Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 2:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: swiadome uderzenie w Kościół...
Może moderator ci wskaże twoja wypowiedź skoro nie widzisz jej mimo zacytowania na poprzednioej stronie. I wbij sobie do głowy że nie mam nic do moderacji tylko do ciebie.

Co do wypowiedzi Gatesa z tego filmu: to że ktoś podaje taki tytuł filmu to nie moja wina,ale to co mówi Gates jasno pokazuje o szkodliwych czynnikach ubocznych i liczbie ludzi. Myślę że to jest przykłąd na to jak te szczepionki mogą szkodzić człowiekowi. Czy do ciebie to dociera czy też nie?

Cz lip 23, 2020 19:24
TOMVAD45 napisał(a):
Może moderator ci wskaże twoja wypowiedź skoro nie widzisz jej mimo zacytowania na poprzednioej stronie.
Słuchaj. Albo wskażesz mi i uzasadnisz, że Cię obraziłem, albo przestań mi to zarzucać.
Cytuj:
I wbij sobie do głowy że nie mam nic do moderacji tylko do ciebie.
A Ty sobie wbij, że Ci nie zarzucam, że masz coś do moderacji.

Cytuj:
Co do wypowiedzi Gatesa z tego filmu: to że ktoś podaje taki tytuł filmu to nie moja wina
Jest Twoja, bo Ty ten film tutaj wklejasz. Więc odpowiadasz za jego treść.
Cytuj:
ale to co mówi Gates jasno pokazuje o szkodliwych czynnikach ubocznych i liczbie ludzi. Myślę że to jest przykłąd na to jak te szczepionki mogą szkodzić człowiekowi.
Myślisz, że zdanie, iż szczepionki mogą szkodzić jest dowodem na to, że szczepionki mogą szkodzić. Jesteś geniuszem!
Cytuj:
Czy do ciebie to dociera czy też nie?
Czy co do mnie dociera? Zacznij pisać konkretniej!

Cz lip 23, 2020 19:33

Cytuj:
Ale pomawiasz moderację, że pozwala Cię obrażać, mimo że nikt Cię nie obraża.

A to co? Nie uwaga względem moderacji? Uwzględniłem może wcześniej że zareagowała na twój wpis ale nie mówię że pozwala mnie obrażać. I tym bardziej nie mam nic do moderacji.Kiedy to do ciebie dotrze?

Słuchaj, albo weźmiesz sobie okulary i zajrzysz na ostatni post na poprzedniej stronie albo trzeba będzie ci dużymi literami to wytłuścić skoro nie możesz zobaczyć tekstu w cytacie. Może moderator to zrobi skoro ode mnie nic do ciebie nie dociera.

Cz lip 23, 2020 19:43
TOMVAD45 napisał(a):
Cytuj:
Ale pomawiasz moderację, że pozwala Cię obrażać, mimo że nikt Cię nie obraża.

A to co? Nie uwaga względem moderacji?
Nie. To uwaga względem Ciebie.
Cytuj:
Słuchaj, albo weźmiesz sobie okulary i zajrzysz na ostatni post na poprzedniej stronie
Mój ostatni post na poprzedniej stronie. Cytuję w całości:
gzaze napisał(a):
TOMVAD45 napisał(a):
Dziwne że mi mówisz o szacunku a gdy równano mnie z kretynem to reakcji moderacji nie było.
Kto i z jakim kretynem Cię równał? Wskaż konkretny przypadek równiania Cię z jakimś kretynem, zamiast pomawiać moderację.
Cytuj:
Ja nikogo nie obrażałem w przeciwieństwie do dyskutantów.
Proszę wskazać, gdzie byłeś obrażany, zamiast pomawiać moderację.
Cytuj:
Poza tym nie chodziło o propagandę tylko wyjaśnienie niektórym kwestii działania Gatesa.
Ale to co piszesz o Gatesie kupy się nie trzyma. Wyjaśniałem, czemu, ale Ty zignorowałeś moje argumenty.

Cytuj:
To tez nazwiesz propagandą?
Oczywiście. I to w dodatku kiepską. Gates mówi „700 tys. ludzi dotkną różne skutki uboczne”. A na górze jest napis, że szczepionka zabije 700 tys. ludzi. To jest właśnie obrażanie inteligencji użytkowników forum.

Cytuj:
Tylko 700 tyś ludzi dotkną szczepionki,ale katolika Gatesa to nie rusza,,bo co to jest 700 tyś ludzi?

Po pierwsze – „tyś” to zrost zaimka i łącznika. Używany przy orzeczeniach imiennych i w czasie przeszłym: „Tyś jest TOMVAD”. „Tyś wkleił bzdury uwłaczające inteligencji”. Prawidłowy skrót od „tysięcy” to oczywiście „tys.” Dlaczego go nie używasz, tylko kaleczysz język polski?
Po drugie – nie chodzi o to, że „co to jest 700 tys. ludzi”. Chodzi o różnicę między korzyściami a szkodą. Przed wprowadzeniem szczepionki na odrę choroba ta zabijała ponad 2 mln osób rocznie. Kilkaset razy więcej osób cierpiało symptomy tej chorobę. Zatem fakt, że 700 tys. ludzi dotkną jakieś efekty uboczne jest do zaakceptowania wobec liczby żyć, które uratujemy.

Cytuj:
Chodzi o prawdę a nie propagandę ale aby to zrozumieć to moze trzeba choć trochę pomyśleć -tutaj bez urazy, nie miałem na celu obrażanie moderacji tylko wyjaśnienie kwestii.
No i to jest kolejne obrażanie interlokutorów. Tym razem stwierdzasz wprost, że każdy kto się z Tobą nie zgadza, nie myśli ani przez chwilę.

Cytuj:
Przejrzyj sobie temat szanowny moderatorze i zobacz czy kogoś obrażałem a jak mnie potraktowano.
Jak Cię potraktowano? Gdyby rzeczywiście Cię źle potraktowano, to byś wkleił linka, gdzie Cię źle potraktowano.
Cytuj:
I ode mnie oczekiwano przeprosin
Ale już się nie oczekuje. Wyjaśniłem, czemu oczekiwałem, a czemu teraz nie oczekuję. Proszę zatem nie drążyć już tego.

Gdzie jest ta rzekoma obraza Twojej osoby?
Cytuj:
albo trzeba będzie ci dużymi literami to wytłuścić
No to wytłuść wreszcie!

Cz lip 23, 2020 20:06

gzaze napisał(a):
Cytuj:
Zaraz zaraz. Czy zadajesz mi pytanie „czy jesteś aż takim kretynem, że dysponując przytłaczającymi dowodami statystycznymi na temat skuteczności szczepionek, zrezygnujesz z ich brania, bo przeczytałeś dwie anegdoty w sieci”? Domagam się przeprosin za tę sugestię.

Teraz jaśniej. Dalej będziesz udawał że to ciebie nie dotyczy i że ,nie nie obrażałeś? Ma ci to moderator większymi literami napisać-chyba większymi to nawet się nie da?

Odnośnie moderacji to tylko uwzględniłem uwagę że moderacja nie uwzględniła tego ale nie chodziło o to że moderacja w jakiś sposób mnie obrażała. Czy to do ciebie nie dociera? Masz problemy ze zrozumieniem prostych stwierdzeń?

Cz lip 23, 2020 20:13
TOMVAD45 napisał(a):
Teraz jaśniej. Dalej będziesz udawał że to ciebie nie dotyczy
No przecież to zdanie właśnie mnie dotyczy. A nie Ciebie. To zdanie jest zarzutem obrażania mojej osoby. Zarzutem, z którego już się wycofałem uzasadniając, czemu go stawiałem i czemu się wycofuję.
Cytuj:
i że ,nie nie obrażałeś?
A kogo miałem obrażać? Przecież pisałem o sobie. Że Twój zarzut implikuje, że ja jestem kretynem. Niczego tam nie ma o rzekomym Twoim kretynizmie.
Cytuj:
nie chodziło o to że moderacja w jakiś sposób mnie obrażała
A gdzie coś takiego pisałem? Twoje zarzuty są coraz bardziej kuriozalne.

Cz lip 23, 2020 20:21

Tam jest podane "jesteś" a nie "jestem",umiesz czytać? Znasz polski alfabet? Nawet tak dużymi literami tez nie potrafisz przeczytać?

