Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 05, 2025 1:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 kształt forum 
Autor Wiadomość
Post kształt forum
Robiac dygresje w temacie glownym. Ja nie rozumiem ksztaltu tego
Forum Ktolickiego, utrzymywanego z pieniedzy katolickich czytelnikow
tygodnika. Skad sie bierze tak wielka obecnosc agresywnych i nachalnych
ateistow na tym forum? Jakie sa ich motywy , zeby zaklocac katolicka dyskuje ? To mialo byc katolicyzm a nauka. To nie mial byc ateizm
a nauka. Ja mialem nadzieje na dyskusje o nauce z katolickiej perspektywy. Obecnosc nahalnych ateistow taka katolicka dyskusje uniemozliwia i od razy widac , ze prowadza oni ateistyczny sabotaz.
DOMAGAM SIE OD ADMINISTRATOROW PORTALU KATOLICKIEGO
SKUTECZNEGO FILTRA I OBRONY KATOLICKIEGO PORTALU PRZED AGRESYWNA ATEISTYCZNA DYWERSJA.
Mamy tak malo katolickich mediow i srodkow przekazu ,nie pozwolmy aby lewacko-sekciarsko-ateistyczny sabotaz niszczyl je. My katolicy placimy i wymagamyKATOLICKIEGO forum.
Jezeli nie wiecie o czym mowie, sprobojcie sie przebic z jakis katolickim pogladem na jakies laicikie forum. Natychniast zostaniecie zagdakani,
wyszydzeni i w koncy bezceremonialni zawieszeni.

Wątek wydzielony stąd: viewtopic.php?p=246409#246409
angua

So maja 05, 2007 21:10
Nie widzę powodu, aby moderatorzy mieli banować za poglądy.
Jestem katolikiem i nie życzę sobie by ktokolwiek pisał, że w imieniu katolików życzy sobie by usuwano wypowiedzi kierując się kluczem światopoglądowym. Całkowity brak zdolności do dyskusji z innymi poglądami.

So maja 05, 2007 21:14
Skazani może nie na katolicyzm, ale na wiarę w boga.
Przecież muszę to powiedzieć.
Nie chcę brzydko pisać ale wiara jest dla wszystkich, dla leniwych, zapracowanych, nieuków i uczących się i wszystkich jakich możecie sobie tylko wyobrazić.
Ateizm niestety nie jest. Przepraszam, że tak powiedziałem.
Ale tak jest. Jeżeli komuś nie chce się nawet przeczytać, czy istnieją inne religie niż katolicka, jeżeli ktoś ma gdzieś, jakie są założenia innych religii, to jest skazany na wiarę w boga religi w której się urodził i nie będzie ateistą.

So maja 05, 2007 21:15
Skazani może nie na katolicyzm, ale na wiarę w boga.
Przecież muszę to powiedzieć.
Nie chcę brzydko pisać ale wiara jest dla wszystkich, dla leniwych, zapracowanych, nieuków i uczących się i wszystkich jakich możecie sobie tylko wyobrazić.
Ateizm niestety nie jest. Przepraszam, że tak powiedziałem.
Ale tak jest. Jeżeli komuś nie chce się nawet przeczytać, czy istnieją inne religie niż katolicka, jeżeli ktoś ma gdzieś, jakie są założenia innych religii, to jest skazany na wiarę w boga religi w której się urodził i nie będzie ateistą.

Tak, ale co to ma do rzeczy? Interesuje nas jaka jest faktyczna ontologia świata, a nie socjologia światopoglądów. W zateizowanej Francji będą się działy identyczne procesy społeczne jak w katolickiej Polsce. Ale co to może mieć do meritum zagadnienia?

So maja 05, 2007 21:17
Panie Andrzeju, przecież wiara sama się obroni.
Aby wprowadzić taką kontrolę jaką Pan chce, trzeba było by zatrudnić osobę, która czytała by każdy post i go publikowała.
W ten sposób ogranicza Pan wolną dyskusję, i luźną wymianę poglądów.
Proszę też nie zapominać, że jest wielu ateistów poszukujących boga, którzy próbują znaleźć jakiś punkt zaczepienia, i reprezentują tutaj swoje przekonania.
Ograniczając im dostęp do forum, ograniczy Pan w ten sposób ewentualną możliwość odlanezienia właściwej drogi, dla tych zagubionych ateistów, których jak widać jest sporo.

So maja 05, 2007 21:20
ptrqwerty, a co ty masochista? w poscie tuz przed twoim standardowe ateickie obelgi "katolik ...........czlowiek niepelnosprawny umyslowo i o
ograniczonym rozumieniu" Sprobuj takich obelg na forum zydowskim.
To ze ty sobie nie zyczysz to nie ma zadnego znaczenia
bo reprezentujesz tylko siebie. Na tym forum jest bardzo malo katolikow
poniewaz boja sie uczestniczyc a powodu panujacego tu ateistycznego terroru. Widze tu ktrwiozerzcych ateistow publikujacy tysiace postow od kilku lat. A dlaczego za pieniedaze katolickie mamy sponsorowac ateistyczna propagande "katoliku marksistowski"?
Ja sadze ze trzeba zrewidowac zasady finansowania tej ateistycznej tuby
za moje miedzy innymi pieniadze.

So maja 05, 2007 21:25

Moim zdaniem jest tylko jedno rozwiązanie. Pan andrzej powinien zostać moderatorem.To jedyny sposób by powstrzymać ateistyczno-marksistowską reakcje i przywrócić forum wiara prawdziwym(nie-marksistowskim) katolikom.

So maja 05, 2007 21:30

Aztec, nie do końca się zgodzę z tym co piszesz. Osoby mądre, światłe i oczytane mogą być religijne. Sam znam kilka takich osób.

To jest kwestia tego jaką wiedzę, czy też wykształcenie się posiada. Zapewne znacznie więcej będzie osób wierzacych wśród np. inżynierów, niż paleoantrpologów.

To, czy będzie się religijnym, czy nie, to kwestia wychowania, a zakładam, że i komponent genetyczny tworzy tu znaczącą dyspozycję. Podobnie zresztą jak w przypadku ateizmu :).

Pana Andrzeja nie tykajmy. To znacznie gorsza wersja Leszka Jana :). A że ten ostatni gdzieś przepadł, więc mam pewne podejrzenia...

So maja 05, 2007 21:31
ptrqwerty, a co ty masochista? w poscie tuz przed twoim standardowe ateickie obelgi "katolik ...........czlowiek niepelnosprawny umyslowo i o
ograniczonym rozumieniu" Sprobuj takich obelg na forum zydowskim.
To ze ty sobie nie zyczysz to nie ma zadnego znaczenia
bo reprezentujesz tylko siebie. Na tym forum jest bardzo malo katolikow
poniewaz boja sie uczestniczyc a powodu panujacego tu ateistycznego terroru. Widze tu ktrwiozerzcych ateistow publikujacy tysiace postow od kilku lat. A dlaczego za pieniedaze katolickie mamy sponsorowac ateistyczna propagande "katoliku marksistowski"?
Ja sadze ze trzeba zrewidowac zasady finansowania tej ateistycznej tuby
za moje miedzy innymi pieniadze.

Ty też reprezentujesz tylko siebie, więc nie pisz jakbyś był wybranym reprezentantem jakichś katolików. Sytuacja jest natomiast taka, że ludzie wpadają w materialistyczny nurt, zaczynają patrzeć na świat z tego punktu widzenia, ich emocje i uczucia przywiązują się do takiej właśnie wizji świata, a potem wydaje im się bardziej prawdopodobne, że właśnie ontologia materialistyczna jest bardziej prawdopodobna, czym robią petitio principii. To jest nudne. Rzeczywiście - jak flaki z olejem. Wyciągnięcie ich z błędnego koła to są dyskusje ciążowe - trwają po 9 miesięcy. Ale tak po prostu jest.
Ledwo co poruszą umysłem a już myślą, że są racjonalistami. Zresztą może i faktyczni nimi przez to są :D Nie przyjacielu, niepotrzebnie się denerwujesz. W tej chwili to się właśnie odbywa w głowach ludzi, szczególnie w Polsce, gdzie etos ateizmu jest na nowo odkrywany. Muszą przejść całą ścieżkę jaką możę zaproponować człowiekowi historia filozofii. Dopiero wówczas, gdy przemyślą, po latach całych, zaczną dostrzegać śmieszność swojej młodzieńczej pewności, jasności przekonań i takich tam.
Chciałoby się może, aby po upadku pewnych filozofii XIX i XX wieku ludzie sprawniej pewne rzeczy byli w stanie przemyśleć, ale tak po prostu nie jest. Oni są wolnomyślicielami. Myślą wolno :biggrin:

So maja 05, 2007 21:33

Moim zdaniem jest tylko jedno rozwiązanie. Pan andrzej powinien zostać moderatorem.To jedyny sposób by powstrzymać ateistyczno-marksistowską reakcje i przywrócić forum wiara prawdziwym(nie-marksistowskim) katolikom.

A tam, moderatorem! Stać go na dużo więcej. Powinien poprowadzić jakąś ogólnonarodową antyateistyczną krucjatę z - że go samego zacytuję, "muszkietem w jednej, a Biblią w drugiej" dłoni ;).

So maja 05, 2007 21:33
To , ze ateisci tu przychoda zeby sie nawrocic to szlachetna ILUZJA.
Ludzie ,ktorzy tu pisza od lat to zatwardziali ateistyczni propagandzisci.
Wiara sie na pewno sama obroni. Ale wierni sami sie nie obronia.
I pod katolidkim szyldem dzialacie jak pulapka szatana dla katolikow.
Bo szeregowy katolik , ktory zawita nieswiadomie w wasze forum
zostaje wciagniety w bezwzgledne ateistyczne pranie mozgow.
To wy jestesci fabryka ateistow pod katolickim szyldem i czynicie nie
dzielo Boskie tylko dzielo szatana.
Mam zamiar zrobic analize pseudokatolickich witryn internetowych i przeslac pod uwage sekretariatu episkopatu polski.
NIe nawoluje do oraniczania wolnosci slowa ale o katolicka samoobrone. Jak mozna zalatwic dozor katolicki nad zawartoscia forum?
Bardzo prosto. nie musicie zatrudniac nowych pracownikow.
NIech nieliczni katolicy ktorzy czytaja wasze forum zwroce uwage administratora na szczegonie zlosliwych i szatanskich ateistycznych
zawodowych propagandzistow.

So maja 05, 2007 21:40
O Szatanie i wiecznie zywy Leninie, nie pozwolcie by nas tu zbanowano, musimy kontnuowac misje uzupelniania Piekla, prowadzac owce na "droge wystepnych".

So maja 05, 2007 21:44
Co ja Ci mogę napisać. Internet co do zasady zmienia naszą rzeczywistość. Mamy dostęp do wszelkich danych, które pojawiają się w świecie. Młody katolik o którym mówisz tak czy inaczej dotrze do ateistycznych treści. Wpisz w Google "Bóg". Zobacz co powyskakuje. Tutaj natomiast ów młody katolik może zobaczyć jak katolicy odnoszą się do owych treści. Ty jesteś w tej chwili antyprzykładme :D Przykładem na to, że katolicy nie chcą dyskutować. Nie wiem, czy sobie zdajesz z tego jasno sprawę. Jeśli zaś zależy Ci na forach mniej dyskursywnych no to może np. forum Odnowy Sulechowskiej - zupełnie poważnie; miły klimat, przyjazna atmosfera. Tutaj natomiast dyskusje i owszem są.

So maja 05, 2007 21:47

Oczywiście, przepraszam jeżeli coś złego napisałem.
Nie mówiłem, oczywiście nie wszyscy, którzy mają czas na naukę stają się ateistami, tak jak wspomniałem, jedni dopuszczają możliwość własnej całkowitej śmierci, a inni jej nie dopuszczają.

Myślę, że Pan Andrzej nie powinien się przejmować tym, że wydaje pieniądze na funkcjonowanie tego forum, bo:
o ile nie jest duchownym, to musi pamiętać, że m. innymi również ateiści opłacają katechetów, którzy uczą religii polskich dzieci.

To jeszcze do tego, ale wysłane po czasie ;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

So maja 05, 2007 22:03

Oj tak aż mi piana cieknie z pyska, a palce to już całe zakrwawione.
24h na dobę siedzę na forum by tylko uprzykrzyć życie katolikom!
Ba, nawet ten post pisze już po północy!
Tylko czekać kiedy wynajmiemy hakera!

So maja 05, 2007 23:43
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona