Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Słuszny argument, też na to przed chwilą (po napisaniu do Mariel) zwróciłem uwagę. Wątek założony w 2004 roku, a ostatni wpis z roku 2007. No chyba, że celem było usunięcie wątku z widoku...
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr sty 16, 2013 10:02 |
|
|
|
 |
lokis
|
Mam pytanie w sprawie otwarcia tematu "Wszystko o rzadzacych i opozycji w Polsce". Co z moderatorem Kamykiem? W Irlandii szczescia szuka, moze resocjalizowany w tej chwili? Nie mozna Polakowi zabraniac dolowania ludzi ktorych sam wybral. Polak swoja nature ma. Wpisy doczekaly sie szesciu stron, czemu nie otworzyc? Cytuj: ....ale odkurzanie staroci sprzed wielu lat Tutaj mamy uwagi do moderacji. O Biblii mozesz napisac w innym dziale. 
|
Śr sty 16, 2013 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Cytuj: MARIEL Twój nowy temat połączyłam z "Listami duszpasterskimi" w dziale Liturgia.
. To niezbyt przemyslana decyzja. No i nie róbmy sobie przesadnych jaj. Przeklejać temat do watku który był aktywny 5 lat temu?????? Ja wiem, że mnozenie watków jest niewskazane.....ale odkurzanie staroci sprzed wielu lat, gdy części dyskutujących tam userów juz nie ma....to też wyjatkowo nadmierna przesada. A co Ci przeszkadza, że części userów nie ma? Odnieś się do ostatniego w wątku postu, który napisał Jajko i już masz nowego, aktywnego dyskutanta. Nie widzę żadnego problemu. Insynuacja Jajka, jakoby wątki zostały połączone, aby jego wątek zniknął też jest bezpodstawna - każdy nowy wpis wynosi temat na szczyt listy aktywnych wątków, więc jego wpis jest jak najbardziej widoczny.
|
Śr sty 16, 2013 10:47 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Tyle, że do działu liturgia to mało kto zagląda, bo to nudne jest, a i mój post odnosi się do SPOŁECZNEJ reakcji na listy biskupów. Zresztą i założyciel wątku raczej nie rozwodził się nad liturgicznymi zagadnieniami, ale nudą i przesadnym "ubogaceniem" listów biskupów do wiernych. Uważam, że to nie ten dział.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr sty 16, 2013 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Zresztą i założyciel wątku raczej nie rozwodził się nad liturgicznymi zagadnieniami, ale nudą i przesadnym "ubogaceniem" listów biskupów do wiernych. Dokładnie o tym samym jest dyskusja w starym wątku. Twój post świetnie do niego pasuje.
|
Śr sty 16, 2013 10:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL
Skoro lubicie sobie robic dodatkową robote....to sprawa was moderów. Nie żądajcie jednak od każdego usera by wyszukiwał w tych tysiącach wątków takiego, który juz był.....x-lat temu. Był, sie zmył....przez kilka lat nikt nic nie pisał, to powinien sie znaleźć w archiwum, a nie jako aktywny.
Przydałyby sie porządki na Forum....oj przydałyby się. Takich "aktywnych" od lat nie odwiedzanych to można by mnóstwo znaleźć.
|
Śr sty 16, 2013 10:58 |
|
 |
Jajko
|
A poza tym DZIAŁ jest chyba zły. Stąd takie marne zainteresowanie tematem. Proponowałbym przeniesienie do działu Kościół i społeczeństwo, a zaraz rozgorzeje dyskusja.
|
Śr sty 16, 2013 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Humalog nie przesadzaj. Wątek o listach pasterskich wyświetlił mi się na drugiej stronie z wyszukiwarki. Tak ciężko przelecieć wzrokiem dwie strony z wyszukanymi frazami???
Wiem, że napisanie nowego tematu z tanią sensacją o Kościele zajmuje mniej czasu, niż wpisanie paru słów w wyszukiwarkę i pobieżne prześledzenie wyszukanych wątków, ale nie przesadzajmy - trwa to góra pięć minut i już wiadomo, czy istnieje podobny temat.
|
Śr sty 16, 2013 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Też optuje za przeniesieniem tego wątku gdzie indziej. Co mają "listy duszpasterskie" do Liturgii? Chyba tylko to, ze sa czytane zamiast homilii.
|
Śr sty 16, 2013 11:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Humalog nie przesadzaj. Wątek o listach pasterskich wyświetlił mi się na drugiej stronie z wyszukiwarki. Tak ciężko przelecieć wzrokiem dwie strony z wyszukanymi frazami???
Wiem, że napisanie nowego tematu z tanią sensacją o Kościele zajmuje mniej czasu, niż wpisanie paru słów w wyszukiwarkę i pobieżne prześledzenie wyszukanych wątków, ale nie przesadzajmy - trwa to góra pięć minut i już wiadomo, czy istnieje podobny temat. Jak ja zapraszam gości to nie każe im szukac talerzyków i kawy po kuchni....  A tu musze (niestety  ) wziąć w obronę Jajkowego....ten temat nie należy akurat do "taniej sensacji". To poważna sprawa, dotycząca wszystkich katolików.
|
Śr sty 16, 2013 11:11 |
|
 |
Jajko
|
I to jak widać, sprawa istotna od niemal 10 lat (na forum), a wątek tyci-tyci. Dlaczego? Bo jest w złym dziale.
Liturgia to czynności związane z oddawaniem czci bóstwu. Wśród podstawowych czynności liturgicznych wyróżnia się: składanie ofiar, modlitwę, oczyszczenia, ablucje oraz inne formy oddawania czci bogom i świętym. Listy biskupów raczej się w tych ramach nie mieszczą.
|
Śr sty 16, 2013 11:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@humalog, moja uwaga o "taniej sensacji o Kościele" nie dotyczyła tego kokretnego tematu tylko większości zakładanych przez tego usera tematów.
Co do "szukania talerzyków i kawy po kuchni"...rozumiem, że nie podoba Ci się wymóg korzystania z wyszukiwarki. Cóż, załóż forum na którym nie będzie takiego obowiązku, tutaj obowiązują inne zasady, na które zresztą przystajemy podpisując regulamin przy rejestracji.
|
Śr sty 16, 2013 11:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Co do "szukania talerzyków i kawy po kuchni"...rozumiem, że nie podoba Ci się wymóg korzystania z wyszukiwarki. Cóż, załóż forum na którym nie będzie takiego obowiązku, tutaj obowiązują inne zasady, na które zresztą przystajemy podpisując regulamin przy rejestracji. Co do wyszukiwarki to nie mam obiekcji, ale klasycznie ujmując: "Ja tu widze niezły b.... ......siostro" 
|
Śr sty 16, 2013 11:21 |
|
 |
Jajko
|
Mariel, jaką frazę wpisałaś do wyszukiwarki?
|
Śr sty 16, 2013 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): "Ja tu widze niezły b.... ......siostro"  @humalog, widzę że masz poważne obiekcje do mojej moderacji. Twoim zdaniem jest mało aktywna czy pod innym względem Ci nie odpowiada - zgłoś administracji. Ty będziesz usatysfakcjonowany, bo w końcu będzie porządek i ja także nie będę mieć nic przeciw, bo lubię jasne sytuacje :) @Jajkowątek o którym mowa znajduje się w dziale Liturgia, którego moderatorem jest szumi. Do tej pory mu tam nie wadził, ale zgłoszę mu, że jesteście z humalogiem za przeniesieniem.
|
Śr sty 16, 2013 11:31 |
|
|
|