Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
 O języku śląskim po raz n+1 
Autor Wiadomość
Nó i widać, że belejake Jo-tki ze Warszawy, abo wszechpolski Crosis to hiperpatrioty, kerzi by se ryncyska dali połobrzinać za mowa polsko i beztóż łóni sóm usery, co to posty robióm. Ciekawe czy łoni wtedy miynso żeróm.

Pt wrz 16, 2005 7:57
nie fanzol mi sam tukej, bo łochrzania jak świynty Michoł dziobła :P
Sam jestem Ślązakiem i dobrze znam naszą mowę- przypominam jednak, że jesteśmy na Forum ogólnopolskim i wypadałoby się porozumiewać w języku zrozumiałym dla wszyskich...
Oczywiście masz rację w tym, ze przenikają do naszej mowy słowa z "gwary internetowej" ;) - jednak wystarczy po porstu samemu dawać dobry wzorzec i unikać tych "anglizmów" w swoich własnych wypowiedziach.

Ale - to tak na marginesie toczonej dyskusji ;)

Pt wrz 16, 2005 14:57
A te "sam tukej" to po jakymu? To Ty niy wiysz, że tak gorole godajóm,kej chcóm coś po naszymu pedzieć?!

Pt wrz 16, 2005 19:00
Stary żech już jest i widza ino na jedne łoko, bez tóz niy dołech pozór na to, iże Crosis tak gryfnie niymieckigo szwargotu używo. To widać łón ze tyj drugi strony, bardzi stamtond, kaj słońce za farożowóm stodołóm się chowo.
Ale terozki poważnie do "ddv 163".
Jakbyś tak se synku łozwożół, to bys gibko spokopiół, iże ta "wiara.pl" to mo górnoślónski rodowód, bo to przeca internetowo wersyjo GOŚCIA NIEDZIELNEGO. I miołbyś recht: GOŚĆ NIEDZIELNY, to bół tygodnik łod gornoślónski diecezyji. A ta diecezyjo powstała pora lot po I Wojnie Światowyj, kej sie już ślónske powstanio skończóly i bóło już po plebiscycie. Cheba wiysz, co to bół plebiscyt? GOŚĆ NIEDZIELNY bół przed II wojnóm światowóm dlo mie za mondry, ale przi Gościu sprzedowali kole kościołów MAŁY GOŚĆ NIEDZIELNY. Przed II wojnóm światowóm we tym MAŁYM GOŚCIU drukowali kożdy tydziyń "Przygody Fucinki" a jak się wojna skończoła Fucinka zamiyniyli na Stasia abo Józia Kropki (już za dobrze niy pamiyntów), a to bół chyba synek łod Stacha Kropiciela, kery we tym wielkym GOŚCIU drukowoł swoje "Gawendy". Jak żech sie niyskorzi dowiedzioł, to pisoł to redachtór naczelny GOŚCIA ks. Kosyrczyk i cheba jednak żodnego synka ni mioł. Nó i pomyśl Ty se "ddv" bez wiela to już lot tyn GOŚĆ mie łodwiydzo. Co tydziyń. I bółoby wszystko jak noleży, kejby cheba dzioboł niy pokusiół Tkocza, tak jak kejsik tam pokusiół Ewa w raju: "Patrz - musioł do niego pedzieć - terozki to mosz szansa być wielki, ogólnopolski. Ino ze redakcyje musisz powyciepować tych rodowitych, łod cołkich pokoleń Hanysów i zastómpić jich bele jakymi Władkami. Nó i pora frelów do redacyje przyjmij, coby i feministki mogły sie trocha powyżywać."
Jo jeszcze dziś niy poradza spokopić jednyj rzeczy. Ja, rozumia iże mie Niymce za moja godka po pysku prali, bo to przeca Katowice mieli do Reichu noleżeć, a łóni uznowali moja godka za polsko godka, ale pojakymu mie polsko rechtórka za ta sama godka drzewniannom federbiksom prała... Tego toch dugo niy poradziół spokopić. Ale żodyn mie niy biół za to żech na placu abo w dóma godoł po naszymu. A tu "ddv" kery godo iże jest Ślónzokym zakazuje mi po śłónsku pisać do WIARY, kero przeca mo górnoślónski rodowód: bo Poloki niy bydóm rozumieć. Dyć chopie żeś jest gorszy łod Volksdeutscha, bo łon nos za nasza godka prześladowoł, bo mu Hitler kozoł, a czy ciebie ktoś zakozoł po ślónsku godać.
Jeszcze nos na Górnym Ślónsku poruch starzików łostało, ale niydugo pomrymy i wtedy łostanie ino nazwa geograficzna "Górny Śląsk" a co nojwyżyj w ramach folkloru bydóm śpiywać "Poszła Karolinka do Gogolina". Niy górsz sie "ddv" ale czym Ty się różnisz od tych Ślónzoków kerzi naszych łojców i dziadków downi zmuszali coby po niymiecku godali? Łónych nasi łojcowie nazywali renegatami a jak nazwać tych kerzi nos chcóm zmusić do godanio ino cysto po polsku? Choć to przeca niy urząd jakiś ani szkoła.

