Krytyka poczynań PTR w wątku o pisowni wyrazu Bóg
Autor |
Wiadomość |
Incognito
|
Dam sobie spokój, na siłę kultury się człowieka nie nauczy.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
N gru 18, 2005 21:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Incognito napisał(a): Dam sobie spokój, na siłę kultury się człowieka nie nauczy.
Oczywiście, bo nie będziesz mnie uczył swojej kultury, tak jak ja Ci nie wciskam swojej. I tyle.
|
N gru 18, 2005 21:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): Może krótko: 1. Gay - możesz odmówić pisania słowa Bóg z wielkiej litery, ale wtedy nie będziesz pisał na tym forum wcale. Wybór należy do Ciebie.
Tylko, że ja już dawno zadeklarowałem, że będę pisał z wielkiej litery. Widać, że nie czytasz postów i tylko w grożeniu jesteś mocna Najpierw należałoby sie zapoznać z postami a dopiero potem mądrzyć. Tak więc wskaż mi jakiś mój post, w którym to od narzucenia mi pisania z wielkiej litery, napisałem z małej? No wskaż mi? jo_tka napisał(a): 2. Wymieniłam religie monoteistyczne, bo takie mi przyszły do głowy, ale jeśli zaczniesz pisać małymi literami imiona bożków hinduskich, to też zaprotestuję.
A to dalczego? Czyżbyś podważała zasadę językoznawców-ksenofobów, którzy to zalecają pisanie "Bogów" religii politeistycznych wielką literą? W temacie "czy Bóg z małej czy z duzej litery" pewien moderator tak uważa. Czyli oc będzie wojna moderatorów?
Żałosne...
Jak już prezentujecie jakieś stanowskio to róbcie to w sposó wspólny i jednoznaczny, a nie jeden moderator sobie a drugi sobie i niewiadmo, którego moderatora zdanie jest wiążące 
|
N gru 18, 2005 21:56 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
A ja proszę, żeby zakończyć wzajemne pouczania lub przenieść je na pw.
W kwestii tematu w Aktualnościach (dokończenie uwag - poprzedni post na poprzedniej stronie):
Ten dział służy do rozmowy o wydarzeniach bieżących. I wolałabym, żeby tak zostało...
Gay - jeśli masz ochotę rozmawiać wyłącznie o homoseksualizmie i homoseksualistach bądź łaskaw ograniczyć się do już założonych tematów i:
a) nie zakładać kolejnych o tym samym (uprzedzam, że będą zamykane);
b) nie zaśmiecać tym wątkiem tematów dotyczących innych kwestii - nie wszyscy muszą chcieć rozmawiać tylko o tym. Jak się człowiek uprze, to z tematu o Świętych też się da wejść na homoseksualizm, ale to nie znaczy, że trzeba to od razu robić;
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N gru 18, 2005 21:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): Gay - jeśli masz ochotę rozmawiać wyłącznie o homoseksualizmie i homoseksualistach bądź łaskaw ograniczyć się do już założonych tematów i: a) nie zakładać kolejnych o tym samym (uprzedzam, że będą zamykane);
Ok, postaram się jo_tka napisał(a): b) nie zaśmiecać tym wątkiem tematów dotyczących innych kwestii - nie wszyscy muszą chcieć rozmawiać tylko o tym. Jak się człowiek uprze, to z tematu o Świętych też się da wejść na homoseksualizm, ale to nie znaczy, że trzeba to od razu robić;
Wielka szkoda, że niezauważyłaś iz rozmawiam tu takzę na inne kwestie.
|
N gru 18, 2005 22:00 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Incognito napisał(a): Nick jest internetowym odpowiednikiem imienia, pisanie go z dużej litery jest jedną z zasad netykiety, nawet jeśli użytkownik sam napisał go z małej, (...)
Serio? Byłem przekonany, że w "dobrym tonie" jest pisanie nicka z małej literay, jeśli użytkownik sam napisał go z małej... Możesz podać jakiś link na poparcie swojej zasady? Albo może ktoś z moderatorów potwierdzić, że takie zasady panują na tym forum?
