Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Pędzi, oczekujesz niemożliwego. Godunow straciłby przyjemność pisywania na forach.
|
Śr maja 24, 2006 6:48 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Tak wiec potepienie czynu nie jest rownoznaczne z potepieniem czlowieka, a to jest to, czego Ty zadasz od moderatorow forum. J Mnie się wydawało że postawa moderatorow na forum powinna być zgodna z Oficjalnym stanowiskiem Waszego Kościoła  Do poczytania http://www.opoka.org.pl/biblioteka/K/ka ... 1A_17.htmlDopuszczenie tego tematu wręcz umożliwienie reklamy homoseksualistów na forum katolickim jest szokiem dla mnie nawet jako nie katolika.! Chodzi o temat viewtopic.php?t=4378&start=0Istnieje jeszcze parę tematów pokrewnych gdzie homoseksualiści przedstawiają ten proceder. Ale to tylko mi się tak wydawało!! To forum starciło katolicki i chrześcijański charakter taka jest prawda  ! Cytat Cytuj: Pędzi, oczekujesz niemożliwego. Godunow straciłby przyjemność pisywania na forach.
[...] - proszę bez obrażania - rozalka
Pozdrawiam
|
Śr maja 24, 2006 8:29 |
|
 |
jo_tka
|
Godunow - dziękuję za zwrócenie uwagi na post z ubiegłego roku, widać został przeoczony - to ewidentnie reklama.
Nie mam tylko pojęcia, jakiej stronki, bo nie działa 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr maja 24, 2006 11:51 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Dopisek - oczekujesz, ze na tym forum bedą dopuszczane tylko poglądy zgodne ze stanowiskiem Kościoła katolickiego? To przyznam, że mnie zaskakujesz...
|
Śr maja 24, 2006 11:55 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Godunow - dziękuję za zwrócenie uwagi na post z ubiegłego roku, widać został przeoczony - to ewidentnie reklama. Nie mam tylko pojęcia, jakiej stronki, bo nie działa Jotka co ty mnie za głupca uznajesz czy jak  [b][i] Cytat Cytuj: Kościół Katolicki ma prawo do moralnej oceny homoseksulizmu i to czyni i nikt za to nikogo karać nie zamierza. Natomiast jeśli ktoś głosi rzeczy nizgodne z faktami naukowymi, niezgodne z prawdą, to autorytety i specjaliści powinni potępiać takie szerzeni kłamstw, co zresztą czynią. Proszę o ukazanie tych wyroków skazujących lekarzy katolickich , chrześcijańskich , którzy maja odmienne zdanie na temat homoseksualizmu . Konkretne wyroki a nie gdybologię stosowaną!! Cytat Cytuj: Dokładnie chodzi o ten post: Cytat: Wysłany: Wto Maj 23, 2006 10:29 Temat postu: Odpowiedz z cytatem Benedykt XVI o homoseksualnych związkach Już w drugiej połowie tego tygodnia polscy katolicy, w tym, o czym warto pamiętać - także obecni i liczni katolicy - homiki, żyć będą wizytą Benedykta XVI. Tymczasem w sobotę papież przyjął na audiencji nie tylko Kazimierza Marcinkiewicza. Gościł także nowego ambasadora Hiszpanii w Stolicy Apostolskiej, pana Francisco Vázqueza. Papież zwrócił się po hiszpańsku: Człowiek ma prawo narodzić się, kształcić i żyć w rodzinie, a ta nie może być zastępowana czy pomniejszana przez inne formy czy instytucje. W lipcu B16 odwiedzi hiszpańską Walencję. Wizyta ta, wedle niego, będzie okazją, by celebrować piękno i płodność rodziny opartej na małżeństwie, a także podkreślić niezwykłe znaczenie rodziny i jej wagę dla społeczeństwa. 11 maja, tuż po wygranych we Włoszech wyborach przez lewicę, Benedykt XVI także mówił o rodzinie: Wspólnota życia i miłości reprezentowana przez małżeństwo jest prawdziwym dobrem społecznym. Należy pilnie zapobiec, by małżeństwo nie zostało zagubione wśród innych związków, opartych na słabej miłości. Tu następuje pochwała miłości rozumianej jako prowadzącej do prokreacji. Wedle komentarzy w prasie zagranicznej obydwie wypowiedzi sa grożącym palcem wymierzonym w polityków prohomiczych. W HIszpanii małżeństwo jest dla homików otwarte, we Włoszech nowa koalicja, także z udziałem chadecji, przymierza się do wprowadzenia związków partnerskich. źródło: AFP Od redakcji ( www.homiki.pl): Zapamiętajmy i utrwalmy zwłaszcza hierarchizowanie miłości na lepszą i gorszą. Rozumiemy, że skoro o rodzenie nowych pokoleń chodzi, to pary bezpłodne są równie grzeszne. Pragniemy przypomnieć także, że słowa Ojca Świętego odnosza się do osób wyznania rzymskokatolickiego, do którego należy także, jak już zaznaczylismy, wielu homików, lecz nie ogół społeczeństwa. Natomiast owe instytucje rzekomo rodzinie zagrażające, jak związki partnerskie, należą do sfery prawa cywilnego, nie kanonicznego, i w żaden sposób małżeństwa i piękna prokreacji nie zniszczą. Zastanawia nas częste, szczególnie w naszej mlekiem i miodem płynącej ojczyźnie, mylenie nauczania wobec wiernych z poglądami i stanowiskiem w dyskusji, co prowadzi, zważywszy na pogłos u naszych polityków, do majstrowania w sprawach do kościoła nienależących. Czytelnikom zainteresowanym życzymy duchowego przeżycia tegorocznej papieskiej pielgrzymki oraz miłego weekendu, dla wielu dłuższego. źródło> http://www.homiki.pl/modules.php?name=N ... e&sid=1088pozdrawiam, michał W tym temacie cała masa tekścików reklamujących zachowania homoseksualne . Jeszcze raz Ciebie proszę nie rób ze mnie publicznie idioty I nie kompromituj się  Pytasz Cytuj: Dopisek - oczekujesz, ze na tym forum bedą dopuszczane tylko poglądy zgodne ze stanowiskiem Kościoła katolickiego? To przyznam, że mnie zaskakujesz...
Zapytam na stronach pod egida kościół katolickiego można promować wartości niezgodne z wartościami chrześcijańskimi  Takimi jak satanizm pongrafia pedofilia homoseksualizm faszyzm  Wartości uznane prze prawie całe chrzescijańtwo jako grzeszne złe..
Dziękuję za notoryczne wycinanie moich postów
Ciśnie się pytanie czy opiekuni tego forum to też homoseksualiści , że pozwalają na taką agresywną reklamę homoseksualizmu na podobno ( bo tylko z nazwy ) katolickim forum
Pozdrawiam 
|
Śr maja 24, 2006 16:38 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Godunow
Jeśli Ci chodzi o konkretny post, podawaj link do konkretnego postu, a nie do postu z lipca 2005 reklamującego nieczynną stronkę.
Po drugie - rozumiem, że oczekujesz, że na tym forum nie będzie można wyrażać żadnych treści niezgodnych z nauczaniem Kościoła katolickiego. Zatem - nie będzie można dyskutować o istnieniu Boga, nie będzie można prowadzić dyskusji na temat prymatu Piotrowego, realnej obecności Chrystusa w Eucharystii czy dopuszczalności antykoncepcji. Przecież Kościół katolicki ma w tych kwestiach zdanie jednoznaczne. Rozumiem, że oczekujesz, że wszystkie wypowiedzi niezgodne z nauczaniem Kościoła katolickiego będą z tego forum usuwane, a dyskusyjne tematy blokowane. Rozumiem również, że nie masz nic przeciw, żeby ta zasada została zastosowana wobec Twoich wypowiedzi.
Co do promowania wartości - proponuję poczytać regulamin, w temacie obok w tym dziale, tam masz odpowiedź. Warto by również zastanowić się nad różnicą między słowami "rozmawiać o" a "promować" oraz nad różnicą miedzy wymienionymi przez Ciebie poglądami - mimo że wszystkie są z nauczaniem Kościoła katolickiego niezgodne.
PS.
Cytuj: Dziękuję za notoryczne wycinanie moich postów
Cieszę się, że uznajesz słuszność cięć - prosiłabym jednak żebyś unikał wypowiedzi, które będą musiały być cięte.
|
Śr maja 24, 2006 18:42 |
|
 |
SweetChild
|
godunow napisał(a): Ciśnie się pytanie czy opiekuni tego forum to też homoseksualiści , że pozwalają na taką agresywną reklamę homoseksualizmu na podobno ( bo tylko z nazwy ) katolickim forum 
Ciśnie się też pytanie, czy Ty też jesteś jakimś ukrytym homoseksualistą, że temat gejów wzbudza w Tobie takie niezdrowe podniecenie.
|
Śr maja 24, 2006 19:23 |
|
 |
Spidy
|
Poza tym Godunow zejdź już z joteczki, bo naprawdę zaczyna mnie to drażnić. Nie wykazałeś jej winy, a tylko się pienisz i wylewasz na nią swoje żale, że nie wszyscy myślą tak, jak Ty.
Po takiej kilkugodzinnej dyskusji w realu chyba palnąłbym Cię w trąbkę, bo nie cierpię chamskiego zachowania. A tak, muszę grzecznie wcisnąć [Wyślij] 
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Śr maja 24, 2006 22:33 |
|
 |
-olfik-
|
Godunow moze miec troszeczke racji z tym reklamowaniem, juz pisze czemu tak uwazam:
W watkach o gejach wiekszosc wszelkiej masci bezboznikow (lub przynajmniej heretykow) prezentuje wyzszy poziom merytoryczny od wierzacych oponentow, wiec watki te sa niejako antyreklama chrzescijanskich postaw. Nie wiem czy jest to spowodowane niechecia merytorycznych wierzacych (np. taka Jo_tka szybko ucieka) czy tez brakiem argumentow, ale nie zmienia to ujemnej wartosci ewangelizujacej tych watkow 
|
Śr maja 24, 2006 23:18 |
|
 |
Spidy
|
Od początków wypowiedzi queera chyba już wszyscy moderatorzy wyrazili swoje zdanie nt. jego światopoglądu. Wystarczy wcisnąć "Szukaj".
Jego konsekwentne kierowanie wszelkich wątków ku tematom orientacji seksualnej jest temperowane o tyle, o ile pozwala na to regulamin forum.
Dalej nie widzę winy jotki. Czasem natomiast sam się spóźniam z moderską interwencją, ale na ogół trolling i posty nie na temat są na bieżąco wycinane z forum.
Częste publikowanie określonych treści na forum zawsze będzie formą promocji tych treści. Czy ktoś ma pomysł jak zaradzić takiej monotonii?
_________________ Nie smuć się zaraz z nieszczęść na świecie, bo nie znasz dobra zamierzonego w wyrokach Bożych, które one niosą z sobą dla wiecznej radości wybranych. (św. Jan od Krzyża)
|
Cz maja 25, 2006 0:57 |
|
 |
jo_tka
|
Olfik - bezsensowne przepychanki i powtarzanie n-ty raz tego samego mnie zwyczajnie nie bawi. Zwłaszcza gdy merytorycznej odpowiedzi adwersarzy nijak się doczekać nie mogę. W końcu nie ma obowiązku - jeśli ktoś woli 258 raz mielić te same hasełka.
Co do jednego masz rację - na wydźwięk tematu wpływa jakość odpowiedzi - a pozorna merytoryczność (bo merytoryczne posty się omija, czepia się słowek albo rozmienia na drobne) robi lepsze wrażenie niż znaczki [...] Co nie znaczy że brak tych ostatnich coś by w tej kwestii zmienił 
|
Cz maja 25, 2006 5:16 |
|
 |
godunow
|
Po pierwsze miałem zastrzeżenia jako do całości tematu pewnie z uwzględnieniem co ciekawszych kąsków. Czasami lepiej udać że nie wiadomo o co chodzi ..
Cytat Cytuj: Po drugie - rozumiem, że oczekujesz, że na tym forum nie będzie można wyrażać żadnych treści niezgodnych z nauczaniem Kościoła katolickiego. Zatem - nie będzie można dyskutować o istnieniu Boga, Ni e czujesz różnicy w problemie  Czyli dla Ciebie przedstawianie wartości homo , pisanie że wierzący to ciemnogród zacofanie etc. Wielu tu na forum pisał ludzi o poglądach ateistycznych .Przedstawiali swe poglądy a nie pluli na całe chrześcijaństwo jak tu robią ( moim zdaniem i chyba nie tylko moim) zdanie homoseksualiści . Jeżeli uważasz , ze tak można.. Cytat Cytuj: Rozumiem, że oczekujesz, że wszystkie wypowiedzi niezgodne z nauczaniem Kościoła katolickiego będą z tego forum usuwane, a dyskusyjne tematy blokowane. Rozumiem również, że nie masz nic przeciw, żeby ta zasada została zastosowana wobec Twoich wypowiedzi. Jeżeli moje wypowiedzi na tema róznić w doktrynie chrześcijańskiej są takimi samym rodzajem wypowiedzi co promowanie seksualizmu homo postaw seksualnych homo . Oraz maja taką sama wartość jak domaganie się uznanie par homo za takie same pary jak hetero . Zostaje mi tylko powiedzieć tnij .  Faktycznie może lepiej z rana nie kończyć mocnym epitetem  Cytat Cytuj: Cieszę się, że uznajesz słuszność cięć - prosiłabym jednak żebyś unikał wypowiedzi, które będą musiały być cięte. Ja jednak odnoszę wrażenie że wycinasz moje posty tylko dlatego aby czasami nie obrazić piszących tu A dokładniej mówiąc robiących sobie reklamę homisiów . I dlatego Twoja postawa budzi moje ogromne zdziwienie wręcz niedowierzanie . Pewnego rodzaju szok  Dostaje natomiast listy (emaile ) od wielu katolików którzy mają podobne zdanie jak ja . Ale nie chcą tego pisać na forum ponieważ obawiają się Ciebie.. . I boją się że zostaną usunięci i zabanowani .. Ja jestem wolny od takowych obaw.  Cytuj: Poza tym Godunow zejdź już z joteczki, bo naprawdę zaczyna mnie to drażnić. Nie wykazałeś jej winy, a tylko się pienisz i wylewasz na nią swoje żale, że nie wszyscy myślą tak, jak Ty. I kolejny ładny tekst moderatora  ! Cytuj: Po takiej kilkugodzinnej dyskusji w realu chyba palnąłbym Cię w trąbkę, bo nie cierpię chamskiego zachowania.
Zaiste odzywka  Godna wersalu  !!
J atu już napisałem gdzieś ale przypomnę  1
Jak administracja taka moderacja
Pozdrawiam
|
Cz maja 25, 2006 5:42 |
|
 |
jo_tka
|
Owszem - moje cięcia są po to, żeby uniknąć obrażania osób tu piszących. Ma to związek głównie z kulturą i zupełnie nie ma z pogladami obrażanych.
Jeśli ktoś obawia się, że jeśli będzie obrażał, to może zostać usunięty, to słusznie się obawia.
Między wyrażaniem swojego zdania na temat homoseksualizmu a "pluciem na chrześcijaństwo" albo "pluciem na Kościół" jest jednak pewna różnica. To drugie powinno być cięte (o ile oczywiście rozumiesz przez to szkalowanie i obelgi, a nie wyrażanie poglądów przeciwnych).
A jak już pisałam - za wydźwięk tematu odpowiadają obie wypowiadające się w nim strony. Niestety. Bo obelgi w zetknięciu ze "spokojną i miłosierną" manierą, nawet jeśli to po prostu przyjęta maniera, zawsze będą działały na niekorzyść pieniacza i jego poglądów...
|
Cz maja 25, 2006 5:54 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Między wyrażaniem swojego zdania na temat homoseksualizmu a "pluciem na chrześcijaństwo" albo "pluciem na Kościół" jest jednak pewna różnica. To drugie powinno być cięte (o ile oczywiście rozumiesz przez to szkalowanie i obelgi, a nie wyrażanie poglądów przeciwnych).
Dla mnie wielka obelgą jest stwierdzenie typu wiara w Boga to ciemnogród i zacofanie Chrystusa nie ma.. Takimi frazesami są wyplenione posty homo.. Tego się ni wycina . Ostra reprymenda na takie odzywki jest wycinan i nazywana obelgą.. Kiedy się zwracam o przytoczenie niby obelg to to zbywa się milczeniem..  Które to miały obrazić homo..
Jeden z moderatorów idzie jeszcze dalej  !! To mi by nałeżoło by przywalić w ryja.  Przywalic w ryja za obronę wartości chrześcijańskich .
Faktycznie zaiste chrześcijańskie pojmowanie wyznawania poglądów
Ciśnie się pytanie kim są opiekunowie tego forum  i administratorzy..
|
Cz maja 25, 2006 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może zaproście godunowa na jakieś spotkanie, by Was poznał, skoro mu się cisną pytania co do Waszej tożsamości W końcu wyraźnie chce was poznać. Może mała imprezka?
|
Cz maja 25, 2006 13:21 |
|
|
|