Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość
Przeczytała. I nie widzi powodu robienia wyjątków, skoro jest odpowiedni dział. Nie masz żadnych dowodów na to, że nikt nie czyta tego działu. Poza tym po przeniesienionym pocie jest odnośnik :) - niedługo zniknie, ale narazie jest .

So paź 28, 2006 21:01
niedługo zniknie

Dzieki temu watek zostanie skazany na calkowita smierc. Bowiem wystarczy popatrzec na ilosci odwiedzin, zeby zobaczyc ze dzial "Ogloszenia", to taki tor bocznicowy. Sczerze mowiac spodziewalem sie takiego dzialania, znajac upartosc moderacji dzialu Kosciol. Zastosowalem wiec kolor czerwony, jak widac nie pomogl. No coz. Powiem - proponowano mi kiedys moderowanie tego forum, powiedzialem, ze jesli zajdzie taka potrzeba, zgodze sie. Do wiadomosci moderatorow, i nie tylko: Widzac styl dzialania, i upor niektorych moderatorow - zmieniam swoje stanowisko - Nie, dziekuje, nie chce dolaczyc do tego grona.

Pozdrawiam

So paź 28, 2006 21:09
I tu się mylisz. Po to zostaje odnośnik, żeby niektórzy nie zbłądzili.

So paź 28, 2006 21:13
I tu się mylisz. Po to zostaje odnośnik, żeby niektórzy nie zbłądzili.

Sama zaznaczylas, "niedlugo zniknie".

So paź 28, 2006 21:19

So paź 28, 2006 21:22

So paź 28, 2006 21:22

W pełni popieram baraninkę w sprawie ogłoszeń. Ogłoszenia mają swoje miejsce na forum. Odnośnik skieruje forumowiczów do tego samego posta.

Szalony, jeśli chcesz dyskutować o tych spotkaniach, to możesz chyba założyć wątek w Kościele z podaniem linka do Ogłoszeń. Wtedy ogłoszenie nie zdezaktualizuje się dopóty, dopóki będzie trwała dyskusja.

N paź 29, 2006 12:06
Moderator

szalony, nie wiem o co się tak burzysz. Na forum są działy tematyczne - to chyba każdy wie. Są po to, żeby na forum panował porządek - to też każdy wie. Napisałeś adnotację kolorem czerwonym, że prosisz o nieprzenoszenie postu do działu Ogłoszeń. Zatem byłeś świadomy, że post to ogłoszenie. Trochę nielogiczne, nie sądzisz?

Gdyby ten post był w moim dziale, to mimo Twojej prośby, też przeniosłabym go do Ogłoszeń. Myślę, że zrobiłby to każdy moderator.

Pozdrawiam i życzę trzymania emocji na wodzy ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

N paź 29, 2006 12:07
Nie po to istnieje dział "Ogłoszenia", żeby zamieszczać je wszędzie. Nie ma znaczenia "szalony", że poprosiłaś by specjalnie dla Ciebie zrobić wyjątek, gdyż na tej samej zasadzie każdy może o to prosić i wtedy równie dobrze można sobie podarować podział tematyczny forum. A co jak co, ale podział tematyczny jest zdecydowanym plusem takim internetowych dyskusji. Uważam za żałosne dopraszanie się specjalnych przywilejów w tego typu sprawach; tak jakby trudno było zrozumieć dlaczego forum jest podzielone. Ostatecznie masz możliwość zamieszczenia nieodpłatnego ogłoszenia.
Co więcej - wszyscy dobrze wiedzą, że wiele osób ogłoszenia zamieszcza w ten sposób, że umieszcza je w nieodpowiednym (ale związanym tematycznie z treścią ogłoszenia) dziale z nadzieją, że zostanie on przekierowany ostatecznie do właściwego podforum z linkiem przekierowującym. Dostałaś link, ale jeszcze Ci mało.

Zdajesz sobie sprawę, że w dobrym tonie jest w takiej sytuacji przed założeniem ogłoszenia, skonsultować coś takiego z administratorem forum? Nie tylko tego. Taka jest powszechna zasada.

Gdy będziesz jechała samochodem i będziesz miała mało czasu, proponuję byś zawiesiła sobie karteczkę na przednim oknie, że uprzejmie prosisz o pozwolenie nie stosowania się do ograniczeń prędkości, z nadzieją, że policjant, który Cię zatrzyma, wyrazi zrozumienie dla tak przedstawionego apelu.

Najlepiej przyjmijmy zasadę, że jeśli tylko ktoś umieści na forum w niewłaściwym podforum wątek, ale z prośbą by on tam był, bo on tak bardzo chce by tak było, moderator nie ma prawa przenosić tematu do właściwego podforum. Jeśli zaś to zrobi oznaczać to będzie, że jest nieodpowiedzialny, jakiś taki nie miły i że w ogóle sposób organizacji na tym forum ma jeszcze wiele do życzenia.

Z Twojego listu dowiedziałem się, że miałaś być moderatorką. Bardzo się cieszę, że zrezygnowałaś już teraz, bo mogła by Twoja mentalność istotnie zaniżyć jakość moderacji tego forum dyskusyjnego.

N paź 29, 2006 13:17
Nie po to istnieje dział "Ogłoszenia", żeby zamieszczać je wszędzie. Nie ma znaczenia "szalony", że poprosiłaś by specjalnie dla Ciebie zrobić wyjątek, gdyż na tej samej zasadzie każdy może o to prosić i wtedy równie dobrze można sobie podarować podział tematyczny forum. A co jak co, ale podział tematyczny jest zdecydowanym plusem takim internetowych dyskusji. Uważam za żałosne dopraszanie się specjalnych przywilejów w tego typu sprawach; tak jakby trudno było zrozumieć dlaczego forum jest podzielone. Ostatecznie masz możliwość zamieszczenia nieodpłatnego ogłoszenia.
Co więcej - wszyscy dobrze wiedzą, że wiele osób ogłoszenia zamieszcza w ten sposób, że umieszcza je w nieodpowiednym (ale związanym tematycznie z treścią ogłoszenia) dziale z nadzieją, że zostanie on przekierowany ostatecznie do właściwego podforum z linkiem przekierowującym. Dostałaś link, ale jeszcze Ci mało.

Zdajesz sobie sprawę, że w dobrym tonie jest w takiej sytuacji przed założeniem ogłoszenia, skonsultować coś takiego z administratorem forum? Nie tylko tego. Taka jest powszechna zasada.

Gdy będziesz jechała samochodem i będziesz miała mało czasu, proponuję byś zawiesiła sobie karteczkę na przednim oknie, że uprzejmie prosisz o pozwolenie nie stosowania się do ograniczeń prędkości, z nadzieją, że policjant, który Cię zatrzyma, wyrazi zrozumienie dla tak przedstawionego apelu.

Najlepiej przyjmijmy zasadę, że jeśli tylko ktoś umieści na forum w niewłaściwym podforum wątek, ale z prośbą by on tam był, bo on tak bardzo chce by tak było, moderator nie ma prawa przenosić tematu do właściwego podforum. Jeśli zaś to zrobi oznaczać to będzie, że jest nieodpowiedzialny, jakiś taki nie miły i że w ogóle sposób organizacji na tym forum ma jeszcze wiele do życzenia.

Z Twojego listu dowiedziałem się, że miałaś być moderatorką. Bardzo się cieszę, że zrezygnowałaś już teraz, bo mogła by Twoja mentalność istotnie zaniżyć jakość moderacji tego forum dyskusyjnego.

1mo: Dlaczego zwracasz się do mnie w rodzaju żeńskim ?

2do: Cóż za łaska! Mam możliwość zamieszczenia darmowego ogłoszenia na forum! Nawet nie wiesz, jakie mam zyski z tytułu rozreklamowania procesji! (nie wiem czy się śmiać czy płakać widząć ograniczony styl Twojej wypowiedzi)

3mo: Jakość moderacji tego forum (poza nielicznymi osobami) jest taka, ze nie da się jej zaniżyć.

Było trivium, teraz quadrivium:

- Za żałosną to uważać można również Twoją wypowiedź.
- Nie Tobie jest oceniać moją mentalność. Możesz jedynie oceniać moją działalność na forum
- Ciekawe, że ów ogłoszenie stanowiło tak wielki problem. Natomiast nie stanowią problemu pierdoły w "Wierzyć, nie wierzyć" - to takie nihil novi sub sole.

- Jesteś rzecznikiem moderacji ? Z ciekawości się pytam

Pozdrawiam

N paź 29, 2006 13:27
Jakość moderacji jest jaka jest; w porównaniu z wieloma forami światopoglądowymi jest niezła. Natomiast wprowadzenie kogoś, kto myśli, że na jednostkową prośbę można zawiesić całą organizację, byłoby katastroficznym błędem. Nie jestem rzecznikiem.
Przykro mi, że jako pierwszy napisałem Ci czym w istocie jest Twoja prośba. Jest równie mądra jak zawieszenie sobie na szybie samochodu prośby by móc nie przestrzegać zasad ruchu drogowego. W istocie to napisałeś. Przykro mi, ale mógłbyś jednak ponieść konsekwencje wymyślonej przez Ciebie argumentacji. Wszak jesteś mężczyzną :-D

N paź 29, 2006 13:33
Jakość moderacji jest jaka jest; w porównaniu z wieloma forami światopoglądowymi jest niezła. Natomiast wprowadzenie kogoś, kto myśli, że na jednostkową prośbę można zawiesić całą organizację, byłoby katastroficznym błędem. Nie jestem rzecznikiem.
Przykro mi, że jako pierwszy napisałem Ci czym w istocie jest Twoja prośba. Jest równie mądra jak zawieszenie sobie na szybie samochodu prośby by móc nie przestrzegać zasad ruchu drogowego. W istocie to napisałeś. Przykro mi, ale mógłbyś jednak wziąć konsekwencje wymyślonej przez Ciebie argumentacji. Wszak jesteś mężczyzną :-D

Mogę poprzeć swoją decyzję ust. 5 art.1 regulaminu forum, w brzmieniu:

"Uprasza się o zachowanie porządku Forum w obrębie działów tematycznych. W przypadku trudności rozpoznania właściwego działu dla tematu autor powinien umieścić go w miejscu, które uważa za najbardziej odpowiednie, a nie w pierwszym lepszym. "

Mogę bowiem powiedzieć, że nie będąc pewnym, jak wiele osób czyta dział "Ogłoszenia i Informacje" miałem trudności z rozpoznaniem właściwego działu - dział "Kościół" wydał się odpowiedniejszy, jako że "Liturgia" jest działem skupionym jedynie na liturgicznej warstwie przytaczanych wydarzeń. A napisanie w regulaminie, że "się uprasza" nie ma mocy prawnej.

Regulamin (a konkretnie § III, ust. 6) nie daje natomiast moderatorowi prawa do przesuwania tematu. Zgodnie z § III, ust.6 moderator może podjąć takie działania:

Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy:
- publiczne zwrócenie uwagi użytkownikowi w danym temacie;
- upomnienie poprzez wysłanie PW lub e-mail’a;
- poproszenie użytkownika o wyjaśnienie stanowiska lub w skrajnych przypadkach przeproszenie przez użytkownika innych forumowiczów;
- zablokowanie tematu;
- wycięcie lub zmiana części postu użytkownika z wyraźnym zaznaczeniem, w którym miejscu nastąpiła ingerencja (w drobnych przypadkach interwencje moderatora są oznaczane przez [...] – (czyli nawias kwadratowy z wielokropkiem, pisany kursywą);
- usunięcie pojedynczego postu;
- usuwanie wszystkich postów danego użytkownika z całego forum do czasu wywiązania się przez niego z narzuconych mu obowiązków;
- usunięcie całego tematu
- w skrajnych przypadkach usunięcie konta użytkownika lub zablokowanie mu dostępu do forum, o czym użytkownik zostanie wcześniej poinformowany przez PW lub e-mailem (decyzja zastrzeżona dla Administratora)

Chyba, że moderatorzy falandyzują prawo, wyznając zasadę "Co nie jest zabronione - jest dozwolone."

N paź 29, 2006 13:43
Wniosek: Temat można było usunąć, ale nie przenieść.

(Tak, wiem, staram się złośliwie wykorzystać dziury w regulaminie).

N paź 29, 2006 13:46

I proszę czytaj CAŁÓŚĆ - także par.III, pkt.2 i 5, będące nawiązaniem do cytowanej przez Ciebie prośby o zachowanie porządku ( którą zechciałeś zignorować), a zwłaszcza koniec Regulaminu:
Cytuj:
1. Regulamin jest podstawą działania moderatorów, jednak nie jest możliwe, aby ująć w nim wszystkie możliwe sytuacje, dlatego prosimy nie pisać zażaleń dotyczących interwencji moderatora w jakimś miejscu, jeśli jedynym uzasadnieniem byłoby stwierdzenie, że „tego nie ma w regulaminie”.

Miłego dnia i więcej zastanowienia ;) punkt 6 dotyczy postów- tematów, naruszających ogólnie Regulamin, np. chamskich- punkt 5 mówi o ogólnym porządku na Forum. Ale jeśli uważasz, że Twój post jest wulgarny , obraźliwy itp. to mogę usunąć ...

N paź 29, 2006 13:58
Mam pytanie do Asiennki .Czy możliwa jest zmiana nicka np.tego,który mam obecnie (HAUNEBU III) na Eire II z zachowaniem obecnej liczby postów i obecnego adresu e-mail?

N paź 29, 2006 15:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 125  Następna strona