Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Z to_ją nie da się dyskutować, bo nie przedstawia argumentów. Tworzy jedynie narrację.
|
So sty 27, 2007 14:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przedstawiam argumenty tylko trzeba umieć przyjąć, że nie są poparciem dla Ciebie czy reszty.
|
So sty 27, 2007 14:55 |
|
 |
TOMASZ32
|
akacja napisał(a): W tym drugim akapicie chodziło mi, że to co napisałam coś takiego zauważyłam już wcześniej na forum.
Mnie ten post nie uraził, ale skoro uraził Tomasza powinien zostać usunięty.
Dokładnie o to mi chodziło. Dlaczego na forum ma być coś, co obraża innych. Ale cóż, moderacja wie lepiej co jest dobre a co złe. Co niszczy innych a co nie. GRATULACJE DLA MODERACJI ZA TAKA WIEDZĘ.
Pozdrawiam
So sty 27, 2007 14:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli Tomaszu przyjmujemy zasadę, że jeśli jakiś użytkownik odczuje "obrażenie" po lekturze czyjejś wypowiedzi, to jeśli tylko poinformuje o tym moderację, to moderacja ma usunąć ów post??
|
So sty 27, 2007 15:00 |
|
 |
TOMASZ32
|
Moderator powinien wyczuwać intencje napisania postu. Post Dextimusa jest czysto ironicznym postem a nie krytyką opartą na faktach. Szkoda, że tego nie zauważyłeś. Ja będąc na wielu forach i będąc administratorem na swoim forum oraz moderatorem na innych potrafię rozróznić krytykę od ironii. Ale myslę, że takie rzeczy potrafi wiele osób, szkoda tylko, że tutaj się tego nie bierze pod uwagę. Wazniejsze jest chyba pozostawienie obraźliwego, ironicznego postu niż urażony katolik i moderator wspomnianej Neokawiarenki. Ale nie mam zamiaru już z tym walczyć, bo i tak nic z tego mi nie przyjdzie. Róbcie sobie co chcecie.
Pozdrawiam
So sty 27, 2007 15:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Post był ironiczny, widziałem to.
Ale co wywołało ową ironię? Dextimus zobaczył, że Święta Bożego Narodzenia zostały na tamtej stronie zredukowane do Czerwonego Krasnala z reniferami. Najwyraźniej Dextimus ceni sobie treść religijną Świąt Bożego Narodzenia i stara się odciąć od redukcji tych świąt do tylko marketingowych gadżetów, które dokonała część współczesnej kultury. Ponieważ zobaczył to z czym się nie zgadza na serwisie religijnym, odczuł konsternację i odniósł się do Was z ironią.
Ty na ironię zareagowałeś niekulturalnie. Nie odniosłeś się merytorycznie do urażonych uczuć religijnych. Mogłeś wyjaśnić dlaczego Ty nie uważasz, by w tamtym kontekście taka redukcja była niewłaściwa.
Mówisz, że moderator powinien wczuwać się w intencje piszącego. Przedstawiam Ci je powyżej. To była ironiczna zgryźliwość wobec silnie religijnej strony, która robi ze Świąt to co ta część współczesnej kultury, która pogardza religią.
|
So sty 27, 2007 15:44 |
|
 |
TOMASZ32
|
PTRqwerty napisał:
Cytuj: Mówisz, że moderator powinien wczuwać się w intencje piszącego. Przedstawiam Ci je powyżej. To była ironiczna zgryźliwość wobec silnie religijnej strony, która robi ze Świąt to co ta część współczesnej kultury, która pogardza religią.
Dlatego też napisałem na końcu : RÓBCIE SOBIE CO CHCECIE.
Nie dziwcie się tylko postom, które pokazują negatywne wasze postepowanie, bo ci, którzy widzą te negatywne zachowania przedstawiają je zgodnie z prawdą. Tyle, że moderacja i tak będzie się ostro bronić przed prawdą, jaką przedstawiają niektórzy forumowicze, tacy jak np Akacja. To świadczy tylko o tym, ze nie tylko ja widzę błędne postepowanie moderacji. Ale cóż, nie moje forum. Wasze forum, wasz problem.
Pozdrawiam
So sty 27, 2007 15:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może w końcu przestaniesz tutaj się wypłakiwać?
Crosis
|
So sty 27, 2007 16:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie odniosłeś się merytorycznie do tego co napisałem. Mówię Ci - chłopak poczuł irytację widząc, że serwis katolicki potraktował treści religijne tak jak to się dzieje w świecie poddanym komercji. Wystarczyło mu zwrócić uwagę, że mimo wszystko św. Mikołaj z reniferami nie jest zaprzeczeniem treści religijnych; że akurat w tym miejscu nie chcieliście eksponować owych treści.
