Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Zen nie napisał, że zamnipulował Was, tylko kogoś innego
To tak gwoli jasności. Mnie tylko ciekawi coś takiego, że nie zareagowaliście na takie teksty jak ten w sprawie profosa, w którym Zen w jasny sposób zasugerował, jak to dobrze żyje z moderatorami. Nie chce mi się przeszukiwać, ale gdzieś to jest, mniej więcej w stylu "jak Ci powiedziałem, że dostaniesz bana, to go dostaniesz".
O czym to świadczy?
A w ostatnich postach? Zacytuję:
Cytuj: Moje "fory" sprowadzają się jedynie do tego, że wiem co, kiedy, jak i komu powiedzieć aby zwiększyć prawdopodobieństwo aby sprawy potoczyły się tak jak bym tego chciał lobbing. Cytuj: Przykładowo kilka słów do Profosa wystarczyło aby zaczął się rzucać i psioczyć na moderację - i teraz chłopak może sobie co najwyżej wyć "zza grobu". I jeśli ktoś chce ze mną zadzierać to niech lepiej się okaże dość sprytny - bo inaczej skończy jak profos który sam sobie swój los zgotował (z moją małą pomocą). Manipulant? Owszem, uważam że manipulowanie jest dopuszczalnym i jednym z lepszych sposobów na rozprawienie się z chamstwem. Dla ludzi, którzy robią takie rzeczy a potem się tym chwalą, nie mam za grosz szacunku. A to na czerwono to co jest? "Nie zadzierajcie ze mną, jam jest Zencognito i załatwię Was bez mydła". Cytuj: Sam pod sobą dołek kopiesz, ja wytworzyłem tylko mały podmuch wiatru który wprawił Cię w ruch. Tak więc jak już pisałem wyżej - uspokój i się i nie wchodź mi w drogę. Kolejna sugestia - nie właź mi w drogę, bo mogę tyle na forum, że Cię załatwię. Ja w swoich postach jasno powiedziałem, co sądzę o takich ludziach. Napiszę to spokojnie raz jeszcze, a potem jeszcze raz, a potem jeszcze raz. Cytuj: Ale Ty nadal swoje nieproszony wypisywałeś - no to masz co chciałeś. Nawarzyłeś sobie piwa, to wypij. Obwinianie mnie za to jest niepoważne.
Czy w momencie, w którym to pisał, Szeryf Zencognito już załatwił mi bana? Czy też jeszcze nie?
Napisałem co napisałem, nie żałuję tego. Niech szczeniak zobaczy, gdzie mam jego groźby i puszenia się. I tak jak napisałem - wystarczyło zareagować, choćby na początku.
Modaracjo: odpowiada Wam sytuacja, kiedy jeden z userów daje wszem i wobec znać, jaki to on jest mastah?
Crosis
|
Pn mar 31, 2008 20:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moim zdaniem Crosis i Zencognito powinni sobie podarować. To smutne widzieć jak Crosis cierpi na punkcie swego ego, a Zencognito na punkcie Buddy. Chłopcy wasze uczucia religijne są dla nas cenne. Ale już dość tego.
Specjalisto od chlania i podrywu i Ty specjalisto od mistycznych ścieżek ludzkich przed monitorem, odpuśćcie sobie bo ani nigdy nic nie wnieśliście do tego co wiem o świecie, ani wasze wypowiedzi nie pomogły mi w życiu. Dwóch przemądrzałych łośków się trafiło i chcą by moderatorzy wyjaśnili im który z nich jest głupszy.
|
Pn mar 31, 2008 20:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ot i objawił się jakiś bywalec forum pod innym nickiem
W sumie nieco racji ma  Oczywiście pomijając moje uczucia religijne, których nie mam.... mam za to podejrzenia co do tego, którz to może być
Pociesz się jednym Kamieniołomie - nasze wypowiedzi nie miały pomóc Ci w życiu  Za łątwo by było
A co do tego, kto jest głupszy - pewnie ja  Wiele osób regularnie mówi mi, że jestem głupi, więc pewnie jestem i teraz... cóż, cytat z innego filmu jest na miejscu: "Był czas przywyknąć przecie"
Crosis
|
Pn mar 31, 2008 20:49 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Crosis - szczerze?
Interesują mnie fakty. Fakty masz wyżej w moim poście. Jak napisałam wyżej: nie istnieje dowód, że ktoś nie został zmanipulowany. Nie da się tego udowodnić, bo podjęcie decyzji przeciwnej wbrew własnemu poglądowi będzie właśnie poddaniem się manipulacji.
Jedyne co można zrobić to zareagować zgodnie z sumieniem, niezależnie od tego, co ktoś sugeruje lub nie. Niezależnie, to znaczy że masz wolność podjęcia również decyzji zgodnej. Rozumiesz?
