosi inną Ewangelię, po zestawieniu nauk Twoich i Kościoła z Pismem Świętym, okazywało się, że to jednak Ty nauczasz inaczej, niż Apostołowie. :D

Yarpen jesteś gołosłowny.

Pt mar 03, 2017 11:26
Moderator

krzysiekniepieklo napisał(a):
Yarpen wyciął mój post, w którym dowodziłem, że Kościół głosi inną Ewangelię jak Jezus. Zamieściłem ten post na moim blogu.

Dowodzenie polega na podawaniu dowodów. Swoje teorie nazywas dowodami? Dowodem tu mogą być jedynie cytaty nauczania UNK i Biblii i tylko na ich podstawie możesz próbować udowadniać, a nie teoriami z sufitu.

Pt mar 03, 2017 11:31

Przeczytałaś to co napisałem na blogu? A może nie wiesz o czym mówisz?

Pt mar 03, 2017 11:58
Moderator

Przeceż na blogu zamieściłes to samo, co Yarpen Ci wyciął. Po co więc mam biegać po blogach, skoro czytam wszystkie Twoje bzdury, jakie tu piszesz?
Przeczytałaś to co napisałem na blogu? A może nie wiesz o czym mówisz?

Pt mar 03, 2017 12:07

To może odnieś się do tego co napisałem. Nie każdy musi podzielać twoje zdanie, że to bzdury.

Pt mar 03, 2017 12:21
Moderator

To może odnieś się do tego co napisałem. Nie każdy musi podzielać twoje zdanie, że to bzdury.

Tylko Ty masz odmienne zdanie od mojego. Odnosiłam sie wielokrotnie w zakładanych przez Ciebie kolejnych wątkach. I nie tylko ja. Jesteś samotnym jeźdźcem w tych tematach.

Pt mar 03, 2017 12:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292 ... 498  Następna strona