Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 3:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Drapke napisał(a):
Ciekawe, co zrobi "Bóg Izraela mściwy i zazdrosny" jak przestanie być ludziom potrzebny? :)

Za powyższą pytanie zostałem ukarany ostrzeżeniem! :brawo: Jakąż to zbrodnie popełniłem? Który punkt regulaminu złamałem?
Mam wrażenie, że Moderator na tym fo czuje się Bogiem i zastrasza Użytkowników tylko po to, by dowieść, że jest potrzebny.

Ps. Nadmieniam, że moje pytanie zadałem przedmówcy, który stwierdził, że sztuczna inteligencja może w przyszłości zastąpić Boga. Nikogo poza Asienkką to pytanie jakoś nie wzruszyło. Nagonka na agnostyków i ateistów na wiara.pl trwa...

Asienkka napisał(a):
Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum:
Cytuj:
To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=37&p=738140#p738140.

Wt mar 05, 2013 12:29
Zapomniałeś dodać przymiotu moderacji mściwa i zazdrosna.

Wt mar 05, 2013 12:52

Drapke napisał(a):
Drapke napisał(a):
Ciekawe, co zrobi "Bóg Izraela mściwy i zazdrosny" jak przestanie być ludziom potrzebny? :)

Za powyższą pytanie zostałem ukarany ostrzeżeniem! :brawo: Jakąż to zbrodnie popełniłem? Który punkt regulaminu złamałem?
Mam wrażenie, że Moderator na tym fo czuje się Bogiem i zastrasza Użytkowników tylko po to, by dowieść, że jest potrzebny.

Ps. Nadmieniam, że moje pytanie zadałem przedmówcy, który stwierdził, że sztuczna inteligencja może w przyszłości zastąpić Boga. Nikogo poza Asienkką to pytanie jakoś nie wzruszyło. Nagonka na agnostyków i ateistów na wiara.pl trwa...

Asienkka napisał(a):
Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum:
Cytuj:
To ostrzeżenie dotyczy następującego postu: viewtopic.php?f=37&p=738140#p738140.

Drapke - ostrzeżenie automatycznie dostałeś za ten post, ale zostało przyznane za całokształt Twojej twórczości.
Po wcześniejszym upomnieniu poprzez PW, abyś zapoznał się z regulaminem forum :)
Skoro nadal nie wiesz w czym tkwi problem, pozwól że zacytuję jeden z punktów regulaminu (nadal zapraszam do zapoznania się z jego treścią):

§ II: Prawa i obowiązki użytkownika:
(...)
5. Na forum dyskusyjnym można odnieść się do każdego postu i tematu nawet po dłuższym zastanowieniu. Nie dopuszcza się prowadzenia dyskusji na zasadzie "ping-ponga" tj., jednozdaniowych lub jednowyrazowych wstawek.

Część Twoich postów podchodzi pod zwykły trolling - zwróciłam Ci uwagę, olałeś to - i teraz próbujesz robić z siebie męczennika?
Chyba Cię trochę poniosło :)

W tematach traktowanych z przymrużeniem oka (dział HP, albo ten temat ;) ) - oczywiście można sobie pozwolić na jednozdaniówki czy jednowyrazówki.

Wt mar 05, 2013 13:21
Drapke napisał(a):
Nagonka na agnostyków i ateistów na wiara.pl trwa...

To wrecz niewiarygodne, jak przesladowani sa na katolickim forum jego dobrowolni uzytkownicy. Oczywiscie tylko ateisci i agnostycy za (glownie) ... kulture (a raczej jej brak) i nieprzestrzeganie regulaminu, ktory wiekszosci jest raczej nieznany.
A tyle sie pisze i ostrzega przed podpisywaniem czegokolwiek bez zapoznaniem sie z cala trescia. :D

Wt mar 05, 2013 13:38

Kael napisał(a):
To wrecz niewiarygodne, jak przesladowani sa na katolickim forum jego dobrowolni uzytkownicy. Oczywiscie tylko ateisci i agnostycy za (glownie) ... kulture (a raczej jej brak) i nieprzestrzeganie regulaminu, ktory wiekszosci jest raczej nieznany.

Żeby tylko ateiści i agnostycy. Tu co drugi jest niesłusznie cenzurowany, szykanowany i prześladowany za ... niewinność :twisted: Ale rekord należy do forumowicza, który został zbanowany za obronę Kościoła katolickiego :lol:

Wt mar 05, 2013 13:53

Forum roi się od jednozdaniowych wpisów, ale Moderacja widzi tylko mój i tylko jego się uczepiła. Żeby nie być gołosłownym wklejam jednozdaniówki z wątku w którym dopuściłem się złamania regulaminu:

Magdalena_i napisał(a):
Może być byle jak - byle było sprawiedliwie...