Cz lip 23, 2020 20:47
TOMVAD45 napisał(a):
Tam jest podane "jesteś" a nie "jestem"
Przeczytaj, proszę jeszcze raz. W tamtym poście zarzucam Tobie, że Ty implikujesz nmnie „jesteś kretynem”. Piszę to w mowie niezależnej. Zatem druga osoba w tym zdaniu to oczywiście ja. Naprawdę o to chodzło? Nie mogłeś od razu napisać, żebym Ci mógł wyjaśnić? Przez kilka stron coś mi niejasno zarzucałeś, zamiast od razu wyjaśnić.

Pt lip 24, 2020 8:16
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
katon napisał(a):
Jeśli ktoś mówi szczerze to dlaczego miałoby to zaboleć?
Właśnie dlatego, że jest szczere. Ciebie bardziej bolą rzeczy powiedziane żartem, czy jako hipoteza, niż rzeczy szczere?
Cytuj:
Najważniejsza jest szczerość i uczciwość a nie udawanie
Ale tutaj nie chodzi o udawanie. Chodzi o to, żeby taka osoba zastanowiła się nad swoimi priorytetami. Jaką rolę spełnia w jego życiu wiara. Jaką rolę spełniają przekonania polityczne. Jeśli ktoś ocenia wiarę innych na podstawie przekonań politycznych; jeśli ktoś deklaruje, kto jest prawdziwym chrześcijaninem wybierającym życie wieczne na podstawie tego, którego kandydata politycznego ktoś poparł, to jest coś nie tak.
Cytuj:
Myślisz że Bóg woli tych udających?
Myślę, że Bóg woli tych, którzy nie rozrywają Jego ciała w imię politycznych sporów.

Pt lip 24, 2020 8:24

Co ty chrzanisz. Nie odwracaj teraz kota igonem. Najpierw kierujesz do mnie taki tekst,potem piszesz że to o tobie by potem stwierdzić że ja ciebie tak określam? Dobrze się czujesz? Twój tekst jest dla mnie jasny i nie zwalaj winy na mnie. Niech się moderator temu przyjrzy i sam powie jak to wygląda. Już to zgłosiłem. A im bardziej będziesz kręcić tym bardziej się pogrążasz i przekonujesz do tego że nawet do obrażania nie chcesz się przyznać. Daj sobie z tym spokój i poczekaj na ocenę moderatora.

Pt lip 24, 2020 8:58
TOMVAD45 napisał(a):
Co ty chrzanisz.
No przecież napisałem wyraźnie, co chrzanię.
Cytuj:
Najpierw kierujesz do mnie taki tekst
Skierowałem do Ciebie konkretny tekst. Ten tekst zawierał fragment w mowie niezależnej. W tym fragmencie drugą osobą byłem ja. Jest to oczywiste dla każdego, kto ten tekst przeczyta.
Cytuj:
potem stwierdzić że ja ciebie tak określam?
Nie potem, tylko wtedy. Wtedy, gdy pisałem te słowa, interpretowałem Twoją sugestię właśnie tak. I napisałem, jak ją interpretowałem. Potem z tej interpretacji się wycofałem. I napisałem, czemu się wycofałem. Dasz już temu spokój, czy jeszcze czegoś ode mnie oczekujesz?

Pt lip 24, 2020 9:16

Ja czekam na działanie moderatora. On oceni to co zacytowałem a co ty napisałeś. Do tego czasu szkida twojego wysiłku.

Pt lip 24, 2020 10:06

gzaze napisał(a):
Właśnie dlatego, że jest szczere. Ciebie bardziej bolą rzeczy powiedziane żartem, czy jako hipoteza, niż rzeczy szczere?

To co mnie boli(mam z tym jeszcze problem) to niesprawiedliwe osądy, natomiast jeśli mi ktoś zwróci na coś uwagę i zrobił to szczerze i uczciwie to staram się to przemyśleć bo zdaję sobie sprawę z tego że mogę mieć w jakimś stopniu zakłamany obraz siebie.
I to mnie wtedy nie boli.
Dobrze jest sobie wyrobić taki dystans żeby umieć śmiać się z samego siebie.
Ludzi i świata nie zmienisz ale ty możesz sprawić to że to co powiedzą inni cię nie dotknie.
Trzeba się uczyć tego nastawiania policzka i zaparcia się samego siebie.
Gorzej jak ktoś cię poklepuje i utwierdza cię w twoim błędzie a tak naprawdę to co innego o tobie myśli.
Cytuj:
Ale tutaj nie chodzi o udawanie. Chodzi o to, żeby taka osoba zastanowiła się nad swoimi priorytetami. Jaką rolę spełnia w jego życiu wiara. Jaką rolę spełniają przekonania polityczne. Jeśli ktoś ocenia wiarę innych na podstawie przekonań politycznych; jeśli ktoś deklaruje, kto jest prawdziwym chrześcijaninem wybierającym życie wieczne na podstawie tego, którego kandydata politycznego ktoś poparł, to jest coś nie tak.

