Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 9:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Krytyka poczynań PTR w wątku o pisowni wyrazu Bóg 
Autor Wiadomość

Dam sobie spokój, na siłę kultury się człowieka nie nauczy.

N gru 18, 2005 21:49
Dam sobie spokój, na siłę kultury się człowieka nie nauczy.

Oczywiście, bo nie będziesz mnie uczył swojej kultury, tak jak ja Ci nie wciskam swojej. I tyle.

N gru 18, 2005 21:50
Może krótko:
1. Gay - możesz odmówić pisania słowa Bóg z wielkiej litery, ale wtedy nie będziesz pisał na tym forum wcale. Wybór należy do Ciebie.

Tylko, że ja już dawno zadeklarowałem, że będę pisał z wielkiej litery. Widać, że nie czytasz postów i tylko w grożeniu jesteś mocna :?
Najpierw należałoby sie zapoznać z postami a dopiero potem mądrzyć. Tak więc wskaż mi jakiś mój post, w którym to od narzucenia mi pisania z wielkiej litery, napisałem z małej? No wskaż mi?

jo_tka napisał(a):
2. Wymieniłam religie monoteistyczne, bo takie mi przyszły do głowy, ale jeśli zaczniesz pisać małymi literami imiona bożków hinduskich, to też zaprotestuję.

A to dalczego? Czyżbyś podważała zasadę językoznawców-ksenofobów, którzy to zalecają pisanie "Bogów" religii politeistycznych wielką literą? W temacie "czy Bóg z małej czy z duzej litery" pewien moderator tak uważa. Czyli oc będzie wojna moderatorów?
Żałosne...
Jak już prezentujecie jakieś stanowskio to róbcie to w sposó wspólny i jednoznaczny, a nie jeden moderator sobie a drugi sobie i niewiadmo, którego moderatora zdanie jest wiążące :-D

N gru 18, 2005 21:56

A ja proszę, żeby zakończyć wzajemne pouczania lub przenieść je na pw.

W kwestii tematu w Aktualnościach (dokończenie uwag - poprzedni post na poprzedniej stronie):
Ten dział służy do rozmowy o wydarzeniach bieżących. I wolałabym, żeby tak zostało...

Gay - jeśli masz ochotę rozmawiać wyłącznie o homoseksualizmie i homoseksualistach bądź łaskaw ograniczyć się do już założonych tematów i:
a) nie zakładać kolejnych o tym samym (uprzedzam, że będą zamykane);

b) nie zaśmiecać tym wątkiem tematów dotyczących innych kwestii - nie wszyscy muszą chcieć rozmawiać tylko o tym. Jak się człowiek uprze, to z tematu o Świętych też się da wejść na homoseksualizm, ale to nie znaczy, że trzeba to od razu robić;

N gru 18, 2005 21:57
Gay - jeśli masz ochotę rozmawiać wyłącznie o homoseksualizmie i homoseksualistach bądź łaskaw ograniczyć się do już założonych tematów i:
a) nie zakładać kolejnych o tym samym (uprzedzam, że będą zamykane);

Ok, postaram się :)

jo_tka napisał(a):
b) nie zaśmiecać tym wątkiem tematów dotyczących innych kwestii - nie wszyscy muszą chcieć rozmawiać tylko o tym. Jak się człowiek uprze, to z tematu o Świętych też się da wejść na homoseksualizm, ale to nie znaczy, że trzeba to od razu robić;

Wielka szkoda, że niezauważyłaś iz rozmawiam tu takzę na inne kwestie.

N gru 18, 2005 22:00

Nick jest internetowym odpowiednikiem imienia, pisanie go z dużej litery jest jedną z zasad netykiety, nawet jeśli użytkownik sam napisał go z małej, (...)

