Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 12:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Swołocz napisał(a):
Czy w czasach inkwizycji mówiłbyś otwarcie to, co mówisz teraz?

Po pierwsze pewnie niemialbym tej wiedzy która pozwala mi mówić to co mówię. Po drugie pewnie niemiałbym odwagi. Może napisałbym testament jak Jean Meslier.

N sty 29, 2023 22:51

Post Re: Dziecko, a Królestwo Boże
Prosisz, czy wydajesz polecenia?

Szczerze Ci rzeknę: Nie podoba mi się - i to bardzo - Twoje do mnie podejście nacechowane (tak to odbieram) jakąś niechęcią... Już w pierwszym do mnie wpisie nazwałeś mnie kłamcą, choć moderator zwrócił Ci potem uwagę, to nie zmieniłeś tego zdania o mnie, ani nie odniosłeś się do cytatów biblijnych.
Nie nawykłem i nie chcę w takiej atmosferze prowadzić dyskusji/rozmowy (nie jestem Twoim podwładnym, abyś na mnie z góry patrzył, a tak to odbieram; może źle, ale sam się do tego przyczyniłeś, swoim pierwszym komentarzem - oraz kolejnymi - bo czy chciałbyś, aby nie dzień dobry ktoś Cię nazwał kłamcą?! I to jeszcze bez dania racji...).

Wcale nie muszę z Tobą na forum pisać, więc jeśli nie zmienisz nastawienia, to wybacz, ale będę Cię ignorował...
Staram się być grzeczny dla każdego, ale liczę na odwzajemnienie, a na razie to Ty tylko "dziubiesz" w moją stronę; a tego nie będę komentował - znajdź sobie kogoś sobie równego i z nim się mocuj...
Powodzenia! :-o

"Tak, wkrótce przyjdę. Amen, przyjdź, Panie Jezu!" (Ap 22,20).

So lut 11, 2023 14:00
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Believing napisał(a):
Kael napisał(a):
Rozumiem teraz twoja obsesje na punkcie Niemcow.

Po prostu tam gdzie pisze "Unia Europejska" albo "KE" ty czytasz "Niemcy". A gdzie jest napisane "Brujseka" ty widzisz "Berlin".

Ale to jest twoj problem i twoja obsesja.

I co ja mam zrobić z Twoją "diagnozą", droga Kael? Płacić nie zamierzam. Powtórzę raz jeszcze, zajmij się swoim ogródkiem i nie mów Polakom jak mają żyć w swojej ojczyźnie. Nie masz do tego żadnych kompetencji.

A co do faktu, że mój dziadek przeżył obóz w Matthausen, pisałam na tym forum baaardzo dawno temu. Skoro tego faktu nie pamiętasz, to zwyczajnie szwankuje Ci pamięć. Jak chcesz poszukać, i dotrzeć, to przejrzyj swoje wątki. Byłaś jak zawsze aktywna. Taka bomba "wiedzy", na każdy temat i o każdej porze.

Droga Believing, podziwiam twoja pamiec i zapamietywanie wszystkiego co pisalam. Ja, na szczescie, nie mam tak pojemnej pamieci i nawez tak bezczelne uwagi jak twoje o moich kompetencjach niedlugo zapomne.
Ty hodujesz latami urazy twoich przodkow, ja zyje tym co realne i oceniam fakty, starajac sie, nie zawsze skutecznie, kierowac rozsadkiem a nie emocjami.
I wlasnie teraz emocjonslnie ci odpowiem.
Jakie ty masz kompetencje, zeby oceniac moje? To ze ty jestes Polka w kraju a ja jestem Polka za granica za to z cala rodzina w Polsce?
I co ci te kompetecje daja? Ze boisz sie Niemcow nawet w lodowce i dlatego, im na zlosc, bedziesz zuzywac jeszcze wiecej pradu i ogrzewac mieszkanie fo 30°C, bo tak?
Sens twoich dzialan ciebie nie interesuje, skutki tez nie, byle na przekor wyimaginowanym "Niemcom" dzialac?
To zycze dalszych, patriotycznych sukcesow!

A co masz zrobic z moja diagnoza? Najlepiej nie rob nic i wmawiaj sobie dalej, ze pielegnowanie uraz poprzednich pokolen przyblizy ciebie do wewnetrznego pokoju i zrozumienia chrzescijanskiej milosci blizniego i Boga i do pokoju na swiecie.

