Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 4:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: ofiara przebłagalna Jezusa
Robek napisał(a):

Jak nie jest, jak jest!!! przecież od samego początku istnienia forum, głęboko wierząca moderacja, usuwa ateistycznych wichrzycieli.

No popatrz, a jak to się stało, że Ty się uchowałeś, bo aniu wierzący, ani tym bardziej głeboko nie jesteś. Ba, deklarując się jako wierzący kwestionujesz prawdy wiary i jakoś nikt Ciebie nie wywalił za poglądy, Jedynie miałeś osty i bany za trolling i chyba trochę dotarło, co?

Pt paź 09, 2020 14:53
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Małgosia napisał(a):
Cały czas biorę odpowiedzialność...

Uważam, że jak ktoś wdepnie w toksyczną sektę, to do wyciągnięcia go z niej potrzebne jest pranie mózgu. Tyle napisałem, więcej nic. Jeżeli Małgosia potrzebuje tego czarno na białym, to nie, nie uważam katolików za toksyczną sektę. I oczekuję nie tyle przeprosin od Małgosi za insynuowanie mi podobnego poglądu, bo przeprosiny akurat od Małgosi mam sobie za nic, tylko żeby Małgosia zrobiła sobie czysty i klarowny rachunek własnej psychiki, skąd jej się to wzięło, że wyczytała w tekście intencje, których w nim nie było.

A kontekst do "wypłakiwania się w rękaw" jest taki, że jestem schizofrenikiem i męczą mnie, między innymi, napady patologicznego lęku, na które nic nie pomaga, chyba że pójdę spać, czasami w środku dnia.

Pt paź 09, 2020 23:11
Moderator

ErgoProxy napisał(a):
Uważam, że jak ktoś wdepnie w toksyczną sektę, to do wyciągnięcia go z niej potrzebne jest pranie mózgu. Tyle napisałem, więcej nic.

A kontekstu można było wyczytać więcej i zgłaszająca osoba najwyraźniej tak odczytała. Poprosiłam Ciebie o doprecyzowanie, czego nie zrobiłeś. W zamian oświadczyłeś, że masz gdzieś moje uwagi i omijasz wzrokiem to, co czerwone ode mnie. Ponadto, zamiast uściślenia, o które prosiłam, wyjechałes ad personam w moim kierunku, co zignorowałam, bo mam na uwadze to:
ErgoProxy napisał(a):
jestem schizofrenikiem

ErgoProxy napisał(a):
I oczekuję nie tyle przeprosin od Małgosi za insynuowanie mi podobnego poglądu, bo przeprosiny akurat od Małgosi mam sobie za nic

Przpatrz się temu zdaniu. To Ty masz uprzedzenia, nie ja. A przeprosin, nawet jakbyś oczekiwał, nie będzie, bo niczego nie zarzucałam dopóki nie zignorowałeś/przemilczałeś moją prośbę o wyjaśnienie. Uważam, że jeśli ktoś miga się z wyjaśnieniem, potwierdza przypuszczenia, o czym wyraźnie napisałam. Zareagowałam na zgłoszenie prośbą, nie ostem.
ErgoProxy napisał(a):
żeby Małgosia zrobiła sobie czysty i klarowny rachunek własnej psychiki, skąd jej się to wzięło, że wyczytała w tekście intencje, których w nim nie było.

Wybacz, ale nie masz kwalifikacji do oceniania mojej psychiki, bo schzofrenik nie jest w stanie jej ocenić.
ErgoProxy napisał(a):
A kontekst do "wypłakiwania się w rękaw" jest taki, że jestem schizofrenikiem i męczą mnie, między innymi, napady patologicznego lęku, na które nic nie pomaga, chyba że pójdę spać, czasami w środku dnia.

A forum nie jest do leczenia owych lęków, a ja nie jestem niczyją niańką. Nie potrafisz zachować się jak dorosły, odpuść sobie pisanie i ... idź spać, aby pomogło.

So paź 10, 2020 7:08

Zefciu, moje zastrzezenie bylo "Chyba powinno byc: Pro-lifersi, ale...". I chodzi o to "ale".
Wielu ludzi uwaza sie za wierzacych, katolikow, obroncow pokoju albo zwierzat, pro-lifersow itd ...ALE.
Maja swoje zastrzezenia. Dlatego uwazanie sie za pro-life niekoniecznie oznacza pro-life.

Nie musisz tak czesto czepiac sie szczegolow. Ale jak chcesz. Taki Twoj styl. Oczywiscie ze dopuszczam aborcje w tym jednym przypadku chociaz moze bardziej odpowiedni bylby termin - ratowanie zycia matki.

Wt paź 27, 2020 17:25
robaczek2 napisał(a):
Zefciu, moje zastrzezenie bylo "Chyba powinno byc: Pro-lifersi, ale...".
No widzisz. Gdybyś władał językiem polskim, to byś napisał:
Cytuj:
Chyba powinno być „Pro-lifersi, ale”

I wtedy bym zrozumiał. Niestety Twoja znajomość tego języka, choć zaskakująco dobra, to jednak nie jest na poziomie języka ojczystego. Skąd nieporozumienie. Zatem może Twoi mocodawcy ufundują Ci kurs interpunkcji polskiej. Będzie Ci łatwiej wykonywać Twoją pracę, zatem powinieneś móc to załatwić.

Cytuj:
Wielu ludzi uwaza sie za wierzacych, katolikow, obroncow pokoju albo zwierzat, pro-lifersow itd ...ALE.
Maja swoje zastrzezenia. Dlatego uwazanie sie za pro-life niekoniecznie oznacza pro-life.

No nie. Każdy, kto uważa życie dziecka za wartość większą niż możliwość wyboru przez matkę, czy chce urodzić jest pro-life. Każdy kto uważa odwrotnie jest pro-choice. Natomiast pytanie, czy matkę należy skazywać na cierpienie spowodowane rodzeniem dziecka, które nie ma prawa przeżyć leży poza tym rozróżnieniem.

Śr paź 28, 2020 9:00

zefciu napisał(a):
No widzisz. Gdybyś władał językiem polskim, to byś napisał:

Nie jest trudno zauwazyc po sposobie jakim zwracasz sie do swoich rozmowcow, ze swoim przenikliwym umyslem potrafisz dostrzegac najbardziej nieistotne szczegoly poruszanego tematu. Niestety odbija sie to na braku zdolnosci ogarniecia tego co w tym temacie istotne.
Cytuj:
Każdy, kto uważa życie dziecka za wartość większą niż możliwość wyboru przez matkę, czy chce urodzić jest pro-life. Każdy kto uważa odwrotnie jest pro-choice. Natomiast pytanie, czy matkę należy skazywać na cierpienie spowodowane rodzeniem dziecka, które nie ma prawa przeżyć leży poza tym rozróżnieniem.

Fajne definicje tylko mnie uczyli ze p lub nie p. Widocznie powstala jakas inna logika o ktorej biednemu robaczkowi jeszcze nie wiadomo.
W ten sposob opowiadanie o zolnierzu formacji SS ktory byl wielkim przyjacielem Polakow staje sie bardziej zrozumiale. Rzecz w tym ze wymieniony wyzej zolnierz bral udzial tylko w pieciu lapankach i karnych ekspedycjach mimo ze proponowali mu udzial w trzydziestu.

Śr paź 28, 2020 20:44

robaczek2 napisał(a):
Niestety odbija sie to na braku zdolnosci ogarniecia tego co w tym temacie istotne.

Poczytaj o autyzmie. Może znajdziesz odpowiedź.

Cz paź 29, 2020 7:57
robaczek2 napisał(a):
Fajne definicje tylko mnie uczyli ze p lub nie p.
A czy ja twierdzę, że tak nie jest? Nigdzie nie napisałem, że (pro-choice ≡(¬pro-life)) i nie wynika to z samej definicji. Choć w rzeczywistości, tak, da się przydzielić lwią część ludzi do jeden z tych dwóch kategorii. Wyjątek stanowią osoby pokroju Jarosława Kaczyńskiego, czy Zbigniewa Ziobry, którzy zarówno wartość życia ludzkiego, jak i wolności mają w jednakowo głębokiem pogardzie. Ale my przecież nie o nich mówiliśmy, a o zefciu. zefciu zaś uważa, że życie płodu jest ważniejsze, niż „wolność wyboru” matki. ∴ zefciu jest pro-life.

Cytuj:
Widocznie powstala jakas inna logika o ktorej biednemu robaczkowi jeszcze nie wiadomo.
System logiczny odrzucający zasadę wyłączonego środka nazywa się intuicjonizmem i powstał zanim jeszcze robaczek2 przyszedł na świat. Przedstawiam to jako ciekawostkę tylko, bo nie stosuję tej logiki i nie wymagam jej stosowania.

Cz paź 29, 2020 9:16
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
ErgoProxy napisał(a):
Bo NAPRAWDĘ moderator jest to osoba, która tonuje dyskusję i kieruje je na kulturalne i konstruktywne tory. Dlatego moderator przede wszystkim rozmawia.
Wiesz, rozmawiając kierować dyskusję na konstruktywne tory może każdy. A moderator tym się różni od zwykłego użyszkodnika, że ma nożyczki. Zatem wymaganie kierowania dyskusji na konstruktywne tory stawiamy każdemu. A moderatorowi stawiamy jeszcze takie, żeby nożyczek używał w celu utrzymywania na forum porządku i poziomu, a nie bronienia swojej obrzydzenie budzącej opcji politycznej.

Cytuj:
Na pewno zaś nie wyrywa mikrofonu na dzień dobry i nie wali nim człowieka po głowie
To zależy. Jeśli użyszkodnik na dzień dobry pisze, że mamy kupić nowe pigułki na powiększenie przyrodzenia, to normalnym jest, że moderator na dzień dobry wyrywa mu mikrofon i wali po głowie. Próby podejmowania konstruktywnej dyskusji z taką osobą są bezcelowe.

Cytuj:
Są ludzie, którzy się na modów nadają (np. Pani Hadley) i są tacy, którzy się nie nadają (np. Małgosia).
Zarówno Małgosiaa, jak i bramin się na modów nadają i wiele lat wykonywali swój modzi obowiązek godziwie i pięknie. Niestety u bramina ostatnio sympatie polityczne przesłoniły dobro forum i robi co robi.

Cz lis 05, 2020 11:23
Małgosia wyszczuła stąd akruka. Akruk był to ateusz wredny, niegodziwy i pyskaty, ale pod względem merytorycznym przygotowany fenomenalnie; różnica klasy po prostu. Niestety nie kładł uszu po sobie, obojętne czy dyskutował - i zwyciężał - ze zwykłym userem, czy z modem, czy też, skandaliczna praktyka, z samą Małgosią. Po jego odejściu poziom forum poleciał na pysk. I nie był to jedyny user, który porzucił to forum przez Małgosię, przypomnę tylko JedenPosta. Ona zadziałała na szkodę społeczności lokalnej i dlatego uważam, że na moda się nie nadaje. Szkodnik po prostu i tyle.

Sympatii politycznych bramina nie znam; nie zwierzał mi się.

Cz lis 05, 2020 12:55
ErgoProxy napisał(a):
Małgosia wyszczuła stąd akruka.
Owszem. Było to chyba najgorsze i najgłupsze, czego się Małgosiaa dopuściła. Poza tym popełniła jakieś dziwaczne posty fejkniusowe na temat CoViD-a. Więcej grzechów Małgosii nie pamiętam. Zatem ciężko jej wieloletnią pracę oceniać negatywnie.

