Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 12:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
feelek napisał(a):
Wiesz co Nolda, wydaje mi się, że to uczucie chyba nie jest jednostronne:
zefciu napisał(a):
Też chciałbym wywołać śmiech Małgosii

Jam to, nie chwaląc się uchwycił jakiś czas temu, ale…
Żaden facet nie wywoła uśmiechu u kobiety nazywając ją moderacją i mówiąc:
zefciu napisał(a):
Czyli znowu – zamiast wprost i jasno określić, czego oczekuje moderacja, lub czego zabrania, są jakieś niejasne sugestie, które mam czytać między wierszami. Wybacz, ale ja się tak nie mam zamiaru bawić. Użytkownikom należy się jasna deklaracja, co wolno, a czego nie wolno.

Kobieta to bogini, ona nie składa deklaracji, nie mówi wprost, ona czyni sugestie, ją należy czytać między wierszami. U kobiety NIE, oznacza NIE TAK, zrób to, ale inaczej.
Uśmiechu nie wywoła
zefciu napisał(a):
nazywając tego debilem, a tamtego idiotą.
Trzeba znać granice, a Zefciu jak samokrytycznie przyznał
zefciu napisał(a):
niestety nie wiem, jakie są granice.

Reasumując, w wielkich bólach rodzi się to uczucie, ale wszystko co piękne rodzi się w bólu.

So sty 02, 2021 21:20

Nolda i feelek :rotfl2: :D :rotfl2:
Ależ macie wrażliwość na wyłapywanie takich niuansów uczuciowych!
Jestem pod wrażeniem ;)

N sty 03, 2021 1:14
Zaraz zaraz. Czy mam rozumieć, że zdaniem admina tego forum następujący opis działania moderacji:

Cytuj:
Kobieta to bogini, ona nie składa deklaracji, nie mówi wprost, ona czyni sugestie, ją należy czytać między wierszami.

Opisuje właściwy i godny pochwały sposób działania?

Proszę o jasną, publiczną odpowiedź od Asienkki: tak lub nie.

N sty 03, 2021 12:59

zefciu napisał(a):
Zaraz zaraz. Czy mam rozumieć, że zdaniem admina tego forum następujący opis działania moderacji:

Cytuj:
Kobieta to bogini, ona nie składa deklaracji, nie mówi wprost, ona czyni sugestie, ją należy czytać między wierszami.

Opisuje właściwy i godny pochwały sposób działania?

Proszę o jasną, publiczną odpowiedź od Asienkki: tak lub nie.

Odmawiam udzielenia odpowiedzi na to pytanie. :x
Ewentualnie - może po konsultacji z prawnikiem...

N sty 03, 2021 13:28
Asienkka napisał(a):
Dziękuję. To też jest odpowiedź. Rozwiewająca wszystkie moje wątpliwości dotyczące sensowności pozostawania na tym forum. Liczyłem co prawda, że za czas, jaki poświęciłem kiedyś dla tej społeczności należy mi się chociaż szczera odpowiedź od admina, ale skoro nawet to nie – to cóż.

N sty 03, 2021 13:32
Moderator

No popatrz. Grozisz odejściem? Może swego czasu nie warto było bronić (zresztą słusznie) Ciebie przed... . Zaoszczędzilibyśmy Tobie nerwów i rozczarowań.

N sty 03, 2021 13:52
Małgosiaa napisał(a):
Grozisz odejściem?
Nie. Nie grożę. Skąd taki pomysł?
Cytuj:
No popatrz. Grozisz odejściem? Może swego czasu nie warto było bronić (zresztą słusznie) Ciebie przed...
Wybacz, ale to tak nie działa, że jak się raz zachowało przyzwoicie, to usprawiedliwia to późniejsze zachowania nieprzyzwoite.

N sty 03, 2021 16:43
Moderator

Szkoda czasu na dyskusję z Tobą, ale ostatni raz: w sprawie rzekomego obrażenia Ciebie przez noldę: Reg. § III/2

N sty 03, 2021 17:11
Małgosiaa napisał(a):
Szkoda czasu na dyskusję z Tobą, ale ostatni raz: w sprawie rzekomego obrażenia Ciebie przez noldę: Reg. § III/2
A zatem – zdaniem moderacji uzasadnioną opinią jest to, że jestem upośledzony umysłowo.

Dziękuję za to uzasadnienie. Trzeba było tak od razu. Niestety nie chcę uczestniczyć w forum, gdzie moderacja wydaje na temat użytkowników takie „uzasadnione opinie”. Proszę zatem kisić się we własnym grajdołku. Życzę miłego plucia na chrześcijaństwo i owocnego zgłębiania mądrości Krisznamurtiego. Zapisywałem się na chrześcijańskie forum. Sekciarskie mnie nigdy nie interesowało. W razie czego jestem na ateiście. Polecam tę społeczność innym – tam nikt za „awanturnictwo” banów nie dostaje. Przepraszam na koniec za moje chaotyczne zachowanie w ostatnim czasie. Liczyłem, że jakimś aktem desperacji odwołam się do przyzwoitości administracji forum. Niestety – nie było już do czego.

N sty 03, 2021 17:49
zefciu, a wystarczyloby troche poczucia humoru i dystansu do (wlasnej) osoby.

Admin i modzi to tylko ludzie i nie kazdy traktuje wszystko smiertelnie powaznie.

Byl tu taki admin, lata temu, ktory zalatwial wszelakie problemy ostami i banami, bez dyskusji i wyjasnien.

Mozna chciec miec wyjasnione wszystko zgodnie z zapisami prawa i czarno na bialym opisany kazdy detal, ale tu raczej nie ma zbyt wielu prawnikow.

N sty 03, 2021 18:08
Asienkka napisał(a):
Ewentualnie - może po konsultacji z prawnikiem...

Popieram, kibic z dale się nie … wtrynia albo jakoś tak. Zobacz, nie minęła chwila i:
Małgosiaa napisał(a):
No popatrz. Grozisz odejściem? Może swego czasu nie warto było bronić (zresztą słusznie) Ciebie przed... .

zefciu napisał(a):
Nie. Nie grożę. Skąd taki pomysł?
Wybacz, ale to tak nie działa, że jak się raz zachowało przyzwoicie, to usprawiedliwia to późniejsze zachowania nieprzyzwoite.

Małgosiaa napisał(a):
Szkoda czasu na dyskusję z Tobą, ale ostatni raz

zefciu napisał(a):
Dziękuję za to uzasadnienie. Trzeba było tak od razu.

zefciu napisał(a):
Przepraszam na koniec za moje chaotyczne zachowanie w ostatnim czasie.

Widzisz jak to jest, jak coś iskrzy między dwojgiem, nie należy się w to mieszać. Przyznałabyś rację zefciowi, stała byś się wrogiem Małgosi i odwrotnie. Dziś na PW świergoczą sobie, a Ty byłabyś wrogiem dla ich obojga.

Ps
Zaczęło się wszystko od: @zefciu Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. :cmok1:
Od jakiegoś czasu, chcąc uniknąć nieporozumień, zaprzestałem składania życzeń.

Pn sty 04, 2021 21:38
@nolda, czasem lepiej sobie darować, niż wchodzić między wódkę a zakąskę próbując zabłysnąć dokładając oliwy do ognia.
Jest Nowy Rok, więc budujmy mosty, nie podziały, tego wszystkim życzę.

Pn sty 04, 2021 21:59

Pozostaje mięć tylko nadzieję, że może kiedyś i na ateiście dojdzie do plucia na chrześcijaństwo. Wtedy szansa na ponowny powrót na pewno by wzrosła. W każdym bądź razie, ja mam taką nadzieję i liczę na to, że wkrótce to nastąpi.

Pn sty 04, 2021 23:01
Mrs_Hadley napisał(a):
@nolda, czasem lepiej sobie darować, niż wchodzić między wódkę a zakąskę próbując zabłysnąć dokładając oliwy do ognia.
Jest Nowy Rok, więc budujmy mosty, nie podziały, tego wszystkim życzę.

Mrs_Hadley, też troszeczkę zabalowałem, ale z tego co do mnie dociera, to Nowy Rok już był, ponoć dzisiaj już jest 4 styczeń, albo stycznia. Co prawda zachęciłaś mnie do budowy mostów i już zacząłem sobie pod nosem podśpiewywać;
Jawor, jawor,
Jaworowi ludzie,
Co wy tu robicie?
Budujemy mosty
Dla pana starosty.
Tysiąc koni przepuszczamy,
A jednego zatrzymamy.

no ale dotarło do mnie, że budując mosty budujemy również podziały, jednych przepuszczamy innych zatrzymamy.
Jeśli chodzi o wódkę i jedzenie, zwane przez Ciebie zakąską a także te błyskające ognie (mimo, że nie są podlewane) to też ze względu na przesyt odkładam sobie na jakiś czas.

Życzeń, z powodów wymienionych w powyższym poście składał nie będę. Wiedząc jednak, że sięgnięcie do powyższego postu, kilka dni po Nowym Roku dla niektórych może być nie lada wyzwaniem, zdecydowałem ułatwić zadanie i przytaczam powód tu: Od jakiegoś czasu, chcąc uniknąć nieporozumień, zaprzestałem składania życzeń.

Pn sty 04, 2021 23:12

Moje kilka zdań w kierunku użytkownika Quinque.

Jesteś osobą, która najprawdopodobniej osadziła swoje przekonania religijne na bardzo kruchym fundamencie, więc usilnie i rozpaczliwie szukasz ich potwierdzenia w walce na argumenty z ateistami, z którymi ewidentnie masz jakiś problem. Być może jest to wewnętrzny, głęboki i coraz mocniej wypierany strach, że tobie samemu wcale nie tak daleko do postawy ateistycznej? Przecież dyskutujesz, "rozbijasz" ateistów, ale coraz częściej te rozmowy generują w tobie wątpliwości i związany z tym lęk? Więc jeszcze mocniej atakujesz, ale te twoje argumenty są coraz słabsze, częściej przypominając tanie zagrywki erystyczne. Kilka przykładów z ostatnich dni: urywasz niewygodne dla ciebie wątki, męczysz pytaniami o oczywiste przykłady (jakbyś nie potrafił użyć Google), stosujesz skróty myślowe, czepiasz się szczegółów ignorując szerszy kontekst albo z drugiej strony - w zależności co jest dla ciebie korzystniejsze - fiksujesz się na detalach, pomijając szerszy sens.

Szkoda czasu na takie "rozmowy". Masz zamknięty umysł i nie jesteś otwarty na dialog. Jednocześnie twoje argumenty są słabe, a zagrywki erystyczne przewidywalne i nudne, dlatego ty sam też nikogo do niczego nie przekonasz. To mentalne i poznawcze kręcenie się w kółko. Nawet nie pytam, czy nie szkoda ci na to czasu, bo po liczniku postów widać, że niespecjalnie cenisz sobie ten zasób.

PS.
Warto też zdać sobie sprawę, że na spektrum pomiędzy katolikiem a ateistą jest jeszcze wiele kategorii, których możemy używać w celu opisywania ludzi i ich zachowań. Binarna opozycja świadczy tylko o poznawczej siermiężności i popadaniu w nieuprawniony redukcjonizm.

głosząc nauki, które są ludzkimi nakazami."
- Izajasz 29,13

Wt sty 05, 2021 1:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432 ... 498  Następna strona