Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 15:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
No jestem pod wrażeniem. Ja miałem wrażenie ze Alus to z tych nietykalnych. Wielokrotnie jechała po bandzie i wygłaszała tezy bez poparcia to i doigrała się. Można powiedzieć tylko dlaczego tak późno. Mogę powiedzieć ze nie spodziewałem się tego po moderacji. Zaskoczyliście mnie pozytywnie. :brawo: :o

Śr sty 15, 2020 13:50
Jockey napisał(a):
No jestem pod wrażeniem. Ja miałem wrażenie ze Alus to z tych nietykalnych. Wielokrotnie jechała po bandzie i wygłaszała tezy bez poparcia to i doigrała się. Można powiedzieć tylko dlaczego tak późno. Mogę powiedzieć ze nie spodziewałem się tego po moderacji. Zaskoczyliście mnie pozytywnie. :brawo: :o

Za wcześnie sie cieszysz....

Śr sty 15, 2020 15:08
Ja się nie cieszę. Ja tylko stwierdzam fakty ze jedziesz po bandzie i ostrzeżenia należały ci się dużo wcześniej. Mówiłem ze zmieniłem zdanie o moderowania forum ale widzę ze nastąpił akt łaski czyli wszystko po staremu. Cóż łudziłam się ze może być sprawiedliwie i bez układów.

Śr sty 15, 2020 15:36

Ja tam tylko proszę moderatora, żeby "ujednolicił" teksty zamieszczone pod "Ostrzeżenia" i "Banici" z oficjalnym statusem. Bo chwilowa sytuacja jest irytująca. Delikatnie mówiąc.

...

(Koh 3:1nn)

Śr sty 15, 2020 16:17
Wystąpił jakiś problem techniczny. Przepraszam. Powinienem był od razu sprawdzić, czy ban został odnotowany w systemie. A tak, naraziłem administrację na niesłuszne oskarżenia (dodatkowo Alus swoim komentarzem w tym wątku zasugerowała, że rzeczywiście moderacja traktuje ją wyjątkowo). Tym razem ban został już wlepiony i potwierdziłem ten fakt.

Śr sty 15, 2020 18:57

Kiedy Małgosiaa i Jockey otrzymają ostrzeżenia za kłamstwa wysuwane pod moim adresem że rzekomo "ja piszę kłamstwa"? Przecież udowodniłem swoje twierdzenie cytatem z oświadczenia rzecznika kurii poznańskiej, w którym przyznał, że ex-ksiądz pedofil znalazł zatrudnienie w archiwum diecezjalnym.

Cz sty 16, 2020 9:43
Tomek44 napisał(a):
Kiedy Małgosiaa i Jockey otrzymają ostrzeżenia za kłamstwa wysuwane pod moim adresem że rzekomo "ja piszę kłamstwa"? Przecież udowodniłem swoje twierdzenie cytatem z oświadczenia rzecznika kurii poznańskiej, w którym przyznał, że ex-ksiądz pedofil znalazł zatrudnienie w archiwum diecezjalnym.

Kłamiesz dalej. Oto co napisałeś w cytacie z wp: viewtopic.php?p=1052399#p1052399
Tomek44 napisał(a):
Jockey napisał(a):
Na całe szczęście całości nie mogę przeczytać bo nie płace GW za dostęp do ich źródeł.
W Gościu znalazłem tak informacje https://www.gosc.pl/doc/6108454.Poznans ... alonego-za

A na WP znalazłem coś takiego:
https://wiadomosci.wp.pl/poznan-byly-ks ... 244295297a
WP napisał(a):
Krzysztof G., jak wynika z ustaleń prokuratury, przez 10 lat wykorzystywał seksualnie Szymona, ministranta z Chodzieży. - Oprócz co najmniej kilkudziesięciu gwałtów, byłemu księdzu zarzucono również to, że co najmniej kilkadziesiąt razy nadużył stosunku zależności między nim a ministrantem. Wykorzystał również jego trudną sytuację życiową oraz późniejsze uzależnienie od alkoholu i doprowadzał do obcowania płciowego - mówił po postawieniu zarzutów byłemu księdzu prokurator Michał Smętkowski, rzecznik poznańskiej Prokuratury Okręgowej.
Krzysztof G., jak wynika z ustaleń prokuratury, przez 10 lat wykorzystywał seksualnie Szymona, ministranta z Chodzieży. - Oprócz co najmniej kilkudziesięciu gwałtów, byłemu księdzu zarzucono również to, że co najmniej kilkadziesiąt razy nadużył stosunku zależności między nim a ministrantem. Wykorzystał również jego trudną sytuację życiową oraz późniejsze uzależnienie od alkoholu i doprowadzał do obcowania płciowego - mówił po postawieniu zarzutów byłemu księdzu prokurator Michał Smętkowski, rzecznik poznańskiej Prokuratury Okręgowej.
Jak jednak ustaliła "Gazeta Wyborcza" mniej więcej dwa miesiące oo usunięciu ze stanu kapłańskiego, w grudniu 2018 roku, Krzysztof G. znalazł zatrudnienie w kurii arcybiskupiej. Pracuje w archiwum akt dawnych.
Ks. Maciej Szczepaniak, rzecznik kurii, przekonuje dziennikarzy “GW”, że chodzi o tymczasową pomoc. Krzysztof G. Ma pracować w kurii tylko do czasu aż znajdzie sobie inna pracę. „Tego rodzaju praca w miejscu bez kontaktu z dziećmi czy młodzieżą nie niesie za sobą zagrożeń i jest też formą społecznej prewencji” - tłumaczy gazecie rzecznik.
Kuria pomogła byłemu duchownemu, ale odmówiła pomocy w śledztwie w sprawie wykorzystywania seksualnego, które prowadzi poznańska prokuratura. Nie chciała wydać akt dotyczących kościelnego śledztwa, twierdząc, że zostały wysłane już do Watykanu. Jej przedstawiciele odmawiali też odpowiedzi na pytania dotyczące kościelnego postępowania, które zakończyło się usunięciem Krzysztofa G. ze stanu duchownego. Gdy w końcu sąd zwolnił ich z tajemnicy zawodowej zaczęli zasłaniać się niepamięcią.
Byłoby dobrze, gdyby z taką samą gorliwością, jaką widać w pomocy dla sprawców, Kościół zaangażował się w pomoc dla pokrzywdzonych - ocenia w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Artur Nowak, adwokat, pełnomocnik Szymona.

