Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Małgosiaa
Moderator
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Kael napisał(a): Czasem "bez komentarza" to bardziej wymowny komentarz do niektorych wpisow niz uniwersyteckie wywody... Czasem, ale czy w dobrym tonie? To pytanie należałoby sobie zadać, a dyskusja nad nieznaną treścią (post usunięty) jest bezowocna i niepotrzebna.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz kwi 09, 2020 12:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Believing napisał(a): To że jesteś modem, nie oznacza że nie obowiązują Cię zasady. A czy ja tak twierdzę? Jeśli uważasz, że czynię coś z tego, co Tobie zarzucam, to wskaż, gdzie to czynię. Cytuj: Mogę jeszcze wyrazić swój wniosek, że zapewne w niedługim czasie dołączę do grona znakomitych zbanowanych userów. To doświadczenie z pewnością jest nie dla każdego. Wszystko zależy od Ciebie. Zapracować na bana jest naprawdę łatwo, zatem nie jest to podstawa do chlubienia się. Z drugiej strony, osoba przekonana, iż jej słowa mają moc może się chlubić ze wszystkiego  Alus napisał(a): Wtrącę sie - może poleci znów ost, może ban - ale z racji stażu na forum mam prawo wyrazić opinię. No i proszę. Kolejny nadęty użytkownik. Tym razem „z racji stażu na forum”. Oczywiście, że masz prawo wyrazić opinię. Ale prawo to masz takie samo, jak każdy inny użytkownik tego forum. Ty jednak uważasz, że masz jakieś wyższe prawa i możesz patrzyć z wyższością na gówniarzy. I to ciągle wychodzi. Kiedy dostałaś ode mnie uzasadnionego bana, padły argumenty „ale jak Ty możesz tak użytkowniczkę z takim stażem”. Tak jakby to miało znaczenie. Cytuj: Od jakiegoś czasu forum zmieniło oblicze - userzy stali się zwierzyną łowną ustrzeliwaną na zasadzie widzi mi się  Proszę zatem wskazać jedno ostrzeżenie na zasadzie „widzi mi się”. Kael napisał(a): Dodam od siebie: ostrzezenia sa niekiedy z kuriozalnym uzasadnieniem
Believing – ostrzeżenie zaśmiecanie forum postami bez treści
A co jest w tym takiego kuriozalnego? Regulamin wyraźnie stwierdza, że posty muszą mieć treść. Jeśli ktoś cytuje cudzą wypowiedź i explicite odmawia komentarza, to jest to rażące pogwałcenie regulaminu. Cytuj: Czasem "bez komentarza" to bardziej wymowny komentarz do niektorych wpisow niz uniwersyteckie wywody... Ale dyskusja nie opiera się na „wymowności”. Dyskusja opiera się na argumentach. Na „wymowności” opierają się emocjonalne pyskówki.
|
Cz kwi 09, 2020 14:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zefciu napisał(a): Ostrzeżenia nie dostałeś za to, że nie odpowiedziałeś, tylko za pusty post – praktykę zakazaną przez regulamin. Pokaż jak wygląda pusty post, co by i inni userzy nie dręczyli się zagłębiając w Twój bełkot. Co do mnie - pisz na Berdyczów.
|
Pt kwi 10, 2020 8:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Believing napisał(a): Pokaż jak wygląda pusty post Przecież sam taki post wstawiłeś, więc wiesz. Owszem – nie da się zamieścić pustego posta sensu stricto. Ale można zamieścić post bez treści. Cytuj: zagłębiając w Twój bełkot Proszę wskazać konkretną wypowiedź, ktorej nie rozumiesz, albo wycofać zarzut o bełkot. Cytuj: Co do mnie - pisz na Berdyczów. Skoro uważasz, że już tylko chamskie odzywki Ci zostały, to jest już Twoja sprawa.
|
Pt kwi 10, 2020 9:11 |
|
 |
Smokepsv
|
Dostałem na PW informację, że otrzymałem ostrzeżenie za jakiś konkretny post, do którego prowadzi link, a który to link nie działa. Czy można wiedzieć, za jaki post dostałem to ostrzeżenie?Wydaje mi się że inni użytkownicy także powinni wiedzieć za jaki post dostałem ostrzeżenie, aby mogli uniknąć na przyszłość konsekwencji takiego pisania.
|
So kwi 25, 2020 8:36 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Nie pamiętasz co piszesz? Mimo, że nie przeprosiłeś za poprzednie obrażanie użytkownika forum, tow tym poście (wysłałam na pw, bo post jest w koszu i dlatego nie widzisz) kolejny raz obraziłeś w ten sam sposób.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
So kwi 25, 2020 8:52 |
|
 |
Smokepsv
|
Pamiętam co piszę i za każdy post biorą odpowiedzialność. Po prostu nie elegancko wygląda ostrzeżenie bez jasno napisanego powodu. Mogłaś też wysłać też post do katona jak bawisz się w doręczyciela, bo to on chciał uzasadnienia i je dostał. Tylko nie wiem czy zdążył odczytać. A ja staram się zadośćuczynić prośbom do mnie kierowanym.
|
So kwi 25, 2020 9:00 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Obrażasz użytkownika i jeszcze dyktujesz, gdzie i do kogo mam wysyłąć posty? Gdybyś pamiętał co piszesz, wiedziałbyś za co dostałeś ostrzeżenie. Jeżeli jednak pamiętasz, a mimo to zanosisz pretensje, to tym gorzej świadczy o Twojej postawie.
|
So kwi 25, 2020 9:09 |
|
 |
Smokepsv
|
Małgosiaa napisał(a): Obrażasz użytkownika i jeszcze dyktujesz, gdzie i do kogo mam wysyłąć posty? Już się nie "eksajtujemy", napisałem "Mogłaś" a nie "Kochanieńka, weź mnie to tu wyślij" Małgosiaa napisał(a): Gdybyś pamiętał co piszesz, wiedziałbyś za co dostałeś ostrzeżenie. Napisałaś, że ostrzeżenie dostałem za post, do którego dałaś linka, który to link nie działał. Ostrzeżenie, post, link który nie działał. Post, link który nie działał. Nie działał. A co by się stało jakbyś link pomyliła i dała do zupełnie innego a nawet nie mojego posta?  , Małgosiaa napisał(a): Jeżeli jednak pamiętasz, a mimo to zanosisz pretensje, to tym gorzej świadczy o Twojej postawie. Oj spalam się ze wstydu . . . . . . . . . . . . nie jednak nie . . . . . . . . . . . . nadal nie. Takie gadki uskuteczniaj przed rodzicami Swoich uczniaków. Kolejny raz pokazujesz to co wielokrotnie zarzucasz innym. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. 1. Jak można było odczytać post skierowany do katona ( on sam się od razu domyślił, ze to do Niego), jako post skierowany do Moderatora i do tego jako post broniący obecnej władzy. 2. Jak można odczytać post ratujący moderatorską dupę, jako post pretensjonalny, przecież nigdzie nie zgłaszałem uwagi iż ostrzeżenie mi się nie należy, albo że jest przyznane niesłusznie.) Nie wysłałem, nie umieściłem w stopce, ani nie udostępniłem ponownie postu, za który to dostałem ostrzeżenie. Zacznij w końcu czytać posty, a nie próbuj odczytywać intencji piszącego. Robisz po prostu to źle.
|
So kwi 25, 2020 9:56 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
To już jest bezczelność. Jeśli pytasz, za jaki post dostałeś ostrzeżenie, to znaczy, że nie wiesz co napisałeś, a jeżeli twierdzisz, że inni też powinni widzieć ten post, to znaczy, że je dostałeś niesłusznie (chcesz, aby inni widzieli, czyli osądzili moderatora). Nie uważam, aby było konieczne podnoszenie ciśnienia innym Twoimi chamskimi ad personam. Naucz się może pisać jednoznacznie, a nie zarzucasz mi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Nie siędzę w Twojej głowie i nie znam intencji. Widzę to, co jest napisane i to oceniam. Nie moja wina, że masz tridności z jasnym wyrażaniem swoich mysli na piśmie.
