Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Śmieszne. Jakby Ci się chciało - to byś sprawdziła, czy pisze z tych samych IP. Tylko trzeba chcieć. Ale chyba za dużo od Ciebie wymagamy.
Zacznij wymagać od siebie ... i nie pisz o czymś, o czym nie masz pojęcia , zakładając , że ktoś czegoś nie zrobił, bo Ty o tym nie wiesz. 
|
Pn lip 03, 2006 16:16 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Crosis napisał(a): Eeerm nie znam sprawy kiedy ktos mial dwa profile i go nie zbanowali. Wiec tutaj sie nie wypowiem. Ale bede wdzieczny za linka. Swego czasu użytkownik bodajże o loginie rafal3006 przyznał się sam w jakimś temacie, że pisze pod dwoma conajmniej (a było ich chyba więcej) nickami. I co  ; Pobanowano mu kilka, na tym rafal3006 działa dalej. Tylko że powinien polecieć z forum. Po to jest regulamin. Cytuj: § II: Prawa i obowiązki użytkownika:
(...)
8. Niedopuszczalne jest używanie dwóch lub więcej loginów przez jedną i tę samą osobę w jednym temacie bez ujawnienia swojej tożsamości lub udawanie dwóch różnych osób, zwłaszcza z wykorzystywaniem tego do popierania swego własnego stanowiska lub prowokowania kłótni. I co z tego, że sam napisał, że podawał się za inną osobę  Przez całą dyskusję ludzie mieli wrażenie, że gadali z różnymi osobami. Crosis napisał(a): Aczkolwiek do wykrycia to jest. No właśnie. Trza chcieć. Crosis napisał(a): ToMu: wiesz, ja tutaj nie widze az takiej "prywaty" moderatorow. Ale widac widzimy dwa rozne fora.
Ty nie widzisz - to się ciesz. Ja widzę. Im dłużej patrzę, tym bardziej mi się to w oczy rzuca.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lip 03, 2006 16:19 |
|
 |
ToMu
|
baranek napisał(a): ToMu napisał(a): Śmieszne. Jakby Ci się chciało - to byś sprawdziła, czy pisze z tych samych IP. Tylko trzeba chcieć. Ale chyba za dużo od Ciebie wymagamy. Zacznij wymagać od siebie ... i nie pisz o czymś, o czym nie masz pojęcia , zakładając , że ktoś czegoś nie zrobił, bo Ty o tym nie wiesz. 
A Ty wiesz, że nie mam pojęcia
To chyba wróżką jakąś jesteś. Ja Ci nie piszę, o czym Ty niby nie masz pojęcia - stwierdzam tylko (bo wiem, że tak sprawdzano podejrzanie nicki na i innych forach) że jest to prosta metoda do sprawdzenia, czy ktoś nie działa pod kilkoma nickami.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pn lip 03, 2006 16:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu: po pierwsze, przeczytaj dokladnie ten punkt. Jesli rafal nie wykorzystywal tego do wykonania sztucznego tlumu w tematach, to nigdzie nie jest napisane, ze musi miec skasowane wszystkie konta. Jedno glowne zazwyczaj w takich przypadkach sie zostawia, chyba ze ktos uzywal multi-kont do zyskiwania przewagi w dyskusjach, wygrywania glosowan itp.
To bylo raz.
Dwa:
Dalej zachowujesz impertynencki ton na zasadzie "trza chciec". Pomijajac zalosna forme gramatyczna, zadam Ci pytanie:
- administrowales kiedys phpBB?
- tropiles kiedys IP?
- wiesz co to jest bramka i dhcp/dns?
Baranek napisala Ci raz a ja Ci napisze dwa: starasz sie udowdnic przewage bata nad wedzidlem a nie widziales konia na oczy.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 16:25 |
|
 |
ToMu
|
Formę tego, co piszę, dostosowuję do podejścia moderacji. Używałm formy różnej - teraz akurat właśnie napisałem "trza". I tak miało być.
Nie jestem adminem żadnego forum - ale rozmawiałem kiedyś z człowiekiem, który w ten sposób (sprawdzając IP) eliminował na swoim forum nieuczciwych userów, co to po kilka kont sobie robili.
Lubię ludzi, którzy są najmądrzejsi 
|
Pn lip 03, 2006 16:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zeby nie bylo, ze goloslownie, wlasnie na forum gdzie adminuje sprawdziles sobie ip z ktorego pisze. Wyskoczylo mi 12 innych userow piszacych z tego samego.
Wniosek:
zabanuje wszystich!!!!!!!!!!
ToMu, mala rada: zanim zaczniesz mowic o administrowaniu forum, zostan adminem, zainstaluj sobie phpBB na koncie, potem sciagnij tak chociaz 200 userow, ktorzy zapewnia Ci chociaz 30 postow dziennie. I potem dopiero sie wypowiadaj w takich kwestiach. Ostatni w wielu tematach mowiles o kompetencjach. Zdaje sie, ze sam powiedziales, ze jak sie kogos krytykuje warto miec wiedze na temat, w jakim sie dana osobe krytykuje.
Dostosuje sie wiec do tego, co pisales.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu- a ja pisałam o tym, że nie masz pojęcia, co robi ( zrobiła ) jo_tka - dodam, że tłumaczyć się Tobie nie musi. Nie Jesteś jej przełożonym 
|
Pn lip 03, 2006 16:34 |
|
 |
ToMu
|
Crosis napisał(a): Dostosuje sie wiec do tego, co pisales.
Ja się dostosowuję. Pisząc na bazie tego, co się dowiedziałem od osób mających doświadczenie.
Oczywiście, Ty wiesz lepiej. Cieszę się bardzo.
Baranek - oczywiście, ż enie musi. Tutaj nikt nikomu się z niczego nie tłumacyz. Moderatorzy robią różne mniej czy bardziej dziwne rzeczy, regulamin wisi sobie i jest przestrzegany wtedy gdy to komuś jest na rękę.
Przełożony  Współczuję mu...
|
Pn lip 03, 2006 16:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja po Twoich postach myslalem, ze potrafisz wiecej niz obrazony 12-sto latek. Widac sie mylilem.
Argument slyszalem od osob to nie argument. Ja od doswiadczonych osob slyszalem, ze sa rozowe slonie z bialymi kokardkami przyrosnietymi do ogona.
Wiec zapros tutaj te osoby i niech one sie wypowiedza. Narazie przedstawilem Ci moje 6-cio letnie doswiadczenie ze skryptem phpBB i phpBB2 i phpBB by Przemo (toostatnie tylko 3 lata). Cos jeszcze?
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 16:45 |
|
 |
ToMu
|
Crosis napisał(a): Argument slyszalem od osob to nie argument. Ja od doswiadczonych osob slyszalem, ze sa rozowe slonie z bialymi kokardkami przyrosnietymi do ogona. Gratuluję znajomości... Jak rozmawiam z kimś, to mu wierzę - bo nie widzę powodu, żeby nie wierzyć. Skoro ta osoba zajmuje się tym o co pytam, i udziela odpowiedzi - to bazuję na tym, co powiedziała. Nie jest dla mnie najważniejsze bycie znawcą wszystkiego. I nie wypowiadam się z pogardą o tych, co w danej materii się nie znają - co Tobie przychodzi bardzo łatwo Crosis napisał(a): Narazie przedstawilem Ci moje 6-cio letnie doswiadczenie ze skryptem phpBB i phpBB2 i phpBB by Przemo (toostatnie tylko 3 lata). Cos jeszcze?
Jesteś wspaniały
Na razie  To chcesz pisać coś jeszcze...
W ogóle - nie rozumiem Cie. To jest temat "uwagi do moderacji" czyli user pyta, mod odpowiada. A najwięcej piszesz tutaj, odpowiadając na pytania - Ty. 
|
Pn lip 03, 2006 16:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wiesz, bo sam mam czasem pytania. I zamiast sensownych pytan widze tutaj najwiecej Twojego narzekania.
W regulaminie nie jest powiedziane, ze user nie moze odpowiedziec userowi, jesli zna odpowiedz.
I daruj sobie cos takiego jak "jestes wspanialy". Po prostu na mnie to nie dziala.
Poza tym, napisze Ci jeszcze raz: kilka razu juz w tym dziale dostales jasne odpowiedzi, a dalej placzesz, narzekasz, wkurzasz sie, oburzasz, potem znow narzekasz. Masz jakies problemy z malkontenctwem czy jak?
Juz CI raz napisalem - chcesz skutecznej moderacji? Nie zawracaj im gitary tutaj to wiecej czasu poswiecom innym dzialom.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 16:55 |
|
 |
ToMu
|
Crosis napisał(a): I daruj sobie cos takiego jak "jestes wspanialy". Po prostu na mnie to nie dziala. Nie wiem, co miałoby i jak "działać". Ale chyba dlaje nie kumasz, że znanie się na czymś nie daje Ci prawa do nioesympatycznego wypowiadania się nt osób które na danej materii nie znają się tak jak Ty. Ty coś wiesz - świetnie. Ja tego nie wiem - i nie jestem przez to gorszy. Moje problemy to moja sprawa. Zajmij się swoimi. Crosis napisał(a): Juz CI raz napisalem - chcesz skutecznej moderacji? Nie zawracaj im gitary tutaj to wiecej czasu poswiecom innym dzialom.
Jakoś niewiele tutaj wypowiedzi (odpowiedzi) moderatorów - więc nie trafiłeś z tym "poświęcaniem czasu".
|
Pn lip 03, 2006 16:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ty coś wiesz - świetnie. Ja tego nie wiem - i nie jestem przez to gorszy. Nie jestes. A jako czlowiekmadry powinienes posluchac po prostu odpowiedzi. Niekoniecznie moderatora. Poza tym moje pierwsze odpowiedzi byly bardzo spokojne i nie bylo w nich nic niesympatycznego. Wraz ze wzrostem zdenerwowania z Twoje strony zmieniala sie tez formula moich. Cytuj: Jakoś niewiele tutaj wypowiedzi (odpowiedzi) moderatorów - więc nie trafiłeś z tym "poświęcaniem czasu".
Pewnie dlatego, ze staraja sie moderowac inne dzialy, prawda? Czyli robic cos, co kazdy widzi i po czym ich ocenia.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:01 |
|
 |
ToMu
|
Crosis napisał(a): Pewnie dlatego, ze staraja sie moderowac inne dzialy, prawda? Czyli robic cos, co kazdy widzi i po czym ich ocenia.
Jeśli nie zauważyłeś - dość wiele (większość?) użytkowników (bo oczywiście moderator nie napisze, że coś jest źle...) raczej kiepsko ocenia ich pracę.
|
Pn lip 03, 2006 17:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Doprawdy? Ja widze Ciebie, Mieszka, ktory ciagle cos ma i jeszcze moze 10 osob. Gdzie tu wiekszosc?
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:04 |
|
|
|