Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
 Czy chcesz mieć możliwość edycji postów? 

TAK 82%  82%  [ 82 ]
NIE 18%  18%  [ 18 ]
Liczba głosów : 100

Autor Wiadomość
Po pierwsze - taka odpowiedz padla juz dawno.... swego czasu zaczalem tez ten temat i odpowiedz, ktora padla mnie satysfakcjonowala.

Co Wam tak przeszkadza brak takiej mozliwosci? Az takie bledy robicie w postach? W takim razie opcja podglad -> czytamy posta, poprawiamy bledy. Forum jest dyskusyjne. Jesli w normalnej dyskusji walniesz bzdure, to nie mozesz sie cofnac i jej zedytowac - co zostalo powiedziane to zostalo powiedziane. Mozna to tylko sprostowac, przeprosic. Ale trzeba myslec co sie mowi. Tak samo, jak trzeba myslec co sie pisze.

I jeszcze technicznie: forum jest posawione na podstawowym skrypcie phpBB. Zaawansowana mozliwosc edycji postow o ktorych mowicie to jest modyfikacja skryptu. Modyfikacje sa fajne, bo sa. Ale maja jedna wade - utrudniaja aktualizacje.

Crosis

N mar 19, 2006 14:57

CytaT
Cytuj:
ale przeciez dawno dawno temu była na tym forum mozliwosc zmiany postow

Ja czegoś podobnego nie pamietam na tym forum.. !!
A jestem wcześniej o d Ciebie !!
Musiało to być przed wojną , pytanie którą..??

chyba tą w iraku, ale ja odniesien do wojen zadko uzywam to nie wiem ;) przyznaje ze pamiec mogla mnie omylic, jednak zdawalo mi sie ze byla taka opcja w czasach kiedy zaczynalam tu popisywac i poczytywac... zdawalo mi sie ze nawet cieplutki z kims wojowal, ze ten zekomo zmienil tresci swoich postow, ale moe dotyczylo o sporu z moderatorem, a moze mi sie przysnilo...
w watku viewtopic.php?t=1990 wyczytalam ze regulamin uwzglednial taką mozliwosc, wiec wywnioskowalam ze jednak dobrze pamietam z ta wojna w iraku... a jesli nie to przepraszam za zamieszanie.

jednak moje zdanie nt. tejze opcji podtrzymuje. calkowicie przekonuja mnie argumenty administracji :)
pozdrawiam
steffi

N mar 19, 2006 18:19
Zobacz profil WWW

jestem jak najbardziej ZA edycją postów .. to śmieszne co tutaj się wyrabia, traktując wszystkich jak gówniarzy, którzy nie potrafia wziąć odpowiedzialności za swoje słowa ...
znane mi fora, które funkcjonują z edycja postów, nie mają z tym żadnych problemów

Pt mar 31, 2006 12:40

Możliwości edycji postów nie powinno być na tym forum bo utrudniało by to czy uniemożliwiło moderowanie forum (gdy w razie potrzeby konieczne jest usunięcie części postu usera a on by w kółko ciągle to samo dopisywał).
Można by jednak wprowadzić możliwość edycji w ciągu pierwszych 5-10 minut by bo zobaczeniu swej wypowiedzi po wysłaniu można jeszcze poprawić różne błędy literowe i inne.

Pn cze 26, 2006 18:47

Możliwości edycji postów nie powinno być na tym forum bo utrudniało by to czy uniemożliwiło moderowanie forum (gdy w razie potrzeby konieczne jest usunięcie części postu usera a on by w kółko ciągle to samo dopisywał).

Za coś takiego się banuje - i nie widzę w tym nic złego.

akacja napisał(a):
Można by jednak wprowadzić możliwość edycji w ciągu pierwszych 5-10 minut by bo zobaczeniu swej wypowiedzi po wysłaniu można jeszcze poprawić różne błędy literowe i inne.

Albo wprowadzić - albo nie.
Wprowadzić - jak najbardziej. Jak ktoś sobie jaja robi i na usuwane fragmenty wklejałby to samo dalej, to się go z forum wywala.

A ja uważam, że po prostu to nieco utrudniłoby moderatorom pracę (pod względem śledzenia kłótni - bo ułatwiłoby zarazem o tyle, że jak ktos się pomyli, to nie pisze wszystkiego jeszcze razy i prosi o usunięcie poprzedniego, tylko sam edytuje i poprawia). Nie mam racji :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pn cze 26, 2006 19:00
Zobacz profil WWW

Wprowadzić - jak najbardziej. Jak ktoś sobie jaja robi i na usuwane fragmenty wklejałby to samo dalej, to się go z forum wywala.

A ja uważam, że po prostu to nieco utrudniłoby moderatorom pracę (pod względem śledzenia kłótni - bo ułatwiłoby zarazem o tyle, że jak ktos się pomyli, to nie pisze wszystkiego jeszcze razy i prosi o usunięcie poprzedniego, tylko sam edytuje i poprawia). Nie mam racji :?:

Całkowita możliwość edycji własnych postów jest wykluczona bo mogłoby to znacznie utrudnić czy uniemożliwić pracę moderatorów.

Tylko pytanie do moderatorów: czy gdy by zostało wprowadzona możliwość edycji własnych postów przez pierwsze 5-10 minut czy znacznie utrudniłoby to pracę moderatorów? I tak nie jesteście 24 h na dobę, a co to 5-10 minut to krótki czas. Bo znacznie by to ułatwiło gdy ktoś potrzebuje coś zmienić w poście. Z powodu jakiegoś błędu nie trzeba od razu pisać o poprawienie do moderatora (bo i tak mi się nie chce mi się pisać o jakieś drobnostki), lecz można sobie w tym czasie poprawić.

Pn cze 26, 2006 19:30

A nie wystarczy mozliwosc zmiany dopuki nie ma na dany post odpowiedzi?

Pn cze 26, 2006 19:35

Co Wam tak przeszkadza brak takiej mozliwosci?
Crosis

Trochę przeszkadza, bo jak się człowiek rąbnie w kodzie, albo czegoś zapomni i nie zauważy w podglądzie, to potem robi 4 posty.
Ale mi osobiście najbardziej brakuje opcji dodawania załączników - każdy obrazek trzeba linkować.

Pn cze 26, 2006 19:43

A nie wystarczy mozliwosc zmiany dopuki nie ma na dany post odpowiedzi?

To co jest niecenzuralne, obraźliwe, wulgarne, przeklinające, wyzywające innych itp powinno znikać z forum możliwie jak najbszyciej dlatego edycja własnych postów w tym by utrudniła, jeśli taka wypowiedź pojawiła by się na forum.

Pn cze 26, 2006 19:49
Akacja -> Znam forum, na którym można edytować posty przez 24h na dobę. Jakoś moderatorom to szczególnie nie utrudnia pracy. Choć fakt faktem, że tamto forum jest znacznie "spokojniejsze" (choćby z racji tematyki)

:)

Pn cze 26, 2006 19:52

Całkowita możliwość edycji własnych postów jest wykluczona bo mogłoby to znacznie utrudnić czy uniemożliwić pracę moderatorów.

Mało widziałaś.

Pisuję nie tylko tutaj - na każdym innym forum opcja edycji jest włączona. Żadnych problemów moderacja nie ma.

Może po prostu potrzeba więcej moderatorów :?: Przecież mogliby sobie dobrać (tylko trzeba chcieć...) ludzi spośród użytkowników, wedle własnego widzimisię.

Pn cze 26, 2006 19:53
Zobacz profil WWW

akacja napisał(a):

Ja też mam doświadczenie z forów. Nawet z jednego gdzie pisze regularnie parędziesiąt tysięcy ludzi i mimo, że jest opcja edytowania to nie ma żadnych kłopotów.

A jak ktoś, chce coś napisać to co mod usunie, to i tak to zrobi pisząc nowy post jeszcze bardziej zaśmiecając forum, niż gdyby zedytował już istniejący.

Wt cze 27, 2006 6:15

No i dlatego właśnie, nie tylko moim skromnym zdaniem, wszystko sprowadza się do tego, czy moderatorom się chce.

W tym przypadku - ewidentnie im się nie chce.

Wt cze 27, 2006 7:24
Zobacz profil WWW

Jestem obecnie na kilku forach, dawniej przewinąłem sie w sumie przez kilkadziesiąt. Tam gdzie była opcja edytowania własnych postów, nikt nigdy tego nie nadużywał, i nie było ŻADNYCH problemów. Więc obawy moderacji są na wyrost

Wt cze 27, 2006 7:26

Może po prostu potrzeba więcej moderatorów :?: Przecież mogliby sobie dobrać (tylko trzeba chcieć...) ludzi spośród użytkowników, wedle własnego widzimisię.

Z pewnością dobrać to się dobiorą. Tylko na kogo padnie ?
A z tą liczbą moderatorów ...
Jak to się ma do dziury budżetowej. Znowu będzie, że miało być 'tanie państwo', a wyszło jak zawsze !

Myślę, że brak możliwości edycji jest bardzo pozytywny. Zmusza do dyscypliny słowa. Lepiej dłużej posiedzieć nad tekstem, by dokładnie wyrażał to co chce się powiedzieć, niż pisać na chybcika i pluć sobie w brodę (potem).
Oczywiście takie spokojne uczestnictwo utrudnia oblatywanie kilku for na raz. Ale jakżeż podnosi poziom !

Forum to nie czat, gdzie się przerzucają ludzie zdaniami. Forum, jak wynika ze starożytnej tradycji, to miejsce gdzie się godnie wychodzi na górkę, rozwija papirus i czyta mowę. I taki kierunek uważam należy utrzymać.

Cz cze 29, 2006 17:03
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona