Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 17:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Panna_Funia napisał(a):
Świetnie. Zatem do zbioru reguł niech sobie Pan dorzuci reakcje na Pana działania, i stosunek do Pana osoby, innych użytkowników. Zresztą tu nie ma w sumie czego dorzucać, to jest częścią każdej gry.

Jak najbardziej :)

Pn mar 04, 2013 16:47

Mike29->
Cytuj:
Nie widzę żadnego problemu. To forum jest otwarte na różnorodność poglądów i te poglądy są realizowane w stosownych działach i wątkach. W wiekszości przypadków nie ma wchrzaniania się do tematów poświęconych stricte religijności, obrzadkom, świętym, modlitwom itp. Niektórzy chrześcijanie, bardziej radykalni, psują wizerunek innym chrześcijanom. Znam wielu katolików i wśród moich znajomych nei ma ani 1, któremu by przeszkadzaly moje ateistyczno-liberalne poglądy. Prawdziwy chrześcijanin jest otwarty na różnorodność, mimo skostniałej polityki np. Krk. Jednak chrześcijańskich nurtów jest wiele i nie możemy oceniać zachowania tutejszej katolickiej radykalnej konserwy jako coś co kreuje cały obraz chrześcijaństwa. Gdybym nie znał osobiście katolików być może uwierzyłbym w wizerunek chrześcijanina a'la humalog, zefcio itp, jednak póki co staram się jeszcze zachowań tego typu panów nie identyfikować z chrześcijaństwem.

Na chwilę obecną tak jest, chociaż niektórym bardzo to przeszkadza i bardzo chcą to zmienić :evil:
A co do reszty to zgadzam się z Tobą. Ja też nie mam najmniejszego problemu z katolikami na co dzień, a to katolicy właśnie otaczają mnie w większości (chociaż wśród bliższych znajomych coś drgnęło ostatnio w kierunku otwartego odchodzenia od katolicyzmu). Z tym że są to w większości tacy katolicy, których katolicyzmu nie uznałaby pewna część tutejszych. Wierzący, od święta bardziej praktykujący, i raczej nie przestrzegający nauczania KK.
A w ramach chrześcijaństwa tak szerzej, to faktycznie w ogóle różnie bywa. Np. Pan Kozioł, metodysta, daje moim zdaniem pozytywny obraz chrześcijaństwa. Oczywiście ja wciąż pozostaję po tej drugiej stronie mocy ;-) i często inaczej widzę świat, ale nie mogę nie docenić tego jak wygląda chrześcijaństwo w Jego wykonaniu.

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 17:19

Panna_Funia napisał(a):
Tak, ja wiem, że jest Pan moim drugim, zaraz obok Pana Soula33, wielkim forumowym adoratorem :lol: Tak to już niestety z tym zainteresowaniem jest, że nie mamy czasem większego wpływu na to u kogo je wzbudzamy. Nie zawsze tam, gdzie byśmy sobie tego życzyli, bywa że tam gdzie raczej niekoniecznie ;-) I człapie się potem taki jeden ciapciuś z drugim, za człowiekiem krok w krok... :roll: Ehhh... :roll:
Ostatnio nawet pisałam komuś na PW, że jak napiszę swój post, to na 90% pojawi się zaraz pod nim jedna z trzech osób. Myliłam się. 90% to mało :twisted:

Zaczynam podejrzewać, że to Ci w jakiś sposób... schlebia? ;)
Skoro pod adorację podciągasz to "człapanie" :D

Pn mar 04, 2013 17:42
Cóż uradzić Asienkko ;) , mi tam nie przeszkadza, że na liście @Panny_Funi jestem trzecim muszkieterem :P
Zresztą przecież na tym polega forum i taka jego specyfika :D . Dla co wrażliwszych na takie "ataki" stworzono działy ekskluzywne i PW.
Natomiast to, że ludzie tworzą kolejne gałęzie definicji szczegółowych trollingu to pokłosie czepialstwa stosowanego ;-), które dla niektórych jest niekomfortowe, ale jest naturalną konsekwencją, gdy ma się odmienne światopoglądy i się one między sobą zderzają.
Zapewne na forum katolika chcą wprowadzić pewne rygory, ale czy to forum ma małpować w rozwiązaniach inne, tylko dlatego że łączy je religia gospodarzy? Dążenie do upodobnienia skończyć się może "śmiercią" jednego z for. Na tym forum jest miejsce dla userów, którzy na katoliku.pl musieliby znacznie ograniczyć swoją swobodę wypowiedzi, aby nie wylecieć z forum. Uważam, że taka formuła tego forum jest jego atutem.

Ostatnio edytowano Pn mar 04, 2013 18:06 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn mar 04, 2013 17:56

Asienkka->
Cytuj:
Zaczynam podejrzewać, że to Ci w jakiś sposób... schlebia? ;)
Skoro pod adorację podciągasz to "człapanie" :D

Jak ktoś za człowiekiem ciągle goni, czy to realnie czy tylko wirtualnie, to najwidoczniej ma ku temu jakiś mocny powód :razz:
Mnie takie rzeczy generalnie nie schlebiają, bo nic z nich sensownego dla nas nie wynika (niechciany adorator, to nie TEN adorator ;-) ), a bywa że są z tego niemałe problemy... Staram się unikać takich sytuacji na co dzień, lubię wzajemność :)
No ale w takich realiach forumowych, jeśli nie idzie czegoś zmienić, to trzeba nabrać odpowiedniego dystansu ;-)

Val->
Cytuj:
mi tam nie przeszkadza, że na liście @Panny_Funi jestem trzecim muszkieterem :P

Z uprzejmości nie zaprzeczę, skoro sama się w tym odnajdujesz :P
Za to Ciebie nie podejrzewam o bycie moim skrytym wielbicielem :P

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 18:06
Panna_Funia napisał(a):
mi tam nie przeszkadza, że na liście @Panny_Funi jestem trzecim muszkieterem :P

Z uprzejmości nie zaprzeczę, skoro sama się w tym odnajdujesz :P
Za to Ciebie nie podejrzewam o bycie moim skrytym wielbicielem :P

:shock:

Skoro już pisałaś o czepialstwie, które mi zarzucałaś w innych wątkach, to dla mnie było jasne jak słońce, że to o mnie chodzi :D

Może to nie adoratorzy(brzmi dość dziwnie w omawianym kontekście) a zakamuflowana forumowa Święta Inkwizycja :D . A nuż się nawrócisz :P

Pn mar 04, 2013 18:11

Val->
Cytuj:
Może to nie adoratorzy(brzmi dość dziwnie w omawianym kontekście) a zakamuflowana forumowa Święta Inkwizycja :D . A nuż się nawrócisz :P

No nie wiem, nie wiem... :hmmm: Dusz zbłąkanych to na tym forum nie brakuje, a Panowie tak tylko za jedną Diablicą ganiają :twisted:
Pan Soul33 to już zresztą w tym temacie doświadczony... 'Pannę' Angellę_S przecie swego czasu na priv. uwodził... :badgrin:
A Pan medieval_man... no powiedz sama... czyż to nie prawdziwy zalotnik? :lol:
:rotfl2:
Żadna tam Święta Inkwizycja... :razz: ;-)

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 19:21
Ja tam nie wiem jak to z flirtami u Ciebie na PW sprawa wygląda, tylko od strony publicznej widzę, więc się nie wypowiem :P. Tylko nie rozpal zbyt dużego ogniska, bo się Adminka zbulersuje :twisted:

Masz swoich forumowych rycerzy ;)

Pn mar 04, 2013 19:27
Moderator

Panna_Funia napisał(a):
Tak, ja wiem, że jest Pan moim drugim, zaraz obok Pana Soula33, wielkim forumowym adoratorem :lol: Tak to już niestety z tym zainteresowaniem jest, że nie mamy czasem większego wpływu na to u kogo je wzbudzamy. Nie zawsze tam, gdzie byśmy sobie tego życzyli, bywa że tam gdzie raczej niekoniecznie ;-) I człapie się potem taki jeden ciapciuś z drugim, za człowiekiem krok w krok... :roll: Ehhh... :roll:

Ostatnio nawet pisałam komuś na PW, że jak napiszę swój post, to na 90% pojawi się zaraz pod nim jedna z trzech osób. Myliłam się. 90% to mało :twisted:

Zainteresowanie?
Pochlebiasz sobie... ale to typowe dla takich pyszałków jak Ty.
Dowód:

Aktywność Panny_Funi Najaktywniejszy w wątku:
Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
62 posty Panny_Funi...
Odpowiedzi w tym wątku Medieval_mana do Panny_Funi - teraz druga (2) = 3,2%
A jesli wziąć tylko pod uwagę tę poprzednią moją wypowiedź (bo ta jest wymuszona) to już w ogóle 1/62 = 1,6%
Do 90% baaaardzo daleko. Powiedziałbym więc, że moje zainteresowanie Twoją osobą zbliża się do 0...
Wiem, że to gorzka pigułka, ale i osobowościom typu hybris czasami się one przytrafiają.
8)

Pn mar 04, 2013 19:34
Zobacz profil WWW

Val napisał(a):
Ja tam nie wiem jak to z flirtami u Ciebie na PW sprawa wygląda, tylko od strony publicznej widzę, więc się nie wypowiem :P. Tylko nie rozpal zbyt dużego ogniska, bo się Adminka zbulersuje :twisted:

Masz swoich forumowych rycerzy ;)

Daleko mi do bycia zbulwersowaną, a tym bardziej zbulersowaną (co by to nie znaczyło) :P

Rycerze? Hmm... chyba, że masz na myśli użytkownika JedenPost (prawdziwy wybawiciel ;) ,fuller (który być może za dwa dni się pojawi - powrót z wygnania), Mike29 (ale on to chyba wolałby być rycerzem jakiegoś księcia ;) ), ewentualnie Vacarius (którego to darzę wyjątkową sympatią ;) ).

Pn mar 04, 2013 20:01
Moderator

Val, Ty sama też nieraz robisz za rycerza (choć nie dla konkretnej osoby). A podobnoś wysoka, więc masz dobry zasięg ramion. To wyjaśnia, dlaczego czasem jak siekasz, to nawet nie dają rady oddawać, choć usilnie próbują :D

Panna_Funia napisał(a):
społeczeństwo w którym żyją chrześcijanie, to także tacy ludzie jak ja. A jeśli chrześcijanie nie chcą się z tym (wirtualnie, bo realnie to raczej trudne) stykać, to są dla nich fora zamknięte.

Owszem, społeczeństwo jest różnorodne, ale do większości lokali nie wpuszcza się ludzi, którzy zachowują się poniżej pewnego minimum kultury (odpowiednik ewidentnego łamania regulaminu).

Jednakże, w wielu lokalach postępuje się też w określony sposób wobec ludzi, którzy często przychodzą z konfliktowym nastawieniem i regularnie wszczynają kłótnie. Zwykle najpierw prosi się i upomina, a jeśli to nie pomaga, w końcu przestaje się ich wpuszczać.

Dość podobnie bywa też w wielu domach. To jest bardzo naturalne. I ja nic innego nie proponuję - jedynie normalność dla miejsca, które cenię. Zresztą, nie jestem w tym odosobniony, jak widać. A moderacja nawet jakiś czas temu podjęła odpowiednie działania w tej sprawie. To po prostu naturalna reakcja na zaistniałą potrzebę.

Panna_Funia napisał(a):
Soul33 napisał(a):
Ale za to z uwagą podchodzę do opinii, czego niestety o wszystkich nie można powiedzieć.

O Panu, na podstawie efektów, też nie. Więc nie widzę różnicy. Każdy może powiedzieć, że bierze coś pod uwagę :roll:

To widocznie nie patrzyłaś zbyt uważnie. Przynajmniej dwa razy zastosowałem się do Twojej krytycznej opinii. Jeden raz pamiętam - przestałem twierdzić, że jakieś poglądy polityczne wynikają z braku znajomości polityki.

Panna_Funia napisał(a):
Ps. Pan, podobnie jak pan humalog, jak widzę również nie podał przykładów na to, co Pan mi przynajmniej dwukrotnie zasugerował... :> Łatwo i fajnie jest tak kogoś obsmarować i próbować zaszczepić ludziom, by postrzegali człowieka w określony sposób, prawda?

Sorry, przeoczyłem to. Nic nie wiem o żadnych Twoich przyjaciołach. Pisałem tylko o wrażeniu z forum i nawet podkreśliłem, że wrażenie to może być mylne. Chociaż przypominałem sobie, jak sama kiedyś przyznałaś mi rację, że czasem skreślasz ludzi z prędkością karabinu.

Panna_Funia napisał(a):
I od dziecka wolałam te czarne charakterki

Jako dziecko ja też zwykle wolałem "czarne charakterki", podobnie jak chyba większość dzieci. Ale wiesz... to mija.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn mar 04, 2013 20:13
Jakie rycerze???
Prawdziwe rycerze to zwalczają takie smoki jak Funia :)

Pn mar 04, 2013 20:34

Val->
Cytuj:
Tylko nie rozpal zbyt dużego ogniska, bo się Adminka zbulersuje :twisted:

Właśnie o to się rozchodzi, coby niektóre ognicha skutecznie ugasić ;-)

medieval_man->
Cytuj:
Zainteresowanie?
Pochlebiasz sobie... ale to typowe dla takich pyszałków jak Ty.
Dowód:

Aktywność Panny_Funi Najaktywniejszy w wątku:
Wzajemne uwagi - między użytkownikami.62 posty Panny_Funi...
Odpowiedzi w tym wątku Medieval_mana do Panny_Funi - teraz druga (2) = 3,2%
A jesli wziąć tylko pod uwagę tę poprzednią moją wypowiedź (bo ta jest wymuszona) to już w ogóle 1/62 = 1,6%
Do 90% baaaardzo daleko. Powiedziałbym więc, że moje zainteresowanie Twoją osobą zbliża się do 0...

Aktywność Pana medieval_mana w odniesieniu do Panny Funi, to nie tylko ten wątek (tu zresztą to trzecia, nie druga). A jak niemiłe Panu wrażenie jakie Pan wywołuje, to cóż, jest na to świetna recepta :!: Wystarczy nie dawać więcej okazji :razz: Ze swojej strony gorąco polecam :!: :)

Asienkka->
Cytuj:
Rycerze? Hmm... chyba, że masz na myśli użytkownika JedenPost (prawdziwy wybawiciel ;) ,fuller (który być może za dwa dni się pojawi - powrót z wygnania), Mike29 (ale on to chyba wolałby być rycerzem jakiegoś księcia ;) ), ewentualnie Vacarius (którego to darzę wyjątkową sympatią ;) ).

JedenPost to chciał być Indianinem a nie rycerzem, jak dobrze pamiętam ;-)
Fuller to banita, a nie rycerz :P
Mike to niewątpliwie dla księcia jak już ;-)
A Vacarius to i dla księżniczki i dla księcia jednocześnie. Dla mnie to byłby już tłok ;-)

Oczywiście wszystkich wymienionych bardzo lubię :)
A poza tym ja wcale rycerza nie szukam :P Jaka tam ze mnie księżniczka... ja z innej bajki :P

Soul33->
Cytuj:
Owszem, społeczeństwo jest różnorodne, ale do większości lokali nie wpuszcza się ludzi, którzy zachowują się poniżej pewnego minimum kultury (odpowiednik ewidentnego łamania regulaminu).

Jednakże, w wielu lokalach postępuje się też w określony sposób wobec ludzi, którzy często przychodzą z konfliktowym nastawieniem i regularnie wszczynają kłótnie. Zwykle najpierw prosi się i upomina, a jeśli to nie pomaga, w końcu przestaje się ich wpuszczać.

Wypowiedziałam się na ten temat, nie będę się powtarzać. Odsyłam do odpowiedniego wpisu.

Cytuj:
Sorry, przeoczyłem to. Nic nie wiem o żadnych Twoich przyjaciołach. Pisałem tylko o wrażeniu z forum i nawet podkreśliłem, że wrażenie to może być mylne. Chociaż przypominałem sobie, jak sama kiedyś przyznałaś mi rację, że czasem skreślasz ludzi z prędkością karabinu.

Ja skreślam ludzi natychmiast, jeśli mam ważny powód. A na samym forum, do tych z którymi w taki czy inny sposób trzymam, nie odwróciłam się bez powodu plecami. Sa więc to zarzuty bezpodstawne.

Cytuj:
Jako dziecko ja też zwykle wolałem "czarne charakterki", podobnie jak chyba większość dzieci. Ale wiesz... to mija.

Jednym mija, innym nie. Jedni wolą dany typ ludzi, drudzy zupełnie inny.

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 20:50
Moderator

Panna_Funia napisał(a):
medieval_man->
Aktywność Pana medieval_mana w odniesieniu do Panny Funi, to nie tylko ten wątek (tu zresztą to trzecia, nie druga). A jak niemiłe Panu wrażenie jakie Pan wywołuje, to cóż, jest na to świetna recepta :!: Wystarczy nie dawać więcej okazji :razz: Ze swojej strony gorąco polecam :!: :)

Panna_Funia czytać nie potrafi.
Napisałem wyraźnie, że aktywność w tym wątku (zresztą tym, w którym jesteś najaktywniejsza, co jest wymowne).
Nigdzie nie napisałem natomiast, że jakieś wrażenie jakie ja wywołuję jest mi niemiłe.
Panna_Funia zmyśla (zresztą jak zawsze).
Stara taktyka: nakłamać, nazmyślać, ustawić przeciwnika tak jak Tobie wygodnie i powiedzieć - no, patrz jak stoisz?
Ot, czysty (sorry: brudny) szatanizm.

Pn mar 04, 2013 21:21
Zobacz profil WWW

medieval_man->
Cytuj:
Nigdzie nie napisałem natomiast, że jakieś wrażenie jakie ja wywołuję jest mi niemiłe.

A, czyli jednak fajnie robić za wielbiciela - jak Pan to ujmuje - szatanistki :P Pana wybór :P
Przypominam, że to kolejny Pana post do Panny Funi w tym temacie :P

...to be who I am

Pn mar 04, 2013 21:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 498  Następna strona