Autor |
Wiadomość |
av
|
jo_tka napisał(a): weź pod uwagę, że to co obraża Twoje uczucia religijne nie musi budzić oburzenia innych i na odwrót.
Na temat obrażania uczuć religijnych już kiedyś rozmawiałam. Nie przeszkadza mi i nie rani mnie gdy ktoś wyraża swoje zdanie, które np jest przeciwne wierze. Rani mnie natomiast gdy ja wyrażam swoje uczucia religijne a ktoś by je wyśmiewał. Skoro jest to forum gdzie rozmawia się o wierze i można dzielić się wiarą źle by było gdyby osoby wierzące miały obawę by pisać np. o swych przeżyciach religijnych, bo zostałe by wyśmiane.
_________________ Mój Panie i Boże, zabierz mi wszystko, co oddala mnie od Ciebie. Mój Panie i Boże, daj mi to wszystko co zbliża mnie do Ciebie.
|
Wt gru 27, 2005 22:18 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Av - ok - o tym rozmawiałyśmy - pamiętam... Widzę różnicę między niezrozumieniem, głoszeniem zdania przeciwnego, a wyśmiewaniem - to ostatnie nie powinno mieć miejsca.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Wt gru 27, 2005 22:22 |
|
 |
Mieszek
|
jo_tka
Cytuj: i jak na razie nie zawodzą
otóż to, ze zawodzą
kto jest zdania, ze regulamin powinien być zmieniony na nasza korzyść[forumowiczów] to proszę pozostawić swoje słowo
bo jo_tka nie wierzy w to...
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Wt gru 27, 2005 22:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pozostawiam swoje slowo: regulamin jest ok. Sposob egzekwowania tego regulaminu przez adminow i moderatorow tez jest ok.
A wiesz dlaczego Mieszku? Bo Twojego posta, w ktorym Boga prawoslawnego pisales z malej litery tez nikt nie wycial. Mimo, ze cos takiego jest sprzeczne nawet z nauka kosciola, bo przeciez prawoslawni sa chrzescijanami.
Nie podnoscie wiec afery, bo i tak wyjdzie Wam burza w szklance wody. Juz ddv kiedys probowal namieszac... co z tego wyszlo?
Ah, zapomnialem Mieszku. W koncu regulamin forum musi byz zgodny z etyka cywilizacji lacinskiej, a moderatorzy i admini tylko i wylacznie rekrutowani sposrod przedstawicieli wymienionej cywilizacji.
I slowo do adminow i modow, a w szczegolnosci do jo_tki:
chcialem Wam podziekowac za prace jaka tu robicie, za to, ze dzieki tej pracy mialem mozliwosc poznac takich ludzi jak Wy, Belizariusz, Spidy, Incognito, Angua, A., Irbisol, Wuj_zbuj, PTRek, Nutka, i wielu wielu innych, ktorych nie wymienilem przez skleroze.
Jo_tce gratuluje cierpliwosci w odpowiadaniu w tym watku na posty o takim a nie innym poziomie i bezpodstawne oskarzenia i placze.
Wasza praca umozliwia na tym forum przeprowadzenie sensownej dyskusji na poziomie, z ludzmi bedacymi w wiekszosci na poziomie podobnym. Dzieki temu mozna porozmawiac, wymienic poglady, poznac sie i zrozumiec poglady innych (jesli tylko wyrazi sie odrobine dobrej woli).
Jo_tko: dla mnie jestes godna nastepczynia saxona.
Tyle.
Wszytkich tych, ktorym podoba sie praac moderatorow, prosze o wyrazenie tego. W koncu to tez uwaga do nich, wiec temat odpowiedni, nie?
Crosis
|
Wt gru 27, 2005 22:56 |
|
 |
Incognito
|
Całkowicie zgadzam się z Crosisem i podpisuję się pod jego postem, a Mieszkowi mogę polecić tylko kupienie plastra żeby mógł go sobie przykleić na swoje zranione serce.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
Wt gru 27, 2005 23:01 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Dziękuję
A żeby jeszcze postawić sprawę jasno - regulamin nie podlega zmianom w drodze głosowania i na pewno nie jest czymś, co zamierzam zmieniać co chwila. Ten działa od 8 miesięcy i nie widzę powodu, by przy nim w jakikolwiek sposób dłubać.
|
Wt gru 27, 2005 23:42 |
|
 |
SweetChild
|
Crosis napisał(a): Wszytkich tych, ktorym podoba sie praac moderatorow, prosze o wyrazenie tego.
Ja już parę razy wyrażałem swoje upodobanie w pracy moderatorów, ale końcówka roku sprzyja podsumowaniom, więc wyrażę jeszcze raz 
|
Śr gru 28, 2005 13:18 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Co do regulaminu- jest ok, nic rewolucyjnego, ale też jakoś tragicznie nie ogranicza, choć niektóre rzeczy są dwuznaczne(choćby to, że temat jest wypadkową, etc, etc)
Co do modów- sam jestem jednym z nich, tylko gdzie indziej i wiem co to za praca i że oni robią coś czego nikt inny nie chce robić, więc gratulacje dla was, choć czasem zdaje mi się, że za dużo się wycina, no ale ja jestem tylko userem  choć to nie to co kiedyś się przezywało, za jeden ort mod na gg
jo_tka- rzeczywiście masz cierpliowość i to chwała Tobie za to, oraz zdrowie Twoje w gardło moje!
