Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
| Autor |
Wiadomość |
|
Małgosiaa
Moderator
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Post został usunięty z powodu trollingu. Osobiście dałabym Tobie osta za uzurpowanie sobie prawa do twierdzenia, że Kościół w Niemczech nie jest już Kościołem, ale nie ja interweniowałam. Co do usunięcia konta - możesz to zrobić sam w swoim profilu
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| Cz lut 23, 2023 18:47 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Faktycznie jest coś takiego , ale kilka razy próbowałem i nie udało się ( jakieś problemy u was ) . Nie istotne , spróbujemy inaczej . Cytuj: Małgosiaa Odpowiedz z cytatemPost Napisane: 23 lut 2023 17:47 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji Post został usunięty z powodu trollingu. Osobiście dałabym Tobie osta za uzurpowanie sobie prawa do twierdzenia, że Kościół w Niemczech nie jest już Kościołem, ale nie ja interweniowałam. Co do usunięcia konta - możesz to zrobić sam w swoim profilu
O jakim trollingu piszesz ?. Wymyśl coś lepszego , bardziej wiarygodnego . A co do Kościoła w Niemczech .Może istnieje jeszcze jakaś parafia w której ksiądz spowiada , albo wierni przychodzą do spowiedzi .Ja osobiście takiej nie spotkałem . Szkoda kapłanów , którzy chcą być wierni Kościołowi Katolickiemu , a muszą wybierać albo być posłusznym biskupowi miejsca , albo sprzeciwić się i być wiernym papieżowi . Trudny wybór . Ostatnio nawet tutaj czytałem o uczestnikach Drogi Synodalnej w Niemczech , którzy opuścili zgromadzenie . Stwierdzili , że traci to już schizmą ( kolokwialnie mówiąc ) Schizma w Kościele w Niemczech już jest faktem . Koscioł w Niemczech przeszedł na Luteranizm . Takie są fakty . Chowanie głowy w piasek tego nie zmieni . 
|
| Cz lut 23, 2023 20:56 |
|
 |
|
Swołocz
|
@prymus,
bramin napisał Ci, że zastrzeżenie do Ciebie dotyczy pisania swoich postów kilka razy pod rząd. To nie jest blog, żeby tak "samemu ze sobą" rozmawiać.
|
| Cz lut 23, 2023 21:03 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
bramin usunął mój post o pokoju stwierdzając ze pisanie o pokoju jest godne potępienia a tu masz babo placek . Papież apeluje o podjęcie wszelkich działań na rzecz pokoju . Pewnikiem nie wie , ze tutaj na forum dostał by ostrzeżenie . słowa papieża Cytuj: 24 lutego minie rok od inwazji na Ukrainę, rok tej absurdalnej i okrutnej wojny. Jest to smutna rocznica. Bilans zabitych, rannych, uchodźców, wypędzonych, zniszczeń, strat ekonomicznych czy społecznych mówi sam za siebie. Czy Pan zechce przebaczyć tak wiele zbrodni i tak wiele przemocy? On jest Bogiem pokoju – mówił Ojciec Święty. – Pozostańmy blisko udręczonego narodu ukraińskiego, który nadal cierpi. Zapytajmy siebie, czy zrobiono wszystko, co możliwe, aby powstrzymać wojnę? Apeluję do przywódców państw, by konkretne zaangażowali się na rzecz zakończenia konfliktu w celu osiągnięcia zawieszenia broni i podjęcia negocjacji pokojowych. Pokój zbudowany na gruzach nigdy nie będzie prawdziwym zwycięstwem!“. 
|
| Cz lut 23, 2023 21:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
prymus napisał(a): bramin usunął mój post o pokoju stwierdzając ze pisanie o pokoju jest godne potępienia a tu masz babo placek . proszę o zacytowanie słów gdzie bramin tak stwierdził. Kolejna sprawa: to temat uwag do moderacji, a nie kozetka terapeutyczna, gdzie można wylać krokodyle łzy i dać upust swojej frustracji, że zły mod utrudnia życie użytkownikowi, który zrównuje swoją twórczość forumową z wypowiedziami papieża. Gdybyś brał przykład z papieża, w swoich wypowiedziach kierowałbyś się troską i empatią wobec tych, którzy doświadczają ogromnego cierpienia będącego następstwem wojny, bez oceniania (a Ty oceniałeś ludzi w usuniętym poście), nie byłoby dla Ciebie ważniejsze co inni myślą(ludzie zawsze mają różne opinie), lecz wzorem papieża apelowałbyś do przywódców państw, bo tylko oni mogą zakończyć trwającą wojnę, jest mowa o d ziałaniach zmierzających do zawieszenia broni, a nie do zaprzestania przesyłania broni tym, którzy bronią się przed agresorem, bo póki agresor nie zamierza przestać atakować, obrońcy potrzebują wsparcia militarnego, by stawić opór. I to jest ta zasadnicza różnica między postawą, jaką Ty zaprezentowałeś a głową KK.
|
| Cz lut 23, 2023 22:12 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: proszę o zacytowanie słów gdzie bramin tak stwierdził. Nie mogę tego zrobić , ponieważ post został usunięty . Prawdopodobnie odniósł bym się do Twoich słów dotyczących wojny na Ukrainie . ale nie mogę ponieważ post został usunięty . Może zapytam jak tam Twoja troska o ludzi , którzy mają dość tej wojny ? Ale po co się nimi zamartwiać . Dajmy więcej broni niech się zabijają . Głowa KK nigdy nie będzie popierała wojny .A zawsze będzie powtarzał Cytuj: Zapytajmy siebie, czy zrobiono wszystko, co możliwe, aby powstrzymać wojnę? Apeluję do przywódców państw, by konkretne zaangażowali się na rzecz zakończenia konfliktu w celu osiągnięcia zawieszenia broni i podjęcia negocjacji pokojowych. Pokój zbudowany na gruzach nigdy nie będzie prawdziwym zwycięstwem!“. Konkretnie to wymień mi osoby , które apelowały i czyniły konkretne działania na rzecz pokoju na Ukrainie ? Nikt nie miał i nie ma troski o mieszkańcow Ukrainy . Macie problem techniczny niezależny ode mnie , dlatego ponawiam prośbę o usunięcie konta .
|
| Cz lut 23, 2023 22:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Prymus, zrównywanie agresora z ofiarą naprawdę nie jest chrześcijańskie. I wbrew temu co twierdzisz, ma znaczenie kto rozpoczął agresję i ma znaczenie również to, ze agresor nie chce rozmów pokojowych, wyraźnie mówi o zniszczeniu narodu ukraińskiego, rosyjskie media i politycy mówią aby cywilów zabijać. Jest na to przyzwolenie. Rosja nie przestrzega żadnych konwencji. prymus napisał(a): Macie problem techniczny niezależny ode mnie , dlatego ponawiam prośbę o usunięcie konta . Chcesz to sam usuń konto. Jeśli nie chcesz przestrzegać reguł to przykro mi bardzo. Jak jesteś na stronie głównej forum kliknij we wiara.pl (po lewej stronie na górze), po kliknięciu ukaże się na górze po prawej stronie opcja "twoje konto", klikasz i wtedy na dole jest opcja "usuń profil".
|
| Pt lut 24, 2023 9:04 |
|
 |
|
robaczek2
|
Chcialbym zwrocic uwage moderacji ze oblakane poglady demontstrowane na tym forum przez obiekt ktory sie okresla na tym forum jako Afilatelista moim zdaniem powinny sie spotkac z reakcja moderacji. Dotyczy to sugerowania ze czlowiek to malpa na calym watku lub opinia "zwierząt stadnych takich jak ludzie" w watku w ktorym zareagowalem spotykajac sie z ostrzezeniem. Gloszenie tego typu pogladow uwlacza pamieci tego ktory powiedzial "oto czlowiek" lub innego ktory stwierdzil "czlowiek to brzmi dumnie" Jednoczesnie pragne zauwazyc ze okreslenie "przedmiot" w stosunku do czlowieka jest czasami stosowane np. w zdaniu "pokryty sniegiem przedmiot okazal sie cialem zaginionej przed dwoma laty Malgorzaty K". Rowniez slowo "obiekt" jest szerszym pojeciem czasami uzywanym w stosunku do ludzi. W odroznieniu od malp lub zwierzat z ktorych zadne nie potrafi sie poslugiwac jezykiem polskim. Lub rosyjskim. Prosze nie tracic czasu na odpowiedz. Moim celem bylo jedynie zwrocenie uwagi.
|
| Pt lut 24, 2023 11:50 |
|
 |
|
Jerzy_67
|
Jak sami siebie szanować nie będziemy, to... kto nas uszanuje: mieszkańcy ZOO?! Dlatego popieram robaczek2 by nie posuwać się za daleko w poniżaniu rodzaju ludzkiego! Bóg-Stwórca nadał nam godność, której winniśmy strzec i nie zniżać się do poziomu zwierząt... (i nie chodzi o jakąś wybujałą manię wielkości, ale o poszanowanie tego porządku, jaki Stwórca ustalił).
_________________ "Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,21). Gdy ROZUMIESZ, że DOBRO jest CENNIEJSZE od zła — to WYBIERAJĄC DOBRO, zwyciężasz zło… +++ "Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).
|
| Pt lut 24, 2023 12:07 |
|
 |
|
pom
|
Ja analizowałem przyczynę mego ostrzeżenia i nie czuję się winny od strony moralnej. Ale niewykluczone, że uchybiłem netykiecie lub jakiemuś punktowi Regulaminów więc nie chcąc niepotrzebnie kruszyć kopii na starcia z moderacją, którą odbieram ogólnie dobrze, przeprosiłem i podziękowałem w stosownym wątku.
_________________ 1J, 4, 16 Myśmy poznali i uwierzyli miłości, jaką Bóg ma ku nam. Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim.
|
| Pt lut 24, 2023 12:17 |
|
 |
|
Małgosiaa
Moderator
|
@robaczek2 i @Jerzy_67 Proszę zapoznać się kolejny raz z regulaminem. Poglądy @afilatelisty, które Was oburzają nie są w dziale Prawdy wiary ani Żyć wiarą. Mało tego, nie są nawet w działach ściśle chrześcijańskich. Dopóki ów user nie powiedział, że @robaczek2 czy @Jerzy_67 jest małpą (ad personam), dopóty nie ma podstawy do ukarania
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
| Pt lut 24, 2023 12:32 |
|
 |
|
Przeemek
|
Mrs_Hadley napisał(a): Tematów dotyczących Teorii Ewolucji jest na forum sporo, post Przeemka w całości stanowił offtop, dlatego został umieszczony w koszu, kolejne oderwane od linii tematycznej wątku, również zostaną tam przeniesione. Drogi moderatorze..... Nie stanowił w całości off-top, a aspekty ewolucji ściśle się wiążą z tematem wątku. Co może będzie łatwiej wykazać, jak moderacja nie będzie wycinać postów. Zawsze się znajdzie mały off-top, ale np. odpowiedź w aspekcie o "moralności" i czynieniu dobra nawiązując do "kuzynów" i wypowiedzi użytkownika "Nolda"- to był kontekst Teorii Ewolucji wpływający na pojmowanie dobra i zła, które jest tematem wątku. Więc jest to ściśle wiążąca się konkluzja z tematem tamtego wątku. Usuwane są niewłaściwe teksty. Proszę przywróci mój wpis do tamtego wątku? Albo wskazać ten off-top i jego kompletny brak powiązania z wątkiem?
|
| Pt lut 24, 2023 14:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przeemek napisał(a): Zawsze się znajdzie mały off-top, ale np. odpowiedź w aspekcie o "moralności" i czynieniu dobra nawiązując do "kuzynów" i wypowiedzi użytkownika "Nolda"- to był kontekst Teorii Ewolucji wpływający na pojmowanie dobra i zła, które jest tematem wątku. Więc jest to ściśle wiążąca się konkluzja z tematem tamtego wątku Zdajesz sobie sprawę, że temat wątku, z którego usunięto Twój post brzmi: "Dlaczego Bóg stworzył nas ze skłonnością do czynienia zła"? Tu nie chodziło o różne pojmowania dobra i zła na podstawie ewolucji, ale konkretnie punktem odniesienia są źródła biblijne, jest pytanie o motywy Boga, czym się kierował, a Ty na to pytanie nie udzieliłeś odpowiedzi w usuniętym temacie. Na przyszłość, jeżeli piszesz ścianę tekstu nie na temat, po prostu załóż od razu nowy wątek, jeżeli w wyszukiwarce nie znajdziesz, obejdzie się bez późniejszych pretensji, że post usunięto. Poniżej link do wydzielonych postów: viewtopic.php?f=43&t=43385&p=1095765#p1095765
|
| Pt lut 24, 2023 22:21 |
|
 |
|
afilatelista
|
Ale KK uważa że Bóg stworzył ludzkość przez proces ewolucji. Nie wiem jak im się to skleja w całość ale widocznie nie dla każdego są to wykluczające się kwestie.
|
| So lut 25, 2023 0:22 |
|
 |
|
Przeemek
|
bramin napisał(a): Przeemek, gorliwie pracujesz na ostrzeżenie! Piszesz bardzo długie posty (flooding), wiele z nich zawiera OT. Tutaj akurat piszemy o zagadnieniach naukowych..... to mają one być merytoryczne z cytowanymi przykładami, czy tylko mam stwierdzać i opiniować jak mój adwersarz? Do tego zachęcacie użytkowników forum? Mimo zmiany regulaminu, nadal § 3 punkt 10 ma na celu zachęcenie użytkowników do pisania dłuższych wypowiedzi, składających się z co najmniej kilku zdań. Rozumiem aby zawierały wartościową treść, która jest zrozumiała dla innych użytkowników i przyczynia się do dyskusji. Dłuższe wypowiedzi zazwyczaj są bardziej wartościowe niż krótkie, jednozdaniowe lub jednowyrazowe wstawki, ponieważ pozwalają wyrazić bardziej kompleksowe myśli, szczególnie, że poruszamy "dość" naukowe zagadnienia? A duży post nie oznacza jeszcze "floodingu", tylko nadmiar powtarzających się, niepotrzebnych lub niezwiązanych z tematem treści, które mogą zdominować dyskusję i utrudnić innym użytkownikom udział w niej. A ja widzę, że dyskusja raczej idzie w kierunku wyjaśnienia kwestii niż jej rozmywanie utrudnianiem, każdy post jest związany z tematem.
|
| Śr mar 08, 2023 0:59 |
|
|
|