Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Masz rację, tylko ze w tym przypadku moderator nie może wiele zrobić jeśli użytkownicy piszą wprawdzie na temat ale poziom wypowiedzi jest taki jak każdy widzi. Wiem, ze to wszystko jest subiektywne ale do moderatora należy ostateczna decyzja czy temat może być kontynuowany czy zamknięty.
|
Cz cze 18, 2020 12:45 |
|
|
|
 |
Swołocz
|
Ja też uważam, bramin, że niepotrzebnie zamknąłeś wątek "Rzeczywistość Nieba". Na jakim punkcie Regulaminu się oparłes?
|
Cz cze 18, 2020 14:17 |
|
 |
bert04
|
@bramin
Nie dało się "przeczyścić"? Wiem, że to dodatkowa robota, ale chyba w tym przypadku się "opłaca".
@Swołocz
§ III Pkt 7, czwarta "kreska"
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Cz cze 18, 2020 16:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@bert04 oczywiście, jest to możliwe ale i tak byłbym uważany za inkwizycje. Od wyroku można sie odwołać do administracji.
|
Pt cze 19, 2020 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz, bramin – nie chodzi o to, żeby wystosowywać oficjalne odwołania, tylko aby zaprezentować moderacji, jaka jest vox populi, gdyż nie oszukujmy się, jest to kryterium, którym moderacja również się kieruje. Natomiast strach „bycie uznanym za inkwizycję” to coś, co każdego moderatora, poza tymi którzy nic nie robią, prędzej czy później czeka.
|
Pt cze 19, 2020 11:59 |
|
|
|
 |
białogłowa
|
W takim razie, jeśli chodzi o prezentowanie vox populi, to i ja swój zaprezentuję. Tematów o rzeczywistości Nieba jest na forum od groma i trochę. Wystarczy wpisać w forumową wyszukiwarkę hasło "niebo" i zaznaczyć, aby odszukała tylko w tytule wątku. I co się okaże? Że nie tak dawno użytkownik Robek i inni pisali już w podobnym hmm... tonie, na ten sam temat. To ile takich samych tematów macie zamiar na forum otwierać?!!! Czytacie w ogóle to, co podpisujecie? regulamin forum napisał(a): 11. Przed założeniem nowego tematu użytkownik powinien sprawdzić, czy nie istnieje temat podobny. Wyszukiwarka znajduje się tutaj: http://forum.wiara.pl/search.php
_________________ Tylko Bogu chwała
|
Pt cze 19, 2020 12:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
białogłowa napisał(a): Czytacie w ogóle to, co podpisujecie? Czytacie. Ale przecież uzasadnienie, jakie dał bramin nie było takie, że to duplikat, tylko takie, że wątek zostaje zamknięty z powodu zachowania kilku użytkowników. Gdyby bramin zamknął albo połączył wątek uzasadniając to duplikatem, nie miałbym żadnych zastrzeżeń.
|
Pt cze 19, 2020 12:47 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
bramin napisał(a): Andy72, Dejan, krzysiekniepieklo, wasze posty związane z władzą kluczy i upominaniem zostały usunięte. Za kolejne zaśmiecanie obojętnie jakie wątku dostaniecie ostrzeżenia.
No wiesz. Mogłeś z tego zrobić nowy wątek. Dawno się nie spotkałem z takim pacyfikatorem na forach.
|
N cze 21, 2020 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drogi użytkowniku, jesteśmy dorośli a nie w przedszkolu więc powinieneś wiedzieć o czym dyskutujesz. Każdemu może sie zdarzyć, ze się zapomni i napisze cos nie na temat, pozwoli sobie na jakąś dygresję itp., w Twoim przypadku widzę nagminne lekceważenie poleceń moderacji.
Gdybym reagował tak jak piszesz już dawno byśmy sie pożegnali. Proszę więc o merytoryczność wypowiedzi, trzymanie się tematu czyli krótko mówiąc przestrzeganie regulaminu.
|
N cze 21, 2020 14:52 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
bramin napisał(a): Drogi użytkowniku, jesteśmy dorośli a nie w przedszkolu więc powinieneś wiedzieć o czym dyskutujesz. Każdemu może sie zdarzyć, ze się zapomni i napisze cos nie na temat, pozwoli sobie na jakąś dygresję itp., w Twoim przypadku widzę nagminne lekceważenie poleceń moderacji.
Gdybym reagował tak jak piszesz już dawno byśmy sie pożegnali. Proszę wiec o merytoryczność wypowiedzi, trzymanie się tematu czyli krótko mówiąc przestrzeganie regulaminu. Ja ze swojej strony proszę Ciebie bramin (moderatorze) o wyrozumiałość dla mojego bardzo specyficznego spojrzenia na to, co w Biblii jest zapisane. Ja naprawdę staram się pisać na temat i odpowiadać na pytania userów. Ja wiem, że moje spojrzenie może być dla innych niezrozumiałe i wychodzące poza temat ale to jest moje spojrzenie i każdy do swojego spojrzenia ma prawo. To, że nie widzisz związku, to jeszcze nie znaczy, że związku nie ma. No bo skutek jest taki, że zakładam pokrewne tematy żeby nie dostać ostrzeżenia za wychodzenie poza temat (w Twojej opinii) A to utrudnia bardzo dyskusję, bo się dublują wypowiedzi w kilku wątkach.
|
N cze 21, 2020 15:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Masz prawo do Twojego nawet specyficznego spojrzenia i tego prawa nikt Cię nie pozbawi jeśli będziesz dyskutował posługując sie merytorycznymi argumentami z Biblii, Tradycji Kościoła itp. a nie popuszczał wodze fantazji. Jak uważasz, ze przy okazji jakiegoś tematu może pojawić sie inny temat, nikt Ci nie zabroni założenia nowego tematu ale wcześniej upewnij sie za pomocą wyszukiwarki czy już podobny temat istnieje na forum i wtedy tam możesz umieścić swoje przemyślenia albo po prostu zakładasz nowy temat.
|
N cze 21, 2020 19:56 |
|
 |
andej
|
Niniejszym zasługuję na kolejne ostrzeżenie. Uważam, że otrzymane jest przejawem skrajnej hipokryzji i zaciekłości politycznej.
Post krytykujący przejawy nienawiści został określony jako nienawistny, gdyż w dużej mierze odnosił się do osób o poglądach posiadanych przez moderatorkę.
Uczciwym by było opublikowanie go i poddanie analizie logicznej. Ale poglądy polityczne mogą zaślepiać. Kali wie swoje.
|
Cz cze 25, 2020 10:27 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Dyskusja w temacie "Przegląd prasy i aktualności" jest merytoryczna i nie zawiera elementów, o które oskarżasz dyskutujących. Twoje posty nie były merytoryczne, a jedynie zawierały ataki i pretensje o to, że ktoś śmie krytykować rząd i prezydenta, czym próbowałeś wzniecić kłótnię. Na to zgody nie ma. Natomiast każdy ma prawo do własnych poglądów (Ty także), ale dyskusja ma być merytoryczna - z Twojej strony powinna to być obrona rządu i prezydenta poprzez wskazanie, że jest inaczej niż przedstawiają dyskutanci i bez wyjeżdżania w przweszłość. Przeszłość już była. Jest tu i teraz.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Cz cze 25, 2020 10:36 |
|
 |
krzysiekniepieklo
|
bramin napisał(a): Masz prawo do Twojego nawet specyficznego spojrzenia i tego prawa nikt Cię nie pozbawi jeśli będziesz dyskutował posługując sie merytorycznymi argumentami z Biblii, Tradycji Kościoła itp. a nie popuszczał wodze fantazji. Jak uważasz, ze przy okazji jakiegoś tematu może pojawić sie inny temat, nikt Ci nie zabroni założenia nowego tematu ale wcześniej upewnij sie za pomocą wyszukiwarki czy już podobny temat istnieje na forum i wtedy tam możesz umieścić swoje przemyślenia albo po prostu zakładasz nowy temat. """"krzysiekniepieklo - ostrzeżenie gloszenie swojej nauki, niezgodnej z nauczaniem Kościoła, deklarując sie jednocześnie jako katolik"""" Ostrzeżenie wystawiła wprawdzie Małgosiaa ale według zapewnień bramina jeśli się posługuję merytorycznymi argumentami z Biblii, to mam prawo do swojego specyficznego spojrzenia. No ale Małgosiaa tutaj pisze, że jako katolik to już takiego prawa nie mam. Nie po raz pierwszy odbiera się katolikowi prawo do interpretacji tego, co w Biblii zapisane jest. (No, może wisi nade mną klątwa Trydentu)
|
So cze 27, 2020 5:18 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Problem w tym, że Ty nie przedstawiasz argumentów, a swoje własne wymysły. Tak, dla katolika własny wymysł nie jest argumentem. Katolik może i powinien poszukiwać prawdy, ale poszukiwanie prawdy nie jest głoszeniem, a Ty usiłujesz przekonać innych do wymyślonej przez siebie teologii.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
So cze 27, 2020 6:08 |
|
|
|