Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Lurker napisał(a):
O, LOL.

Poproszę jakiegoś newsa z Polski, gdzie byłyby wzmiankowane jakieś czyny "bojówek antyhomo". Serbia to rozumiem, tam się z gejami nie patyczkują, tylko rozbijają im parady. Ale Polska? My żyjemy w tym samym kraju, na tej samej planecie?

Chyba rzeczywiście żyjemy gdzie indziej. Choćby NOP wpisz sobie w google.

Lurker napisał(a):
Zresztą, może się nie znam i faktycznie ktoś, dajmy na to, wrzuca świece dymne do dyskretnych klubów dla dżentelmenów. Poproszę o wykazanie, że istotnie ludzie za to odpowiedzialni udzielają się na forum ateista.pl.

Nie zamierzam tego nawet dociekać. Bojówka antyhomo to dla mnie członkowie, ale nie tylko takich perełek jak NOP. I wcale nie musza rzucać kamieniami, jeśli na forum przyłazi zgraja niewychowanych prostaków, których jedynym celem jest poniżać drugiego człowieka, obrażać go, mieszać z błotem i urządzac polowanie, to jest to dla mnie bojówka antyhomo, a czy będzie to NOP czy inny badziew to mi zwisa i powiewa. Na szczęscie na ateiście wielu ich tam nie ma, ale widać najbardziej bo najglośniej i najczęściej szczekają.

Lurker napisał(a):
1. Znudziło mi się lubienie Mike'a29,
2. Uznałem, że lubiąc Mike'a29 będę tracił w oczach forumowiczów,
3. Założyłem, że Mike29 wystawiony na działanie bodźców drażniących będzie zabawniejszy od Mike'a29 głaskanego z włosem i pod włos,
4. ???
5. KU CHWALE DYSKORDII!

A teraz możemy się poniezgadzać. ^_^

To ja się cieszę, że przestałeś lubić Mike29 :-) Zwłaszcza przez wzgląd na punkt 2. Pohejtuj sobie jeszcze na Mike29, co by zyskać poklask i uznanie w oczach niektórych forumowiczów :)

Val napisał(a):
Wobec tego, co jest złego w hejtowaniu anonimowego zdjęcia, należącego do anonimowej osoby?

To, że prawo zabrania publikacji wizerunków prywatnych osób i dysponowania nimi bez ich zgody. Kiedy następuje to w charakterze nagonki, drwin i hejtu, sprawa robi się już całkiem poważna. Dobrze jednak wiedzieć, że prawa nie znasz w tym zakresie i że de facto nie masz nic przeciwko takim portalom jak kwejk, demotywatory itp, gdzie nagminnie jest łamane prawo, m.in poprzez kopiowanie zdjęc prywatnych osób z ich kont na facebooku, dopisywaniem do nich chamskich komentarzy i publikowaniu na publicznych portalach celem ośmieszenia, najczęsciej bez świadomości tych osób.

Soul33 napisał(a):

Oczywiście wiadomo, że Mike może się jeszcze uczepić, jak pijany płotu, słowa "większość" ale jego ślepota to nie mój problem.

Twoja slepota to nie mój problem. Nawet tego jeszcze nie czytałem i mam to gdzieś. Uważam, że reprezentuję opinię nt. homo większości, jak nie wszystkich gejów, których znam w realu oraz jestem popierany przesz większość gejów, którzy razem ze mną wypowiadają się na forach. I to mi wystarczy. Nie wspominając rzecz jasna o poparciu szeregu osób heteroseksualnych :)

update:
przeczytałem wypowiedź tamtego użytkownika, którego nika nawet nie potrafię powtórzyć bo to po rosyjsku czy jakoś.... i nie wiem, czy to gej z tego co pobierznie przeczytałem nie napisał nic o tym. I niestety nie wiem Soul33 co to ma być za przykład? On tam w ani 1 zdaniu nie zantagonizował mojej dizałalności. Odniósł się jedynie do mojej opini nt. opini Raczka o paradach. Nic więcej. Wziąłes sobie jego opinię i bez zapytania zrównałeś ze swoją ideologią, a ja tam żadnych podobieństw w jego mysleniu z Twoim nie widzę. Nieładnie. I bardzo dobrze, że mnie z nim nie identyfikujesz, bo ja z kimś kto jest przeciwko Paradom i w sposób chamski prezentującym swoje poglądy nie chcę być identyfikowany.

Ostatnio edytowano So lut 23, 2013 0:29 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 4 razy

Pt lut 22, 2013 23:59

Bany zazwyczaj nie są dożywotnie ;)
Jeżeli po jakimś czasie użytkownik pojawia się - dostaje kolejną szansę :)

So lut 23, 2013 0:00
Mike29 napisał(a):
Dobrze jednak wiedzieć, że prawa nie znasz w tym zakresie i że de facto nie masz nic przeciwko takim portalom jak kwejk, demotywatory itp, gdzie nagminnie jest łamane prawo, m.in poprzez kopiowanie zdjęc prywatnych osób z ich kont na facebooku, dopisywaniem do nich chamskich komentarzy i publikowaniu na publicznych portalach celem ośmieszenia, najczęsciej bez świadomości tych osób.

Ależ znam. Właściciel zdjęcia ma prawo żądać usunięcia zdjęcia na własne żądanie.
Chociaż nie wiem, czy wykorzystywanie cudzego wizerunku do swego avatara, jak to jest np. w Twoim przypadku, bez wiedzy właściciela praw autorskich jest w pełni legalne.

Ale tu nie ma mowy o sytuacji, gdy dane osoby są jawne, a o taką, gdzie nie znamy tożsamości osoby ze zdjęcia. Jest ona dla nas anonimowa.

So lut 23, 2013 0:04
Val napisał(a):
Ale tu nie ma mowy o sytuacji, gdy dane osoby są jawne, a o taką, gdzie nie znamy tożsamości osoby ze zdjęcia. Jest ona dla nas anonimowa.

Ale są to osoby prywatne, chyba, że się udowodni inaczej. Dysponowanie wizerunkami osób prywatnych bez ich wiedzy i zgody jest nielegalne. Anonimowe są niki, pod którymi ukryte są osoby z prawdziwym imieniem i nazwiskiem. Zdjęcia prywatnych osób już takie nie sa, chyba, że dotyczy to zdjęc tłumu z daleka, bez wyraźnego rozróżnienia wizerunków poszczególnych osób.

So lut 23, 2013 0:13

Mike29 napisał(a):
Lurker napisał(a):
Zresztą, może się nie znam i faktycznie ktoś, dajmy na to, wrzuca świece dymne do dyskretnych klubów dla dżentelmenów. Poproszę o wykazanie, że istotnie ludzie za to odpowiedzialni udzielają się na forum ateista.pl.

Nie zamierzam tego nawet dociekać. Bojówka antyhomo to dla mnie członkowie, ale nie tylko takich perełek jak NOP. I wcale nie musza rzucać kamieniami, jeśli na forum przyłazi zgraja niewychowanych prostaków, których jedynym celem jest poniżać drugiego człowieka, obrażać go, mieszać z błotem i urządzac polowanie, to jest to dla mnie bojówka antyhomo, a czy będzie to NOP czy inny badziew to mi zwisa i powiewa. Na szczęscie na ateiście wielu ich tam nie ma, ale widać najbardziej bo najglośniej i najczęściej szczekają.

Krótko mówiąc, Mike29 przyznaje sobie prawo do obrzucania ludzi oszczerstwami na takiej zasadzie, że przedefiniuje sobie słowo bądź pojęcie jak mu wygodnie, żeby wyszło, że oszczerstwo to nie jest oszczerstwo. A teraz z chęcią wysłuchamy linii obrony takiego postępowania, noszącego wszelkie cechy postępowania antyspołecznego, postepowania prowadzącego do flejmów i shitstormów, postępowania prowadzącego do izolacji dopuszczającego się go osobnika. Będzie to bez wątpienia bardzo ciekawe, jak każde karkołomne zadanie. (Lurker przegryza paluszka.)

Orkiestra!

So lut 23, 2013 0:43
Jeszcze Ci nie ulżyło?

So lut 23, 2013 1:13

NIE!
A tak poważniej, to presji żadnej nie czuję, więc i ulżyć nie ma mi z czego. ^_^

Orkiestra!

So lut 23, 2013 1:16
Lurker napisał(a):
NIE!
A tak poważniej, to presji żadnej nie czuję, więc i ulżyć nie ma mi z czego. ^_^

Lurker - Twój krzyk słychać po drugiej stronie oceanu ;)

So lut 23, 2013 4:09

Internet to cudowny wynalazek. ^_^

Orkiestra!

So lut 23, 2013 4:18
Lurker napisał(a):
Internet to cudowny wynalazek. ^_^

Cudeńko nad cudeńkami

So lut 23, 2013 4:47

A propos, co tam ciekawego się dzieje na Imladis?

Orkiestra!

So lut 23, 2013 5:08
Lurker napisał(a):
A propos, co tam ciekawego się dzieje na Imladis?

Ostatnio mam za mało czasu , by ogarnąć wszystko , więc nie jestem zbytnio w temacie.
Nie byłam tam ładnych kilka tygodni, więc zero nowości.

So lut 23, 2013 5:24

To szkoda.

A wiesz może, kto to forum animuje? Jakaś fundacja, czasopismo, osoby prywatne? Bo forum.wiara.pl jest afiliowane, zdaje się, przy Gościu Niedzielnym.

Orkiestra!

So lut 23, 2013 5:42
Lurker napisał(a):
To szkoda.

A wiesz może, kto to forum animuje? Jakaś fundacja, czasopismo, osoby prywatne? Bo forum.wiara.pl jest afiliowane, zdaje się, przy Gościu Niedzielnym.

Pojęcia nie mam - a Ty tam Byłeś?

So lut 23, 2013 5:47

Gdzie, na Imladis? Przerzuciłem to forum pobieżnie, znalazłem sobie listę lektur początkującego rodzimowiercy - fajna sprawa, jestem już po Religii Słowian Szyjewskiego. Przyda mi się do czegoś. Ty oczywiście siedzisz w innych działach...?

Orkiestra!

So lut 23, 2013 5:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 498  Następna strona