Autor |
Wiadomość |
Asienkka
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Asienkka napisał(a): Tak dla jasności - pobyt na tym forum nie jest przymusowy - dla nikogo nie jest to chyba karą  Grono osób odpowiedzialnych za to forum podjęło taką a nie inną decyzje dotyczącą modyfikacji regulaminu. Nie zostanie ona cofnięta - dlatego nie wiem czy jest sens dalszej dyskusji...? Typowe wytłumaczenie moderatorów. XD Jak użytkownicy przytaczają konkretne argumenty to Wy takie coś hehe. Słabo mi się robi.
Mroczny - jeżeli ktoś ma inne zdanie od Twojego, inne podejście do swojej religii, inne patrzenie nadany problem (etc) - często raczysz taką osobę stwierdzeniem, że albo jest śmieszny, albo słabo Ci się robi - czy coś w tym stylu. W realu też tak się zachowujesz?
Konkretne argumenty niektórych użytkowników do Ciebie nie trafiają - czasami o tym wspominasz (mam na myśli różne dyskusje), ale argumenty, które Ty podajesz (bądź z którymi się zgadzasz) - mają być od razu przekonujące dla innych. A jeżeli takie nie są - to próbujesz daną osobę ośmieszyć, wykpić - dla mnie takie zachowanie jest chamskie. Zwracam Ci na nie uwagę, forum to nie jest odpowiednie miejsce na takie poczynania.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So maja 10, 2008 15:08 |
|
|
|
 |
Rojza Genendel
|
Teresse napisał(a): Jak widać na przykładzie hunahpu umiarkowane palenie jednak szkodzi... 
To już zależy co się pali
Inna sprawa, że wymieniony użytkownik zachowuje się w sposób niekulturalny, a czasem nawet i obelżywy.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
So maja 10, 2008 16:47 |
|
 |
Norma
|
Nie dobre ludzie jesteście.
|
So maja 10, 2008 17:54 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Asienkka napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): Asienkka napisał(a): Tak dla jasności - pobyt na tym forum nie jest przymusowy - dla nikogo nie jest to chyba karą ;) Grono osób odpowiedzialnych za to forum podjęło taką a nie inną decyzje dotyczącą modyfikacji regulaminu. Nie zostanie ona cofnięta - dlatego nie wiem czy jest sens dalszej dyskusji...? Typowe wytłumaczenie moderatorów. XD Jak użytkownicy przytaczają konkretne argumenty to Wy takie coś hehe. Słabo mi się robi. Mroczny - jeżeli ktoś ma inne zdanie od Twojego, inne podejście do swojej religii, inne patrzenie nadany problem (etc) - często raczysz taką osobę stwierdzeniem, że albo jest śmieszny, albo słabo Ci się robi - czy coś w tym stylu. W realu też tak się zachowujesz? Konkretne argumenty niektórych użytkowników do Ciebie nie trafiają - czasami o tym wspominasz (mam na myśli różne dyskusje), ale argumenty, które Ty podajesz (bądź z którymi się zgadzasz) - mają być od razu przekonujące dla innych. A jeżeli takie nie są - to próbujesz daną osobę ośmieszyć, wykpić - dla mnie takie zachowanie jest chamskie. Zwracam Ci na nie uwagę, forum to nie jest odpowiednie miejsce na takie poczynania.
Nauczyłem się tych tekstów oglądając naszych polityków w akcji. ;>
Argumenty do mnie trafiają bo i ja jestem za pisaniem słowa "Bóg" z wielkiej litery. Tylko nie trafia do mnie fakt, że Wy wymagacie aby tak pisano, ale jakby od Was wymagano by pisano nazwę innego Boga wielką literą to już tacy chętni nie jesteście. Jak spytałem dlaczego to napisałaś, że nikt nie zmusza do siedzenia na tym forum. "Trochę" wymijająca odpowiedź. ;]
No, ale whatever, widać się nie dowiem.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So maja 10, 2008 19:22 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: ale jakby od Was wymagano by pisano nazwę innego Boga wielką literą to już tacy chętni nie jesteście
Ja tam nie zauważyłem, aby katolicy celowo pisali Zeus, Perun czy Allah z małej litery, żeby okazać w ten sposób lekceważenie czy brak szacunku...
|
So maja 10, 2008 19:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyk napisał(a): Cytuj: ale jakby od Was wymagano by pisano nazwę innego Boga wielką literą to już tacy chętni nie jesteście Ja tam nie zauważyłem, aby katolicy celowo pisali Zeus, Perun czy Allah z małej litery, żeby okazać w ten sposób lekceważenie czy brak szacunku...
Kiedy miałem kilkanaście lat i pisałem "Bóg" z wielkiej, owe B pisałem z pewnym namaszczeniem, jako coś co się temu ważnemu wyrazowi należy i czego nie wypada pisać inaczej. Analogicznie obecni ateiści mogą pamiętać siebie gdy tak pisali za czasów gdy byli wierzącymi ludźmi. No i nie chcą tak robić. Nie rozumieją że zasady ortografii mogą być bardziej chłodne.
Jakkolwiek, owe zasady ortografii leżą, kiedy zwrócimy uwagę, że bóg - może oznaczać po prostu boga filozofów. Dlatego też jednak pozwoliłbym pisać bóg z małej litery, nawet jeśli jest to głupi resentyment,
|
So maja 10, 2008 19:40 |
|
 |
Asienkka
|
Mroczny, a czytałeś Ty może ten zmieniony punkt regulaminu - dotyczący "Boga"? Zaglądałeś pod linki, które podała czereśniowa? Czy tak dla zasady się czepiasz?
Cytuj: 5. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.
Ze wzgledu na coraz czestsze przypadki manifestowania przez niektórych uzytkowników swojej niewiary w Boga i odmowy naleznej Mu czci, a tym samym ranienie uczuc religijnych innych poprzez (swiadome) niestosowanie wielkich liter w nazwach osobowych: Bóg, Pan Bóg, Pan, itd. zobowiazuje sie wszystkich uzytkowników do przestrzegania zasad pisowni slownictwa religijnego zgodnie z obowiazujacymi normami ortograficznymi jezyka polskiego. Zasada ta dotyczy równiez imion bóstw oraz osób darzonych szacunkiem w innych wyznaniach.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So maja 10, 2008 20:12 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Asienko: czytałem, ale ja się głównie odnosiłem do wypowiedzi pędziwiatra:
Cytuj: Crosis, inni bogowie mają imiona własne nadane przez ludzi, dlatego w odniesieniu do nich słowo "bóg" pisze się mała literą. Zwykłe zasady ortografii polskiej.
z której nie wiem, może opacznie, ale zrozumiałem właśnie, że tylko temu jedynemu Bogu należy się szacunek poprzez pisanie wielką literą.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So maja 10, 2008 21:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Asiennkko, jakbyś dokładniej przeczytała moje posty zauważyłabyś, że ja nie buntuję się przeciw tej zasadzie a jedynie chciałbym, żebyście taką dbałością o ortografię wykazali się w przypadku każdej religii.
Crosis
|
Pn maja 12, 2008 17:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego wątek o prof. Nowaku przeniesiono do Hyde Parku  a nie np. do Sam wymysl temat
Czy obrońca kościoła przed paszkwilami Grossa zasługuje w oczach moderacji na umieszczenie w Hyde Parku 
|
Pn maja 12, 2008 19:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja tam bym pieniacza wstawił do zamkniętych od razu...
Crosis
|
Pn maja 12, 2008 21:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Dlaczego wątek o prof. Nowaku przeniesiono do Hyde Parku  a nie np. do Sam wymysl temat  Czy obrońca kościoła przed paszkwilami Grossa zasługuje w oczach moderacji na umieszczenie w Hyde Parku 
Teesso
No przestań! Ten szalony dziadunio, dawny piewca komunizmu i jego usłużny wykonawca nie może być w żaden sposób nazywany "obrońcą kościoła" !
To kpina z Kościoła i zakłamywanie historii podobne temu jakie dawnymi czasami miało miejsce. Fałszywe życiorysy, kreowanie się na najlepszego.
Teresso !
Kościół to nie tylko oszuści, popatrz na tych, którzy mu służą. Pan Nowak do tego grona z pewnością nie należy.
|
Pn maja 12, 2008 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę dyskusję kontynuować w odpowiednim wątku.
|
Pn maja 12, 2008 21:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uważam, ze dyskusja na poważne tematy nieważne czy np. Adolf Hitler, czy Jerzy Urban, czy kard. Mindszenty powinna odbywać się w poważnych działach a nie w Hyde Parku obok tematu podaj dalej i moja ulubiona zupa...
A przeniesienie tego tematu jest skandalem i nie zostawię tego tak...
|
Pn maja 12, 2008 22:14 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
A kto ten temat przeniósł?
I czemu, Teresse, temat o Bartoszewskim założyłaś w HP? Nie pasuje mi tam zupełnie. To chyba tylko Twoja przekora... 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Wt maja 13, 2008 10:50 |
|
|
|