Jeśli Bóg naprawdę jest na pierwszym miejscu to wtedy wszystko się tu jakoś ładnie porządkuje. Jednak zazwyczaj tak nie jest i to pierwsze miejsce jest zajmowane przez coś innego. Mogą to być politycy czy jakaś partia polityczna.
Ludzie kochają taplać się w negatywnych emocjach i stąd to masowe opętanie polityką a jest to tylko odejście od siebie w coś co niczego dobrego nie przyniesie a narobi samych szkód.
I zwykle nie chodzi w tym całym zamiłowaniu do polityki do dojścia do jakiejś prawdy a tylko o bezgraniczne wspieranie swoich oblubieńców. To taka mentalność kibolska. Kreowanie jedynie czarno-białych obrazów.
Uważam że polityka jest amoralna a politycy to grupa społeczna której chyba najmniej można ufać jak i też podległym przez nich mediom.
Cytuj:
Myślę, że Bóg woli tych, którzy nie rozrywają Jego ciała w imię politycznych sporów.

Myślę że to obłudnicy powinni być tu zaniepokojeni. Tylko czy są oni wstanie cokolwiek złego w sobie zauważyć?
Dlatego też odchodzą od siebie i skupiają się na innych a słowa z Ewangelii starają się odpowiednio dopasować.

Pt lip 24, 2020 10:43
katon napisał(a):
Dobrze jest sobie wyrobić taki dystans żeby umieć śmiać się z samego siebie.
Ale są w życiu różne sprawy. Jeśli chcesz się śmiać z tego, że jestem brzydki, tyję, łysieję, źle się ubieram, czy nie mam ładnego głosu, to się śmiej. Ale negowanie mojej wiary (z powodu głosowania na Trzaskowskiego) albo negowanie mojej rodziny (z powodu braku dzieci) to nie jest już coś, z czego „umiem się śmiać”. I nie uważam, żeby było stosowne, abym umiał się z tego śmiać.
Cytuj:
Gorzej jak ktoś cię poklepuje i utwierdza cię w twoim błędzie a tak naprawdę to co innego o tobie myśli.
Ale jakim błędzie? Nawet gdyby głosowanie na Trzaskowskiego było z jakiegoś powodu błędu, to nie uzasadnia to odsądzania od wiary.
Cytuj:
Myślę że to obłudnicy powinni być tu zaniepokojeni.
Ale konkretnie kogo i dlaczego nazywasz obłudnikiem?
Cytuj:
Tylko czy są oni wstanie cokolwiek złego w sobie zauważyć?
Wszyscy ludzie są jakoś dotknięci grzechem obłudy i wszyscy ludzie są zdolni do pokuty. Dlatego nie ma co rozpaczać nad losem obłudników. Ale my przecież nie o tym dyskutujemy.

Pt lip 24, 2020 10:50

Mówiłem o umiejętności śmiania się z samego siebie a nie akurat z kogoś. Trochę przekręcasz moje słowa. Co do Trzaskowskiego to nie wiem dlaczego akurat w rozmowie ze mną go tu przywołujesz. Czy ja gdzieś wiązałem głosowanie na Trzaskowskiego z byciem prawdziwym chrześcijaninem? Czy odsądzałem kogoś tu od wiary?
A czy ja muszę konkretnie kogoś nazywać obłudnikiem? To akurat wynika z Ewangelii że najbardziej napiętnowani są obłudnicy i myślę że warto się nad tym zastanowić.

Jesteśmy wszyscy dotknięci tym grzechem obłudy w jakimś stopniu jednakże jak jest jej zbyt dużo to wtedy jest zupełnie zakłamany obraz rzeczywistości.

Pt lip 24, 2020 11:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420 ... 498  Następna strona