Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Drapke
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Drapke napisał(a): Ciekawe, co zrobi "Bóg Izraela mściwy i zazdrosny" jak przestanie być ludziom potrzebny?  Za powyższą pytanie zostałem ukarany ostrzeżeniem!  Jakąż to zbrodnie popełniłem? Który punkt regulaminu złamałem? Mam wrażenie, że Moderator na tym fo czuje się Bogiem i zastrasza Użytkowników tylko po to, by dowieść, że jest potrzebny. Ps. Nadmieniam, że moje pytanie zadałem przedmówcy, który stwierdził, że sztuczna inteligencja może w przyszłości zastąpić Boga. Nikogo poza Asienkką to pytanie jakoś nie wzruszyło. Nagonka na agnostyków i ateistów na wiara.pl trwa... Asienkka napisał(a): Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum:
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Wt mar 05, 2013 12:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zapomniałeś dodać przymiotu moderacji mściwa i zazdrosna.
|
Wt mar 05, 2013 12:52 |
|
 |
Asienkka
|
Drapke napisał(a): Drapke napisał(a): Ciekawe, co zrobi "Bóg Izraela mściwy i zazdrosny" jak przestanie być ludziom potrzebny?  Za powyższą pytanie zostałem ukarany ostrzeżeniem!  Jakąż to zbrodnie popełniłem? Który punkt regulaminu złamałem? Mam wrażenie, że Moderator na tym fo czuje się Bogiem i zastrasza Użytkowników tylko po to, by dowieść, że jest potrzebny. Ps. Nadmieniam, że moje pytanie zadałem przedmówcy, który stwierdził, że sztuczna inteligencja może w przyszłości zastąpić Boga. Nikogo poza Asienkką to pytanie jakoś nie wzruszyło. Nagonka na agnostyków i ateistów na wiara.pl trwa... Asienkka napisał(a): Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum: Drapke - ostrzeżenie automatycznie dostałeś za ten post, ale zostało przyznane za całokształt Twojej twórczości. Po wcześniejszym upomnieniu poprzez PW, abyś zapoznał się z regulaminem forum  Skoro nadal nie wiesz w czym tkwi problem, pozwól że zacytuję jeden z punktów regulaminu (nadal zapraszam do zapoznania się z jego treścią): § II: Prawa i obowiązki użytkownika:(...) 5. Na forum dyskusyjnym można odnieść się do każdego postu i tematu nawet po dłuższym zastanowieniu. Nie dopuszcza się prowadzenia dyskusji na zasadzie "ping-ponga" tj., jednozdaniowych lub jednowyrazowych wstawek. Część Twoich postów podchodzi pod zwykły trolling - zwróciłam Ci uwagę, olałeś to - i teraz próbujesz robić z siebie męczennika? Chyba Cię trochę poniosło  W tematach traktowanych z przymrużeniem oka (dział HP, albo ten temat  ) - oczywiście można sobie pozwolić na jednozdaniówki czy jednowyrazówki.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Wt mar 05, 2013 13:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drapke napisał(a): Nagonka na agnostyków i ateistów na wiara.pl trwa...
To wrecz niewiarygodne, jak przesladowani sa na katolickim forum jego dobrowolni uzytkownicy. Oczywiscie tylko ateisci i agnostycy za (glownie) ... kulture (a raczej jej brak) i nieprzestrzeganie regulaminu, ktory wiekszosci jest raczej nieznany. A tyle sie pisze i ostrzega przed podpisywaniem czegokolwiek bez zapoznaniem sie z cala trescia. 
|
Wt mar 05, 2013 13:38 |
|
 |
SweetChild
|
Kael napisał(a): To wrecz niewiarygodne, jak przesladowani sa na katolickim forum jego dobrowolni uzytkownicy. Oczywiscie tylko ateisci i agnostycy za (glownie) ... kulture (a raczej jej brak) i nieprzestrzeganie regulaminu, ktory wiekszosci jest raczej nieznany. Żeby tylko ateiści i agnostycy. Tu co drugi jest niesłusznie cenzurowany, szykanowany i prześladowany za ... niewinność  Ale rekord należy do forumowicza, który został zbanowany za obronę Kościoła katolickiego 
|
Wt mar 05, 2013 13:53 |
|
|
|
 |
Drapke
|
Forum roi się od jednozdaniowych wpisów, ale Moderacja widzi tylko mój i tylko jego się uczepiła. Żeby nie być gołosłownym wklejam jednozdaniówki z wątku w którym dopuściłem się złamania regulaminu: Magdalena_i napisał(a): Może być byle jak - byle było sprawiedliwie... Alus napisał(a): Starcom dzieci się nie powierza, bo już siły nie takie, a i rozum powoli się zwija, często dochodząc do zdziecinnienia  Smokepsv napisał(a): Ale czy ktos kogos przymusza do tego in vitro  ? Vacarius napisał(a): W dzisiejszych czach dno moralnie to brak związków partnerskich w państwie.  SweetChild napisał(a):  Nie zawracaj sobie głowy tym problemem, bo nie warto  Smokepsv napisał(a): Pytal sie o dzieci urodzone dzieki in vitro quas napisał(a): Kozioł Rozumiem popierasz invitro  Alus napisał(a): Wojna z ateistów Bogiem wyglądałaby jak marsz mrówki ze słoniem po moście.... słoniu ale tupiemy Czy któryś z powyższych Userów również został ukarany upomnieniem lub ostrzeżeniem? Proszę nie fatygować się z odpowiedzią na to retoryczne pytanie. Dla Moderacji widać każdy pretekst dobry, nawet niedorzeczny, by zamknąć usta stawiającym niewygodne pytania. Ps.Jeśli nie życzycie sobie na forum ludzi o odmiennych poglądach, proszę powiedzieć to otwarcie, a nie uciekać się do szczeniackich zagrywek.
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
Ostatnio edytowano Wt mar 05, 2013 13:55 przez Drapke, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt mar 05, 2013 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: że Moderator na tym fo czuje się Bogiem Bogiem to może nie.....ale jako, że Adminka to urodziwe dziewcze pewnie niejeden juz absztyfikant "boginia serca swego" zwać ją raczył 
|
Wt mar 05, 2013 13:55 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Polecam post: tanie_wino napisał(a): Ja też ujawniam swoje kontrowersyjne poglądy na tym forum, a w 99% przypadków spotykam się sympatią i chęcią dyskusji. viewtopic.php?p=648579#p648579
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt mar 05, 2013 13:58 |
|
 |
Drapke
|
humalog napisał(a): Bogiem to może nie.....ale jako, że Adminka to urodziwe dziewcze pewnie niejeden juz absztyfikant "boginia serca swego" zwać raczył  Nie boisz się, że za jednozdaniowy post dostaniesz bana? I co Pani Moderator, będzie ostrzeżenie dla tego trolla? 
|
Wt mar 05, 2013 14:00 |
|
 |
Lurker
|
Tak żeś Waść jest prześladowany, że aż ślozy mi się z ócz puściły ze współczucia.
Ja na samym początku kariery dostałem ostrzeżenie za wytknięcie pewnemu użyszkodnikowi błędu ortograficznego. I co? I żyję.
Weź Waść nie rób afery z byle czego, tylko narychtuj celownik i strzelaj posty z sensem.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt mar 05, 2013 14:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drapke napisał(a): Czy któryś z powyższych Userów również został ukarany upomnieniem lub ostrzeżeniem?
Problem w tym, że jednozdaniowe wypowiedzi wymienionych userów są u nich wyjątkiem, u Ciebie - przeciwnie, boś się dopiero w odpowiedzi na ostrzeżenie rozgadał. To raz, a dwa - charakter Twoich wpisów jest jawnie prowokacyjny, porównując teraz Twoje posty w profilu natrafiłam na taki, że ode mnie dostałbyś conajmniej bana czasowego, jednak ktoś litościwie zdjął go do archiwum, podziękuj więc anonimowemu moderatorowi za tę przysługę 
|
Wt mar 05, 2013 14:11 |
|
 |
Asienkka
|
Drapke - Twoje jednozdaniówki (bądź dwu) to w większości prowokacje. Cytuj: Ciekawe, co zrobi "Bóg Izraela mściwy i zazdrosny" jak przestanie być ludziom potrzebny?  Cytuj: Może i biedni, ale uchronili Świat od armagedonu. Cytuj: W moim rankingu plasuje się między krasnalami, a czarodziejem z krainy Oz.  Cytuj: Ale ja już jestem stary dziad. Mam pretensje do Boga, że łaski wiary od dzieciństwa mi odmawia. Cytuj: Ruscy odparli dziś atak UFO - ot cała tajemnica.  Cytuj: Ja chce wierzyc, ale Bog stworzyl mnie sceptykiem i nie moge. Cytuj: Dlaczego nieprawdopodobny? Papiez to tylko człowiek... Cytuj: Może ktoś opisać jak ten koniec świata wygląda? Bo ja od 21ego grudnia w bunkrze siedzę i konserwy mi się kończą. Cytuj: Zupełnie tak samo jak Kaczyński.  Cytuj: Rodzice chcieli zrobić ze mnie katolika, ale im nie wyszło... Dodatkowo dwa posty (jednozdaniowe + jeden chamski, za który powinnam Ci przyznać ostrzeżenie, ale wolałam zwrócić Ci uwagę przez PW). Na 28 postów (nie liczę trzech ostatnich, które są skargami na zaistniałą sytuację  ), 12 (!) to głównie jednozdaniówki. Może zrobisz podobne zestawienie dla użytkowników, których posty przytoczyłeś?  Zobaczymy kto tu nagminnie pod tym kątem łamie regulamin?
|
Wt mar 05, 2013 14:16 |
|
 |
Asienkka
|
Drapke napisał(a): humalog napisał(a): Bogiem to może nie.....ale jako, że Adminka to urodziwe dziewcze pewnie niejeden juz absztyfikant "boginia serca swego" zwać raczył  Nie boisz się, że za jednozdaniowy post dostaniesz bana? I co Pani Moderator, będzie ostrzeżenie dla tego trolla?  Wczoraj na Tobie wyczerpałam limit ostrzeżeń za trollowanie 
|
Wt mar 05, 2013 14:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=738511#p738511Panna_Funia napisał(a): No ale jeśli ktoś nie zna umiaru, nie wie kiedy przystopować i zamęcza tym ciągle człowieka, w dodatku pozwala sobie notorycznie na sugestie jakoby on wiedział lepiej za nas i o nas niż my sami, to i cierpliwość zaczyna się wyczerpywać. Pora potrenować asertywne 'nie'  A dlaczego nie zastosować najprostszej metody tj. brak reakcji na prowokacje pod Twoim adresem? Odpowiadając wciąż Twoim "rycerzom" tylko dorzucasz oliwy do ognia. Qwerty2011 napisał(a): Jak wnioskuję to o czym pisze wyżej biznes-info jest teraz dla Ciebie niedorzeczne a nawet śmieszne. To dla mnie w pełni zrozumiałe - jesteś teraz na pewnym etapie życia i tyle. Ważne, żebyś w momencie, w którym zaczną się dziać niepokojące rzeczy, umiała sobie przypomnieć choć cień tych rozmów i zastanowić nad tym, co to wszystko znaczy. W kontekście tej jakże popularnej w naszym kraju filozoficznej dysputy pt. "jak żyć" przypomniał mi się Frank Sinatra i jego piosenka, która zajmuje zaszczytne 1 miejsce na pogrzebowej liście przebojów: My Way And now, the end is near And so I face the final curtain My friend, I'll say it clear I'll state my case, of which I'm certain I've lived a life that's full I've traveled each and ev'ry highway But more, much more than this I did it my way
Regrets, I've had a few But then again, too few to mention I did what I had to do And saw it through without exemption I planned each charted course Each careful step along the byway But more, much more than this I did it my way
Yes, there were times, I'm sure you knew When I bit off more than I could chew But through it all, when there was doubt I ate it up and spit it out I faced it all and I stood tall And did it my way
I've loved, I've laughed and cried I've had my fill; my share of losing And now, as tears subside I find it all so amusing To think I did all that And may I say - not in a shy way "No, oh no not me I did it my way"
For what is a man, what has he got? If not himself, then he has naught To say the things he truly feels And not the words of one who kneels The record shows I took the blows I did it my way I did it my way
|
Wt mar 05, 2013 15:06 |
|
 |
Panna_Funia
|
Val->Cytuj: A dlaczego nie zastosować najprostszej metody tj. brak reakcji na prowokacje pod Twoim adresem? Odpowiadając wciąż Twoim "rycerzom" tylko dorzucasz oliwy do ognia. No na pewno, bo głównie wdaję się w dyskusje  Asertywne 'nie' wygląda trochę inaczej. Brak reakcji raczej nie leży w mojej naturze. Zresztą zależy od sytuacji, okoliczności itp.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Wt mar 05, 2013 15:17 |
|
|
|