|
So kwi 25, 2020 10:05 |
|
 |
Smokepsv
|
Małgosiaa napisał(a): To już jest bezczelność. Zjedz Snickersa bo zaczynasz gwiazdorzyć. Małgosiaa napisał(a): Jeśli pytasz, za jaki post dostałeś ostrzeżenie i twierdzisz, że inni też powinni widzieć ten post, to znaczy, że nie wiesz za co dostałeś ostrzeżenie i że je dostałeś niesłusznie Żebym chociaż jednym zdaniem, jednym wyrazem, jednym znakiem wyraził sprzeciw co do zasadności przyznanego mi ostrzeżenia. Małgosiaa napisał(a): (chcesz, aby inni widzieli, czyli osądzili moderatora). Skąd Ty do jasnej cholery możesz wiedzieć co ja chcę  Małgosiaa napisał(a): Nie siędzę w Twojej głowie i nie znam intencji. Jak nie znasz, jak właśnie wyżej napisałaś, że wiesz co ja chcę? Zdecyduj się w końcu. Małgosiaa napisał(a): Widzę to, co jest napisane i to oceniam. Więc przestań, bo robisz to źle. 
|
So kwi 25, 2020 10:27 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Smokepsv napisał(a): Skąd Ty do jasnej cholery możesz wiedzieć co ja chcę
No własnie w tym sęk, że nie wiem, a jedynie odczytuję to, co napisałeś. Powtarzam: wyrażaj jasno swoje myśli. Jeśli tego nie umiesz, to nie mój problem. Smokepsv napisał(a): Więc przestań, bo robisz to źle. j.w.
|
So kwi 25, 2020 10:51 |
|
 |
george45
|
zefciu napisał(a): Rasistowskie, antychrześcijańskie brednie z odbytu. No jest. A kto twierdzi, że nie ma? Twoje słowa świadczą za Ciebie. Fakt, że czujesz potrzebę uroczystego stwierdzania, że podajesz fakty kiepsko wygląda. Czego się drzesz? Sam ciągniesz temat Apostoła Pawła. I sam uciekasz od bronienia swoich bzdur o Kaukazie i kaukazoidach. Oto kilka wypowiedzi moderatora zefcia do swego adwersarza w temacie „Kara na Dom Izraela dobiega końca” na forum.wiara.pl. Może ktoś poprosić zefcia, o rezygnację z bycia moderatorem, nim Go nie zdejmie admin, oraz o podjecie pracy nad formą wypowiedzi oraz jej językiem. Forum nie posiada ograniczeń wiekowych, tym samym maja do niego dostęp młodzi ludzie. "Rasistowskie, antychrześcijańskie brednie z odbytu" wypowiadane przez usera nie będą zachętą do przebywania na tym forum, celem pogłębiania swej duchowości, a wręcz przeciwnie, do pogłębienia agresywności. Odpowiednio przemyślane i podjęte działania mogą wiele dobrego zrobić zarówno dla zefcia, jaki i uczestników tego forum.
|
Wt kwi 28, 2020 8:12 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
zefciu nie jest moderatorem: viewtopic.php?f=18&t=42061
|
Wt kwi 28, 2020 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
george45 napisał(a): Odpowiednio przemyślane i podjęte działania mogą wiele dobrego zrobić zarówno dla zefcia, jaki i uczestników tego forum. A Ty czytałeś cały wymieniony wątek? Dwa razy zwróciłem uwagę Zefciowi i jego adwersarzowi. Masz racje, tam gdzie jest agresja lub słowa mogą prowadzić do agresji trzeba reagować, natomiast nie jest agresją polemika i wykazanie swojemu partnerowi w dyskusji, że się myli, naciąga argumenty lub nieuczciwie dyskutuje.
|
Wt kwi 28, 2020 9:15 |
|
|
|