Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Witold napisał(a): A co się tyczy kwestii "choroby", to Mike29 uznając nazwanie homoseksualizmu chorobą za pomówienie, jednocześnie uznaje chorobę za cechę poniżającą. Czyli Mike29, mówiąc jego własnym językiem, dyskryminuje ludzi chorych, głosi mowę nienawiści i jest chorobofobem. Nie ja uznaje tylko definicje, które przytaczalem. Prosimy Witolda o to samo, wszak Witold zarzuca chorobofobię nie mi, tylko obowiązującemu Słownikowi Języka Polskiego  A sytuacje, w których będę zgłaszać Twoje posty już kochanieńki opisałem 
|
Wt lut 05, 2013 2:49 |
|
|
|
 |
Lurker
|
W ten oto sposób Mike przyznał sobie awans do roli uniwersalnej wyroczni w kwestii rozstrzygania, która definicja obowiązuje, a która nie... Jeśli dajmy na to nie spodoba mu się definicja momentu pędu, to nie będzie jej przytaczał i ona nie będzie obowiązywać... Witolda również... Mike29 napisał(a): kompletnie nie rozumiem Twojej obrony pilastra. Wyłożyłem to Pannie_Funi.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
Ostatnio edytowano Wt lut 05, 2013 2:56 przez Lurker, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lut 05, 2013 2:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker, bez żartów, gdzie niby napisałem, że dyryguję, które obowiązują, a które nie? Wklej każdą z SJP, obowiązują wszystkie! Jeśli któraś/któreś Ci są nie w smak, postuluj tam gdzie trzeba i działaj, by je pozmieniano tak byś był zaspokojony  @Asienkka poniżej To wiem. Zgłaszam i podaję ku temu dowodową argumentację. Jako jeden z nielicznych.
Ostatnio edytowano Wt lut 05, 2013 2:58 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Wt lut 05, 2013 2:55 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
Mike29 - zgłaszać wszystko możesz, ale o tym czy dany post/zdanie/słowo zostanie wycięte zadecyduje ktoś inny 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Wt lut 05, 2013 2:57 |
|
 |
Lurker
|
Sprawdziłem:
moment pędu «wielkość wektorowa charakteryzująca krzywoliniowy ruch ciała»
Konia z rzędem temu, kto z takiej definicji coś policzy. Może jednak Mike przyjmie do wiadomości, że SJP nie jest krynicą wiedzy wszelakiej, kompletną i wystarczającą?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt lut 05, 2013 3:00 |
|
|
|
 |
Witold
|
Żeby to było mało. Przecież te definicje są niemalże tożsame.
choroba 1. «nieprawidłowe funkcjonowanie organizmu lub jego części» 2. «negatywne zjawisko lub czyjaś ujemna cecha»
Grypa, zapalenie płuc, nowotwór itd. jak najbardziej są zjawiskami negatywnymi i cechami ujemnymi. Właśnie dlatego chorzy chcą się z nich wyleczyć.
|
Wt lut 05, 2013 3:00 |
|
 |
Lurker
|
Ten punkt nr 2 w ogóle jakiś trefny jest. Negatywnym zjawiskiem i ujemną cechą jest na przykład brak umiejętności trzymania języka za zębami, czyli po prostu niedyskrecja. Czy jest to choroba? Czy istnieje na to terapia? Czy w ICD-10 jest to ujęte pod odpowiednim kodem?
|
Wt lut 05, 2013 3:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Lurker Żebym Cię człowieku dobrze zrozumiał, podsumowując, Ty chcesz by na tym forum każdy bezkarnie i za aprobatą Administracji mógł każdego na prawo i lewo określać mianem "chorego psychicznie", chorego na.....tu każde widzimisie co każdy sobie wymyśli? Witold napisał(a): Żeby to było mało. Przecież te definicje są niemalże tożsame.
choroba 1. «nieprawidłowe funkcjonowanie organizmu lub jego części» 2. «negatywne zjawisko lub czyjaś ujemna cecha»
Grypa, zapalenie płuc, nowotwór itd. jak najbardziej są zjawiskami negatywnymi i cechami ujemnymi. Właśnie dlatego chorzy chcą się z nich wyleczyć. Bo są chorzy na grypę Witoldzie, a homoseksualiści na homoseksualizm nie są chorzy, gdyż w przeciweństwie do grypy nie jest to choroba. Dlatego pilastrowe twierdzenie "homo to choroba" jest niesłusznym nadawaniem komuś negatywnych zjawisk i ujemnych cech, już poza faktem, że jest zwyczajnym kłamstwem. Mam nadzieję, że nie chciałeś swoim postem sugerować, że homo to choroba, wszak to sprzeczne z obowiązującą Cię nauką i Prawem Stanowionym, a nawet nauczaniem Kościoła Katolickiego 
|
Wt lut 05, 2013 3:04 |
|
 |
Lurker
|
Mnie to nie przeszkadza. I myślę, że nie musiałem tego pisać, w tym punkcie bowiem rozumiemy się bez słów. Hm?
A pilastrowe twierdzenie, jak już wspomniałem, było tezą naukową, do naukowej dyskusji. I żaden Mike29, choćby był transseksualną żydowską lesbijką, nie będzie tu nauce kneblował ust.
|
Wt lut 05, 2013 3:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Mnie to nie przeszkadza. I myślę, że nie musiałem tego pisać, w tym punkcie bowiem rozumiemy się bez słów. Hm?
Oj tak, jestem rad, że to oficjalnie potwierdziłeś  Teraz pozostaje tylko czekać na stanowisko Administracji i wówczas albo pilastrowy nosek będzie troszkę utarty, albo wedle Twoich postulatów hulaj dusza i pilaster oraz kilku innych panów się publicznie dowiedzą, na co są chorzy  Doprawdy Lurkerze zdumiewa mnie fakt, że totalnie nie bierzesz pod uwagę niebezpieczeństwa Twojego scenariusza. Zaistniałby totalny chaos. Proponowałbym, byś ruszył wyobraźnią. Lurker napisał(a): A pilastrowe twierdzenie, jak już wspomniałem, było tezą naukową, do naukowej dyskusji. I żaden Mike29, choćby był transseksualną żydowską lesbijką, nie będzie tu nauce kneblował ust. Po pierwsze pseudonauką, po drugie żadną tezą. To nie jest teza, tylko twierdzenie kategoryczne, wprowadzanie forumowiczów w błąd oraz obrażanie mniejszości seksualnych w temacie nie na temat rozważań naukowych, tylko politycznym: pilaster napisał(a): Natomiast z góry było do przewidzenia, że w kwestiach "światopoglądowych", merytorycznie nieistotnych, taka "rozdwojona" partia jak PO będzie mącić, kluczyć, zwłóczyć, kombinować, ściemniać i mataczyć w taki sposób, żeby na końcu wszystko zostało takie samo jak wcześniej. Tak właśnie PO traktuje "problem" (w istocie pseudoproblem) aborcji, "in vitro", czy właśnie przywilejów dla chorych na homoseksualizm. Dużo piany, żadnych konkretnych rozstrzygnięć.
viewtopic.php?f=37&t=28357&start=2460Najwyraźniej jednak tutaj również się rozmijamy, tym razem odnośnie tego, gdzie kończy się teza, a gdzie zaczyna kategoryczne stwierdzanie w formie prawdy objawionej. Znowu - trzeba poczekać na stanowisko Administracji 
|
Wt lut 05, 2013 3:17 |
|
 |
Lurker
|
Mike, pilaster nie raz i nie dziesięć razy prosił o taką definicję choroby, która odzwierciedlałaby stan obecny, w którym homoseksualizm nie jest chorobą, a pozostałe parafilie są. Ktoś, bodaj czy nie Soul33, oznajmił że taką definicję potrafi skonstruować, ale zachował ją dla siebie. Dlaczego Ty, mój Ty piewco nauki, nie podjąłeś nawet próby skonstruowania takowej?
Co więcej, pilaster przyciśnięty przeze mnie osobiście przyznał, że jeśli homoseksualizm jest chorobą, to jest to choroba rangi i zagrożenia skrzywienia kręgosłupa i w związku z tym leczenie się z niej jest prywatną sprawą chorego. O co więc właściwie Ci chodzi? O udowodnienie, że homoseksualiści są świętymi krowami, czy też, jak chce pilaster, nadludźmi?
|
Wt lut 05, 2013 3:24 |
|
 |
Witold
|
Mike29 napisał(a): Dlatego pilastrowe twierdzenie "homo to choroba" jest niesłusznym nadawaniem komuś negatywnych zjawisk i ujemnych cech, już poza faktem, że jest zwyczajnym kłamstwem. Nie może być poza tym faktem, bo napisałeś dwa razy to samo. "Napisał nieprawdę, a poza tym skłamał" to kolejny babol językowy w wykonaniu Mike29.
|
Wt lut 05, 2013 3:26 |
|
 |
Lurker
|
O, mam: pilaster napisał(a): Autor niniejszego bloga nie tak dawno zaklinał się publicznie, że nie będzie nic pisał o homoseksualizmie. Ze strachu przed konsekwencjami, jakie spotykają każdego homofoba, czyli kogokolwiek, kto nie okazuje homoseksualnym nadludziom wystarczająco wielkiej czci. Niniejszym jednak pragnie on ogłosić, że nie dotrzyma danego słowa. Autor jednak zebrał się na odwagę i coś na ten temat jednak stworzył. http://pilaster.blog.onet.pl/2010/04/25 ... e-wiadomo/Cytuj: Powyższy esej został opublikowany w 1037/1038 numerze tygodnika „Najwyższy Czas” z 3-10 kwietnia 2010 roku
|
Wt lut 05, 2013 3:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niby gdzie Witoldzie? Niesluszność i kłamstwo to dwie osobne sprawy. Odpowiadaj merytorycznie, a nie maselko maślane. Lurker napisał(a): Mike, pilaster nie raz i nie dziesięć razy prosił o taką definicję choroby, która odzwierciedlałaby stan obecny, w którym homoseksualizm nie jest chorobą, a pozostałe parafilie są. Ktoś, bodaj czy nie Soul33, oznajmił że taką definicję potrafi skonstruować, ale zachował ją dla siebie. Dlaczego Ty, mój Ty piewco nauki, nie podjąłeś nawet próby skonstruowania takowej?
Już Val odpowiadalem na podobne pytanie cytatem pani Pawłowicz, z którą pilaster sądzę ma wiele wspólnych poglądów: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rRk#t=699sTo się też tyczy jego zacnego bloga i eseju, który mnie nie interesuje. Nieciekawią mnie wymysły jakiegoś pseudonaukowca. Czytam, oceniam i zgłaszam moderacji jego działalność forumową. Lurker napisał(a): Co więcej, pilaster przyciśnięty przeze mnie osobiście przyznał, że jeśli homoseksualizm jest chorobą, to jest to choroba rangi i zagrożenia skrzywienia kręgosłupa i w związku z tym leczenie się z niej jest prywatną sprawą chorego. O co więc właściwie Ci chodzi? O udowodnienie, że homoseksualiści są świętymi krowami, czy też, jak chce pilaster, nadludźmi? Nie ma takiej choroby "homoseksualizm jako choroba rangki skrzywienia kręgosłupa" na listach WHO Lurkerze. Pilaster pisze wprost kategoryczne stwierdzenia "chorzy na homoseksualizm".
Ostatnio edytowano Wt lut 05, 2013 3:38 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lut 05, 2013 3:34 |
|
 |
Lurker
|
Pilaster prosił Cię nie raz i nie dziesięć razy, żebyś mu pokazał, że się myli. Naukowo. Umiesz czy nie umiesz? Cytuj: To się też tyczy jego zacnego bloga i eseju, który mnie nie interesuje. I tym się właśnie różnimy. Ja sprawdzam źródła, a Ty sobie bujasz w obłokach. Ja szukam wiedzy, a Ty guza.
Ostatnio edytowano Wt lut 05, 2013 3:41 przez Lurker, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lut 05, 2013 3:37 |
|
|
|