Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 2:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Jaki tu się rejwach zrobił ostatnio...
Mam wrażenie, że żadna brzydka uwaga nie ujdzie już bez poruszania w tym temacie, a trzeba to znosić i przełknąć, a potem zapomnieć.
Mi się raz-dwa razy zdarzyło coś niemiłego z kimś napisać. Jeden temat wyjaśniony na priwie, a drugi - rozszedł się po kościach, ja w każdym razie nie czuję żadnej urazy.
No i na pewno nie mam potrzeby skarżyć się na forum.
Zasadniczo jestem zdania, że moderatorzy nie powinni usuwać postów poza reklamami i specjalnie szafować banami. Forum ma być, dyskusja, ale bez emocjonowania się zbędnego.
I apeluję do wszystkich o rozwagę.
Jakkolwiek nie zgadzam się z wieloma piszącymi (nie miejsce tu na wymienianie nicków) to ich obrażać nie mam zamiaru :D

Pt lut 15, 2013 13:13

A ja powiem tak:
Jeżeli na tym forum pozwala się zabierać głos (nie zabrania się tego regulaminowo) ateistom, wyznawcom innych religii, itp.... o zapomniałbym również homoseksualistom :x to należy traktować z czystej uczciwości wszystkich jednakowo.

Nie znamy treści wiadomości PW użytkowników.
Ale fakt, że ktoś publicznie jest OK a jednorazowo przez PW (prawdopodobnie też pod wpływem emocji) nawrzuca komuś to nie widze powodu do banowania.
Tak się składa że część tematów w których wypowiadał się Mike29 też były moim obszarem zainteresować i znajac jego publiczny styl wypowiedzi na tle innych użytkowników nie były one chamskie ani wulgarne. Zawsze tego osobnika (użytkownika) ceniłem wręcz za anielską cerpliwość w promowaniu swojego poglądu. Było to nieraz wręcz komiczne jak po kilka razy cztało się to samo, ale to też uzasadnione zawsze było w kontekście dyskusji i reakcji pozostałych dyskutantów. To jest tylko i aż publiczne forum.

Widać że administracja/moderacja też działa emocjonalnie i w ramach swojej emocjonalnej słabości odrazu wyciąga najcięższe działa.
Czyż nie lepiej by było gdyby Mike29 dostał zamiast bana informację na PW "Nie mam w zwyczaju w takim stylu prowadzić rozmowy. Pisz kulturalnie albo zamilcz". A tak po tej forumowej aferze co on sobie pomyśli o katolikach którzy z pozycji władzy chcą pokazać kto tu rządzi. A gdzie podziała się ta wzajemna miłość, przebaczenie i danie choćby drugiej szansy ;-)

So lut 16, 2013 22:06

Lektorku drogi :)
Na szczęście nie Ty decydujesz o sposobie moderowania tego forum ;)
Na wulgarne obrażanie użytkowników/moderatorów tego forum - zgody nie będzie. Wulgaryzmy możesz sobie używać w innych miejscach, tutaj obowiązują podstawy kultury osobistej :)

So lut 16, 2013 22:23
@Lektorek
Nie ma, nie było i nie będzie, ale tak wygląda dzisiaj chrześcijaństwo to tylko slogany i nic więcej jak przychodzi co do czego swój swojego chroni i nie ma mowy o sprawiedliwym traktowaniu. Polityka KK to albo hipokryzja, albo słabiutko im idzie wpajanie owieczkom zasad moralnych. Najprawdopodobniej moralność jest wypaczana, rozumiana inaczej niż by KK chciał. Poziom "chrześcijańskiego ducha" jest na tym forum żenujący, ale przecież jeszcze bardziej żenujący jest w realu. To tylko hasła, tak samo jak ja na papierku jestem katolikiem tak oni na forum "promują" chrześcijaństwo :)

N lut 17, 2013 13:40

Cytuj:

Czyli nic nowego pod sloncem. "Biednemu, wiatr w oczy". Jesli ktos sie urodzil w rodzinie z marginesu spolecznego, w nieslawnej dzielnicy, wyuczyl "jedrnej" polszczyzny na zasmieconym podworku, to takiego nieszczesnika wypycha sie w tematy "Ostrzezenia", "Bany". Dobija pismem drukowanym! Wymazuje nadzieje na poprawe!
Akt apostazji jest jak droga krzyzowa dla ateisty. Ciezka, trupami usiana. Natomiast wyleciec z forum mozna juz za kilka powszechnie uzywanych slow. Straszne i niekonsekwentne!

N lut 17, 2013 13:58

@Mike29.

Znów przychodzi mi wtrącić swoje trzy sykle, tym niemniej - uprzejmie proszę nie synonimizować terminów chrześcijanin=katolik.
Celem uzasadnienia swego wniosku załączam woniejący jeszcze świeżością wątek; http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=730828#p730828 - perełka jak złoto!

Jak sam zapewne w nim dostrzegasz, koleżanka z klubu KK zapytowuje: ~jak w zgodzie z moralnością katolicką ślubować przed Bogiem lubemu (młodzi, to musi o błogosławione układanie "tych klocków" wspólnymi siłami im chodzi), a zarazem w majestacie prawa zrobić w bambuko fiskusa i podatników?
Normalka, nie :cfaniak:?

Ale proszę szanownej publiki, co my widzimy dalej? Kolega radca prawny firmy, @szumi, oczywiście koleżance z sąsiedniej parafii z całym pietyzmem doradza, jak wyrwać mnie, Tobie i bliźnim naszym kasiorę z gardła, lecz dalej zonk !!
Zjawia się @Kozioł, metodysta znaczy się i Jako ten Chrystus łający przekupniów w ichniejszym kościele, przerywa radosną twórczość rzeczonych "Cyganów".
Widzisz zatem, że Katolicyzm choć powołuje się na Zbawiciela z moralnością chrześcijańską niewiele ma wspólnego - nieprawdaż :badgrin:?
(Niby tam uogólnień nie lubię, ale tutaj przykład mamy tak ewidentny, że przecie grzechem byłoby go nie wyeksponować, ku przestrodze kolejnych cwaniaków :nonono:).

No, a temczasem ja, jako łobuz jeden, któremu wsio ryba znikam stąd czem prędzej na forum fizyków, coby mi doradzili, jak domowym sposobem zrobić maluśką atomówkę. Myślę, że moc ćwierć kT będzie wystarczająca, bo denerwują mnie starzy, aseksualni kawalerowie zbierający się w odludnym kubie "Prawiczek", a to przecie nie po bożemu żeby jałowe życie prowadzić i wbrew nakazowi Pana uporczywie się nie rozmnażać.
Jak myślicie - na bank, któryś z bombowych fizyków mi pomoże, no nie ;)?

N lut 17, 2013 14:45

Asienkka napisał(a):

Spoko, z mojej strony Twoja funkcja nie zagrożona :)
Możesz spać spokojnie, takie rzeczy nie dla mnie :)

Asienkka napisał(a):
(...) Wulgaryzmy możesz sobie używać w innych miejscach, tutaj obowiązują podstawy kultury osobistej :)

Mogę Cię zapewnić, że akurat ja nie mam zakresie swojego słownictwa czy to pisanego czy mówionego wulgaryznów ;)

N lut 17, 2013 19:10

Lektorku, ja się nie czuję zagrożona z Twojej strony ;)
Tylko łatwiej oceniać, nie znając wszystkich faktów...

Źle się wyraziłam, nie miałam na myśli tego, że używasz słów wulgarnych. To się tyczyło twojego luźnego podejścia (tak odebrałam Twoje słowa) do używania ich przez Mike29 :)

N lut 17, 2013 19:22

Cytuj:
, nie miałam na myśli tego,

Przebieglosc kobiet jest znana nie od dzis. Dlatego my mezczyzni, w obawie o wlasne zycie, okupujemy istnienie kwiatami, sukienkami, pierscionkami, nawet zmywaniem naczyn po obiedzie. Niech zlo drzemie.
Teraz mam obawy czy nie za duzo powiedzialem! A jak sie wyda! :(

Pn lut 18, 2013 7:03
lokis napisał(a):
Cytuj:
, nie miałam na myśli tego,

Przebieglosc kobiet jest znana nie od dzis. Dlatego my mezczyzni, w obawie o wlasne zycie, okupujemy istnienie kwiatami, sukienkami, pierscionkami, nawet zmywaniem naczyn po obiedzie. Niech zlo drzemie.
Teraz mam obawy czy nie za duzo powiedzialem! A jak sie wyda! :(

Aby pozbyć się obaw o własne życie musisz wybrać sobie za towarzysza miłego, pozbawionego przebiegłości pana....wszak płeć ponoć zależy jedynie od własnego widzi mi się :D

Pn lut 18, 2013 8:51

A niedługo, 8 marca mamy Dzień Przebiegłych Kobiet

Pn lut 18, 2013 19:26

A Tobie @mareto zapasy się skończyły :(, że tak Ci spieszno do tego kontrowersyjnego świątka?
Ja tam kochanym kobitkom nigdy nie odmawiam :glaszcze:. Może prezent nie trafiony :PPPP, bo z zaskoczenia wyskoczyłaś z tą datą, ale co z serca to na foci:

Załącznik:
Cód-miód przedmiot pożądania każdej, szanującej się damy -.jpg
Cód-miód przedmiot pożądania każdej, szanującej się damy -.jpg [ 20.37 KiB | Przeglądane 1659 razy ]

Z serdecznymi, przyspieszonymi życzonkami, na specjalną sugestyjkę usereczki - poleca się Otto ;) .

Pn lut 18, 2013 20:22

Otto - koniecznie przebadaj to swoje serce ;)

Pn lut 18, 2013 23:50

humalog jak to czytasz to wiedz, że ja tego bana zrozumieć nie potrafię. Czekam, aż na forum wrócisz :)

Wt lut 19, 2013 15:16

Asienkka napisał(a):
Otto - koniecznie przebadaj to swoje serce ;)

@ Otto ty łobuzie a w tym wiadrze to niby co ma być? bo nijak mi to nie pasuje na brylanty - najlepszych przyjaciół kobiety :badgrin:. Zapasy mam ale już mi się znudziła zima. :-)

Wt lut 19, 2013 20:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 498  Następna strona