| Autor |
Wiadomość |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dziwne podejście, Jo_tko.
Kiedy Ty znajdziesz coś, co wg Ciebie się dubluje - tniesz, zamykasz itp. Zresztą, nie tylko Ty.
A jak szary użytkownik zauważy, że coś nie gra - to pisze się to, co Ty wyżej napisałaś...
choć w sumie - to  bardziej pasuje 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pn maja 22, 2006 20:38 |
|
|
|
 |
|
jo_tka
|
Nie wydaje mi się, żebym zamykała rozwinięte tematy dlatego, że się dublują. Rozpoczynające się - owszem. Ten zdążył się rozwinąć, więc jest.
Chyba oczywiście, że jesteś w stanie mi wykazać niepamięć 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pn maja 22, 2006 20:50 |
|
 |
|
SweetChild
|
godunow napisał(a): Wyszło szydło z worka  Raczej słoma z butów. godunow napisał(a): Jak ktoś mnie będzie pytać czy wszyscy katolicy to chrześcijanie musze z przykrością napisać że nie przykładem będzie postawa aminki tego forum. I z wzajemnością, jeśli mi zada ktoś takie pytanie odnośnie Was, Braci Odłączonych. godunow napisał(a): Powiadomię też władze kościoła katolickiego i portalu Wiara pl
I słusznie, może ktoś w końcu bardziej zdecydowanie zareaguje na Twoje wyczyny.
|
| Pn maja 22, 2006 21:44 |
|
|
|
 |
|
godunow
|
Cytat Cytuj: Raczej słoma z butów. Widać Ci wszyscy którzy wierzą w Boga i Jezusa Chrystusa Nazywają zło po imieniu maja słomę w butach..  ! Pewnei tak dla niektórych  I to podobno przedstawicieli jedynie słusznej religii Na szczęście nauka KRK ma inny chrześcijański charakter!! Cytat Cytuj: Zastanów się, co piszesz .. czy usuwanie obbraźliwych wypowiedzi jest popieraniem homoseksualizmu ? Czy uważasz, że katolik może obrażać kogoś ze względu na inną orientację lub cokolwiek innego ?
Ja widzę, że jo_tka nie popiera lżenia kogokolwiek Jaka administracja taka moderacja  . Kościół katolicki naucza Homoseksualizm jest złem Jest grzechem  . Czekam Kiedy Jotka i TY zaczniecie popierać tych co jawnie głoszą że eutanazja i aborcja są naukowo udowodnionym dobrem. Tak jak tu geje dowodzą że homoseksualizm jest czyś naturalnym zgodnym z naturą człowieka z nauką wreszcie zgodny z chrześcijaństwem  !!! etc. Czekam na takie zachowanie  Nie dziwię się że administratorka pozwala na tego typu stwierdzenia Chrystusa nie było religia to głupota ( w tym podanym linku) . Dla mnie znamiennym jest co innego. na forum katolickim nie ma ani jednej osoby która by potępiła homoseksualizm. Jako czyn Jedynie odwagę ma zrobić to nie katolik  Cytat Cytuj: Godunow - wyjaśnienia masz w postach.[/qute] W którym miejscu miały miejsce chamskie odzywki pod twoim adresem..  Publicznie kłamiesz w tym temacie  Cytat Cytuj: Skargę należy wysłać do saxona
Lepszym niż skarga do saxona rozwiązaniem jest i będzie ukazaniem jak administracja forum podobno katolickiego propaguj e homoseksualizm ( brak odpowiedniej reakcj jest propagacją )
Regulamin tego forum mówi jasno [/i] . Forum serwisu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga i zainteresowanych problemami religii[b], a chrześcijaństwa w szczególności. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne.
2. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, propagującym treści satanistyczne, [/b]erotyczne,[/b] faszystowskie, rasistowskie, ezoteryczne#, itp. (dotyczy to również reklamowania stron o takiej tematyce).[/b][/i]
Ewidentnie widać administracja łamie ustalony przez siebie regulamin
Jasno widać kto jakie wartości tu przestrzega..
Zapytam na koniec
Czy to forum ma służyć do propagacji postaw
a) homoseksualistów
b) Zwolenników aborcji
c) Zwolenników eutanazji
Jak na razie to forum pod okiem tej administracji zmierza w tym kierunku
I nie wiele ma wspólnego z Nauczaniem Kościoła Katolickiego
Pozdrawiam
|
| Wt maja 23, 2006 7:10 |
|
 |
|
SweetChild
|
godunow napisał(a): Cytat Cytuj: Raczej słoma z butów. Widać Ci wszyscy którzy wierzą w Boga i Jezusa Chrystusa Nazywają zło po imieniu maja słomę w butach..  !
Nie, słomę w butach mają ci, którzy chcą dziś ponownie w imię Boga i Jezusa Chrystusa rozpalać stosy. Jest spora różnica między nazywaniem zła po imieniu a paleniem czarownic (albo innych odmieńców).
Ty rozpalasz taki stosik na forum i nasz pretensję do katolików, że nie chcą do niego dorzucić czegoś od siebie.
|
| Wt maja 23, 2006 9:56 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
SweetChild napisał(a): Nie, słomę w butach mają ci, którzy chcą dziś ponownie w imię Boga i Jezusa Chrystusa rozpalać stosy. Dokładnie Godunow - ja nie widzę, żeby Jo_tka popierała homoseksualizm - może jakieś konkrety  Ale ani Jo_tka, ani Ty, ani ktokolwiek inny nie ma prawa traktować homoseksualistów jako osób groszych. Dla Ciebie homoseksualizm jest grzechem, może chorobą - a dla innych nie. I uszanuj to. godunow napisał(a): Tak jak tu geje dowodzą że homoseksualizm jest czyś naturalnym zgodnym Bo homoseksualizm w naturze występuje. godunow napisał(a): Dla mnie znamiennym jest co innego. na forum katolickim nie ma ani jednej osoby która by potępiła homoseksualizm. To nieuważnie czytasz. Potępienie homoseksualizmu jako czynu (nie homoseksualistów jako ludzi) pojawiało się w dyskusjach. Poszukaj. godunow napisał(a): Lepszym niż skarga do saxona rozwiązaniem jest i będzie ukazaniem jak administracja forum podobno katolickiego propaguj e homoseksualizm
Wiesz, to co piszesz, śmieszne jest.
Na forum można wyrażać swoje poglądy - więc nie ma w tym nic złego.
Nikt kto się wypowiada pozytywnie o homoseksualiźmie, nie twierdzi że jest Kościół gdziekolwiek popiera homoseksualistów i praktyki homoseksualne.
Więc skoro to jest forum - to czemu homoseksualiści nie mieliby się wypowiadać, zgodnie ze swoim zdaniem
Pisanie "Jak na razie to forum pod okiem tej administracji zmierza w tym kierunku" - jest kłamstwem i nadinterpretacją, a raczej: dowolną interpretacją.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt maja 23, 2006 10:24 |
|
 |
|
godunow
|
Cytat Cytuj: Nikt kto się wypowiada pozytywnie o homoseksualiźmie, nie twierdzi że jest Kościół gdziekolwiek popiera homoseksualistów i praktyki homoseksualne. Więc skoro to jest forum - to czemu homoseksualiści nie mieliby się wypowiadać, zgodnie ze swoim zdaniem
Czyli wypowiadanie się pozytywne katolików ( bo podobno tu taka zdecydowana większość katolików pisze) . Jest dobrze widziane ba nawet pożądane. Wbrew stanowisku Kościoła Katolickiego
Zaiste ciekawe stanowisko członków kościoła!!!!
Panowie jak w regulaminie będzie że to forum nie jest chrześcijańskie , katolickie to niech geje lesbijki piszą co chcą!! . Tylko poco Ci moderatorzy .. Chyba po to aby bronić homoseksualistów
Saxonie gratuluje postawy Twoich podopiecznych na forum  !
Dziękujmy Chrystusowi że tu takich administratorów powołano..
PS.
O j sorry może te podzekowania nie są adekwatne. Wszak że piszący tu homoseksualiści i sympatycy tych ostatnich ( do tych sympatyków zaliczyć trzeba część administracji forum) twierdzą jakoby Chrystus to fanaberia wymysł niedouczonych etc.
Te podziękowania skladam pewnej części ciałą tak promoanej przez pewna grupę..
Naprawdę przykład godny każdego chrześcijanina . A że katolikach , że nie wspomnę!!
Zalecany do powielania ..
|
| Wt maja 23, 2006 13:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Otworzyłem podany przez godunowa wątek i zacząłem szukać wpisów jo_tki. Myślałem, że zobaczę, że napisała np. że co prawda ona uważa homoseksualizm za grzech, ale nie oznacza to, że nie można zaakceptować roszczeń tej grupy społecznej co do objęcia prawem państwowym ich związków. Czy coś w tym rodzaju. Jakież było moje zdziwienie, gdy stwierdziłem, że jo_tka ograniczyła się do dwóch, zdawkowych wpisów sprowadzających się do przyłowania porządku na forum. Żałuję, że straciłem czas na zainteresowanie protestem godunowa.
|
| Wt maja 23, 2006 13:37 |
|
 |
|
godunow
|
Cytat Cytuj: Myślałem, że zobaczę, że napisała np. że co prawda ona uważa homoseksualizm za grzech, ale nie oznacza to, że nie można zaakceptować roszczeń tej grupy społecznej co do objęcia prawem państwowym ich związków. Czy coś w tym rodzaju.
Złóż wniosek do papieża niech usankcjonuje ślub gejów i lesbijek .. poco im ślub państwowy ..
Moderator n a katolickim forum mieniący się obrońcę wiary katolickiej pisze cos takiego .
Postaw wspaniała Pana Moderatora
Tak jest panie moderatorze uzna c związki gejów i lesbijek za normalne związki i małżeński  ! Całe szczęcie ze stanowisko kościoła jest całkowicie zbieżne z moim poglądem . Nie dla takich związków . Moderatorzy na katolickim forum mogą być orędownikami homoseksualistów [/b]
Rzecz bez precedensu 
|
| Wt maja 23, 2006 13:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zauważyłeś tego, ale nigdzie tam nie stoi, że jest to moje stanowisko. Piszę przecież wyraźnie, że to jest opis tego co się spodziewałem zobaczyć, biorąc pod uwagę Twój protest. Czytaj chociaż ze zrozumieniem co do Ciebie piszę, bo nie mam ochoty w dziesięciu listach tłumaczyć co oznacza zwrot "Myślałem, że zobaczę, że napisała...". Uważam w tym momencie, że dopuściłeś się świadomej manipulacji, że zastosowałeś socjotechniczny chwyt, aby czytelnicy tej wymiany zdań dokonali nadinterpretacji moich słów.
Jeżeli zaś będę chciał porozmawiać z kimś przez internet o legalizacji związków homoseksualnych, to zrobię to, gdy najdzie mnie ochota. Tu nie rozmawiamy o moich poglądach, ale o nudnym do bólu proteście.
|
| Wt maja 23, 2006 14:00 |
|
 |
|
godunow
|
Po przecinku napisałeś.
Cytat Cytuj: ale nie oznacza to, że nie można zaakceptować roszczeń tej grupy społecznej co do objęcia prawem państwowym ich związków. Czy coś w tym rodzaju. Czyli wyrażasz swój pogląd bo chyba nie mój  Co nie nauczyli Ciebie czytać czy jak  Własnego postu nie potrafisz przeczytać.. Zgroza [...] jest moderatorem i ma możliwość edytowania cudzych postów!! Cytat Cytuj: Uważam w tym momencie, że dopuściłeś się świadomej manipulacji, że zastosowałeś socjotechniczny chwyt,
Skoro się nie wie co się napisało .
Wiem prawda boli i to czasami bardzo
[...] - bez obelg proszę - jo_tka
|
| Wt maja 23, 2006 14:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Taaa.... po przecinku napisane. Więc jednak w dziesięciu zdaniach o budowie zdań. Napisałem: "Myślałem, że zobaczę, że napisała np. że co prawda ona uważa homoseksualizm za grzech, ale nie oznacza to, że nie można zaakceptować roszczeń tej grupy społecznej co do objęcia prawem państwowym ich związków. ". Czyli co prawda Coś tam i coś tam, (przecinek) ALE coś tam i coś tam. Zatem po przecinku jest kontynuacja poglądu, który spodziewałem się zobaczyć.
Tym razem dotarło? Myślę, że od początku rozumiesz. To co tu robisz to zwykła socjotechnika. Tym razem spróbowałeś wybiegu, by inni pomyśleli, że Ty rzeczywiście nie zrozumiałeś.
PS. Nie jestem moderatorem.
|
| Wt maja 23, 2006 14:26 |
|
 |
|
godunow
|
Cytat Cytat Cytuj: PS. Nie jestem moderatorem.
Jest to jedyny jak na razie pozytywny sygnał w tym temacie .
Jak nie rozumiesz co sam piszesz . To może nie zabieraj głosu w sprawie innych.
PS. Jotko jakie to obelgi stosowałem , że edytujesz mój post..? Ii wycinasz wyrazy zmieniające sens mojej wypowiedzi
Tyle tylko potrafisz ..
Pozdrawiam
|
| Wt maja 23, 2006 16:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba nie liczysz na poważne traktowanie, skoro nie dyskutujesz merytorycznie . I Ty teraz uważasz, że ktoś będzie Tobie tłumaczył swoje decyzje? :D:D
|
| Śr maja 24, 2006 5:31 |
|
 |
|
pedziwiatr
|
godunow napisał(a): Moderator n a katolickim forum mieniący się obrońcę wiary katolickiej pisze cos takiego .
Moderator na katolickim forum dba przede wszystkim o to, by zaden uzytkownik forum (czytaj - czlowiek kryjacy sie pod loginem x, y, z) nie byl obrazany ani ponizany przez innego uzytkownika forum. Ani wyznanie, ani orientacja seksualna nie umniejszaja godnosci czlowieka i Ty, Godunow, jako chrzescijanin, powieniens o tym wiedziec, wszak Chrystus nigdy nie potepial ludzi mimo, ze wyrzucal im ich grzechy. Cytuj: Z pewnością w sprawowaniu posługi duszpasterskiej należy takich homoseksualistów przyjmować z rozważną łagodnością (podkreslenie moje) i wzbudzać w nich nadzieję, że kiedyś przezwyciężą trudności w dostosowaniu społecznym. Należy również roztropnie osądzać problem ich winy. Ten cytat pochodzi DEKLARACJI O NIEKTÓRYCH ZAGADNIENIACH ETYKI SEKSUALNEJ - Persona humana Kongregacji Nauki Wiary. http://ekai.pl/bib.php/dokumenty/person ... umana.htmlDo kogo w tej sprawie bedziesz pisal skargi  Przeciez to skandal, wedlug Ciebie, przyjmowac homoseksualistow z lagodnoscia. Choc to nie homoseksualista tylko cudzoloznica, ale tak dla przypomnienia: Cytuj: Jezus podniósłszy się rzekł do niej: Kobieto, gdzież oni są? Nikt cię nie potępił? A ona odrzekła: Nikt, Panie! Rzekł do niej Jezus: I Ja ciebie nie potępiam. - Idź, a od tej chwili już nie grzesz!.
Tak wiec potepienie czynu nie jest rownoznaczne z potepieniem czlowieka, a to jest to, czego Ty zadasz od moderatorow forum.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| Śr maja 24, 2006 6:29 |
|
|
|