Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 13:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
:D tia. Z pewnością masz na to dowody, że szczególnie pilaster jest hołubiony :D
Swoją drogą, nic na to nie poradzę, że nie odróżniasz przypisania komuś jakichś poglądów od nazwania chamem.

Pn gru 16, 2019 20:53
I teraz tak. Dlaczego użytkownik Zbigniew wysyła mi jakieś ostrzeżenia skoro nie jest nawet moderatorem?

Cz sty 02, 2020 12:46
Moderator

Zbigniew jest moderatorem z pełnymi prawami. Nie ma jeszcze wytłuszczonego awatara i podpisu, ale niebawem będzie miał. Gdyby nie był moderatorem, nie miałby możliwości przyznawania ostrzeżeń.

Cz sty 02, 2020 12:58
O, wlasnie! Kiedys byly takie dobre obyczaje, ze moderacja publicznie oglaszala zmiany w swoim gronie. Dlaczego do dzis zabraklo adminowi/ moderacji czasu, zeby poinformowac o zmianie statusu Zbigniewa? 10 dni (przynajmniej) to za malo?

Cz sty 02, 2020 13:05

Quinque napisał(a):
I teraz tak. Dlaczego użytkownik Zbigniew wysyła mi jakieś ostrzeżenia skoro nie jest nawet moderatorem?

Zbigniew wysyła Ci trzecie ostrzeżenie i w związku z tym Cię niebawem zbanuje. Nie ma to większego znaczenia, czy jestem moderatorem, czy zwykłym użytkownikiem - nie zmienia to mojej oceny Twoich wpisów. Jako moderator mam po prostu większe możliwości. Czy uważasz, że możesz robić wszystko, jeśli w okolicy nie ma moderatora? To tak, jakby przed przejściem na czerwonym świetle rozglądać się, czy w okolicy jest policja, a nie w celu upewnienia się, czy jest bezpiecznie i postępuje się słusznie.

@Kael - prosimy o wyrozumiałość. Administracja i moderacja to ludzie, którzy mają swoją pracę, rodziny, obowiązki domowe i wiele innych zajęć. Po drodze był trudny czas świąt (trudny, bo były wyjazdy, przygotowania, spotkania). Staram się na bieżąco wyjaśniać sytuację - każdy może napisać i pytać o wszystko.

Cz sty 02, 2020 13:13

Zbigniew3991 napisał(a):
Zbigniew wysyła Ci trzecie ostrzeżenie i w związku z tym Cię niebawem zbanuje.

Za co to trzecie ostrzeżenie? Za to, że śmiał zapytać?

Cytuj:
Jako moderator mam po prostu większe możliwości.

I odpowiedzialność też na Tobie ciąży większa. Emocje dobrze byłoby trzymać na wodzy, a nie już na starcie upajać się namiastką władzy.

Pt sty 03, 2020 10:32
Moderator

białogłowa napisał(a):
Za co to trzecie ostrzeżenie? Za to, że śmiał zapytać?

Nie. Tu była tylko informacja, a ostrzeżenie za: viewtopic.php?p=1051510#p1051510 zanotowane tu: viewtopic.php?p=1051520#p1051520 (pierwszy punkt).

Pt sty 03, 2020 10:44

W wątku o ostrzeżeniach jest info o dwóch ostrzeżeniach, ja pytam Zbigniewa o to trzecie. Chyba, że liczy jakieś wcześniejsze, ale ja takiej takiej wzmianki nie widzę. Chyba, że chodzi o ost październikowy.

Pt sty 03, 2020 10:50
Moderator

Trzecie z kolei, a nie trzecie od Zbigniewa. To, które podałam jest ostatnim.

Pt sty 03, 2020 10:52

Ok, ilość ostrzeżeń się zgadza. W takim razie brakuje wpisu o banie. Pozostałe moje uwagi pozostają w mocy.

Pt sty 03, 2020 10:57
Oho, nie dość że youtube zwalcza wolność słowa kasując takie wartościowe kanały jak "CentrumEdukacjiPowiśle", na którym było setki merytorycznych filmów o historii, polityce, ideologiach politycznych/społecznych i reakcji państwo- Kościół. To jeszcze wolność słowa zwalcza się na forach dyskusyjnych. Szkoda że orędownicy wolności i praw obywatela nic z tym nie robią. No ale jak widać moja teza o lewicy jest właściwa

Pt sty 03, 2020 11:51

Quinque napisał(a):
Oho, nie dość że youtube zwalcza wolność słowa kasując takie wartościowe kanały jak "CentrumEdukacjiPowiśle", na którym było setki merytorycznych filmów o historii, polityce, ideologiach politycznych/społecznych i reakcji państwo- Kościół. To jeszcze wolność słowa zwalcza się na forach dyskusyjnych. Szkoda że orędownicy wolności i praw obywatela nic z tym nie robią. No ale jak widać moja teza o lewicy jest właściwa

Pochylmy się nad definicją wolności i nad ideą wolności. Wolność jest ograniczona wolnością innych jednostek, szacunkiem do innych jednostek i poszanowaniem godności innych. Zastanów się, Quinque, czy swoimi wypowiedziami nie naruszasz wolności i godności innych osób. Zastanów się również nad tym, co się dzieje. Nadal piszesz, prawda? Możesz wyrazić swoje zdanie w tym wątku. Twoje posty nadal są na forum, chociaż dostałeś za nie upomnienia. To Twoja wolność słowa jest aż tak bardzo ograniczona, że potrzebujesz orędowników wolności słowa?

Pt sty 03, 2020 12:12
Moderator

@Quinque
Kultura obowiązuje wobec każdego, a katolika dodatkowo przykazanie miłości, więc proszę, zmień ton.

Pt sty 03, 2020 12:51
Proszę zatem wykazać że moje posty naruszały regulamin

Pt sty 03, 2020 13:45

Quinque napisał(a):
Proszę zatem wykazać że moje posty naruszały regulamin

§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:
"3. Zobowiązuje się wszystkich dyskutantów do poszanowania poglądów innych oraz rzeczowości w dyskusji i sporach. Oznacza to, że żaden pogląd, choćby wydawał się dziwny i żadna wypowiedź, choćby świadczyła o niewielkiej wiedzy osoby wypowiadającej się, nie może być wyśmiewana czy atakowana. Głównym celem rozmowy jest poszukiwanie prawdy, a nie udowadnianie własnych racji. Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach, a dowodzenie tezy powinno być logicznie spójne. Należy trzymać się rozpoczętego wątku, bez zbędnych dygresji. Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska. Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem."

W Twoich postach nie było ani dowodu, ani argumentu, a tylko stwierdzenie, że osoby reprezentujące lewicowe poglądy nie są zdolne do autorefleksji. Jest to rodzaj oskarżenia. Sposób, w jaki wyraziłeś swoją opinię, nie ma w sobie szacunku do innych poglądów i postaw.

"4. Na forum zabrania się:
- (...)
- wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających;"

Wypowiedź o braku autorefleksji może być odebrana jako obraźliwa, ośmieszająca lub poniżająca.

Pt sty 03, 2020 14:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 437  Następna strona