Crosis- wzruszyłem się  ale fakt, jest tu kilka osób, z którymi można sobie czasem uciąć mniej lub bardziej inteligentną pogaduche i chyba to jest najlepszą miarą każdego forum, przynajmniej dla mnie.
May the force be with you forever! 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr gru 28, 2005 14:14 |
|
 |
Mieszek
|
skoro zaczęliscie pisac na temat pracy moderatorów to ja wyraże takze swoje zdanie
ogólnie jest dobrze i miło jest dzięki waszej pracy spedzać czas na forum-dlatego tu jestem
rozleciany watek pojawil sie w mojej karierze tylko raz i był to watek satanistyczny bodajze [moze tak miało być ] a wada została bardzo szybko usunięta po tym jak ja zgłosiłem, bo nikt się z tym nie kwapił niestety
chciałbym zeby w nadchodzacym roku forum równiez nie spotykało chochlików [hakerów np] [przynajmniej o nich nie słyszałem tutaj a jesli byli to zasługa pracy osób zajmujacych się portalem, ze ich nie było "pracy" widac]
życze wam owocnej wspólpracy z Duchem Świetym i aby Bóg udzielał wam swoich łask w życiu prywatnym błoooogoooosławieństwaaaa Bozegooo
PS
ciekawie rozwinęło sie wasze zdanie na temat mojego zdania no nie? moze byście tak jednak czytali dokładnie...
ale wam to króciutko wytłumacze: jesli ktos widzi ze cos mu nie pasuje nie znaczy wcale, że mu portal nie pasuje jeśli ktos pisze, ze mu sie cos nie podoba nie znaczy , że mu sie ludzie nie podobaja i nie urabiajcie po ateistycznemu katolików z laski swojej bo predzej czy później i tak dojda do siebie a skłócanie jest niczym innym jak bardzo podłym wprowadzaniem ziarna nienawisci miedzy ludzi dziekuje
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
Śr gru 28, 2005 14:41 |
|
 |
av
|
Bardzo dziękuję Jotce, że gdy tego potrzebowałam to porozmawiała ze mną i mi pomogła. Jotka dobrze radzi sobie w sytuacjach konfliktowych, jest otwarta na innych i można na nią liczyć. Wspaniale sprawuje się w funkcji administratora forum.
Dziękuję też całemu zespołowi moderacji za ich pracę, za czuwanie nad tym by dyskusje przebiegały w sposób kulturalny i by nic się złego nie działo na forum.
Forum wiara wiele wniosło do mojego życia. Miałam możliwość poznania i rozmowy z wieloma wspaniałymi ludźmi, poznania opinii innych osób, ubogacenia się świadectwem innego człowieka i wiele razy otrzymałam pomoc od innych osób. Polubiłam to forum i tych ludzi tu obecnych 
_________________ Mój Panie i Boże, zabierz mi wszystko, co oddala mnie od Ciebie. Mój Panie i Boże, daj mi to wszystko co zbliża mnie do Ciebie.
|
Śr gru 28, 2005 20:16 |
|
 |
A.
|
A ja mam taką propozycję, żeby wysyłać PM o usuniętym poście(może nie temacie, bo to się od razu zauważy), bo czasem po dłuższej nieobecności takie bawienie się w sprawdzenia- a jest jeszcze, czy może już nie wcale nie jest fajną zabawą... No chyba, że usuwa się tak ogromne ilości wiadomości, że nie jest się w stanie wysłać krótkiego PM informującego tylko o tym z jakiego tematu post się usunęło, już nawet nie chodzi mi o powody(choć czasem byłoby i to miłe) co o prostą informację, coby autor miał świadomość usunięcia.
PoZdRoOfFkA
A. 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt gru 30, 2005 17:44 |
|
 |
jo_tka
|
A.
Jeśli coś jest usuwane to od razu, najdalej w ciągu kilku dni, a nie po jakimś czasie - i zwykle albo jest wysyłane pw, albo zostaje notka w temacie o usunięciu "zbyt ognistej" polemiki (jako info dla wszystkich).
Rzeczywiście, notka w temacie może po dłuższej nieobecności być nieodnajdowalna. Wysłanie pw nie stanowi problemu.
|
Pt gru 30, 2005 19:05 |
|
 |
A.
|
Szkoda tylko, że na wszystkie usunięte posty mojego autorstwa dostałem tylko 4 razy dostałem PM, cała reszta było "cicho-ciemna" i to w sumie było zgodne z regulaminem, to może go zmienić troszke? 
|
Pt gru 30, 2005 19:32 |
|
 |
jo_tka
|
Na ile pamiętam w ogóle usuwanie Twoich postów, to najczęściej była to część dłuższych "przepychanek" lub odpowiedź na coś, co było usuwane (trudno zostawiać odpowiedzi bez postów, na które odpowiadałeś). Pojedynczych usuniętych Twoich postów w ogóle nie kojarzę... W takich sytuacjach rzeczywiście zwykle zostają notki w temacie - pw trzeba by pisać do wszystkich rozmówców, a zwykle tego typu fragmenty (patrząc na tempo narastania odpowiedzi) są czytane dość intensywnie...
Tak jak napisałam - napisanie pw nie jest problemem i zapewne da się zrobić 
|
Pt gru 30, 2005 19:48 |
|
 |
A.
|
Oki, dzięki za poświęcenie uwagi 
|
Pt gru 30, 2005 21:52 |
|
|
|