Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 13:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Ale nie odmówiłbyś, dziś ?

Tak, odmówiłbym.

Nie mam na to po prostu czasu. Na forum staram się bywać regularnie - ale po to, by dyskutować, a nie użerać się z kimś 8) :)

Stanisław Adam napisał(a):
Mam pytanie:
Czy jo_tka to jot_ka (profil) ?
Jeśli nie to uważajcie forumowicze komu faktycznie wysyłacie posty na PW !

Dwa takie same loginy :?: :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N lip 23, 2006 8:51
Zobacz profil WWW

Administratorem jest Jo_tka i do niej się wysyła w razie czego PW ;)

Drugie konto było założone przez pewnego użytkownika w ramach żartu, albo sama nie wiem czego - konto zostało zablokowane i jest nieaktywne.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn lip 24, 2006 8:41

Czy jo_tka to jot_ka (profil) ?
Jeśli nie to uważajcie forumowicze komu faktycznie wysyłacie posty na PW !

Tym bardziej, że jot_ka to może też być J.K. Oczywiście to tak do spraw niepoważnych ;-)

Pn lip 24, 2006 12:12

Proszę - mamy taki post viewtopic.php?p=189504#189504, autorstwa niejakiego Rockersa: "Brałem udział w wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy jako wolontariusz! "

I co do niego niejaki Spidy dopisał :?: "[...] Piszemy tu o własnych dobrych uczynkach, a nie o cudzych grzechach. Spidy"

:o

I ten sam koleś (Spidy) zwraca mi uwagę, że piszę nie na temat. No bez przesady - czy to jest jakieś moherowe forum :?: Czy jak ktoś uważa, że wspierając WOŚP robi dobry uczynek (idea jest bardzo dobra, zresztą były wypowiedzi ludzi, którym WOŚP bezpośrednio pomogła) - to musi się jakiś impertynent znaleźć, żeby dogryźć coś równie głupiego :?:

Ręce i nogi opadają...

So wrz 09, 2006 8:41
Zobacz profil WWW

Działający link do tego posta to viewtopic.php?p=189504#189504

So wrz 09, 2006 8:41
Zobacz profil WWW

ToMu, a nie przyszło Ci do głowy, że uwaga może dotyczyć tego, co zostało wycięte? Na co dość jasno wskazuje znaczek "[...]".

Cóż, poobrażać nigdy nie zaszkodzi :|

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

So wrz 09, 2006 8:46

Uprzejmie prosze o wyjasnienie mi decyzji niejakiej zielonej_mrówki. Decyzji bezmyslnego wycięcia mojego posta w temacie "Nagość".

Poprzednio ta "moderatorka" wycieła cały cykl postów, obecnie skupiła się tylko i wyłacznie na moim. na poscie w którym była riposta do trollingu rockersa wraz z adresem fersku z kaplicy sykstyńskiej.

Zastanawiam sie, czy szefostwo nie panuje nad moderatorami, czy po prostu zielona_mrowka jest osobnikiem wyjatkowo nieobliczalnym, a wiec nie zasługującym na to by kontrolować innych.

To nie jest pierwszy przypadek w którym mam zastrzeżenia do tej osoby.
Jej działania świadcza o tym, ze albo jest zbyt młoda, zbyt ograniczona, albo jedno i drugie.
Swiadczy o tym jej "głupawa" działalnośc moderatorska na tym Forum.
Działalnośc polegajaca na cieciu i tylko cieciu. Bo wystarczy prześledzic jej posty i widac, ze poza cenzorskimi zapedami do tej pory nie wykazała sie niczym konkretnym. No chyba, ze za konkret można uważać jej "zasiedzenie" na tym Forum..

Wiem, ze istnieje tutaj smieszny zapis o tym iż "moderator nie musi sie tłumaczyć", prosiłbym jednak o wytłumaczenie tej decyzji.

[...]

Licze na Admina...

Z góry dziekuje za odpowiedź

[...] - jo_tka

Śr wrz 13, 2006 22:44
No tak, zapomniałem wspomnieć o innym poscie, który przypuszczalnie także wyciał moderator o robaczywym nicku.

Jakieś nowe instrukcje z góry o których nie wiem, czy kolejny przykład głupawego doboru moderatorów?

Chodzi mi o post z "Czy słuchasz Radia Maryja"

[...]

[...] - jo_tka

Śr wrz 13, 2006 22:50

szkoda, że rozmowę o czyimś "niewłaściwym" zachowaniu [w tym przypadku moderowaniu] rozpoczynasz postem, w którym starasz sie obrazić i dotknać...

Cz wrz 14, 2006 6:23

Byc moze masz racje, jednak jest to efekt owego nieszczęsnego zapisu w regulaminie, który zezwala moderatorom na pełna ingerencje i brak konsekwencji nawet w przypadku jawnej bezmyślności.

zielona_mrowka skwapliwie korzysta z tego zapisu, majac w głebokim poszanowaniu userów.
W taki sposób zazwyczaj zachowuja sie osoby obdarzone władzą, ale pozbawione pewnych innych bardzo przydatnych do zycia cech... jakich to sie można domysleć.

Dlatego stwierdzam, ze zielona_mrowka jest w zbyt młodym wieku na moderatora lub też wiek jest odpowiedni, ale rozwój emocjonalny zatrzymał sie na etapie dziecka.

Poza tym elko.
Czy da sie rozmawiac z szarżującym bykiem?
Dpóki zielona_mrowka była na urlopie, było wszystko OK. Wystarczyło jednak by sie pojawił i zaraz z pasja zaczeła bezmyslnie szarżowac po tematach. Nie bede sie wgłebiał w motywy, bo psychologiem nie jestem, ale jest to nieco mało odpowiedzialne ze strony szefostwa. To jak podanie dziecku zapałek.

Cz wrz 14, 2006 7:34

Nie bede sie wgłebiał w motywy, bo psychologiem nie jestem, ale jest to nieco mało odpowiedzialne ze strony szefostwa. To jak podanie dziecku zapałek.

Też psychologiem nie jestem i w motywy wgłębiać się nie będę.
Widzisz patyczek w cudzym oku, a belki w swoim nie widzisz.

Jest taka opcja na Forum: "Zobacz swoje posty" (lub ze swojego profilu "Znajdź wszystkie posty Dzabba").

Użyj jej. Wczytaj się. Tak ze zrozumieniem. Spróbuj wczuć się jak odbiera ich treść czytelnik.
Oczywiście nie znajdziesz tam tych "zoperowanych" przez mrówkę i innych modów. Ale przecież nie cierpisz na demencję. Co sam napisałeś z pewnością wiesz.

PS. Ja dla dobra swojego sumienia, systematycznie stosuję ten zabieg.
Naprawdę skuteczna terapia. Polecam

Cz wrz 14, 2006 10:41
Zobacz profil WWW

Dzabba ktoś musi tu pilnowac porządku. Zeby niektórzy nie walili prosto między oczy.

Cz wrz 14, 2006 11:33
Owszem zgadza sie! Moderatorzy sa niezbędni na Forach, bez nich byłoby totalne bezhołowie.
Niezbedny jest również regulamin. Jedne sa lepsze inne gorsze, ale nie o tym...

Istnieje takze cos takiego jak osobista kultura, która charakteryzowac powinien sie prawy katolik, a nimi chyba sa moderatorzy tego katolickiego Forum (myle sie? )
Jeżeli sie mylę to przepraszam, pomyliłem się co do Forum i cała dyskusja nie ma sensu.

Jeżeli jednak nie, to wytłumaczcie mi co jest powodem braku chociażby dwuzdaniowej wiadomości odnośnie uzasadnienia wycięcia postu(ów)?

[...]

No i kolejna sprawa.
O ile mi sie wydaje to prosiłem o wyjasnienie głównie szefostwo, a ani Kropka, ani też Stanisław Adam nie należa do tego grona. Tak wiec mimo, ze przeczytałem wasze posty i ustosunkowałem się do nich. Nie sa one dla mnie odpowiedzią na prośbe jaka skierowałem wczesniej.

Chciałbym sie przekonac również czy porawda jest jakoby grono moderatorskie było czystym przypadkiem TWA, a cała reszta userów jest tylko zbednym i kłopotliwym dodatkiem.

[...] - jo_tka

Cz wrz 14, 2006 13:26

Hmm, ja zawsze dostają na PW inf. o usunięciu mioch postów, z uzasadnieniem...

Cz wrz 14, 2006 13:30

Hmm, ja zawsze dostają na PW inf. o usunięciu mioch postów, z uzasadnieniem...

Ja, nie zawsze. Pewnie, zależy to (zawiadomienie z uzasadnieniem) od obciążenia moderatora np. pieczeniem placków.
Zwykle bez powiadamiania wiem dlaczego zostały usunięte, a nawet jak nie wiem to świat na Forum się nie kończy - są ważniejsze sprawy niż jakaś "niedoceniona" wypowiedź.
Dzabba - więcej luzu i dystansu do swojej twórczości.

Cz wrz 14, 2006 13:55
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 125  Następna strona