Wiem, że to raczej mało istotne, ale cały ten wątek jest... mało poważny
Przy okazji podzielę się jeszcze jednym, mało poważnym spostrzeżeniem: może przy wejściu na forum dodać ostrzeżenie "Tylko dla osób o silnej wierze..."
|
Pn gru 19, 2005 16:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Serio? Byłem przekonany, że w "dobrym tonie" jest pisanie nicka z małej literay, jeśli użytkownik sam napisał go z małej... Możesz podać jakiś link na poparcie swojej zasady? Albo może ktoś z moderatorów potwierdzić, że takie zasady panują na tym forum?
On Ci nie poda żadnych linków, bo takowych zasad nie ma. Co najwyżej Ci napisze o "zasadach kultury" bez pokrycia. Jego kultury - należy dodać. Tak więc moze to być tylko zasada tego forum, a nie językowa norma. SweetChild napisał(a): Wiem, że to raczej mało istotne, ale cały ten wątek jest... mało poważny  Ale Incognito wyniósł go na najwyższe szczyty powagi SweetChild napisał(a): Przy okazji podzielę się jeszcze jednym, mało poważnym spostrzeżeniem: może przy wejściu na forum dodać ostrzeżenie "Tylko dla osób o silnej wierze..."
A czy ja nie mam silnej wiary? 
|
Pn gru 19, 2005 16:38 |
|
 |
SweetChild
|
Gay napisał(a): On Ci nie poda żadnych linków, bo takowych zasad nie ma. Jak nie poda to nie poda, nie ma takiego obowiązku. Zaryzykowałem zapytanie i co najwyżej stracę parę uderzeń w klawiaturę  Gay napisał(a): Tak więc moze to być tylko zasada tego forum, a nie językowa norma. Gdyby taka była zasada tego forum, to też nie chciałbymm trwać w niewiedzy i ryzykować nieświadome urażanie jego uczestników. Jak taka zasadę poda ktoś z moderatorów to będę się do niej stosował. Gay napisał(a): SweetChild napisał(a): Przy okazji podzielę się jeszcze jednym, mało poważnym spostrzeżeniem: może przy wejściu na forum dodać ostrzeżenie "Tylko dla osób o silnej wierze..." A czy ja nie mam silnej wiary? 
Nie Ciebie miałem na myśli. Już szybciej siebie...
|
Pn gru 19, 2005 17:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Gdyby taka była zasada tego forum, to też nie chciałbymm trwać w niewiedzy i ryzykować nieświadome urażanie jego uczestników.
Nie urażanie uczestników, tylko urażanie moderatorów, bo ot oni tworzą wespół z administratorem zasady forum. Użytkonicy mają dużo do gadania  SweetChild napisał(a): Jak taka zasadę poda ktoś z moderatorów to będę się do niej stosował.
Ja równierz, pomimo, żę taka zasada jest z księżyca wzięta i nie obowiązuje wcale w języku polskim. Dlateog napisałem - zasada tego forum. A poszczególne fora mogą soibie tworzyć zasady jakie chcą, nawet wzięte z ksieżyca. SweetChild napisał(a): Przy okazji podzielę się jeszcze jednym, mało poważnym spostrzeżeniem: może przy wejściu na forum dodać ostrzeżenie "Tylko dla osób o silnej wierze..." A czy ja nie mam silnej wiary?  [/quote] SweetChild napisał(a): Nie Ciebie miałem na myśli. Już szybciej siebie...
Bo nie sprecyzowałeś w co wierzyć. Można nie tylko wierzyć w "Boga", ale równierz np w wartości.
ps> A ja bym zamienił "Tylko dla osób o mocnych nerwach" 
|
Pn gru 19, 2005 17:20 |
|
 |
SweetChild
|
Gay napisał(a): Nie urażanie uczestników, tylko urażanie moderatorów, bo ot oni tworzą wespół z administratorem zasady forum. Użytkonicy mają dużo do gadania  Zakładam, że użytkownicy akceptują regulamin forum, z którego gościnności korzystają. A w razie czego, gdyby ktoś poczuł się urażony, mam poparcie ze strony regulaminu. Gay napisał(a): ps> A ja bym zamienił "Tylko dla osób o mocnych nerwach" 
W moim zamierzeniu to była właśnie aluzja do tego ostrzeżenia. Oczywiście w przypadku osób "bez nerwów" nie ma ono zastosowania, wobec tego zgłaszam samopoprawkę: "Tylko dla osób o silnej wierze lub niewierzących" (z charakteru portalu wynika, o jaką wiarę chodzi).
|
Pn gru 19, 2005 18:08 |
|
 |
Incognito
|
Jako że stał się to topic poruszający kwestie związane z użytkownikiem o nicku "Gay" pragnę najpierw przywołać jego słowa raz jeszcze:
Gay napisał(a): Poruszyłąś esencję mojej obecności na tym forum. Otóż masz rację, mamy zgoła odmeinnee światopoglądy, ale uważam, że trzeba rozmawiać, trzeba polemizować, trzeba obcować intelektualnie. Tylko w ten sposób istnieje jakakolwiek nadzieja na zrodzenie się linii choćby minimalnego porozumienia, poszanowania i wzjemnej tolerancji względem swoich poglądów. Inaczej się "pozabijamy".
A następnie pragnę przytoczyć tutaj kilka zwrótów ku mnie ze strony Gaya, jakie otrzymałem w temacie "Homoseksualizm a Biblia", napominając przy tym, że prowadziłem dyskusję kulturalnie, bez docinek. Oto co możemy przeczytać w poście Gaya odpowiadającym na mój:
"Więc albo masz argumenty albo zamilcz. "
"Nie zamydlaj oczu. Nie zmienia to w żadnym momencie faktu, iż "Jezus" nigdy nie potępił homoseksualizmu. Na to też rączki rozłożysz?  "
"Widzisz jak szybko miękniesz i rozkładasz rączki z braku jakichkolwiek argumentów?  "
"...albo mi je podważysz mając solidne argumenty albo zamilcz"
"Buhahaha co za perfidia."
"Nie pitol mi tutaj. "
"Buhahaha kolejny homofobiczny tekścik."
Myślę, że to daje pewne świadectwo o tym jakim człowiekiem jest Gay i pokazuje jak reaguje na kulturalną dyskusję. Mam nadzieję, że to wpadnie w oko szczególnie moderatorom.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pn gru 19, 2005 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Incognito, ja rozumiem Twoje starania o wywalenie mnie z forum, ale nic co przytoczyłęś nie było obraźliwe
Przytocz mi choć jedno słowo, z cytowanych, które jest uznawane powszechnie za obrazę czy obelgę? Czekam 
|
Pn gru 19, 2005 21:11 |
|
 |
Incognito
|
Napisałem już że nie będę się brał za uczenie Cię dobrego wychowania i kultury, kto ma zrozumieć mój post, ten go zrozumie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Pn gru 19, 2005 21:38 |
|
 |
jo_tka
|
Proponuję przenieść prywatne dyskusje na PW.
Incognito - ok, zobaczę...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
Ostatnio edytowano Pn gru 19, 2005 21:57 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn gru 19, 2005 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
aha zgłaszam protest przeciwko użytkownikowi o niku "belizariusz". Już wystarczająco mnie poniża, obraża, wyzywa i obrzuca obelgami i przeróżnymi inwektywami
Nie wiem, czy tu jest miejsce na skargę czy gdzie, jak gdize indziej to przenieście tam gdzie trzeba
Oto dowody>>>>
Belizariusz napisał(a): Ty nie jestes homoseksualista...ty jestes zboczonym pedrylem
Belizariusz napisał(a): Otoz zrozum dziewczynko..... zycze rozumu ...dziewczynko...hehehe pozdrowka DZIEWCZYNKO ...hehehehehhehe (spodobalo mi sie to)
Belizariusz napisał(a): takie oszołomy jak Ty
Belizariusz napisał(a): Co do wyrazu "zboczenie".....bede go uzywal
|
Pn gru 19, 2005 22:17 |
|
|
|