Pn wrz 19, 2005 14:03

Karlus - wybacz, ale mi się nie chce tego czytać, choć pewnie bez problemu dałoby się zrozumieć. Jeżeli nie stać Cię na to, żeby postarać się być komunikatywnym - miej świadomość, że piszesz wyłącznie dla siebie.

Crosis - wiem - ale zrobił się mały off-top, więc odpowiedziałam, mam nadzieję że ostatecznie.

A Sweet już odpisał na temat... :)

Pn wrz 19, 2005 14:56
Coz karlusie, p0ochodze ze wschodu i blizszy mi ukrainski od niemieckiego ;)

A generalnie, w koncu zrozumiawszy Twoj jezyk, chyba zrozumialem o co Ci chodzi: o to, ze pisze user, itd... coz. Sam jestem za uzywaniem tylko jezyka polskiego, ale czasem ... no sie nie da. Na przyklad to forum, na ktorym teraz piszemy, powstalo w stanach chyba, jako phpBB. Jest to gotowy skrypt, w ktorym sie bawie od jakiegos czasu.... jak i w innych skryptach. I jeszcze w zadnym nie widzialem, aby tabele w bazie nazywaly sie "uzytkownik" a nie "user" ;) I tak mi z tego zargonu zostalo :) I tak w sumie sie roznie, bo nie mowie "browser" tylko "przegladarka". Tylko, ze te wyrazy nie sa z niemieckiego, a angielskiego ;)

I teraz w sumie pisze ze Slaska ;)

Crosis

Pn wrz 19, 2005 14:58
Przez ponad 170 lat, Niemcy nam Ślązakom rozkazywali "Maul halten". Teraz zaś Usery nam rozkazują: zamknij mordę, jeśli nie chcesz mówić (pisać) po polsku a w jakiejś tam "ble, ble" gwarze śląskiej. I jakoś nikomu - ani administratorowi, ani żadnemu z moderatorów - nie wpadło do głowy aby wydzielić dział w którym by można pisać po śląsku, a w innym, po kaszubsku a w jeszcze innym po góralsku.
Zwracam na jeszcze jedną rzecz uwagę: Używam śląskiej mowy (a nie gwary), wypowiadając się w sprawach dotyczących Śląska i Ślązaków. W Warszawie nie mam ochoty sprzątać.

Wt wrz 20, 2005 10:11

Przez ponad 170 lat, Niemcy nam Ślązakom rozkazywali "Maul halten". Teraz zaś Usery nam rozkazują: zamknij mordę, jeśli nie chcesz mówić (pisać) po polsku a w jakiejś tam "ble, ble" gwarze śląskiej. I jakoś nikomu - ani administratorowi, ani żadnemu z moderatorów - nie wpadło do głowy aby wydzielić dział w którym by można pisać po śląsku, a w innym, po kaszubsku a w jeszcze innym po góralsku.

Zauważ, że tematyką forum nie jest językoznawstwo czy kulturoznawstwo, a regulamin już w pierwszym paragrafie, w punkcie trzecim stwierdza:
Cytuj:
3. Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.

Jak komuś nie odpowiada charakter forum czy zasady na nim panujące, to przecież nie musi pisać.

karlus napisał(a):
Zwracam na jeszcze jedną rzecz uwagę: Używam śląskiej mowy (a nie gwary), wypowiadając się w sprawach dotyczących Śląska i Ślązaków. W Warszawie nie mam ochoty sprzątać.

To nie ma znaczenia. Czy w sprawach dotyczących Kraju Basków będziemy pisać po baskijsku?

Wt wrz 20, 2005 10:31
Karlus: w naszym kraju obowiazuje jezyk polski. Badz wiec laskaw pisac w sposob dla Polakow zrozumialy. I dostosuj sie jednoczesnie do regulaminu forum. Szanuje gware slaska jak i slazakow, ale po prostu niektorzy maja problemy z rozczytaniem tego i ze zrozumieniem sensu Twojej wypowiedzi. A na pewno nie o to chodzi na forum, nie? Zaloz temat i napisz, ze trzeba pisac po slasku - prosze bardzo :) Nie bede ani tam zachodzil, bo nei chce mi sie sleczec pol godziny nad postem, ani tez pisal, bo po slasku nie umiem. Ale w tematach ogolnych troche to nie kulturalne, kiedy piszesz w mowie, ktora nie wszyscy moga od razu zrozumiec.

Ja nie pisze ani po angielsku ani po niemiecku.

Crosis

Śr wrz 21, 2005 9:07
Twoja ostatnia wypowiedź w której są słowa: "Szanuję gwarę śląską jak i ślązaków ..." to po prostu kłamstwo. Gdybyś szanował Ślązaków napisałbyś ten wyraz z dużej litery. Pisząc z małej wykazałeś, że gardzisz Ślązakami.

Śr wrz 21, 2005 15:33
Nie Karlusie, to wcale tego nie oznacza. Jesteś przewrażliwiony.

Śr wrz 21, 2005 15:50

Wez se krople walerianowe i idz spać.....a nie pisze sie 'mo recht" ino "mo prawie"...
Cobys se w koncu poskopioł....Gość Niedzielny zawsze pisoł po polsku

A tera idz juz spać bo fandzolisz pieronsko

Śr wrz 21, 2005 21:31
I zowdy byli tacy, co głupio fulali ... :P
Temat o gwarze jest - zajrzyj tam.
A zamiast mnie wyzywać od najgorszych - napisz w danym teacie - to se pogodómy.
A terozki to nie fulej sam ino jak tyn klugszajser kaj ino sie do ... :(

Śr wrz 21, 2005 22:29

Śr wrz 21, 2005 22:30
Niy godo sie "krople" ino "kropki"; niy "poskopioł" ino "spokopiół" i niy "fandzolisz", ino fanzolisz, kere to słowo łod fanzolów (fasola) pochodzi. Kajś tam widać grali ino pierón wiy we kerym kościele. Modzi żeście sóm. GOŚĆ NIEDZIELNY we kożdy tydziyń drukowoł po ślónsku "GAWENDA STACHA KROPICIELA" ani Ty, ani ddv ło tym wiedzieć niy możecie, boście niy byli jeszcze zaplanowani.
A cobyście sie trocha uświadómiyli, to wóm zdradza, że tym Stachym Kropicielym bół ks. Kosyrczyk, piyrszy po wojnie redachtór naczelny GOŚCIA.
I jeszcze jedna rzecz, we ślónskij mowie "ó" to niy jest żodne "u zamkniynte" ino jedna samogłoska wiyncyj anizeli we mowie polski. A powinniście wiedzieć tyż to iże ni ma jynzyka ślónskigo we mowie, ino jest mowa ślónsko, bo Ślónzok to jynzyk mo do lizanio a take Belizariusze i ddv to jeszcze używajóm jynzyka do podlizowaniu sie.

Cz wrz 22, 2005 14:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona