Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Panna_Funia
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
SweetChild->Cytuj: Kamień spadł mi z serca, bo już się obawiałem, czy nie cierpię na jakąś manię reinkarnacyjną  Pana spostrzegawczość jest istotnie imponująca  Fajnie musi tak być ciągle tropić kto może być kim, a już zwłaszcza móc się chętnie dzielić tymi swoimi spostrzeżeniami na forum publicznym, między innymi z moderacją  Ma Pan ogromny powód do samozadowolenia Chociaż na pewno lepiej, że na publicznym niż miałby to Pan robić cichaczem na priv. Pan dostanie publicznie pochwałę, a część userów dzięki temu wie z kim ma do czynienia (i nie mam na myśli tych, których Pan tropi), i od kogo trzymać się z daleka Również gratuluję, niekoniecznie spostrzegawczości 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 01, 2013 19:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panno_Funiu wyluzuj. Lurker "wytropił" Mike29 na forum ateisty, Adminka wspomniała, że taki ktoś pisał pod takim samym nickiem na tutejszym forum, a SweetChild do tego nawiązał. Wygląda na to, że kiedyś pisał z kimś kto miał styl bardzo podobny do Mike29. Czyli cała trójka pisze o Goodboy'u, ale krytyka spada głównie na Sweeta, mniej bezpośrednio na Adminkę, a na temat "występku" Lurkera milczysz, mimo że zrobił to, co krytykujesz u Sweeta  .
|
Pt mar 01, 2013 19:59 |
|
 |
Asienkka
|
SweetChild napisał(a): Asienkka napisał(a): SweetChild - gratuluję spostrzegawczości (zresztą już nie pierwszy raz  ). Dzięki, chociaż tym razem to Lurker pierwszy napisał  I muszę przyznać, że brakuje mi charakterystycznych dla GoodBoya "99% naukowców"... Ale po tylu latach drobne zmiany w stylu można wybaczyć Czasami ukrywającym się (pod innymi nickami) użytkownikom wydaje się, że zmiana stylu wypowiedzi wystarczy  Widać, że niektórzy jednak poważnie podchodzą do rozmów na temat powracających w nowych wcieleniach "starych" userów (patrz: obrończyni uciśnionych użytkowników  ) SweetChild napisał(a): Asienkka napisał(a): Ja za to zaczynam cierpieć na depresję zimową... Jeszcze dwa tygodnie i będę musiała sięgnąć po jakieś cukiereczki "happy day" czy "happy plus"  Za dwa tygodnie to już tylko jeden tydzień do wiosny  Jak dla mnie to i tak za długo 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt mar 01, 2013 20:16 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Nawiasem mówiąc, GoodBoy przeciążył cierpliwość jednego z modów ateisty i dostał wczoraj trzytygodniowego bana. Co więcej, admin ateisty założył homotematyczny wątek zbiorczy i zapowiedział bezwzględne tępienie homooftopów w innych wątkach (acz nie kojarzę w tym momencie, czy chodzi mu o przenoszenie postów, czy o rozdawanie ostrzeżeń - może i jedno, i drugie).
Naśladować?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pt mar 01, 2013 20:28 |
|
 |
Panna_Funia
|
Val->Piszę całkiem na luzie. Jest temat do takich dyskusji, jest poruszona konkretna kwestia, wyrażam swoje zdanie. Gdyby Panu SweetChild tego typu działanie przydarzyło się po raz pierwszy, prawdopodobnie komentarz bym sobie darowała. Ale nie przydarzyło mu się po raz pierwszy. Na temat Administracji tym razem się nie wypowiadałam w innym kontekście, niż w odniesieniu do Pana SweetChilda. Nie nadinterpretowuj znowu. Asienkka->Cytuj: Widać, że niektórzy jednak poważnie podchodzą do rozmów na temat powracających w nowych wcieleniach "starych" userów (patrz: obrończyni uciśnionych użytkowników  ) Mamy inne typy moralności, inne zasady, którymi się kierujemy w życiu. Natomiast tak jak i Pani nie przechodzi obojętnie obok czegoś, co dla Pani ważne, czy nie w zgodzie z wyznawanymi przez Panią prawdami, tak i nie robię tego ja. Każda pozostaje w zgodzie ze swoją moralnością 
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pt mar 01, 2013 20:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panno_Funiu, a co z Lurkerem? Mam wrażenie, że jednych "kopiesz", a innych "głaszczesz" za to samo przewinienie.
|
Pt mar 01, 2013 20:31 |
|
 |
Panna_Funia
|
Lurkera bardzo lubiłam, i inne jego posty czytałam kiedyś, niż czytam od jakiegoś czasu. I na tym komentarzu poprzestanę. Czas zrobi swoje.
...to be who I am
|
Pt mar 01, 2013 20:36 |
|
 |
Lurker
|
Tya, Lurker podpadł Pannie_Funi jednym nieprzemyślanym postem o satanizmie. Od tego czasu Lurker został odstawiony na boczny tor.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pt mar 01, 2013 20:38 |
|
 |
Panna_Funia
|
Że co proszę?  O co chodzi z postem o satanizmie? I jakim w ogóle? Lurkerze, może zwracasz uwagę na rzeczy, których ja albo nie zauważam, albo są dla mnie w ogóle bez znaczenia...
...to be who I am
|
Pt mar 01, 2013 20:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panno_Funiu W tym wątku pokazałaś swoistą dychotomię. I właśnie dlatego ja się Ciebie czepiam. Twoje kryteria są tak mgliste i niejasne, że tracę orientację jak małe dziecko, które nie wyczuwa humorów rodziców. To znaczy, jest swego rodzaju sztywność w nastawieniu, ale nie rozumiem jakie dobierasz do tego kryteria. A nie chodzi tylko o samo nastawienie do osoby, ale o to, że takie podejście pojawia również w dyskusjach na określony temat.
|
Pt mar 01, 2013 20:43 |
|
 |
Panna_Funia
|
Val->Cytuj: Tutaj pokazałaś swoistą dychotomię. I właśnie dlatego ja się Ciebie czepiam. Twoje kryteria są tak mgliste i niejasne, że tracę orientację jak małe dziecko, które nie wyczuwa humorów rodziców. To znaczy, jest swego rodzaju sztywność w nastawieniu, ale nie rozumiem jakie dobierasz do tego kryteria. A nie chodzi tylko o samo nastawienie do osoby, ale o to, że to się pojawia również w dyskusjach na określony temat. Ale co w tym niejasnego czy dychotomicznego? Określiłam się już kiedyś jako osoba lojalna względem tych, których lubię, cenię, szanuję itp. (Lurkera zaliczałam do takich osób, polubiłam go (chociaż raczej bez większej wzajemności)). I nawet jeśli moje drogi z kimś się rozchodzą, ale ta osoba nie wystąpi przeciwko mnie, to i ja nigdy nie będę takiej osoby 'atakować' na publicznym. Jeśli będę miała coś do powiedzenia, czy zarzucenia, w przypadku takiej osoby zrobię to wyłącznie na priv. To tak ogólnie. Natomiast problem się pojawi, jeśli będę musiała wybierać, opowiedzieć się po jakiejś stronie. Wtedy będę się zastanawiać co dalej.
...to be who I am
|
Pt mar 01, 2013 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż, nie oczekiwałam wyjaśnień konkretnego przypadku, ale bardziej miałam na myśli pojawiający się co jakiś czas pewien schemat postępowania do którego dochodzi, przy niejasnych dla mnie okolicznościach. Jak się znowu pojawi, to przypomnę o tym. Nie chcę się na ten temat na razie rozpisywać, skoro nie łapiesz o co chodzi. @Humalog EOT.
Ostatnio edytowano Pt mar 01, 2013 21:33 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Pt mar 01, 2013 21:19 |
|
 |
Panna_Funia
|
No istotnie nie wiem o co Ci chodzi, nie wyjaśniłaś mi tego, więc nie wiedziałabym do czego się odnosić. Może innym razem.
...to be who I am
|
Pt mar 01, 2013 21:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Heh Widze, ze Funia i Val już po brudziu  Jak to mawiaja "stara miłośc nie rdzewieje" 
|
Pt mar 01, 2013 21:27 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Panna_Funia napisał(a): Mamy inne typy moralności, inne zasady, którymi się kierujemy w życiu. Zauważam, że od dawna nie pominiesz chyba żadnej okazji, aby podkreślić swoją odmienność, niezależność i bunt. Szczerze mówiąc, wygląda to dość niepoważnie. Ponadto wróciłaś na forum z bardzo konfliktowym nastawieniem i często stosujesz antychrześcijańskie prowokacje (czyli de facto uprawiasz trolling). Lurker napisał(a): Tya, Lurker podpadł Pannie_Funi jednym nieprzemyślanym postem o satanizmie. Musiałem to przeoczyć. Ale jeśli nawet nie o to chodzi, to ogólnie niestety wygląda na to, że Panna_Funia potrafi przekreślać znajomości z powodu zrobienia czegoś wbrew niej lub popełnienia jakiegoś niewielkiego błędu (choć z jej perspektywy zapewne wielkiego). W takim razie generalnie jest duża szansa, że każda znajomość urwie się ni z gruszki, ni z pietruszki. Jest to raczej przykry wniosek, choć może takie wrażenie nie jest całkiem trafne lub kwestia ta nie dotyczy wszystkich i są ludzie spełniający warunek niemal bezbłędnej zgodności. Lurker napisał(a): Nawiasem mówiąc, GoodBoy przeciążył cierpliwość jednego z modów ateisty i dostał wczoraj trzytygodniowego bana. Nie sądzę, aby moderacja nie konsultowała tej decyzji. GoodBoy/Mike rozpętał tam największą, jak to oni nazywają, "gówn oburzę", jaką widziałem od czasu, gdy kilku miesięcy temu zacząłem tam zaglądać. Nie jest to wyłącznie jego wina, bo ekipa po drugiej stronie tych kłótni zawsze potrafiła być dość agresywna i konfliktowa ale aż takiej sytuacji jednak nie było. Admin jest człowiekiem, który dość długo potrafi cierpliwie i rzeczowo rozmawiać (chyba, że ktoś totalne bzdury wypisuje) ale już chyba wszystkie zasoby cierpliwości mu się skończyły 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt mar 01, 2013 22:14 |
|
|
|