rozmawianie z osobą niezalogowaną na forum
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: jest taki dobry zwyczaj podczas rozmawiania, że jesli sie nie zgadzam z przedmówcą - pozwalam mu odpowiedzieć na swoje wątpliwości zamiast wykpiwać ...
może z komentarzami wstrzymacie sie do odpowiedzi gościa?
Jest taki dobry zwyczaj (moze nie kazdy go zna)....jezeli chce sie z kims dyskutowac, to nalezy sie przedstawic....
Dyskusja z kims, kto nie ma odwagi sie zalogowac i podac swojego nicku...jest dyskusja bezsensowna...to jak gadka ze sciana.
Z "enigma" nie rozmawia sie....tyle powinien wiedziec moderator...
pozdrowka
|
| Pt sie 27, 2004 13:00 |
|
|
|
 |
|
jo_tka
|
Istnieje zakaz?
Zdaje się że mówimy o sytuacji, gdy już taką rozmowę podjęto? A jeśli już się ją podejmuje, to pewne zasady obowiązują również wobec osoby anonimowej.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pt sie 27, 2004 13:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mam pytanie:
Zlosliwosc to czy glupota?
|
| Pt sie 27, 2004 13:06 |
|
|
|
 |
|
Spoonman
|
Tym bardziej, że mój post był ironiczno-humorystyczny a nie obraźliwy...
Zważywszy ponadto na to o czym była dyskusja...
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
| Pt sie 27, 2004 13:08 |
|
 |
|
jo_tka
|
Cytuj: Spoonman Wysłany: Pią Sie 27, 2004 12:34 pm -------------------------------------------------------------------------------- Przepraszam Masz racje elka zagalopowałem się...postaram się panować w przyszłości
pzdr _________________ ...życie jest przepiękne i usłane cierniami...
Czy to Twój komentarz, Spoonman? 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pt sie 27, 2004 13:18 |
|
|
|
 |
|
Spoonman
|
Jasne, pierwszy odruch to taki, że faktycznie coś naklepałem i przesadziłem  Jeśli mój post poleciał widocznie powody były i nie dyskutuję z nimi ... choć wcale się nie muszę z nimi zgadzać
pzdr 
_________________ http://www.odnowa.jezuici.pl/
|
| Pt sie 27, 2004 13:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie jestem moderatorem
...bylem nim kiedys...dlatego uwazam, ze taka reakcja jest zupelnie nieadekwatna do tego co napisal Spoonmann.
"Gosc" zanegowal najwazniejszy aspekt chrzescijanstwa...w dodatku nie byl w stanie udowodnic tego...baaa....nie mial odwagi sie zalogowac..
Puscil idiotyczny slogan, nie poparty dowodami....
Nie ma sie co dziwic , ze dostal ironiczne odpowiedzi....
Reakcja moderatora jest co najmniej dziwaczna!!!!
pozdrowka
|
| Pt sie 27, 2004 13:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ciszaaaaa.....
No tak, zapomnialem...z decyzjami "szefostwa" sie nie dyskutuje....
No comments
|
| Pt sie 27, 2004 15:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Z tego, co się zorientowałem w temacie -
Jestem za tym, co pisze Beli ...
Sam się ostatnio nieźle wnerwiłem na coś podobnego ...
A chodziło o zarejestrowanego użytkownika.
Kto nas uszanuje - jeżeli pozwolimy sobie na bezkarne obrażanie tego, co dla nas najważniejsze
Za niedługo puszczę tekst o "tradycjonaliźmie" - tym dobrze pojętym ...
I wydaje mi się, że ci, którzy nie pozwalają sobie na nazbyt wiele - robią bardzo słusznie.
Byle tylko z kolei nie przesadzić "w drugą stronę" ...
Pozdrawiam - i polecam do rozważenia ...
|
| Pt sie 27, 2004 16:14 |
|
 |
|
saxon
|
Witam
Z założenia od samego początku na tym forum osoby niezarejestrowane mogą pisać w tematach:
"Gadaj dalej" w dziale "Czat"
oraz
"Sam wymyśl temat" w dziale "Różności"
i nie widzę powodu dla którego by to trzeba było dzisiaj zmieniać.
Poza tym moderatorzy mają możliwość sprawdzenia, czy dana osoba pisała już na forum pod innym nickiem. Samo zaś zarejestrowanie nicka nie rozwiązuje problemu - po pierwsze nie zapewnia tego, że dana osoba będzie się właściwie zachowywała i pisała na forum (czego mieliśmy już przykłady), a po drugie można przecież pisać pod kilkoma zarejestrowanymi nickami (co też już się zdarzało).
Pozdrawiam
|
| Śr wrz 01, 2004 20:45 |
|
 |
|
Anula
|
saxon napisał(a): ...Z założenia od samego początku na tym forum osoby niezarejestrowane mogą pisać w tematach:
"Gadaj dalej" w dziale "Czat"
oraz
"Sam wymyśl temat" w dziale "Różności"
i nie widzę powodu dla którego by to trzeba było dzisiaj zmieniać.
Poza tym moderatorzy mają możliwość sprawdzenia, czy dana osoba pisała już na forum pod innym nickiem. Samo zaś zarejestrowanie nicka nie rozwiązuje problemu - po pierwsze nie zapewnia tego, że dana osoba będzie się właściwie zachowywała i pisała na forum (czego mieliśmy już przykłady), a po drugie można przecież pisać pod kilkoma zarejestrowanymi nickami (co też już się zdarzało)....
Nie rozumiem? Czy wyraża się zgodę na to, aby kogoś w błąd wprowadzać? Czy forum to spotkanie tylko tekstów, czy może także ludzi?
Beli, kogo ten dobry zwyczaj miałby obowiązywać? Jeżeli z jakichś powodów nie chce się ktoś ujawnić, to chyba lepszym /czytaj: wiarygodnym/ rozwiązaniem jest nie logowanie się i wystąpienie jako gość, niż pod nickiem - widmo.
Zauważyłam takie przypadki, ale nie sądziłam, że jest oficjalna na to zgoda...
|
| Śr kwi 20, 2005 13:15 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No cóz......
Anulo...nie jestem w stanie odpowiedziec na Twoje pytanie.
Tak sie zazwyczaj dzieje w momencie gdy jakis "inteligentny" moderator wyciaga kilka postów z kontekstu....a po czasie to juz nikt nie ma zielonego pojęcia czego one dotyczyły.
Dlatego nie ma szans bym odpowiedzial na Twoje pytanie...gdyz odpowiedż musiałaby sie wiazac z tematem w którym wystapiły podane wyżej animozje..........a tego juz nawet najstarsi Indianie nie pamietaja....no chyba ze znajdzie sie jakis "wyjatkowo" "inteligentny" moderator, który naprowadzi nas na odpowiedni tor w tej dyskusji
pozdrówka 
|
| Śr kwi 20, 2005 15:04 |
|
 |
|
Anula
|
Nie chciałabym wkraczać w czyjeś kompetencje, tymbardziej, że o moderowaniu mam słabe pojęcie. Uważam jednak, że zgadzanie się na takie "mnożenie osób" i pisanie pod różnymi nickami jest otwieraniem furtki na preparowanie rozmów, tematów, czyli wprowadzanie w błąd innych użytkowników.
A to już, nie jest zabawne.
|
| Cz kwi 21, 2005 12:59 |
|
 |
|
saxon
|
Dla informacji - za niedługo na forum będzie wymagana rejestracja we wszystkich działach. Tyle tylko czy to jest sposób na rozwiązanie powyższego problemu? Przecież to żadna trudność zarejestrować sobie kilka nicków i pisać pod różnymi na forum. Więc tak czy tak moderatorzy będą musieli dalej nad tym czuwać.
Pozdrawiam 
|
| Pt kwi 22, 2005 20:40 |
|
 |
|
Anula
|
saxon napisał(a): Dla informacji - za niedługo na forum będzie wymagana rejestracja we wszystkich działach. Tyle tylko czy to jest sposób na rozwiązanie powyższego problemu? Przecież to żadna trudność zarejestrować sobie kilka nicków i pisać pod różnymi na forum. Więc tak czy tak moderatorzy będą musieli dalej nad tym czuwać...
Spokojnie saxon, wierzę, że zmęczenie robi swoje, ale powoli.
Z problemem tego rodzaju mierzy się większość forów, ten nie jest wyjątkiem. Niestety nie wiem jak sobie z tym radzą, ale może po kolei.
Jestem za tym, aby pisać pod jednym jedynym nickiem. Dlaczego.
Jak wcześniej wspomniałam spotykają się tu ludzie, wymieniając poglądy, wyjaśniając rzeczy niezrozumiałe, pisząc od siebie to, o czym pragną pisać z korzyścią dla innych. Jakby tego nie nazwać są to spotkania żywych ludzi.
Sytuacja zaczyna się komplikować, kiedy zauważam, że ta sama osoba podpisuje się inaczej, czasem przyznając się do tego, ale ponieważ nie ma takiego wymogu, może skorzystać z "prawa" bycia kimś innym.
Tylko, że mnie to przyprawia o zawrót głowy, dezorientację, w efekcie czego nie piszę tego o czym chciałam, tylko zbywam półsłówkiem. Moim zdaniem mija się to z celem.
Jeśli chodzi o sam problem, to uważam, że: gdzie stawia się wymagania, tam i wartość wzrasta. Zupełnie jak z wychowywaniem dzieci. 
|
| Pn kwi 25, 2005 14:33 |
|
|
|