Ostatecznie: gdybyś nie wyciągnął sprawy, tej mojej odpowiedzi by nie było. Komentowanie wypowiedzi w stylu, który zacytowałeś... wydaje mi sie straszliwie jałowe...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn mar 31, 2008 20:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cóż, po prostu mamy różne odczucia. Poza tym nie chodzi mi już o fakt. Nie wiem, czy faktycznie zmanipulował profosa, czy tylko gada tak tutaj - dla mnie fakt, że się tym chwali jest poniżej krytyki. Nie mam za grosz szacunku dla takich ludzi. Na wiele rzeczy nie zwracam uwagi, ale podejście Zena po prostu mnie odrzuca. I mierzi. I skoro już zdecydował się zaprezentować na forum, to raz to skrytykowałem.
A jak już zdecydował się sugerować, że "podpadam mu" krytykując go i może mnie spotkać coś podobnego, to postanowiłem napisać, co o nim myślę. W moim odczuciu doskonale sobie na to zapracował
Zaś postem w stylu Cytuj: Kamieniołom, Ty się w to w ogóle nie wtrącaj.
potwierdził to, co pisałem.
Crosis
|
Pn mar 31, 2008 20:57 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Dla wyjaśnienia: temat będzie zamknięty, aż zrobię w nim porządek. Proponuję ochłonąć.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn mar 31, 2008 21:16 |
|
 |
Asienkka
|
Migrenowy dzisiaj w Krakowie dzień był... A w tym dziale widzę, że dosyć żywo jest nadal - doszłam jednak do pewnych wniosków. Kilku dyskutantów załapało pewne kocie ruchy - dlatego wyjątkowo banów tym razem nie będzie. Daliście sobie równo po klawiaturach 
Zaznaczam, że konflikty, kłótnie, w których będą brały udział osoby zaangażowane w powyższą pyskówkę - będą od dzisiaj pod szczególnym nadzorem. Tyle z mojej strony - temat zostaje zamknięty do jutra. Chłoniemy...
Edit. Przedłużam o jeden dzień zamknięcie tematu.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pn mar 31, 2008 22:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz kwi 03, 2008 11:37 |
|
 |
SweetChild
|
Co dalej z wątkiem Zwierzobójstwo? Został zamknięty jakiś czas temu bez słowa komentarza. Nie wiadomo nawet, czy tymczasowo czy na stałe.
|
Cz kwi 03, 2008 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?t=14079
od października nie mogę doprosić się u moderacji o wyjasnienie - dlaczego dokonano tam ingerencji w tekście
1 - na wniosek zadeklarowanej ateistki
2 - pomimo takiego punktu w regulaminie:
Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.
Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane.
pędziwiatr & rozalka
proszę administrację forum o zmianę moderatorów działu żyć wiarą
|
Cz kwi 03, 2008 19:55 |
|
 |
Asienkka
|
Outsiderze - Twoja prosba zostaje odrzucona, nie uważam aby moderatorzy tego działu źle wywiazywali się ze swoich obowiazków 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz kwi 03, 2008 20:11 |
|
 |
czeresniowa
|
outsider,
Jak wiadomo - bóstw istnieje wiele - przynajmniej w ludzkich głowach - co kraj czy kultura, inny kult.
Dlaczego imię bądź nazwę jednego z tych bogów mielibyśmy pisać z dużej lietery, a inne z małej, jeśli zakładamy nie tyle rzeczywisty fakt bycia bogiem (tego czy tamtego boga), co po prostu fakt że:
a) jest to imię bądź nazwa własna istoty żyjącej bądź fikcyjnej wymagająca minimalnego szacunku (nawet imię zwierzęcia, mitologicznej postaci, czy nawet postaci z kreskówki wypadałoby napisać dużą literą - jak nie szacunek, to zwyczaj)
b) jest to imię bądź nazwa własna - która wg zasad poprawnej pisowni powinna rozpoczynać się dużą literą (jak nie szacunek - to ortografia)
c) jest to czyją obiekt kultu, tak jak i Ty załóżmy masz jakiś - i nie chciałbyś by go obrażano, choćby i tak znikomym gestem jak pisanie o nim z małej litery.
Jak się domyślam, o to chodziło w (słusznej moim zdaniem) korekcie. Chyba że wycięto tam coś innego - zatem pewnie stanowiącego większe przegięcie. Chyba że trochę przesadzono traktując aż tak mocno literówki (ale śmiem przypuszczać, że to było celowe, a nie omyłkowe).
_________________ Prof. dr hab. Joanna Senyszyn: "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica." http://powiedz-nie.c0.pl/
|
Cz kwi 03, 2008 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
dorze droga asienkko
ale od pól roku nie mogę doprosić się wyjasnień - dlaczego zaingerowano w ten tekst
powodów może być kilka:
* pedziwiatr złamała swój własny regulamin bo:
- podziela poglądy, tych, ktorzy poprosili ja o ingerencję
- nie zna własnego regulaminu
- stosuje w ocenie tekstów podwójne standardy (reakcje jej są różne, w zależności od tego kto ją prosi o ingerencję)
bardzo proszę napisać mi czy: moderator ma prawo do wyrażania swoich poglądów w ocenie tekstów?
i czy doczekam się wyjaśnień?
i czy.... pomimo regulaminu teksty lamiące regulamin nadal będą w tym temacie
|
Pt kwi 04, 2008 15:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt kwi 04, 2008 21:53 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt kwi 04, 2008 22:05 |
|
|
|