| Autor |
Wiadomość |
|
jo_tka
|
Mieszku - całkowicie się zgadza 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pn maja 29, 2006 19:03 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dyskutowanie na forum bardzo angażuje i staje się to - a przynajmniej dla mnie się stało - bardzo istotnym elementem życia. Nie chodzi tylko o czas związany z siedzeniem przy komputerze. Niestety również później myśli kręcą się wokół tematów związanych z forum. Moderowanie zamyka jeszcze bardziej - przynajmniej mnie, a prawdę mówiąc nie mam już na to czasu. Kiedy zaś doszedłem do prostej obserwacji, że tematy poruszane na forach zazwyczaj nie są wyczerpywane i w rezultacie czytelnik nie może czuć się usatysfkacjonowany, straciłem zaangażowanie dla tej całej sprawy i zrezygnowałem.
Pozdrawiam 
|
| Pn maja 29, 2006 19:26 |
|
 |
|
Abditus
|
PTRqwerty, to ilu mężczyzn zostało teraz w zespole moderującym na forum?  Wygląda na to, że "feminizacja" forum postępuje (żartuję oczywiście i przepraszam wszystkie panie, jeśli się poczuły dotknięte)  Pozdrawiam. Trochę szkoda, ale... masz chyba rację.
_________________ "Ty bowiem jesteś dla mnie skałą i twierdzą, przez wzgląd na imię Twoje kieruj mną i prowadź mnie" (Ps 31, 4)
|
| Pn maja 29, 2006 19:33 |
|
|
|
 |
|
Stanisław Adam
|
PTRqwerty napisał(a): (...) straciłem zaangażowanie dla tej całej sprawy i zrezygnowałem. 
Wypaliłeś się ...
Bywa. A może się starzejesz ? 
| Pn maja 29, 2006 19:36 |
|
 |
|
rozalka
Moderator
|
No to Panowie, wykazywać się, wykazywać!
Mężczyznę mamy jednego stanu wolnego i saxona - stanu zajętego  A właściwie to obaj są zajęci 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
Ostatnio edytowano Pn maja 29, 2006 19:59 przez rozalka, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn maja 29, 2006 19:58 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dziękuję za odpowiedzi.
btw - Stasiu, zarzucasz mi pisanie dużo i niekiedy bez sensu: dzisiaj sobie czytam niektóre Twoje ostatnie posty - nie wnoszą nic. Vide - ten powyżej.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pn maja 29, 2006 19:58 |
|
 |
|
Mieszek
|
znaczy jest wolny stołek
ale mam pecha kaś mi się zawieruszyło podanie na moderatora a miałem przygotowane no  poza tym nie pamiętam pytań, nie wiem więc jak pisac jakby tego było mało klawiarura odmawia mi posluszeństwa a czcionki ogłosiły strajk grzecznościowy czy coś takiego
niestety również gdzieś zapodziałem link do strony gdzie pisze jakie trzeba mieć dokumenty przygotowane by zostać moderkiem
poza tym zdaje się ,ze brakowało mi i tak podpisu lekarza psychiatry o zdolności do podjęcia pracy w wyzej wymienionym zawodzie więc chocbym i to wszystko znowu zdobył to i tak nie mogę startowac... 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
| Pn maja 29, 2006 20:16 |
|
 |
|
klarowna
|
Jakby co to głosuje na Mieszka  (Mieszka przyszłego moderatora-potencjalnie  )
| Pn maja 29, 2006 20:21 |
|
 |
|
jo_tka
|
Pozwolę sobie zacytować post zielonej mrówki sprzed roku - jak się zostaje moderatorem? (z zachowaniem oryginalnej kolorystyki  )
Mianowicie to jest tak: 1. potencjalny kandydat pojawia się któregos pieknego dnia na tym zacnym forum i rozpoczyna swą wspaniałą przygodę z redagowaniem własnych przemyśleń w postacji elektronicznych strumieni danych. Taki stan rzeczy trwa dłuższy czas. 2. Nagle któregoś burzowego wieczoru w sercu Administratora forum rodzi się zapytanie podobnej treści: "Czy oto to forum przypadkiem nie potrzebuje jakiegoś moderatora?" Admin dzielnie w swej duszy zmaga się z zapytaniem przez kolejne dni, próbując zejść w głębiny prawdy forumowej i odkryć odpowiedź. 3. Kolejnym etapem jest przedstawienie swoich wątpiwości Wielkiej Radzie Jedi, jak to PTRus napisał. Tutaj odbywa się tajne głosowanie, po którym następuje zwęglenie wszystkich dowodów świadczących o takim zajściu.
O ile powyższe 3 punkty traktują o tej samej osobie a wynik każdego z nich jest pozytywny następuje tzw. postulat. Kandydat jest testowany w ogniu zażartej dyskusji na wszystkie możliwe tematy. Okres postulatu może trwać od kilku dni do kilku miesięcy, postulant nie ma pojęcia, że zostaje podany próbom sprawnościowym, a Wysoka Rada Jedi na konec tego okresu odbywa kolejną naradę, w której określa stopień zaangażowania kandydata, jego opanowanie i serdeczność na złośliwości użytkwników forum.
Zakładając, że powyższy warunek również kandydat przejdzie pomyślnie, zostaje mu doręczone pismo pocztą wirtualną z pytaniem czy ma w sobie tyle śmiałości aby być współodpowiedzialny za zielone działo internetowe o adresie forum.wiara.pl ? Pismo jet tak sprytnie zredagowane, że każdy potencjalny kandydat się godzi, nie mając w ogóle pojęcia w co się pakuje, mając jedynie zgubną nadzieję, że będzie mógł się wycofać 
Ot cała tajemnica zostania moderatorem tego forum. Nic trudnego, wystarczy mieć szczere intencje, nerwy jak ze stali, nieposzlakowaną opinię, zaświadczenie od psychologa o najniższym progu agresywności, oraz troszkę cierpliwości bo jak wiadomo biurokracja i załatwienie wszelkich formalności musi trwac 
Pozdrawiam serdecznie
No więc mniej-więcej tak to wygląda  A poważnie - nie prowadzimy naboru na modów i nie ma głosowania...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pn maja 29, 2006 20:39 |
|
 |
|
klarowna
|
Tak tak  -Mieszek przyszły Rocky 
| Pn maja 29, 2006 20:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo dobrze Najpierw kolejny moderator niech przejdzie trening taki jaki przechodził Rocky w którejś tam częsci :D:D
|
| Pn maja 29, 2006 20:49 |
|
 |
|
klarowna
|
PTRqwerty Rocky cały czas przechodził sprawdziany 
| Pn maja 29, 2006 20:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie prowadzicie?
Motyla noga! A chcialem sie zgosic.
No coz ;(
Crosis 
|
| Pn maja 29, 2006 22:08 |
|
 |
|
klarowna
|
ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Crosiss ja nie moderator ale głosa masz....za to że walisz bez oporu 
| Pn maja 29, 2006 22:12 |
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Genralnie zgodzę się - Crosis, jako osoba niewierząca, jest ciekawym dyskutantem, z bardzo zdrowym podejściem do wielu kwestii (nie mówię, że wszystkich).
Dobra, bo to w wazelinę zaraz się zamieni 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Pn maja 29, 2006 22:20 |
|
|
|