Ty reprezentujesz duże forum; kilka for. Nie możesz się zacietrzewiać. Dextimusa potraktowałeś niekulturalnie, a jak Ci to wytknięto, to zażyczyłeś sobie by również i jego wpis usunąć. Za zwykłą ironię nikt nie usuwa. Chcesz tworzyć duże rzeczy, a przejmujesz się dowolną, małą krytyką. Dextimus mógł nawet mieć rację. Jak się robi coś większego, to detale mogą umknąć.
To tak jakbyś się pobił z małym chłopcem na ulicy, bo ten by powiedział o Tobie coś źle. No bo przecież Ty masz rację! Ale tak nie postępuje osoba reprezentująca tak duże forum. A potem usunąłeś konto Crosisowi bo Ci podskoczył...
Stary weź Ty się zastanów nad tym, że wypowiadasz się publicznie jako administrator tamtego forum. No nie wiem... weź jakiś login nowy załóż i się ze wszystkimi użeraj skoro musisz. Ale nie jako Tomasz32. To po prostu ręce opadają jak się widzi, że ktoś niszczy tak skutecznie swoje przedsięwzięcie...
Jaką Ty opinię o swoim forum tu zostawiasz? Stań się w końcu mężczyzną i weź odpowiedzialność za swoje czyny. Dextimusowi wyjaśnij jak dorosły człowiek swoje stanowisko. Weź odpowiedzialność za to, że poddałeś się emocjom. I weź pod uwagę, że nie wszyscy muszę się z Tobą zgadzać.
|
So sty 27, 2007 16:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Właśnie dokopałem sie do przeprosin Tomasza.
Tak więc drogi Tomaszu przepraszasz... rozumiem, że przepraszasz za to jak dziecinnie zachowałeś się nie tylko wobec moderatorów, ale też użytkowników forum. Rozumiem, że przepraszasz za swój brak jakiegokolwiek profesjonalizmu i za to, że nie wiesz, jak forum działa. Rozumiem, że przepraszasz za swoją żałosną próbę szantażu jak i za to, jak sie ogólnie zachowałeś. Że przepraszasz za swoje wybiórcze i stawiające się na 1.szej pozycji podejście. Że przepraszasz za to, że sprawiedliwość wg Ciebie ma być zawsze zgodna z Tobą.
Przeprosiny przyjęte.
Crosis
|
So sty 27, 2007 16:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Milosc i zgoda to forum ozdoba 
|
So sty 27, 2007 17:00 |
|
 |
TOMASZ32
|
Crosis napisał(a): Właśnie dokopałem sie do przeprosin Tomasza.
Tak więc drogi Tomaszu przepraszasz... rozumiem, że przepraszasz za to jak dziecinnie zachowałeś się nie tylko wobec moderatorów, ale też użytkowników forum. Rozumiem, że przepraszasz za swój brak jakiegokolwiek profesjonalizmu i za to, że nie wiesz, jak forum działa. Rozumiem, że przepraszasz za swoją żałosną próbę szantażu jak i za to, jak sie ogólnie zachowałeś. Że przepraszasz za swoje wybiórcze i stawiające się na 1.szej pozycji podejście. Że przepraszasz za to, że sprawiedliwość wg Ciebie ma być zawsze zgodna z Tobą.
Przeprosiny przyjęte.
Crosis Mylisz się Crosis i to bardzo. Przepraszałem tylko za swoje niewłaściwe zachowanie, za uzycie niestosownych wyrażeń i za wspomniany szantaż. Brak profesjonalizmu? Chyba z byka spadleś Crosis. Gniew nie świadczy o braku profesjonalizmu. Może nie wiem jak działa forum Wiara, ale wiem jak działaja katolickie fora, na których szanuje się uzytkowników, ich uczuci religijne, ich pracę Ewangelizacyjną. Cytuj: Że przepraszasz za swoje wybiórcze i stawiające się na 1.szej pozycji podejście. Że przepraszasz za to, że sprawiedliwość wg Ciebie ma być zawsze zgodna z Tobą.
Za to nie przepraszałem, bo to nie miało miejsca. to tylko twoja opinia.
Po za tym sam mógłbyś się wykazac kultura i przeprosić za twoje ironiczne zachowanie. Takie miało miejsce.
I co, masz tyle kultury w sobie, aby za to przeprosić?
Pozdrawiam
So sty 27, 2007 17:19 |
|
 |
akacja
|
Mnie również urażają aktualne wypowiedzi Crosisa w tym temacie.
Pomimo tego że jakieś teksty na forum mnie urażają, nie proszę moderatorów o ich usuwanie, ale poprostu je omijam albo czasem podejmuje na ten temat dyskusję.
A jak funkcjonuje forum wiara? Zakłada w swej formie dialog między wierzącymi i niewierzącymi i prowadzi ono w ten sposób bardzo dziwną formę ewangelizacji pozwalając przeciwnikom wiary na wypowiadania swego zdania sceptycznego wobec wiary licząc że w ten sposób dotrze się do nich i jednocześnie oczekuje od wierzących by składali świadectwo wiary przez dyskusję na forum. Przez taką formę dyskusji jaka została wyznaczona niemożliwe jest wręcz by nie dochodziło do obrażania KK i uczuć religijnych wierzących oraz by oni nie czuli się w czasie dyskusji urażeni.
|
So sty 27, 2007 17:41 |
|
 |
Asienkka
|
Ech....
Chciałabym zwrócić uwagę na pewną rzecz - a'propo przeprosin...
Nie udowadniajmy sobie tym slowem naszej doroslości i odpowiedzialności - to się mija z celem.
I jeszcze jedno - jeżeli już za coś przepraszamy - napiszmy jasno za co - i proszę (!) nie dopisujmy później - ALE (czytaj - przepraszam, ale nie tylko ja zawiniłam; przepraszam, jednak uważam, że to nie ja powinienem przeprosić; przepraszam, ale nie czuje się winna - etc)
Najzwyczajniej przepraszam i koniec, bo powyższe przykłady - jak dla mnie - przeprosinami nie są...
I proszę - szanujmy siebie...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So sty 27, 2007 17:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomaszu, ja jedynie przyjąłem Twoją roszczeniową postawę. Przyjąłem ją do wiadomości i zachowałem się tak, jak uważałem za słuszne. Jednym słowem: potraktowałem Cię jak dziecko.
I przepraszam wszystkich, których uraziło to, jak potraktowałem Tomasza.
Co zaś do reszty: Tomaszu, ja w kwestii braku profesjonalizmu nie mówiłem o gniewie, aczkolwiek uleganie emocjom w takiej kwestii prfesjonalizm wyklucza. Ty i Twoje zachowanie stanowią wręcz zaprzeczenie jakiegokolwiek profesjonalizmu.
Na tym gorum szanuje się użytkowników. Codzienny trud moderatorów jest pochłananiy przez ludzi, którzy ich nie szanują.
CO zaś działania forum - jak napisała akacja: to forum jest miejscem spotkania różnych typów poglądów. I przyznaję, że wstyd mi za ateistów, którzy wyśmiewają teistów. Dla których każdy teista to idiota. Sam tak nie uważam i szanuję zarówno wierzących jak i ich wiarę.
Tylko, że fakt, że ktoś wierzy, nie wyklucza faktu, że niktóre poglądy może mieć tragiczne. Wręcz nie do przyjęcia. Co potwierdza fakt, że na tym forum bardzo często teiści nie zgadzają się z teistami.
Akacjo, piszesz o tym, co wymga się od użytkoników. Tylko, że ja codziennie na tym forum widzę ludzi, którzy doskonale sobie z tym radzą.
Co do obrażania. Cóż, jak już pisałem, wstyd mi za ludzi, którzy piszą zdania w stylu "teiści oszukują sami siebie" itp. Natomiast na takim polu dyskusyjnym musisz się akacjo liczyć z tym, że ja na przykład napiszę, że KK nie jest dla mnie żadnym autorytetem. Bo generalnie nie jest. Natomiast nie mam na celu obrażenia KK, tylko stwierdzenie faktu - w końcu jestem ateistą.
Na styku ateizmu i teizmu zawsze będzie iskrzyć. Ale teiści też nie zawsze są tylko atakowani. Często spotkałem się z postawą, że każdy mój pogląd był negowany, tylko dlatego, że jestem ateistą.
Wniosek? I wśród teistów i ateistów bywają różne przypadki. Ciekawe, ale też mniej czy bardziej beznadziejne.
I trzeba przyznać temu forum, że daje warunki do polemiki między przeróżnymi ateistami i przeróżnymi teistami. W takim natłoku ludzi bywają czasem tacy, którzy zachowują się niewłaściwie. Tymniemniej, nie każda krytyka KK jest jego obrazą. Nie każde stwierdzenie "Bóg nie istnieje" jest obrazą uczuć religijnych.
Trzeba do tego podejść z odpowiednim dystansem, z pewną dozą zrozumienia dla cudzuch poglądów.
Crosis
|
So sty 27, 2007 17:51 |
|
|
|