Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
To sobie policz, ile osób regularnie dysakutuje na forum.
Tak sobie myślę - Ty powinieneś chyba modem zostać za zasługi dla obrony moderacji na tym forum przed złośliwymi i bezpodstawnymi atakami ze strony okropnych Tomów, Mieszków i innych takich 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lip 03, 2006 17:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zalezy mi na czyms takim. Po prostu alergicznie reaguje wlasnie na takie bezpodstawne ataki. O ile Mieszek ma po prostu jakies zyczenia, to pod wzgledem atakow w tym temacie niedlugo bedziesz mial palme pierwszenstwa.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:08 |
|
 |
ToMu
|
Generalnie - niewiele jakichkolwiek życzeń jest realizowanych na tym forum. Zamiast nich pojawia się stek usprawiedliwień - dlaczego się nie da tego zrobić. Jest to o tyle interesujące, że na innych forach się da. Więc
Crosis napisał(a): O ile Mieszek ma po prostu jakies zyczenia, to pod wzgledem atakow w tym temacie niedlugo bedziesz mial palme pierwszenstwa.
Jak to... Jeszcze jej nie mam 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Pn lip 03, 2006 17:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu - odpowiedzi sie pojawily i dla wielu osob sa one wystarczajace. Czesc prostych kodowo prosb zostala spelniona.
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:11 |
|
 |
ToMu
|
Moja ostatnia prośba spełniona nie została.
A jest prosta - chodzi o jeden link.
Chodziło o viewtopic.php?p=171268#171268 
|
Pn lip 03, 2006 17:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wejdz na strone glowna forum i zerknij tam, gdzie konczy sie lista dzialow, jest biala przerwa a pod nia czesc z uzytkonikami (zalogowani itp). U mnie na tej bialej przestrzeni jest jak byk:
"Oznacz wszystkie fora jako przeczytane"
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:16 |
|
 |
ToMu
|
Widzę. Na stronie głównej.
A mi chodziłoby o tego linka w tym, co się wyświetla jako strona z postami które pojawiły się od mojej ostatniej wizyty. Co dość wyraźnie opisałem 
|
Pn lip 03, 2006 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hmm problem jest taki: link zobacz posty od to nic innego jak wyszukanie postow po kryterium "read/unread". Czyli w efekcie taki link pojawilby sie po kazdym uzyciu wyszukiwarki. Czyli generalnie zawsze w search.php
Poza tym nie do konca zrozumialem:
Cytuj: Wbrew pozorom - to przydatne. Bo jak się w miarę regularnie na forum zagląda, to w tym momencie gdyby taka opcja była, nie będą mi wyskakiwały w zestawieniu te tematy, które już widziałem przy poprzedniej wizycie.
Zauwaz ToMu, ze ta funkcja to:
search.php?search_id=newposts
Czyli pokazuje wszystkie posty posiadajace dla Ciebie "flage" "newpost". A to znaczy, ze pokazuje wszystkie tematy, gdzie pojawily sie posty o czasie wyslania pozniejszym niz czas Twoje ostatniego wylogowania z forum. Tak wiec tematy beda Ci tam wyskakiwaly niezaleznie od tego, czy bylo to przeczytane, czy nie.
Teoretycznie, jesli zalogujesz sie na forum i od razu tam klikniesz, to pokaza Ci sie wszystkie tematy z nowymi postami. Jesli natomiast najpierw czesc sobie poczytasz a potem w to klikniesz, to i tak te tematy sie tam wyswietla, z ta roznica, ze nie beda sie swiecily jako "nieczytane".
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli ogolnie - klikniecie w ta opcje tam czy na stronie glownej da takie same efekty. A nawet jak klikniesz na to na glownej, a potem tam, to wynik bedzie ten sam. Nie beda sie tylko swiecily jako "nieprzeczytane".
Crosis
|
Pn lip 03, 2006 17:29 |
|
 |
jo_tka
|
Ogólnie rzecz biorąc to jeżeli wejdziesz na forum, wyjdziesz nie czytając niczego i wrócisz za jakiś czas, to zobaczysz jako nowe wyłącznie posty napisane po Twoim wyjściu. Nie zaświeci ci się żaden z poprzednich, mimo że ich nie czytałeś.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn lip 03, 2006 17:50 |
|
 |
ToMu
|
No tak, a nie ma jakieś takiej opcji, że - jestem na forum, widzę nieprzeczytane posty, odpisuję na te co mam ochotę, a potem wchodzę znowu na stronę główną, znowu biorę "posty od ostatniej wizyty" i już widzę tylko nowe
Bo jak tak zwykle robię - to nadal widzę tą samą listę, co przy wejściu na forum poprzednim razem.
Co więcej - czasami wyjdę na moment z forum, wejdę z minutkę później - i dalej widzę (jako posty od ostatniej wizyty) te posty, które już widzałem wcześniej.
|
Pn lip 03, 2006 18:56 |
|
 |
angua
|
Jest - "wyloguj"
Nie ma szans, żeby "wyloguj" nie odznaczyło Ci wszystkich postów. Przy czym oczywiście od wylogowania nowe posty stają się pomarańczowe i pojawiają się na liście. Ale stare znikają.
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pn lip 03, 2006 19:03 |
|
 |
ToMu
|
Pomarańczowe  Chyba mówisz o ikonkach - bo linki są zawsze zielone 
|
Pn lip 03, 2006 19:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A nieprzeczytane posty poznajesz po linkach czy ikonkach 
|
Pn lip 03, 2006 19:14 |
|
 |
angua
|
To ja już nie wiem, o co Ci chodzi... Jakie linki znowu? Nie pisałam o żadnych linkach...
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pn lip 03, 2006 19:19 |
|
|
|