Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
szukaj nie poli ale czasem sie zadraze ze modrestowi nie czytaja do konca tylko po tytule przenoszą
|
Pn sty 16, 2006 0:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu - powtarzam - nie spotkalem sie z przekierowaniem do zamknietego tematu.
A jesli juz, to trudno, zeby moder, ktory kiedys tam przeierowal jakis temat do innego, a ten temat miesac pozniej zostal zamkniety, szukal swojego posta z przekierowaniem i go zmienial, prawda?
Crosis
|
Pn sty 16, 2006 0:15 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie podam, skąd - ale na viewtopic.php?t=6259&start=30 znalazłem przekierowanie w poście, napisanym niedawno (na forum półtora dnia mnie nie było).
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn sty 16, 2006 0:20 |
|
|
|
 |
ToMu
|
A skoro ostatni post w zablokowanym temacie jest z 9 stycznia - to na pewno któryś moderator w tym poście, o którym mówię, automatycznie podał linka, nie sprawdzając treści.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pn sty 16, 2006 0:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ee ToMu, troche czytania ze zrozumieniem. W zamknietym temacie, w ktorym zreszta aktywnie uczestniczylem, nie pojawilo sie przekierowanie. Pojawily sie linki do przeczytania. Nie bylo to na zasadzie:
Istniejacy watek juz istnieje, prosze o pisanie w tym: link.
Tak wiec ciagle nie wiem o co Ci chodzi. W koncu moderator moze podac linki do juz zamknietych tematow, jesli ma to cos pokazac. Zas w przytoczonym przez Ciebie temacie ani razu nie pojaiwlo sie przekierowanie rozmowy/dyskusji do innego tematu. Masz wiec jeszcze jakies przyklady czy po prostu cofniesz swoje slowa, skoro nie masz nic na ich pokrycie?
Crosis
|
Pn sty 16, 2006 0:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jednak ja i Tomu mamy racje ze są zamkane i przesyłen czasto z błedami nie patrza co robiją ale są tez tylko ludzmi
|
Pn sty 16, 2006 0:36 |
|
 |
jo_tka
|
A ja widzę, że pilnowanie pisania o moderacji w dziale moderacja jest mało realne...
Gwoli wyjaśnienia ostatniej kwestii - jeżeli temat zamknęłam po przekierowaniu, na dyskusję, która już dawno dyskusją być przestała nie pozwolę nigdzie. W konsekwencji pozamykane zostały wszystkie wątki, w któryś ktoś próbował ten temat i styl rozmowy kontynuować. Tyle.
Może właśnie dlatego, że nie było Cię półtora dnia, trudno jest ocenić przebieg sytuacji...
W kwestii obraźliwości - chciałam zauważyć, że ocena ZAWSZE jest subiektywna.
W kwestii możliwości pisania ortograficznie lub nie - nie wymagam bezbłędności, tylko starań o bycie czytelnym i zrozumiałym. I więcej na ten temat rozmawiać bym nie chciała.
Ponieważ ten temat stał się miejscem wylewania żalów, przenoszę go do działu "Moderacja. Proszę tam prowadzić rozmowy na temat moderacji.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn sty 16, 2006 5:41 |
|
 |
ToMu
|
Ok,. Crusader, przyznaję rację
jo_tka napisał(a): na dyskusję, która już dawno dyskusją być przestała nie pozwolę nigdzie.
No i to jest podejście...  Co to jest - Twój prywatny folwark, czy forum (czyli miejsce wymiany opinii)  Wg Twojego rozumowania: jak dwóch zaczyna na siebie wrzucać (np. Beli i Crusader), to znaczy że trzeba temat zamknąć, bo to łatwiej niż po prostu wywalać posty nie na temat. I to jest bez sensu. Po to jest moderacja, żeby cenzurowała opinie i wywalał niekonstruktywne. A nie, żeby zamykać tematy. Skąd wiesz, kiedy ktoś sobie coś zobaczy i będzie chciał dopisać  A tak, będzie trzeba zakłądać nowy temat - a potem merudzenie będzie, że się powtarzają, przeklejanie ("porządkowanie") postów po różnych wątkach, co w ogóle potem rąk i nóg nie ma 
|
Pn sty 16, 2006 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): A ja widzę, że pilnowanie pisania o moderacji w dziale moderacja jest mało realne...
Gwoli wyjaśnienia ostatniej kwestii - jeżeli temat zamknęłam po przekierowaniu, na dyskusję, która już dawno dyskusją być przestała nie pozwolę nigdzie. W konsekwencji pozamykane zostały wszystkie wątki, w któryś ktoś próbował ten temat i styl rozmowy kontynuować. Tyle.
Może właśnie dlatego, że nie było Cię półtora dnia, trudno jest ocenić przebieg sytuacji...
W kwestii obraźliwości - chciałam zauważyć, że ocena ZAWSZE jest subiektywna.
W kwestii możliwości pisania ortograficznie lub nie - nie wymagam bezbłędności, tylko starań o bycie czytelnym i zrozumiałym. I więcej na ten temat rozmawiać bym nie chciała.
Ponieważ ten temat stał się miejscem wylewania żalów, przenoszę go do działu "Moderacja. Proszę tam prowadzić rozmowy na temat moderacji.
a dyskusję, która już dawno dyskusją być przestała nie pozwolę nigdzie akiedy to nastepuje być?
|
Pn sty 16, 2006 11:25 |
|
 |
Spidy
|
Cytuj: Po to jest moderacja, żeby cenzurowała opinie i wywalał niekonstruktywne
ToMu, dokładnie to zrobiła jotka - przeniosła ten niekonstruktywny wątek do odpowiedniego działu, bo mimo mojej prośby o powrót do tematu, kolejne posty były wymianą "życzliwości".
Jeśli uważasz inaczej, to podaj chociaż jeden konstruktywny wniosek na temat "prawdy o forum", który padł wśród tych 40 postów.
Luki, jeśli masz wątpliwości to też wykonaj to ćwiczenie umysłowe: podaj chociaż jeden konstruktywny wniosek na temat "prawdy o forum", który padł wśród tych 40 postów.
Pozdrawiam 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pn sty 16, 2006 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jak znaje chwile chodzi mi oto ze są uswane posty czasmi na widzi mi się modlatora nie czytaj sensu teamtu czy postu popstu by usunać
|
Pn sty 16, 2006 12:13 |
|
 |
Spidy
|
Luki, my naprawdę mamy ciekawsze rzeczy do roboty niż usuwanie postów. Jeśli to robimy, to dla dobra forum (oczywiście subiektywnego - bo z naszego punktu widzenia). Pilnujemy, żeby na tym forum były:
- porządek (np. żebyś za pół roku mógł przy pomocy wyszukiwarki znaleźć swoją wypowiedź nt. pociągów w wątku "pociągi", a nie "telefony komórkowe"),
- szacunek dla innych forumowiczów (chodzi o treść i formę wypowiedzi),
- czytelność (też z szacunku dla innych)
- zachowanie zasad dialogu.
Jeśli będziesz dbał o powyższe to uwierz, że żaden Twój post nie będzie naruszony, a może nawet uhonorowany zostaniesz Złotym Shiftem Roku 2006
Pisałeś, że "emocje Cię czasem ponoszą, ale taki już jesteś."
Ja też "taki już jestem" i jak czuję, że chcę komuś dokopać, to albo wyłączam komputer i idę pograć w kosza, albo wchodzę do wątku SZAFA! w HydeParku i drę ryja (w miarę bezosobowo).
Polecam
Ps. Dzięki za "modlatora"!  Piękne nowe słowo do użytku wewnętrznego 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Pn sty 16, 2006 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spidy napisał(a): Luki, my naprawdę mamy ciekawsze rzeczy do roboty niż usuwanie postów. Jeśli to robimy, to dla dobra forum (oczywiście subiektywnego - bo z naszego punktu widzenia). Pilnujemy, żeby na tym forum były: - porządek (np. żebyś za pół roku mógł przy pomocy wyszukiwarki znaleźć swoją wypowiedź nt. pociągów w wątku "pociągi", a nie "telefony komórkowe"), - szacunek dla innych forumowiczów (chodzi o treść i formę wypowiedzi), - czytelność (też z szacunku dla innych) - zachowanie zasad dialogu. Jeśli będziesz dbał o powyższe to uwierz, że żaden Twój post nie będzie naruszony, a może nawet uhonorowany zostaniesz Złotym Shiftem Roku 2006  Pisałeś, że "emocje Cię czasem ponoszą, ale taki już jesteś." Ja też "taki już jestem" i jak czuję, że chcę komuś dokopać, to albo wyłączam komputer i idę pograć w kosza, albo wchodzę do wątku SZAFA! w HydeParku i drę ryja (w miarę bezosobowo). Polecam  Ps. Dzięki za "modlatora"!  Piękne nowe słowo do użytku wewnętrznego 
1) mam szacunek do ludzi z forum
2) co so mojego czytleno pisanie to
3) szanuje was wszystich nie chce wasz urazać ale co nie którzy z was to mnie tylko obrazaja
|
Pn sty 16, 2006 12:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzisz luki, dla Ciebie ludzie tez maja szacunek. Oczekuja Twojego szacunku do siebie i kiedy sygnalizuja Ci, ze cos z tym jest nie tak, Ty stwierdzasz, ze Cie obrazaja. Polecam Ci wiec sposob Spidiego - wylaczyc komputer, poodychac albo pokrzyczec sobie w SZAFIE
Crosis
|
Pn sty 16, 2006 12:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="Crosis"]Widzisz luki, dla Ciebie ludzie tez maja szacunek. Oczekuja Twojego szacunku do siebie i kiedy sygnalizuja Ci, ze cos z tym jest nie tak, Ty stwierdzasz, ze Cie obrazaja. Polecam Ci wiec sposob Spidiego - wylaczyc komputer, poodychac albo pokrzyczec sobie w SZAFIE
Crosis
Akórat to widać po niektórych postach
obram sie bo mam powód jak mnie nie którzy obrażaja
|
Pn sty 16, 2006 12:58 |
|
|
|