Serio? Byłem przekonany, że w "dobrym tonie" jest pisanie nicka z małej literay, jeśli użytkownik sam napisał go z małej... Możesz podać jakiś link na poparcie swojej zasady? Albo może ktoś z moderatorów potwierdzić, że takie zasady panują na tym forum?
Wiem, że to raczej mało istotne, ale cały ten wątek jest... mało poważny ;-)

Przy okazji podzielę się jeszcze jednym, mało poważnym spostrzeżeniem: może przy wejściu na forum dodać ostrzeżenie "Tylko dla osób o silnej wierze..."

Pn gru 19, 2005 16:19
Serio? Byłem przekonany, że w "dobrym tonie" jest pisanie nicka z małej literay, jeśli użytkownik sam napisał go z małej... Możesz podać jakiś link na poparcie swojej zasady? Albo może ktoś z moderatorów potwierdzić, że takie zasady panują na tym forum?

On Ci nie poda żadnych linków, bo takowych zasad nie ma. Co najwyżej Ci napisze o "zasadach kultury" bez pokrycia. Jego kultury - należy dodać.
Tak więc moze to być tylko zasada tego forum, a nie językowa norma.

SweetChild napisał(a):
Wiem, że to raczej mało istotne, ale cały ten wątek jest... mało poważny ;-)

Ale Incognito wyniósł go na najwyższe szczyty powagi :)

SweetChild napisał(a):
Przy okazji podzielę się jeszcze jednym, mało poważnym spostrzeżeniem: może przy wejściu na forum dodać ostrzeżenie "Tylko dla osób o silnej wierze..."

A czy ja nie mam silnej wiary? :)

Pn gru 19, 2005 16:38

On Ci nie poda żadnych linków, bo takowych zasad nie ma.

Jak nie poda to nie poda, nie ma takiego obowiązku. Zaryzykowałem zapytanie i co najwyżej stracę parę uderzeń w klawiaturę ;-)

Gay napisał(a):
Tak więc moze to być tylko zasada tego forum, a nie językowa norma.

Gdyby taka była zasada tego forum, to też nie chciałbymm trwać w niewiedzy i ryzykować nieświadome urażanie jego uczestników. Jak taka zasadę poda ktoś z moderatorów to będę się do niej stosował.

Gay napisał(a):
SweetChild napisał(a):

A czy ja nie mam silnej wiary? :)

Nie Ciebie miałem na myśli. Już szybciej siebie...

Pn gru 19, 2005 17:04
Gdyby taka była zasada tego forum, to też nie chciałbymm trwać w niewiedzy i ryzykować nieświadome urażanie jego uczestników.

Nie urażanie uczestników, tylko urażanie moderatorów, bo ot oni tworzą wespół z administratorem zasady forum.
Użytkonicy mają dużo do gadania ;)

SweetChild napisał(a):
Jak taka zasadę poda ktoś z moderatorów to będę się do niej stosował.

Ja równierz, pomimo, żę taka zasada jest z księżyca wzięta i nie obowiązuje wcale w języku polskim. Dlateog napisałem - zasada tego forum. A poszczególne fora mogą soibie tworzyć zasady jakie chcą, nawet wzięte z ksieżyca.

SweetChild napisał(a):

A czy ja nie mam silnej wiary? :)[/quote]

SweetChild napisał(a):
Nie Ciebie miałem na myśli. Już szybciej siebie...

Bo nie sprecyzowałeś w co wierzyć. Można nie tylko wierzyć w "Boga", ale równierz np w wartości.

ps> A ja bym zamienił "Tylko dla osób o mocnych nerwach" ;-)

Pn gru 19, 2005 17:20

Nie urażanie uczestników, tylko urażanie moderatorów, bo ot oni tworzą wespół z administratorem zasady forum.
Użytkonicy mają dużo do gadania ;)

Zakładam, że użytkownicy akceptują regulamin forum, z którego gościnności korzystają. A w razie czego, gdyby ktoś poczuł się urażony, mam poparcie ze strony regulaminu.

