Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Przepraszam, ale wasze wzajemne publiczne darcie kotów już nikogo na tym forum nie interesuje. Będziecie tak do końca świata i dwa dni dłużej głosić urbi et orbi, kto zaczął? Nie znajdzie się ten, kto pierwszy porzuci te jałowe gadki?

Sorry, z całym szacunkiem dla obojga.

...

(Koh 3:1nn)

Śr paź 23, 2019 14:22
bert04 napisał(a):
Będziecie tak do końca świata i dwa dni dłużej głosić urbi et orbi, kto zaczął?
Proszę wskazać, w jakim poście głoszę, kto zaczął? Proszę po prostu Jockey, aby:
  • Przestał mi publicznie okazywać pogardę.
  • Uzadadnił swoje oskarżenia.
Sam nie przypisuję mu żadnych inherentnych cech, nie formułuję żadnych personalnych deklaracji dotyczących jego osoby, a jeśli mam jakieś zastrzeżenia do konkretnych postów, to je wskazuję w odniesieniu do tych postów.
Cytuj:
Nie znajdzie się ten, kto pierwszy porzuci te jałowe gadki?
Wybacz, ale dla mnie nie są to jałowe gadki. Jockey okazuje mi publicznie pogardę i rzuca wobec mnie oskarżeniami. Nie jest mi z tym faktem komfortowo, bo być może ma rację. I co wtedy? Dlatego mam prawo oczekiwać, że Jockey, jeśli mnie o coś oskarżył, to to uzasadni. Gdyby jego oskarżenia po mnie „spływały” i nic bym sobie z nich nie robił, to by świadczyło o pogardzie z mojej strony. Ja zaś Jockeyem nie gardzę. Naprawdę szanuję tego człowieka.

Śr paź 23, 2019 14:28

''
zefciu- Co to jest za znak interpunkcyjny? Pytam po raz drugi. Za trzecim post poleci.

katon- Z uwagi na to pytanie proszę mi odpowiedzieć. Czy mogę używać tego znaku?

zefciu- Nie, nie możesz. Nie potrafisz wyjaśnić, dlaczego go używasz. Nikt inny tutaj go nie używa i żadne źródła na temat języka polskiego go nie zawierają.

katon- A to dlaczego mam wyjaśniać że używam takiego ( '' ) znaku? Proszę o odpowiedz.

Używa go tu np bert04, Alus, Kael ja jednak nie mogę. Jest to dyskryminacja.

bert04:

"W „Manifeście z Ventotene” jego komunistyczni autorzy"
viewtopic.php?f=37&t=41402&start=180

Kael:

Widac dla "przedsoborowych katolikow" pokora to wyraz obcy.

Andy72:

Całkiem słuszne poglądy, ale powinien o nie walczyć a nie "bywać".

Alus:

"katolik, tradycjonalista, konserwatysta, Polak, patriota, nacjonalista".
viewtopic.php?f=37&t=37335&start=10245

Śr paź 23, 2019 15:35
Ale to nie było do ciebie. Pokaz komuś niech ci wytłumaczy. Może wtedy załapiesz.

Śr paź 23, 2019 15:38
zefciu napisał(a):
Sam nie przypisuję mu żadnych inherentnych cech, nie formułuję żadnych personalnych deklaracji dotyczących jego osoby, a jeśli mam jakieś zastrzeżenia do konkretnych postów, to je wskazuję w odniesieniu do tych postów.
:badgrin:
zefciu napisał(a):
Ja zaś Jockeyem nie gardzę. Naprawdę szanuję tego człowieka.

Kłamstwo jest grzechem. Wiec może ... Przynajmniej dla katolika. No fakt może to jie dotyczyć.

Śr paź 23, 2019 15:45

Jockey napisał(a):
Ale to nie było do ciebie. Pokaz komuś niech ci wytłumaczy. Może wtedy załapiesz.

Tylko że zefciowi tak naprawdę nie chodziło o to czy zastosuję to '' czy to " .
Piszę tu od wielu miesięcy i zawsze było ok a gdy poruszyłem niewygodny temat to trzeba było jakoś zareagować i przyczepić się do znaczku i do tego trolling i manipulacje zefcia polegające na rozbijaniu zdań tak jakby nie można było ich przytoczyć w całości.
To jest moderator?
Widzę że konflikty z tym moderatorem zefciem są bardzo powszechne.
Zamiast rozwiązywać konflikty to je sam wznieca. :(

Śr paź 23, 2019 16:06

Wobec wysokich standardów wprowadzonych tu przez zefcia to czy osoby gorzej wykształcone i z dysortografią mogą jakoś tu funkcjonować?
Czy jak jakiś błąd popełnią to potem publicznie po łapkach.
https://www.youtube.com/watch?v=MU67m3_dXAQ

Śr paź 23, 2019 16:31
Mój wpis dotyczył zefcia a nie ciebie. Sorki ale nie zauważyłem, że możesz to tak zrozumieć
katon napisał(a):
Piszę tu od wielu miesięcy i zawsze było ok a gdy poruszyłem niewygodny temat to trzeba było jakoś zareagować i przyczepić się do znaczku i do tego trolling i manipulacje zefcia polegające na rozbijaniu zdań tak jakby nie można było ich przytoczyć w całości.
Nie wnikam. Mam swoje problemy z moderatorem.
katon napisał(a):
Widzę że konflikty z tym moderatorem zefciem są bardzo powszechne.
Tego nie wiem. Mój konflikt to stare dzieje. I nie czas ani miejsce na wyciąganie tego.
katon napisał(a):
Zamiast rozwiązywać konflikty to je sam wznieca.
Takie zarzuty można postawić prawie każdemu moderatorowi.

Śr paź 23, 2019 16:42

katon napisał(a):
''
bert04:

"
W „Manifeście z Ventotene” jego komunistyczni autorzy"
viewtopic.php?f=37&t=41402&start=180

Nie chciałem się wtrącać w tę nudną dysputę na temat wyższości podwójnego apostrofu nad dwa pojedyncze, ale nie, nie używam. Lepiej to widać w kodzie:

Kod:
''
bert04:

"(...)

Używanie dwóch pojedynczych znaków widzę pierwszy raz w życiu. Wielokropek też można pisać albo ... albo …

Kod:
albo ... albo …

... ale na normalnych klawiaturach ten drugi znak nie jest dostępny, czasem Word w ten sposób przeformatowuje tekst.

Kto chce wiedzieć więcej w tym temacie, może skorzystać z poniższego zestawienia, ja tam już dziękuję za uwagę.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Cudzys%C5%82%C3%B3w
+
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wielokropek

...

Śr paź 23, 2019 16:49
Jockey napisał(a):
[ciach... koniec waśni i sporów. M.]

OK rozumiem
ale dlaczego w takim razie nie usunięto postów moderatora? Mam rozumieć że moderatorowi wolno więcej?

Śr paź 23, 2019 16:55
Moderator

katon napisał(a):
Wobec wysokich standardów wprowadzonych tu przez zefcia to czy osoby gorzej wykształcone i z dysortografią mogą jakoś tu funkcjonować?
Czy jak jakiś błąd popełnią to potem publicznie po łapkach.
https://www.youtube.com/watch?v=MU67m3_dXAQ

To akurat moja działka :P Osoby gorzej wykształcone i z dysortografią, mające do dyspozycji mozliwości, w jakie wyposażony jest sprzęt kompiterowy, nie mają podstaw, aby się tym usprawiedliwiać. Wystarczy ustawić komputer, aby podkreślał błedy i po sprawie. Ponadto jest do dyspozycji stronka: https://www.ortograf.pl/

Śr paź 23, 2019 16:58

Jockey napisał(a):
ale dlaczego w takim razie nie usunięto postów moderatora? Mam rozumieć że moderatorowi wolno więcej?

Jockey, to ma być kiepski dowcip czy co?

Nie chcę tu prać starych brudów, i to z innego forum, ale w Twoich ustach takie pytanie brzmi jak gorzka ironia. W tym miejscu tylko tyle i aż tyle, reszta jest milczeniem.

...

Śr paź 23, 2019 17:00
Małgosiaa napisał(a):
To akurat moja działka Osoby gorzej wykształcone i z dysortografią, mające do dyspozycji mozliwości, w jakie wyposażony jest sprzęt kompiterowy, nie mają podstaw, aby się tym usprawiedliwiać.
Oj uważaj bo przyleci zefciu i będzie przez kilka stron się nad tobą znęcał jak to było w przypadku katona
bert04 napisał(a):
Jockey, to ma być kiepski dowcip czy co?
Serio serio
bert04 napisał(a):
Nie chcę tu prać starych brudów, i to z innego forum, ale w Twoich ustach takie pytanie brzmi jak gorzka ironia.
Przenoszenie jest zabronione. Jak chcesz coś takiego powiedzieć to na tamtej tablicy. :lol:
bert04 napisał(a):
W tym miejscu tylko tyle i aż tyle, reszta jest milczeniem.
Amen

Śr paź 23, 2019 17:08
Jockey napisał(a):
Kłamstwo jest grzechem.
Owszem. Ale nigdzie nie dałem Ci podstaw do wiary, że Cię nie szanuję. Zatem proszę mi tego nie imputować.
Cytuj:
Wiec może ... Przynajmniej dla katolika. No fakt może to jie dotyczyć.
Nie wydaje Ci się, że taki atak to przekroczenie kolejnej granicy?
Cytuj:
Oj uważaj bo przyleci zefciu i będzie przez kilka stron się nad tobą znęcał jak to było w przypadku katona
Uważasz, że Małgosiaa będzie przez kilka stron tak jak katon upierać się, że pisownia „kompiterowy” jest poprawna i że wszyscy tak piszą?

Śr paź 23, 2019 17:15
Moderator

Jockey napisał(a):

Tak się składa, że nie korzystam z tej możliwości komputera, a jeśli popełnię bład, potrafię to przełknąć. Większość wie też, że piszę bezwzrokowo, tzn. nie patrzę na monitor, więc literówki mogą sie pojawiać, bo nie zawsze przeczytam po wysłaniu (nigdy nie czytam tego, co napisałam, przed wysłaniem). :P
Cytuj:
Serio serio

Cytuj:
Przenoszenie jest zabronione. Jak chcesz coś takiego powiedzieć to na tamtej tablicy. :lol:

No, uważaj z takimi wynurzeniami, bo sugerują podwójne standardy :P

Śr paź 23, 2019 17:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 498  Następna strona