I zegnam. Niestety dla ciebie, jeszcze nie to forum. Ale twoje wpisy.

So lut 11, 2023 14:37

Jesteś osobą wierzącą - chrześcijaninem?

So lut 11, 2023 17:31

Od razu widac ze to New Age. Czyli cos odwrotnego do chrzescijanstwa ktore wyzwala przez prawde, a New Age przez iluzje.

So lut 11, 2023 18:02
nolda napisał(a):
Pomogę, Królestwo Boże jest w nas, w nas i wokół nas, wokół nas, czy może gdzieś indziej?

Nie rób OT, to może skutkować ostem. Jeśli znasz lub przypuszczasz, że znasz odpowiedź na pytanie które zadałem, to proszę o odpowiedź.

So lut 11, 2023 18:03

katon napisał(a):
Od razu widac ze to New Age. Czyli cos odwrotnego do chrzescijanstwa ktore wyzwala przez prawde, a New Age przez iluzje.
Nolda głosi treści z ruchu New Age?
Jestem krótko na forum; nie znam go poza tym, że od pierwszego z nim się tu zetknięcia, jestem traktowany jak jakiś wróg... (takie mam odczucie, ale mogę się mylić, i Nolda tak okazuje miłość...)

So lut 11, 2023 18:12

Niewiedzialem tego wczesniej, ale jak najpierw zostal zamieszczony cytat jednego z czolowych przedstawicieli New Age, a teraz to typowe haselko o Krolestwie niebieskim ktore ma byc wokol nas i w nas.
Cytuj:
Nie rób OT, to może skutkować ostem. Jeśli znasz lub przypuszczasz, że znasz odpowiedź na pytanie które zadałem, to proszę o odpowiedź.

Przeciez chyba dobrze wiedziec z kim sie rozmawia w takim wlasnie temacie. I jestesmy w dziale chrzescijanskim, a Ewangelia takie slowo zwiazane z dzieckiem nam przekazuje:

"Zaprawdę, powiadam wam: Jeśli się nie odmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego".

Ostatnio edytowano So lut 11, 2023 18:38 przez katon, łącznie edytowano 1 raz

So lut 11, 2023 18:33

Widzę, że moje pytanie do Nolda: Jesteś osobą wierzącą - chrześcijaninem?
jest bardzo zasadne! Trzeba wiedzieć z kim ma się przyjemność (lub nieprzyjemność).
To jest forum chrześcijańskie to czemu by nie zapytać forumowicza o stosunek do tego wyznania (Ty, Nolda, możesz sobie wyznawać co tam chcesz, ale miej dobrą wolę udzielić konkretnej odpowiedzi na to moje pytanie; dzięki z górki...).

So lut 11, 2023 18:37

Slusznie mowisz bo to ulatwia dyskusje i dlatego tak sie nierozumiecie.

So lut 11, 2023 18:40

Jerzy_67 napisał(a):
To jest forum chrześcijańskie to czemu by nie zapytać forumowicza o stosunek do tego wyznania .

No właśnie Jerzy, a czy Ty mógłbyś zdradzić jakiego jesteś wyznania?

So lut 11, 2023 18:46

Pisząc "wyznanie" pisałem o chrześcijaństwie. Jestem chrześcijaninem. Ty pewnie też, a Nolda... tego się dowiem(-y) już niedługo.

So lut 11, 2023 18:57

OK, chrześcijanin, ale jakiego konkretnie wyznania?

So lut 11, 2023 19:13

Nie ma w Regulaminie nakazu, by aż tak się przedstawiać, więc ja Ciebie, a Ty mnie nie musisz przepytywać...
Co innego ogólne określenie: chrześcijanin, czy nie?...
---
PS. Czy nadal myślisz o mnie, że coś tam nakłamałem w innym temacie, o jakim wiesz?

So lut 11, 2023 19:15

Jerzy_67 napisał(a):
Nie ma w Regulaminie nakazu, by aż tak się przedstawiać, więc ja Ciebie, a Ty mnie nie musisz przepytywać...
Co innego ogólne określenie: chrześcijanin, czy nie?...

A dlaczego granica wiedzy o naszych wzajemnych wyznaniach ma być ustalana przez Ciebie, a nie przeze mnie?

So lut 11, 2023 19:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465 ... 498  Następna strona