Gay napisał(a):
ps> A ja bym zamienił "Tylko dla osób o mocnych nerwach" ;-)

W moim zamierzeniu to była właśnie aluzja do tego ostrzeżenia. Oczywiście w przypadku osób "bez nerwów" nie ma ono zastosowania, wobec tego zgłaszam samopoprawkę: "Tylko dla osób o silnej wierze lub niewierzących" (z charakteru portalu wynika, o jaką wiarę chodzi).

Pn gru 19, 2005 18:08

Jako że stał się to topic poruszający kwestie związane z użytkownikiem o nicku "Gay" pragnę najpierw przywołać jego słowa raz jeszcze:
Gay napisał(a):
Poruszyłąś esencję mojej obecności na tym forum. Otóż masz rację, mamy zgoła odmeinnee światopoglądy, ale uważam, że trzeba rozmawiać, trzeba polemizować, trzeba obcować intelektualnie. Tylko w ten sposób istnieje jakakolwiek nadzieja na zrodzenie się linii choćby minimalnego porozumienia, poszanowania i wzjemnej tolerancji względem swoich poglądów. Inaczej się "pozabijamy".

A następnie pragnę przytoczyć tutaj kilka zwrótów ku mnie ze strony Gaya, jakie otrzymałem w temacie "Homoseksualizm a Biblia", napominając przy tym, że prowadziłem dyskusję kulturalnie, bez docinek. Oto co możemy przeczytać w poście Gaya odpowiadającym na mój:
"Więc albo masz argumenty albo zamilcz. "
"Nie zamydlaj oczu. Nie zmienia to w żadnym momencie faktu, iż "Jezus" nigdy nie potępił homoseksualizmu. Na to też rączki rozłożysz? :-D"
"Widzisz jak szybko miękniesz i rozkładasz rączki z braku jakichkolwiek argumentów? :-D"
"...albo mi je podważysz mając solidne argumenty albo zamilcz"
"Buhahaha co za perfidia."
"Nie pitol mi tutaj. "
"Buhahaha kolejny homofobiczny tekścik."
Myślę, że to daje pewne świadectwo o tym jakim człowiekiem jest Gay i pokazuje jak reaguje na kulturalną dyskusję. Mam nadzieję, że to wpadnie w oko szczególnie moderatorom.

Pn gru 19, 2005 20:54
Incognito, ja rozumiem Twoje starania o wywalenie mnie z forum, ale nic co przytoczyłęś nie było obraźliwe :)
Przytocz mi choć jedno słowo, z cytowanych, które jest uznawane powszechnie za obrazę czy obelgę? Czekam :-D

Pn gru 19, 2005 21:11

Napisałem już że nie będę się brał za uczenie Cię dobrego wychowania i kultury, kto ma zrozumieć mój post, ten go zrozumie.

Pn gru 19, 2005 21:38

Proponuję przenieść prywatne dyskusje na PW.
Incognito - ok, zobaczę...

Ostatnio edytowano Pn gru 19, 2005 21:57 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

Pn gru 19, 2005 21:55
aha zgłaszam protest przeciwko użytkownikowi o niku "belizariusz". Już wystarczająco mnie poniża, obraża, wyzywa i obrzuca obelgami i przeróżnymi inwektywami :?
Nie wiem, czy tu jest miejsce na skargę czy gdzie, jak gdize indziej to przenieście tam gdzie trzeba :)

Oto dowody>>>>

Belizariusz napisał(a):
Ty nie jestes homoseksualista...ty jestes zboczonym pedrylem

Belizariusz napisał(a):
Otoz zrozum dziewczynko.....
zycze rozumu ...dziewczynko...hehehe
pozdrowka DZIEWCZYNKO ...hehehehehhehe (spodobalo mi sie to)

Belizariusz napisał(a):
takie oszołomy jak Ty

Belizariusz napisał(a):
Co do wyrazu "zboczenie".....bede go uzywal

Pn gru 19, 2005 22:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona