Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 12, 2025 3:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Przygody mr. szatana... do Spidiego 
Autor Wiadomość

Post Przygody mr. szatana... do Spidiego
Cytuj:
Drogi Gonzo!
Gdybyś się rzeczywiście zastanawiał, jak usunąć to z netu (czyli jak ukrócić łamanie prawa), to wpadłbyś na to, że właśnie dlatego, że "mówi o tym wiele osób" ofiarami tego wykroczenia (przestępstwa?) staje się coraz więcej ludzi. Dlatego najprostszym moim zdaniem sposobem jest przestać o tym gadać.

Drogi Spidi osobiście wierzę, że rozmowa na takie tematy (rozmowa a nie propagowanie. Więcej - rozmowa przeciwko tym treściom) może coś zmienić natomias zaklejenie ust ludziom szczególnie na takim prowincjonalnym forum nie zmieni nic (myślę, że zrozumiesz aluzje). Sprawdź sobie licznik oglądnięć mr. szatana dzisiaj i jutro i zobaczysz czy zjawisko maleje. Nie robiąc nic przeciwko jesteś współwinny. Ty już wiesz o czym mówimy - inni użytkownicy forum nie i dzięki Tobie sie nie dowiedzą. Z tego jedynie powodu umieściłem linki - fakt - Twym argumentem może być ten punkt regulaminu który rzeczywiście zaakceptowałem rejestrując się tutaj więc nie mogę powiedzieć w tej kwestii nic na swą obronę. Niemniej wcale nie chcę tego robić. Świadomie umieściłem te linki więc kara powinna dotknąć mnie a nie tematu. Linki usunęliście więc o co chodzi?

Cytuj:
Wierzę jednak też w Twoją inteligencję, a dużo mniej w Twoje dobre intencje.

"Wierzę jednak też"?? Hehe moderator, że masakra... jaka futurystyczna składnia :D . Nie wierzysz w moje intencję więc pozostaje mi wierzyć, że uwierzysz. Widziałem, że ktoś tam wcześniej dużo zdrowiej podszedł do sprawy.

Dodam, że ten temat nie jest zażaleniem... próbuję polemizować ale skończy się pewnie tak jak z moim księdzem na religii :-D

Pozdrawiam

Śr kwi 25, 2007 13:12
Dziekuje bardzo Spidy za zablokowanie tematu.

Śr kwi 25, 2007 14:01

Sprawdź sobie licznik oglądnięć mr. szatana dzisiaj i jutro i zobaczysz czy zjawisko maleje. Nie robiąc nic przeciwko jesteś współwinny.

Ależ właśnie zrobiłem! Usunąłem link do filmiku ze strony, za którą jestem w pewnym stopniu odpowiedzialny. Dokładnie tyle mogę zrobić przez Internet (na prowincji ;) ).
Myślę, że Twój wątek - nazwijmy go neologizmem - "szatannowy" to dobry wstęp do dyskusji na temat zapobiegania wpływowi szkodliwych treści na Internautę. Nie trzeba jednak oglądać plugawego moim zdaniem filmiku, żeby dyskutować na ten temat. Chętnie podyskutuję o tym, jak w inny sposób niż usuwanie linków zmniejszać wskaźniki na youtube takich produkcji (zważ, że to nie aktorzy, a żywi ludzie są w tych filmach upokarzani przez osobę przejawiającą cechy emocjonalnego sadysty).

Spece od promocji i marketingu dawno wiedzą, że najłatwiej przyciągnąć widza wzbudzając w nim silne emocje, nieważne czy dobre, czy złe. Dlatego takie filmiki będą się pięły w statystykach youtube tym bardziej, im więcej katolików i antykatolików się o nim dowie, a ściślej - zainteresuje (czyż nie o to Ci chodziło?). W obydwóch grupach widzów wzbudzi silne emocje.

Pytasz, jak temu zapobiec, ale nic sam nie proponujesz. Więc?...

Śr kwi 25, 2007 16:56

Więc to nie jest temat do tej rozmowy a tamten zablokowany. Pozdrawiam

Śr kwi 25, 2007 17:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]