Cytuj:
Bo rozumiem, że bramin nie wypowiada się w tematach politycznych.

Cz lis 05, 2020 13:35
zefciu napisał(a):
Zarówno Małgosiaa, jak i bramin się na modów nadają i wiele lat wykonywali swój modzi obowiązek godziwie i pięknie.

Dzięki za uznanie, tylko ze ja jestem modem od tego roku.

zefciu napisał(a):
Niestety u bramina ostatnio sympatie polityczne przesłoniły dobro forum i robi co robi.

Tak, przyznam sie, ze jestem pisowcem bo mój kocur zaprzyjaźnił sie z kotem Kaczyńskiego i co miesiąc dostaję od PiSu transport kociego żarcia za darmo.
Ponadto Kaczynski obiecał nowy program socjalny Kot+.
Wiem, sprzedałem się ale mój kot mnie terroryzuje i dlatego sympatie polityczne przesłoniły mi dobro forum.

Cz lis 05, 2020 14:30
bramin napisał(a):
Dzięki za uznanie, tylko ze ja jestem modem od tego roku.
Widzisz – straciłem poczucie czasu. Tak czy siak, do momentu, w którym nagle zapałałeś żarem apologetycznym dla P**u nie widziałem w Twojej działalności moderatorskiej niczego, co by budziło jakieś zastrzeżenia.

Cz lis 05, 2020 14:41
Moderator

ErgoProxy napisał(a):
Małgosia wyszczuła stąd akruka. Akruk był to ateusz wredny, niegodziwy i pyskaty, ale pod względem merytorycznym przygotowany fenomenalnie; różnica klasy po prostu. Niestety nie kładł uszu po sobie, obojętne czy dyskutował - i zwyciężał - ze zwykłym userem, czy z modem, czy też, skandaliczna praktyka, z samą Małgosią. Po jego odejściu poziom forum poleciał na pysk. I nie był to jedyny user, który porzucił to forum przez Małgosię, przypomnę tylko JedenPosta. Ona zadziałała na szkodę społeczności lokalnej i dlatego uważam, że na moda się nie nadaje. Szkodnik po prostu i tyle.

Sam przyznajesz, że akruk nie liczył się z nikim i niczym. Sugerujesz, że liczy się tylko wiedza, a trektowanie innych wtedy nie ma żadnego znaczenia? Jeśli tak, to Twój problem. Ja kieruję się innymi zasadami i nie zamierzam tego zmieniać. A akruk odszedł sam, bo przekonał się, że chamstwo, mimo ogromnej wiedzy, nie będzie tolerowane.
I kompletnie na mnie nie działa Twoja negatywna ocena mojej osoby.

Cz lis 05, 2020 16:55
@ErgoProxy zdecydowanie przeszacowujesz wpływ @Małgosii na innych użytkowników. W przypadku @akruka i @JednegoPosta, pomijasz mój udział, a przecież względem mnie mieli wiele zastrzeżeń i pretensji, byliby pierwsi, by podpisać się pod wnioskiem, żeby mnie wyrzucić z grona modów, to tak nawiasem pisząc.
Mod nie ma takiej władzy, aby doprowadzić do odejścia z forum użytkowników, ponieważ nie ma władzy absolutnej, podlega Adminowi i działa zespołowo z pozostałymi modami, ponadto jest pod ciągłym obstrzałem użytkowników, którzy w przypadku ewidentnych nadużyć, nie pozostaliby obojętni. Zresztą co by mod nie zrobił, i tak zbiera cięgi, musi podejmować decyzje, które nie każdemu wydadzą się właściwe, więc ma jak w banku, że pojawi się lawina skarg i zażaleń oraz zarzuty o stronniczość. Gdzie dwóch Polaków, tam trzy zdania.

Cz lis 05, 2020 18:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426 ... 498  Następna strona