Inaczej mówiąc idziesz w zaparte i tym razem postanowiłeś uderzyć w moderatorkę... powodzenia

Cz sty 16, 2020 10:10
Chyba mowimy innym jezykiem polskim. Przeciez rzecznik kurii powiedzial to samo co GW pisze, wedlug GN.

Cytuj:
Były ksiądz znalazł zatrudnienie w diecezjalnym archiwum na stanowisku magazyniera do czasu znalezienia innej pracy. Tego rodzaju praca w miejscu bez kontaktu z dziećmi czy młodzieżą nie niesie za sobą zagrożeń i jest też formą społecznej prewencji” – pisze ks. Maciej Szczepaniak.

https://www.gosc.pl/doc/6108454.Poznans ... alonego-za

Cz sty 16, 2020 10:44
Moderator

A gdzie i pod czyją pieczą jest archiwum diecezjalne, jeśli nie kurii? Pracownicy archiwum są zatrudniani przez kurię, a więc są jej pracownikami.

Cz sty 16, 2020 11:03

Małgosiaa napisał(a):
A gdzie i pod czyją pieczą jest archiwum diecezjalne, jeśli nie kurii? Pracownicy archiwum są zatrudniani przez kurię, a więc są jej pracownikami.

To prawda.
Ale ze strony www archidiecezji poznańskiej wynika, że kuria oraz archiwum to są dwie odrębne instytucje diecezjalne. Trzecią instytucją jest Metropolitalny Sąd Duchowny, a czwartą instytucją jest Muzeum Diecezjalne.
Ale faktem jest, że pracownicy archiwum diecezjalnego są zatrudniani przez kurię a nie miejscowego proboszcza właściwego dla ul. Posadzego 2 w Poznaniu.
Tak czy inaczej rzecznik przeczył tylko określeniu, że "pedofil pracuje w kurii" - gdyż "został zatrudniony w archiwum". Wygląda na to, że dalej tam pracuje, gdyż rzecznik nie powiedział, że "pedofil nie pracuje w archiwum diecezjalnym", lecz tylko, że "został zatrudniony w archiwum diecezjalnym".
Tak czy inaczej Ty i Jockey pisaliście kłamstwa na mój temat bez żadnych dowodów.

Cz sty 16, 2020 11:15

Jockey napisał(a):
Kłamiesz dalej.
Które zdanie jest "kłamstwem"???

Cz sty 16, 2020 11:28

Halo, moderacja!!!
Doczekam się ostrzeżenia dla Małgosii i Jockeya za bezpodstawne i oszczercze zarzucanie mi kłamstw nie mając przy tym żadnych dowodów???

Cz sty 16, 2020 20:53

Tomek44 napisał(a):
Halo, moderacja!!!
Doczekam się ostrzeżenia dla Małgosii i Jockeya za bezpodstawne i oszczercze zarzucanie mi kłamstw nie mając przy tym żadnych dowodów???

Spokojnie. Jak na razie Ty nadużywasz cierpliwości, wrzucając trzy posty tego samego dnia. Zaczekaj - nawet urzędnicy mają więcej niż jeden dzień na podjęcie decyzji ;)

Cz sty 16, 2020 22:06

Zbigniew3991 napisał(a):
Tomek44 napisał(a):
Halo, moderacja!!!

Spokojnie. Jak na razie Ty nadużywasz cierpliwości, wrzucając trzy posty tego samego dnia. Zaczekaj - nawet urzędnicy mają więcej niż jeden dzień na podjęcie decyzji ;)

Doprawdy? Małgosiaa oczerniła mnie w mniej niż pół minuty dając mi ostrzeżenie za czyn, którego nie dokonałem. Zefciu tak samo błyskawicznie dał mi ostrzeżenie za mój protest przeciwko ww. oczernianiu mnie przez Małgosięę.
A tu już mija doba od faktu wykazania, że Małgosiaa i Jockey kłamliwie mnie oczernili a tym samym rażąco naruszyli regulamin.

Pt sty 17, 2020 6:40
Moderator

Koniec awanturowania się. Możesz złożyć skargę do Admina.

Pt sty 17, 2020 6:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 437  Następna strona