Alus napisał(a):
Starcom dzieci się nie powierza, bo już siły nie takie, a i rozum powoli się zwija, często dochodząc do zdziecinnienia :D

Smokepsv napisał(a):
Ale czy ktos kogos przymusza do tego in vitro ???

Vacarius napisał(a):
W dzisiejszych czach dno moralnie to brak związków partnerskich w państwie. :roll:

SweetChild napisał(a):
:D Nie zawracaj sobie głowy tym problemem, bo nie warto ;)

Smokepsv napisał(a):
Pytal sie o dzieci urodzone dzieki in vitro

quas napisał(a):
Kozioł
Rozumiem popierasz invitro ??

Alus napisał(a):
Wojna z ateistów Bogiem wyglądałaby jak marsz mrówki ze słoniem po moście....słoniu ale tupiemy :D

Czy któryś z powyższych Userów również został ukarany upomnieniem lub ostrzeżeniem?
Proszę nie fatygować się z odpowiedzią na to retoryczne pytanie. Dla Moderacji widać każdy pretekst dobry, nawet niedorzeczny, by zamknąć usta stawiającym niewygodne pytania.

Ps.Jeśli nie życzycie sobie na forum ludzi o odmiennych poglądach, proszę powiedzieć to otwarcie, a nie uciekać się do szczeniackich zagrywek.

Ostatnio edytowano Wt mar 05, 2013 13:55 przez Drapke, łącznie edytowano 1 raz

Wt mar 05, 2013 13:53
Cytuj:
że Moderator na tym fo czuje się Bogiem

Bogiem to może nie.....ale jako, że Adminka to urodziwe dziewcze pewnie niejeden juz absztyfikant "boginia serca swego" zwać ją raczył ;)

Wt mar 05, 2013 13:55
Moderator

Polecam post:

tanie_wino napisał(a):
Ja też ujawniam swoje kontrowersyjne poglądy na tym forum, a w 99% przypadków spotykam się sympatią i chęcią dyskusji.
viewtopic.php?p=648579#p648579

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt mar 05, 2013 13:58

humalog napisał(a):

Bogiem to może nie.....ale jako, że Adminka to urodziwe dziewcze pewnie niejeden juz absztyfikant "boginia serca swego" zwać raczył ;)

Nie boisz się, że za jednozdaniowy post dostaniesz bana? :D

I co Pani Moderator, będzie ostrzeżenie dla tego trolla? :badgrin:

Wt mar 05, 2013 14:00

Tak żeś Waść jest prześladowany, że aż ślozy mi się z ócz puściły ze współczucia.

Ja na samym początku kariery dostałem ostrzeżenie za wytknięcie pewnemu użyszkodnikowi błędu ortograficznego. I co? I żyję.

Weź Waść nie rób afery z byle czego, tylko narychtuj celownik i strzelaj posty z sensem.

Orkiestra!

Wt mar 05, 2013 14:06
Drapke napisał(a):
Czy któryś z powyższych Userów również został ukarany upomnieniem lub ostrzeżeniem?

Problem w tym, że jednozdaniowe wypowiedzi wymienionych userów są u nich wyjątkiem, u Ciebie - przeciwnie, boś się dopiero w odpowiedzi na ostrzeżenie rozgadał.
To raz, a dwa - charakter Twoich wpisów jest jawnie prowokacyjny, porównując teraz Twoje posty w profilu natrafiłam na taki, że ode mnie dostałbyś conajmniej bana czasowego, jednak ktoś litościwie zdjął go do archiwum, podziękuj więc anonimowemu moderatorowi za tę przysługę :)

Wt mar 05, 2013 14:11

Drapke - Twoje jednozdaniówki (bądź dwu) to w większości prowokacje.
Cytuj:

Cytuj:
Może i biedni, ale uchronili Świat od armagedonu.

Cytuj:
W moim rankingu plasuje się między krasnalami, a czarodziejem z krainy Oz. :D

Cytuj:
Ale ja już jestem stary dziad. Mam pretensje do Boga, że łaski wiary od dzieciństwa mi odmawia.

Cytuj:
Ruscy odparli dziś atak UFO - ot cała tajemnica. :badgrin:

Cytuj:
Ja chce wierzyc, ale Bog stworzyl mnie sceptykiem i nie moge.

Cytuj:
Dlaczego nieprawdopodobny? Papiez to tylko człowiek...

Cytuj:
Może ktoś opisać jak ten koniec świata wygląda? Bo ja od 21ego grudnia w bunkrze siedzę i konserwy mi się kończą.

Cytuj:
Zupełnie tak samo jak Kaczyński. :mrgreen:

Cytuj:
Rodzice chcieli zrobić ze mnie katolika, ale im nie wyszło...

Dodatkowo dwa posty (jednozdaniowe + jeden chamski, za który powinnam Ci przyznać ostrzeżenie, ale wolałam zwrócić Ci uwagę przez PW).

Na 28 postów (nie liczę trzech ostatnich, które są skargami na zaistniałą sytuację :) ),
12 (!) to głównie jednozdaniówki.
Może zrobisz podobne zestawienie dla użytkowników, których posty przytoczyłeś? :)
Zobaczymy kto tu nagminnie pod tym kątem łamie regulamin?

Wt mar 05, 2013 14:16

Drapke napisał(a):
humalog napisał(a):

Bogiem to może nie.....ale jako, że Adminka to urodziwe dziewcze pewnie niejeden juz absztyfikant "boginia serca swego" zwać raczył ;)

Nie boisz się, że za jednozdaniowy post dostaniesz bana? :D

I co Pani Moderator, będzie ostrzeżenie dla tego trolla? :badgrin:

Wczoraj na Tobie wyczerpałam limit ostrzeżeń za trollowanie :P

Wt mar 05, 2013 14:50
viewtopic.php?p=738511#p738511
Panna_Funia napisał(a):
No ale jeśli ktoś nie zna umiaru, nie wie kiedy przystopować i zamęcza tym ciągle człowieka, w dodatku pozwala sobie notorycznie na sugestie jakoby on wiedział lepiej za nas i o nas niż my sami, to i cierpliwość zaczyna się wyczerpywać. Pora potrenować asertywne 'nie' ;-)

A dlaczego nie zastosować najprostszej metody tj. brak reakcji na prowokacje pod Twoim adresem? Odpowiadając wciąż Twoim "rycerzom" tylko dorzucasz oliwy do ognia.

Qwerty2011 napisał(a):
Jak wnioskuję to o czym pisze wyżej biznes-info jest teraz dla Ciebie niedorzeczne a nawet śmieszne. To dla mnie w pełni zrozumiałe - jesteś teraz na pewnym etapie życia i tyle.
Ważne, żebyś w momencie, w którym zaczną się dziać niepokojące rzeczy, umiała sobie przypomnieć choć cień tych rozmów i zastanowić nad tym, co to wszystko znaczy.

W kontekście tej jakże popularnej w naszym kraju filozoficznej dysputy pt. "jak żyć" przypomniał mi się Frank Sinatra i jego piosenka, która zajmuje zaszczytne 1 miejsce na pogrzebowej liście przebojów:
My Way

And now, the end is near
And so I face the final curtain
My friend, I'll say it clear
I'll state my case, of which I'm certain
I've lived a life that's full
I've traveled each and ev'ry highway
But more, much more than this
I did it my way

Regrets, I've had a few
But then again, too few to mention
I did what I had to do
And saw it through without exemption
I planned each charted course
Each careful step along the byway
But more, much more than this
I did it my way

Yes, there were times, I'm sure you knew
When I bit off more than I could chew
But through it all, when there was doubt
I ate it up and spit it out
I faced it all and I stood tall
And did it my way

I've loved, I've laughed and cried
I've had my fill; my share of losing
And now, as tears subside
I find it all so amusing
To think I did all that
And may I say - not in a shy way
"No, oh no not me
I did it my way"

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught
To say the things he truly feels
And not the words of one who kneels
The record shows I took the blows
I did it my way
I did it my way

Wt mar 05, 2013 15:06

Val->
Cytuj:
A dlaczego nie zastosować najprostszej metody tj. brak reakcji na prowokacje pod Twoim adresem? Odpowiadając wciąż Twoim "rycerzom" tylko dorzucasz oliwy do ognia.

No na pewno, bo głównie wdaję się w dyskusje :razz: Asertywne 'nie' wygląda trochę inaczej. Brak reakcji raczej nie leży w mojej naturze. Zresztą zależy od sytuacji, okoliczności itp.

...to be who I am

Wt mar 05, 2013 15:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 498  Następna strona