Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 22:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

?? :o

So kwi 05, 2008 11:07
Zobacz profil WWW

Eh ludziska... Nie wiem o co wam chodzi z tym kotem i dziurami, ale mieszkałem na wsi i widziałem polującego kota. Musiał uważać, czy mysz wylezie jedną, drugą czy trzecią...

Co do moderacji... To mnie się wydaje, że owszem, wycinanki mogą złościć, ale trzeba pisać tak, żeby żaden moderator nic nie wyciął. Jak się pisze z kulturą, szacunkiem, to jest OK. Outsider. Mnie się w poza tym wydaje, że po kilku miesiącach nie ma sensu żądać wyjaśnień. Można przecież na sprawę machnąć ręką. Bo inaczej to wszyscy moderzy ciągle tylko będą pisali listy z wyjaśnieniami kto komu i dlaczego...

So kwi 05, 2008 21:51
Ni stąd ni z owąd nagle zostałem zbanowany, na dodatek jeden z moderatorów(moderatorek) napisał to:
Cytuj:
Używanie na tym forum wielu kolejnych nicków tak się kończy.

Zbanowano świerszczącą miksturkę i boeniga.

Nie dostałem żadnego ostrzegawczego PW, Były dwa PW z prośbą bym zmieniił język, ale nie było niczego świadczącego o jakimś tam "wieloklrotnym nicku"!!!!!!!
Ten ban jest NIEUCZCIWY!
Proszę o jasne wyjaśnienie, dlaczego "boeing" zostyał brutalnie wywalony z tego forum! Brutalnie to mało powiedziane! Moderacja zrobiła to w sposób wyjątkowo chamski.
Jeszcze jedno! Nic mnie nie łączy z "świerszącą miksturką", a jeżeli ktoś tak twierdzi to znaczy tylko jedno. Jest kompletnym ignorantem w dziedzinie sieciowej, albo jest zwykłym głupkiem w dziezdzinie "życiowej".

Proszę o uświadomienie "boeninga", z jakiego powodu został zbanowany. Na tyle chyba administracja tego forum posiada jakieś poczucie honoru.
Bo wywalenie kogoś bez żadnych wyjaśnień jest oznaką tchórzostwa i to takiego najgorszego gatunku..

P.S.
Zanim mnie więc zbanujecie, miejcie odwagę powiedzieć dlaczego.l

So kwi 05, 2008 22:28
Wydawało mi się, że jotka jest dosyć inteligentnym moderatorem. Niestety ciagle nie wyjaśnia swojego postępku. Nie ma odwagi przyznac się do własnego błędu, czy jest tak w sobie zadufana?
Jest jeszcze trzecia możliwość. Nieobecność. Mam nadzieję, że to ten trzeci powód jest efektem braku informacji. Poczekam więc jeszcze trochę, a może sam admin napisałby coś?
Nie to za wysokie progi

To się nazywa "katolickie" forum. Wstyd.

N kwi 06, 2008 16:35
może sam admin napisałby coś?

micrus od kiedy gora przychodzi do Mahometa ?

N kwi 06, 2008 17:18

"Wielu kolejnych nickow" (o których pisała jotka) - dotyczy także osób już kiedyś zbanowanych. Zarówno styl, treść wypowiedzi, jak i dane zastrzeżone dla administratora wskazują, że boeing (micrus) jest osobą zbanowaną już na tym forum, która nie respektuje decyzji administracji. Nie mam zamiaru wdawać się w dalsze dyskusje :)
Za złośliwości bardzo dziękuję ;)
Ps. Proszę się nie dziwić, jeżeli kolejne nicki tej osoby zostaną zbanowane.

N kwi 06, 2008 18:11
już kiedyś zbanowanych. Zarówno styl, treść wypowiedzi, jak i dane zastrzeżone dla administratora wskazują, że boeing (micrus) jest osobą zbanowaną już na tym forum, która nie respektuje decyzji administracji

Zdanie administratora jest niepodwazalne, ale...
Czy boeing nie byl juz dluzszy czas[ponad miesiac] na forum? Czy nie napisal XYZ postow?
Jesli moja pamiec sie nie myli, to wybacz Asienkko, ale dzialacie zbyt opieszale itd., skoro chcecie byc tacy super sprawiedliwi przeswietlajcie ludzi szybciej <usmiech_politowania>
I to usuniecie po przyrownaniu SA...

Pn kwi 07, 2008 8:17

Czy boeing nie byl juz dluzszy czas[ponad miesiac] na forum? Czy nie napisal XYZ postow?
Jesli moja pamiec sie nie myli, to wybacz Asienkko, ale dzialacie zbyt opieszale itd., skoro chcecie byc tacy super sprawiedliwi przeswietlajcie ludzi szybciej <usmiech_politowania>

Zwróć uwagę, że w uzasadnieniu jest "zarówno styl, treść wypowiedzi,(...)". Do takiego wniosku potrzebna jest dostateczna liczba postów, w tym wypadku najwyraźniej XYZ ;)

zuco napisał(a):
I to usuniecie po przyrownaniu SA...

Przecież to już zostało wyjaśnione.

A tak przy okazji zastanawia mnie, czy banita ma szansę poprawy? Czyli czy może wrócić na Forum pod nowym nickiem, przyznając się do poprzedniego "wcielenia" i zgadzając się na przestrzeganie Regulaminu?

Pn kwi 07, 2008 9:33
A tak przy okazji zastanawia mnie, czy banita ma szansę poprawy?

Nikt nie jest banowany tak ot sobie, z marszu. Każdy "zagrożony" dostaje najpierw kilka upomnień i ostrzeżeń, więc ma szansę zmienić swoje postępowanie.
Wyjątkiem może być tylko ktoś kto wpada na forum i wpisuje naraz 150 postów (często obraźliwych) we wszystkich możliwych wątkach, bez związku z nimi. Z tym, że komuś takiemu chyba nie zależy żeby jednak wrócić na forum i pisać na nim jak należy.

Pn kwi 07, 2008 9:54

Nikt nie jest banowany tak ot sobie, z marszu. Każdy "zagrożony" dostaje najpierw kilka upomnień i ostrzeżeń, więc ma szansę zmienić swoje postępowanie.

Tak, ale tej szansy niestety nie wykorzystuje. Zastanawia mnie w związku z tym czy po np. tygodniu/miesiącu/roku, gdyby faktycznie chciał wrócić i trzymać się Regulaminu, może dostać jeszcze jedną szansę?

Regulamin nie określa jednoznacznie procedury dla ewentualnych "nawróceń". Nie wprost można wprawdzie wnioskować, że skoro Regulamin nie przewiduje takiej możliwości, to jej nie ma. Ale z drugiej nie ma też jasnego wskazania, że decyzja o zablokowaniu użytkownikowi dostępu do forum jest "dożywotnia".

Pn kwi 07, 2008 10:19
Przecież to już zostało wyjaśnione.

zostało?

jak najbardziej jestem za rozpatrzeniem sugestii SweetChild'a. osobiście dołożyłabym jeszcze (nieśmiało) propozycję zapytania użytkowników o opinię. nie zamierzam umniejszać czy podważać decyzji moderacji. sądzę jedynie, że jednak 'jakiś' głos użytkowników mógłby być wzięty pod uwagę. w końcu forum to pewniego rodzaju społeczność, która mogłaby współdecydować w wyjątkowych sytuacjach.

Pn kwi 07, 2008 15:11

Zuco - daruj sobie swoje subiektywne opinie o naszej niby chęci bycia super sprawiedliwymi :) Nigdy i nigdzie o tym nie pisałam, czasami mogłabyś sobie już odpuścić... :?

I jeszcze jedno - nie prześwietlamy ludzi - czasami zwykły zbieg okoliczności pozwala nam stwierdzić, że dana osoba była już pod kilkoma nickami na tym forum. A banowana była nie dlatego, że wróciła mimo wcześniejszego bana, ale za to że ponownie na to zasłużyła - przez swoją twórczość.
Jesteś niesprawiedliwa w swoich osądach - to chyba tyle.

Pn kwi 07, 2008 16:38
Zuco - daruj sobie swoje subiektywne opinie o naszej niby chęci bycia super sprawiedliwymi Nigdy i nigdzie o tym nie pisałam

To nie chcecie byc sprawiedliwi? :o ;P
Cytuj:
A banowana była nie dlatego, że wróciła mimo wcześniejszego bana, ale za to że ponownie na to zasłużyła - przez swoją twórczość

To dlaczego zostal zbanowana swierszczaca?
Cytuj:
Jesteś niesprawiedliwa w swoich osądach - to chyba tyle.

Ja nie sadze, a jezeli poczulas sie urazona to przepraszam. Nie chcialam,zeby to tak zabrzmialo.

Pn kwi 07, 2008 17:24

Co do świerszczącej - ban był spowodowany kilkoma rzeczami, ale głównie zakładaniem kolejnych nickow - mimo, że PTR napisał iż robi sobie wolne. A jednak pojawił się jako kamieniołom...

Pn kwi 07, 2008 17:32
ban był spowodowany kilkoma rzeczami, ale głównie zakładaniem kolejnych nickow - mimo, że PTR napisał iż robi sobie wolne. A jednak pojawił się jako kamieniołom...

Asieńko kochana... moderacja naprawdę nie ma poczucia humoru...? ;)

czy istnieje szansa podania tych 'kilku rzeczy'?

Pn kwi 07, 2008 17:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 222  Następna strona