Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 15:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Uwagi do regulaminu 
Autor Wiadomość

Pozwolą Państwo, że zacytuję Administratorów:
Cytuj:
Zgadzasz się nie pisać żadnych obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników (wraz z powiadomieniem odpowiednich władz). Aby wspomóc te działania rejestrowane są adresy IP autorów.

Zatem cytuję niektóre zdania z tego wątku:
Gosia-antosik:
Cytuj:
Sądzę ze są oni ludzmi pozbawionymi miłości. Stąd nienawidzą wszystkiego co chrześcijańskie.

Chestnut:
Cytuj:
to grupki pomyleńców, gdzie każdemu się wydaje, że może być kimś większym niż Chrystus.

Gosia-antosik:
Cytuj:
Poza tym informować społeczeństwo o pułapkach szerzonej przez nich kultury śmierci?(...)Poza tym powinno się upowszechniać o nich prawdziwe informacje, o ich dewiacjach w pismach, ulotkach?

Proszę zauważyć, że powyższe cytaty pochodzą z pierwszych wpisów sprzed pojawienia się uczestników o odmiennym spojrzeniu na "neopoganizm". Ani razu nie zostały zmoderowane.
Cięciom podlegały tu tylko posty Blizbora:
Moderator:
Cytuj:
[...]
Na temat podanych przez Ciebie dat toczyła się już dyskusja w dwóch tematach. Zapoznaj się z wyjaśnieniami tutaj:
viewtopic.php?t=586
Proszę także o wskazanie konkretnych poglądów katolików wspólnych dla neopogan.

Cytuj:
Poniższa wypowiedź Blizbora została tutaj przeniesiona z tematu: Aby nie wpaść w sidła , ponieważ nie ma nic wspólnego z tamtym wątkiem

Jeśli tolerowane jest tu zamieszczanie takich jak w/w epitetów i przymiotów ( powszechnie uważanych za obraźliwe i pejoratywne ), to może choć zastanówmy się czy przypadkiem nie padły one już w innych tematach...

Pragnę dodać, że do poglądów osobistych prawo ma każdy, a ich kontrowersyjność może wynikać z większego niż przeciętne zainteresowania historią i antykiem oraz bardziej emocjonalnego stosunku do niektórych uznanych przez naukę faktów historycznych.

W dalszym toku dyskusji zdaję się na Państwa obiektywizm.

Z poważaniem
Perun

So maja 28, 2005 21:14
Zobacz profil WWW

To co napisał Perun to niestety prawda. Często zdarza się na formach wzajemne obrażanie się, a administratorzy zamiast usuwać faktycznie obraźliwe posty zajmują się rzeczami mnie ważnymi, lub wogóle nie istotnymi. Chodzi tu głównie o długość postów, napisanie jakiś słów poza tematem i już modernacja kasuje posty, albo przesyłą upomnienie... Może czas zająć się topikami, w których ludzie nawzajem obrzucają się epitetami, a na forum pozostawić odrobinę swobody i możliwość swobodnego dialogu?

So maja 28, 2005 22:02
Zobacz profil WWW

Uprzejmie proszę o zamieszczanie uwag i reagowanie na moje wypowiedzi publicznie na forum. Tak jak ja to zrobiłem - na forum.
Zapewniam jednak Panią, że treść "wiadomości prywatnych" pozostanie "wiadomościami prywatnymi".
Z wyrazami szacunku
Perun

So maja 28, 2005 22:18
Zobacz profil WWW

Chciałbym dodać, że wiadomo mi, iż Baranek jest na urzędzie moderatora od niedawna, a przynajmniej maderatora działu do którego mój post: Wysłany: Sob Maj 28, 2005 21:14.
ps.
miło widzieć twarz wielkiego duchownego i Słowianina w kwiecie wieku.

So maja 28, 2005 22:25
Zobacz profil WWW

N maja 29, 2005 8:25

Post Do Saxona
odnośnie wpisu: Projekt Perun Wysłany: Sob Maj 28, 2005 21:14

Szanowny Panie.
Czy przed dniem 25 kwietnia 2005 roku można było na tym forum publicznie obrażać innowierców, a w tym konkretnym przypadku rodzimowierców? Czy urząd jaki Pan sprawuje na tym forum wiąże się choć trochę poza rozpisywaniem się na tematy kościoła z przestrzeganiem podstawowych zasad moralnych? Czy znane jest Panu pojęcie netykiety?
Przykro mi tak właśnie formułować moje zdania ale radziłbym Panu zwrócić większą uwagę raczej na przestrzeganie regulaminu, który jak widać Pan osobiście zamieścił i personalnie szersze moderacje w wątkach.
Za co z góry dziękuję.
Perun

N maja 29, 2005 9:24
Zobacz profil WWW
Na tym forum mój drogi Perunie pozwala się bardzo często o wiele więcej osobom, które nie są Katolikami od samych katolików.
Nie dziwię się ostrym słowom padającym w kierunku "neopogan" - przecież propagowanie "neopogaństwa" walczącego z zasadami wywodzącymi się z Chrześciaństwa i Judaizmu to przecież zaprzeczanie podstawom moralności, która stworzyła tą cywilizację.
Powrót do religii niejednokrotnie "szamańskiej" związanej z kultem prasłowian ...

N maja 29, 2005 15:20
Oczywiście - jeżeli padły slowa nazbyt oster - osoby te winny je uzasadnioć - lub sprostować.

N maja 29, 2005 15:22

Post Do Projekt Perun
Szanowny Panie

Serdecznie dziękuję za cenną radę :)

N maja 29, 2005 19:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]