Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 20:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Pn maja 29, 2006 19:03
buahahah - żeby zachować humor :? :P

biedny luki
teraz juz tylko kolej...

PTRqwerty wydaje mi sie , że nie wyrzucono cię ale sam zapewne zrezygnowałeś
mozna wiedzieć dlaczego? :lol:
czas?

no tak oczywiście że nie :x
nie można wiedzieć...
bo to nie moja sprawa zapewne
lecz z drugiej strony to publiczne forum [w sumie 8) ]

Dyskutowanie na forum bardzo angażuje i staje się to - a przynajmniej dla mnie się stało - bardzo istotnym elementem życia. Nie chodzi tylko o czas związany z siedzeniem przy komputerze. Niestety również później myśli kręcą się wokół tematów związanych z forum. Moderowanie zamyka jeszcze bardziej - przynajmniej mnie, a prawdę mówiąc nie mam już na to czasu.
Kiedy zaś doszedłem do prostej obserwacji, że tematy poruszane na forach zazwyczaj nie są wyczerpywane i w rezultacie czytelnik nie może czuć się usatysfkacjonowany, straciłem zaangażowanie dla tej całej sprawy i zrezygnowałem.

Pozdrawiam
:)

Pn maja 29, 2006 19:26

PTRqwerty, to ilu mężczyzn zostało teraz w zespole moderującym na forum? :) Wygląda na to, że "feminizacja" forum postępuje (żartuję oczywiście i przepraszam wszystkie panie, jeśli się poczuły dotknięte) :) Pozdrawiam. Trochę szkoda, ale... masz chyba rację.

Pn maja 29, 2006 19:33
Zobacz profil WWW

(...) straciłem zaangażowanie dla tej całej sprawy i zrezygnowałem. :)

Wypaliłeś się ...
Bywa. A może się starzejesz ? ;)

Pn maja 29, 2006 19:36
Zobacz profil WWW
Moderator

No to Panowie, wykazywać się, wykazywać! ;)

Mężczyznę mamy jednego stanu wolnego i saxona - stanu zajętego ;) A właściwie to obaj są zajęci ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Ostatnio edytowano Pn maja 29, 2006 19:59 przez rozalka, łącznie edytowano 1 raz

Pn maja 29, 2006 19:58

btw - Stasiu, zarzucasz mi pisanie dużo i niekiedy bez sensu: dzisiaj sobie czytam niektóre Twoje ostatnie posty - nie wnoszą nic. Vide - ten powyżej.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn maja 29, 2006 19:58
Zobacz profil WWW

ale mam pecha :?
kaś mi się zawieruszyło podanie na moderatora
a miałem przygotowane no :P
poza tym nie pamiętam pytań, nie wiem więc jak pisac :mrgreen:
jakby tego było mało klawiarura odmawia mi posluszeństwa
a czcionki ogłosiły strajk grzecznościowy czy coś takiego :-|

niestety również gdzieś zapodziałem link do strony gdzie pisze jakie trzeba mieć dokumenty przygotowane by zostać moderkiem :lol:

poza tym zdaje się ,ze brakowało mi i tak podpisu lekarza psychiatry o zdolności do podjęcia pracy w wyzej wymienionym zawodzie
więc chocbym i to wszystko znowu zdobył to i tak nie mogę startowac...
:(

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pn maja 29, 2006 20:16

Jakby co to głosuje na Mieszka :) (Mieszka przyszłego moderatora-potencjalnie :-D )

Pn maja 29, 2006 20:21
Zobacz profil WWW

Pozwolę sobie zacytować post zielonej mrówki sprzed roku - jak się zostaje moderatorem? (z zachowaniem oryginalnej kolorystyki ;) )

Mianowicie to jest tak:
1. potencjalny kandydat pojawia się któregos pieknego dnia na tym zacnym forum i rozpoczyna swą wspaniałą przygodę z redagowaniem własnych przemyśleń w postacji elektronicznych strumieni danych. Taki stan rzeczy trwa dłuższy czas.
2. Nagle któregoś burzowego wieczoru w sercu Administratora forum rodzi się zapytanie podobnej treści: "Czy oto to forum przypadkiem nie potrzebuje jakiegoś moderatora?" Admin dzielnie w swej duszy zmaga się z zapytaniem przez kolejne dni, próbując zejść w głębiny prawdy forumowej i odkryć odpowiedź.
3. Kolejnym etapem jest przedstawienie swoich wątpiwości Wielkiej Radzie Jedi, jak to PTRus napisał. Tutaj odbywa się tajne głosowanie, po którym następuje zwęglenie wszystkich dowodów świadczących o takim zajściu.

O ile powyższe 3 punkty traktują o tej samej osobie a wynik każdego z nich jest pozytywny następuje tzw. postulat. Kandydat jest testowany w ogniu zażartej dyskusji na wszystkie możliwe tematy. Okres postulatu może trwać od kilku dni do kilku miesięcy, postulant nie ma pojęcia, że zostaje podany próbom sprawnościowym, a Wysoka Rada Jedi na konec tego okresu odbywa kolejną naradę, w której określa stopień zaangażowania kandydata, jego opanowanie i serdeczność na złośliwości użytkwników forum.

Zakładając, że powyższy warunek również kandydat przejdzie pomyślnie, zostaje mu doręczone pismo pocztą wirtualną z pytaniem czy ma w sobie tyle śmiałości aby być współodpowiedzialny za zielone działo internetowe o adresie forum.wiara.pl ? Pismo jet tak sprytnie zredagowane, że każdy potencjalny kandydat się godzi, nie mając w ogóle pojęcia w co się pakuje, mając jedynie zgubną nadzieję, że będzie mógł się wycofać ;)

Ot cała tajemnica zostania moderatorem tego forum. Nic trudnego, wystarczy mieć szczere intencje, nerwy jak ze stali, nieposzlakowaną opinię, zaświadczenie od psychologa o najniższym progu agresywności, oraz troszkę cierpliwości bo jak wiadomo biurokracja i załatwienie wszelkich formalności musi trwac :D

Pozdrawiam serdecznie :D ;)

No więc mniej-więcej tak to wygląda ;) A poważnie - nie prowadzimy naboru na modów i nie ma głosowania...

Pn maja 29, 2006 20:39

Pn maja 29, 2006 20:44
Zobacz profil WWW
Bardzo dobrze :D Najpierw kolejny moderator niech przejdzie trening taki jaki przechodził Rocky w którejś tam częsci :D:D:D

Pn maja 29, 2006 20:49

PTRqwerty Rocky cały czas przechodził sprawdziany :-D

Pn maja 29, 2006 20:51
Zobacz profil WWW

Motyla noga! A chcialem sie zgosic.

No coz ;(

Crosis :)

Pn maja 29, 2006 22:08

ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Crosiss ja nie moderator ale głosa masz....za to że walisz bez oporu :-D

Pn maja 29, 2006 22:12
Zobacz profil WWW

Genralnie zgodzę się - Crosis, jako osoba niewierząca, jest ciekawym dyskutantem, z bardzo zdrowym podejściem do wielu kwestii (nie mówię, że wszystkich).

:D

Dobra, bo to w wazelinę zaraz się zamieni :biggrin:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn maja 29, 2006 22:20
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 125  Następna strona