Nieodpowiedni podpis użytkownika...
Autor |
Wiadomość |
Gimlas
|
oczywiscie moderatorzy schowali głowe w piasek. I to nie pierwszy raz.Niewazne jest czy ktos napisze (censored) byle zeby post wiązał się z tematem rozmowy  A podpis nawiazujacy do obrzyganej 14-letniej prostytutki nie jest na miejscu na forum katolickim.I kazdy kto zauwazy, kto jest choc troche uczulony na estetyke słowa. Widac , ze niektorym osobom jest to obojętne.
|
Wt paź 24, 2006 21:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mój podpis jest projekcja moich preferencji!!
Preferencji jak najbardziej zgodnych z wytycznymi . Czy kogos oburza?

|
Wt paź 24, 2006 21:23 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Nie jest na miejscu bo katolicy się do takich odcinają? Niech spada element, won, bo jeszcze złotą posadzke w kościele zarzyga.
Tak, to typowo katolickie. 25 milionów na świątynie, ale o potrzebujących zapominać, bo to takie nieestetyczne, takie niesmaczne, bo co? Bo jesteście tacy wspaniali? Bo boicie się, że wasza aureolka się pobrudzi?
Jak widze katolika oczekuje od niego bezgranicznej miłości i otwartości na problem obrzyganych 14 letnich prostytutek, refleksji nad ich tragicznym losem i szczerej chęci pomocy.
A tutaj- weźcie ocenzurujcie bo budzi we mnie niesmak.
Gratuluje moralności.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt paź 24, 2006 21:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Teresse, nie da się rozmawiać o życiu w oderwaniu od życia.
Tylko, że on na ten temat nie rozmawia, tylko wysłal to 3477 razy jako załącznik to każdego tematu na jaki się wypowiadał...To jest różnica
Ktoś czyta na temat Karta Praw Rodziny i jest zmuszony przy okazji przeczytać ten czterowiersz...
Gdyby ktoś odezwał się nauczycielki: Hej , maleńka ! Zrobisz mi dobrze? To chyba byłoby to nie na miejscu, mimo ,że nie ma tam żadnych wulgaryzmów...
Jestem na tym forum niedługo, ale mam wrażenie, że więcej praw mają tutaj ateiści, którym wszystko wolno...
|
Wt paź 24, 2006 21:31 |
|
 |
Mark Zubek
|
Temat powinien zostać rozwinięty w dziale - kultura, tam gdzie pisze się wiele również o jej braku.
Swoją drogą niespodziewałem się Teresse tak ostrej argumentacji.
Ale podzielam ją w pełni. Tak trzymaj :-)
|
Wt paź 24, 2006 21:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mozna tak uogolniac. Pamietaj tez, ze to, ze komus sie nie podona jakis podpis, nie oznacza, ze on zamyka oczy na problem. O ile sie nie myle, Kosciol prowadzi dosc sporo akcji charytatywnych, itp. A akcje modlitwy za prostytutki propagowala nawet ultra-konserwatywna fronda. Niestety u kolegi A. znow gore bierze niechec do katolikow, i mnozenie stereotypow. Powtarzam - nawet jesli nie podoba sie komus zachowanie Teresse, uogolnienie przez ciebie zastosowane nie jest dopuszczalne.
Kolega A. niech se lepiej pomysli, jak on dyskutuje, i przekonuje innych.
|
Wt paź 24, 2006 21:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powyszy post kieruje oczywiscie do kol. A. Dodam jeszcze - masz troche racji, ale gore bierze niechec, stereotypy, i uogolnianie.
|
Wt paź 24, 2006 21:35 |
|
 |
zielona_mrowka
|
To teraz ja przemówię bo chyba najczęściej wsród moderatorów "czepiam się" podpisów.
Przede wszystkim podpis musi być zgodny z regulaminem, podpisu Crosisa pod żaden paragraf nie umiem podciągnąć. Tekst w tym podpisie to słowa jakiejś tam piosenki i jeśli on się z nią dobrze czuje to czemu mam mu tego zabraniać? Podpis nie przeszkadza w czytaniu forum, nie jest wielki, kolorowy, nie "świeci się", nie miga, nie jest grafiką, nie jest linkiem, nie jest reklamą treści zakazanej. Jest jak widać kontrowersyjny, ale uważam, że przez to zmusza do myślenia, zastanowienia się może nad czymś ważnym. Nie sądzę aby dla kilkunastoletniego dziecka był zachętą do postępowania w sposób jaki opisują dane słowa, myślę, że u nastolatka szybciej wzbudzi jakąś odrazę a przez co może i dalej zapobiegnie takiemu postępowaniu. Jako moderator scigacz-podpisowy nie widzę powodu, aby prosić użytkownika o zmianę tego konkretnego podpisu.
Z doświadczenia - podpisów zazwyczaj w dyskusjach się nie czyta, czyta się je dopiero jak stwierdza się, że wątek jest nudny, albo ma się za dużo wolnego czasu. Poza tym podpisu użytkownicyy i tak co jakiś czas zmieniają sami.
ps. a co do "Chłopskiego jadła" i porządności. To było już dość dawno w jednej z pierwszych restauracji (można te knajpy tak nazwać? ) przyszła tam na obiad grupa anglików z polskim opiekunem, młodym chłopaczkiem, który co chwila drygował obsłudze jak to mają podawać jedzenie i co z czym bo "nie przystoi" gości z Anglii po chłopsku raczyć. Na takie uwagi wnerwił się właściciel przyniósł jakiś standard (w stylu chleb ze smalcem) i wino, postawił but na ławie, zębami otworzył butelkę, splunął korkiem w kąt nad głowami gości po czym wytłumaczył czystą angielszczyzną że taka jest polska tradycja. Anglicy byli zachwyceni. Teresse zachowanie było wulgarne i nie doprzyjęcia?
Pozdrawiam ciepło 
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt paź 24, 2006 21:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przede wszystkim podpis musi być zgodny z regulaminem Regulamin tworzą ludzie i mozna go zmienić... Cytuj: Tekst w tym podpisie to słowa jakiejś tam piosenki i jeżli on się z nią dobrze czuje to czemu mam mu tego zabraniać Aha, czyli celem tego forum jest zapewnienie dobrego samopoczucia p. Crosisowi . Dobrze wiedzieć... Cytuj: Anglicy byli zachwyceni
Na pewno...Znam Anglików i wiem, że uważają oni siebie za najkulturalniejszy naród świata. Gdy więc mają tego dowód w postaci przytoczonego przykładu, na pewno ich to cieszy....
|
Wt paź 24, 2006 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kiedys i ja zwrocilam uwage na ten sam podpis Croisisa.
Dla mnie jest on nie do przyjecia na forum katolickim.
Jest szokujacy i obrazliwy dla godnosci kobiecej.
Prostytucja i to jeszcze mlodocianej osoby, o tym przeciez mowi ten podpis.
A gdzie dobro, piekno i wyczucie w slowie pisanym?
Jezeli otaczamy sie brzydota, tandeta, szmira, kiczem to nie jest to obojetne dla naszego wnetrza.
|
Wt paź 24, 2006 21:50 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
zielona_mrowka napisał(a): Przede wszystkim podpis musi być zgodny z regulaminem, podpisu Crosisa pod żaden paragraf nie umiem podciągnąć. Tekst w tym podpisie to słowa jakiejś tam pio
Jest to wypowiedź, bądź co bądź, moderatorki. A więc - można uznać: wypowiedź osoby odpowiedzialnej za forum.
Jednoznaczna.
Może więc skończymy tę dyskusję
Widać, że niektórym podpis nie pasuje - ok. Niektórym nie przeszkadza, w tym moderacji. Więc żadnego ganienia za podpis itp nie będzie. Więc nie ma zanadto o czym dywagować dalej 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt paź 24, 2006 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu, forum tworzymy wszyscy, dlatego tez opinia wszystkich powinna sie liczyc. To co piszemy, jakich uzywamy slow, jak sie do siebie zwracamy, tworzy odpowiedni klimat tego forum.
Powinien byc to klimat godny chrzescijanina.
Mamy wzrastac jako ludzie, i wypowiedzi innych maja nam w tym pomagac.
|
Wt paź 24, 2006 22:01 |
|
 |
filippiarz
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Teresse, nie da się rozmawiać o życiu w oderwaniu od życia. Ktoś czyta na temat Karta Praw Rodziny i jest zmuszony przy okazji przeczytać ten czterowiersz... Ciekawe, że zestawiłaś K.R.P. z cytatem Criosisa, bo wiesz... Czternastoletnie prostytutki pijące wódkę nie biorą się z kosmosu - mają tuż obok siebie rodziców/opiekunów, nauczycieli, wychowawców, kolegów/koleżanki i tłum zwykłych ludzi z ulicy i mają również nas... I również każdy z nas jest częściowo odpowiedzialny za ich istnienie, przyczynił się do tego swoimi grzechami, zaniedbaniem, znieczulicą - ten czterowiersz mi o tym przypomina... I dlatego stanę w opozycji do Ciebie:
Ten czterowiersz jest jak najbardziej prochrześcijański - budzi refleksje i uśpione dobro w sercach ludzi prawych i wrażliwych - niezbadane są ścieżki Pana i metody jakimi dociera do ludzi, w taki sposób też może docierać. Przykra i brutalna prawda jest nadal prawdą.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Wt paź 24, 2006 22:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
filippiarz, nadinterpretujesz ten tekst, nie ma w nim czegos co ukazuje wspolczucie czy tez troske o biedne dziecko.
|
Wt paź 24, 2006 22:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fillippiarz...Przyznaj, że cesarz jest nagi...Wydaje mi się jakbyś bronił tego podpisu na siłę...
Zgadzam się z Lucyną, na tej zasadzie ze zdania Dzisiaj jest ciemno, mozna zrobić genialną myśl...
Słowo dzisiaj przywodzi na myśl upływ czasu, a ciemno jest synonimem smierci, zdanie przypomina nam więc o konieczności trwania w łasce uświęcającej itp,itd.
Gdyby ktoś faktycznie chciał pomóc, to założylby temat o nieletniej prostytucji, gdzie każdy mógłby się wypowiedzieć, albo dac jakiś link do organizacji zwalczającej prostutycję...
|
Wt paź 24, 2006 22:23 |
|
|
|