Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 04, 2025 23:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 klopoty z dopisem na blogu 
Autor Wiadomość

Post klopoty z dopisem na blogu
Witam, jestem nowym uzytkownikiem portalu wiara.pl rejetracja jest poprawna, bo "widze sie" na stronie. Ale gdy chce dopisac na blogu jakis komentarz, jest zadanie nowego zalogowania i komputer mowi, ze moje nazwa uzytkownika jest nieprawidlowa...I nie moge zrozumiec komunika z cookies.Co mam wpisac w wyszukiwarke, zeby bylo poprawnie...
Przepraszam, ze muszę pisac tu na forum, ale jak wyslalam maila do forum@wiara.pl, to wrocil mi z takim zapisem:
Reason: Remote SMTP server has rejected address
Diagnostic code: smtp;554 Service unavailable; Client host [193.110.120.20] blocked using ix.dnsbl.manitu.net; Comment: IP address blocked, see http://ix.dnsbl.manitu.net/lookup.php?i ... 110.120.20 / Timestamp: 2007-04-04 2
Remote system: dns;mx.wiara.pl (TCP|10.10.2.12|50523|62.89.104.172|25) (F.MAILER 3.0 We block/report all spam.)

Czy to jest mozliwe, ze adres ten jest nieaktualny - widnial u mnie na mailu rejestracyjnym z godzine temu...

Pt kwi 06, 2007 9:36

hmm... przyznam się szczerze, że niewiele rozumiem z tego co napisałeś, ale postaram się coś zaradzić na to ;)

1. Jeśli dobrze rozumiem, to piszesz, że chodzi o serwis blog.wiara.pl. Tam aby móc komentować wpisy zazwyczaj nie trzeba się logować (chyba, że autor ustawi w opcjach inaczej, ale takich blogów jest niewiele albo, żadnego). Natomiast jak pierwszy raz komentujesz danego autora, to Twój komentarz od razu się nie pojawia, ponieważ czeka na ogólną weryfikacje właściciela bloga (zazwyczaj jest to tylko przy pierwszym komentarzu na blogu, chyba że właściciel inaczej ustawił weryfikację)

2. Jeśli zarejestrowałeś się na blogu to musiałeś przejść przez tą stronę > http://blog.wiara.pl/wp-signup.php . Jeśli wszystko było poprawnie to aby móc samemu wpisywać notki na swoim blogu musisz najpierw się zalogować poprzez tą stronę > http://blog.wiara.pl/wp-login.php . W momencie poprawnej rejestracji powinieneś dostać maila od administratora na konto które podałeś przy rejestracji. W tym mailu był link aktywujący dany blog i dopiero po kliknięciu na niego będziesz mógł się logować. Po tym jednym mailu powinieneś dostać kolejnego z danymi, które podałeś w formularzu rejestracyjnym - tj głównie przypomnienie Twojego loginu i hasła. Używając tych haseł możesz bez problemu zalogować się na bloga.

3. Mail do administratora blogów brzmi blog@wiara.pl a nie forum@wiara.pl

4. Zupełnie nie rozumiem tego co piszesz o cookies. Ciasteczka to krótkie pliki tekstowe przechowywane na Twoim komputerze - one nie wysyłają, żadnych komentarzy. Natomiast może pojawić się komunikat o konieczności uruchomienia cookies aby móc prowadzić bloga - jednak to bardziej mój domysł, ponieważ nie sprawdzałam, że blogi wymagają cookies.

5. W wyszukiwarke wpisuje się tekst który chce się znaleźć. Wyszukiwarkami np są google.pl, albo małe na poszczególnych stronach/serwisach/portalach - karola.alleluja.pl / ekai.pl / wiara.pl . Za tekst poprawny uznaje się taki, który w wyniku wyszukiwania dał oczekiwane rezultaty.

6. A komunikat, który do Ciebie wrócił świadczy o standardowym odbiciu się Twojego maila od serwera pocztowego. Tak więc polecam pisanie maili z innego adresu (innego serwera poczty).

Pozdrawiam.

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pt kwi 06, 2007 12:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]