Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 18:55

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
 Problem z Wojenem 
Autor Wiadomość

Post Problem z Wojenem
Zwróciłęm się już w tej sprawie do baranka, ale chciałbym poruszyć bardziej ogólnie. Dostrzegam problem w dziale "SEKTY". Tym problemem jest obecnośc Wojena, ktory skutecznie utrudnia rzeczową dyskusję, pisząc z zasady niedorzeczności. Posuwa się do zachowań naruszajacych zasady kultury osobistej, a nawet próbuje sugerować jakobym za używanie określenia 'sekta" mógł zostać pozwany do sądu. Zachowanie tego człowieka jest skandaliczne. I to sygnalizuję jako problem nr 1.

Problem nr 2. Założyłem temat o przeciwdziałaniu sektom - http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=161659#161659 - zastrzegając w nim wyraźnie, że proszę o wypowiedzi wyłącznie chrześcijan, gdyż wyłącznie chrześcijan sprawa ta dotyczy. Niestety temat ten został natychmiast przez Wojena zaśmiecony. Mało tego. Miał czelność oskarzyć mnie o dyskryminację z powodu religii. bardzo proszę o oczyszczenie tego tematu - tj. usunięcie ymieszczonych przez Wojena śmieci.

W związku z drugą sprawą mam pytanie: czy jest możliwe zablokowanie Wojenowi możliwości komentowania w tym temacie? Sprawa mnie interesuje i chciałbym, aby wokół tego wywiązała się rzetelna dyskusja. niestety - udział Wojena to raczej uniemożliwi. Chcę, by można było w tym temacie swobodnie podyskutować, a nie musiać sie cały czas użerać.

dawno się nie spotkałem też z taką arogancją. Wojen wchodzi na forum chrześcijańskie i ZABRANIA używania terminologii chrześcijańskiej. Do czego to podobne, aby ktoś wymuszał kłamstwo? Do czego to podobne, aby ktoś wprowadzał terror domagając się nieużywania pojęcia "sekta" względem sekt. Jest to przecież forum chrześcijańskie, a pojęcie "sekta" jest wubitnie wewnątrzchrześcijańskie. Czy istnieje możliwość skutecznego ukrócenia takiego mieszania się w wewnętrzne sprawy naszej religii przez pogan?

N maja 28, 2006 1:23
Zobacz profil WWW

Nadmieniam jeszcze, ze publicznie drwi on z mojej wiary i uzywania przeze mnie określenia "Pan" wzglem Boga - http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=161675#161675. Czuję się tym faltem do głębi oburzony i również w tym temacie proszę o pilną interwencję. Wojen bluźni i znieważa moją wiarę, moją relację z Bogiem (a za integralną niejako część tej relacji uważam sposób mojego odnoszenia się wobec Niego).

N maja 28, 2006 2:04
Zobacz profil WWW

Z całym szacunkiem, ale Pan i Jahwe to dwie rózne postacie mitologiczne.

Kolejny wyczyn - obraza uczuć religijnych. Bardzo proszę. Zróbcie coś, aby w temacie o sektach można było normalnie pogadać - bez tych neopogańskich ekscesów.

N maja 28, 2006 2:44
Zobacz profil WWW

Wojen napisał(a):
Biblia jest zbiorem opowiesci mityczncyh, a Jahwe jest jedną opisywanych tam mitycznych postaci. To zrozumiałe, że dla ciebie jest on prawdziwy, na tym własnie polega natura mitu, że osoba opowiadająca go jest święcie przekonana o jego prawdziwości. Twoje oburzenie zatem w pełni uzasadnia użycie słowa "mit" a nie np. "bajka".

Niniejszym wnioskuję o zbanowanie go.

N maja 28, 2006 2:52
Zobacz profil WWW
Moderator

Etam Haereticusie. Ty wypisujesz też różne rzeczy niezgodne z prawdą ;) Na przykład, że KK działa przeciwko Ewangelii, albo że nie ma z nią nic wspólnego. Zbanujmy Ciebie! ;)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

N maja 28, 2006 7:28

Rozalka ma rację - niektóre Twoje wypowiedzi katolicy też mogą uznać za obrażające ich uczucia religijne.

Tym niemniej - jako autor tematu na forum chrześcijańskim miałeś prawo ustalić jaki ów temat ma mieć charakter. Dlatego wypowiedzi nie szanujące Twojej prośby zostały usunięte.

N maja 28, 2006 8:24

Wiesz, co innego jak są spory wewnątrzchrześcijańśkie, a co innego, jak ktoś z zewnątrz znieważa Boga. Na marginesie - pojawił się kolejny arogancki - Poganin (ten sie przynajmniej jasno okresla), piszący pod moim adresem:

Nazywasz Wojena chamem a tu po twoich postach wnioskuje że sam nim jesteś. Na dodatek nie dość że chamem to zapatrzonym w siebie nietolerancyjnym egoistą.

Do czego to podobne, aby poganin znieważał chrześcijanina za jasne wyrażanie poglądów?

N maja 28, 2006 8:26
Zobacz profil WWW

Rozalka ma rację - niektóre Twoje wypowiedzi katolicy też mogą uznać za obrażające ich uczucia religijne.

Mogą, o ile uderzają w Boga. Ale nie uderzają. Myślę, że katolicy powinni byc przygotowani na krytykę, a nie przewrazliwieni.

saxon napisał(a):
Tym niemniej - jako autor tematu na forum chrześcijańskim miałeś prawo ustalić jaki ów temat ma mieć charakter. Dlatego wypowiedzi nie szanujące Twojej prośby zostały usunięte.

Dzięki. A przydałoby się jeszcze usunąć sformułowania obraźliwe.

N maja 28, 2006 8:29
Zobacz profil WWW

jak? - skoro został w tym temacie tylko Twój pierwszy post? :)

N maja 28, 2006 8:30
Dla uściślenia: Nie został żaden - temat był zdublowany. Zapraszam tutaj:
viewtopic.php?t=3827

Zniknęły także posty obrażające kogokolwiek. Hereticus- do Ciebie także ta uwaga.

Cytuj:
Nadmieniam jeszcze, ze publicznie drwi on z mojej wiary i uzywania przeze mnie określenia "Pan" wzglem Boga

Już nie.

I przypominam- moderatorzy też śpią ... ;)

N maja 28, 2006 9:22

Wiesz, co innego jak są spory wewnątrzchrześcijańśkie, a co innego, jak ktoś z zewnątrz znieważa Boga.

A ktoś mądry napisał, że "granicami Kościoła są granice ludzkości"... Bóg będzie obrażany przez tych, którzy Go nie spotkali. Ale mimo to (albo i właśnie dlatego) jak dziś powiedział na Błoniach Benedykt XVI, dialog mamy prowadzić z całym światem, zakorzenieni w dialogu z Bogiem.

N maja 28, 2006 10:39

I przypominam- moderatorzy też śpią ... ;)

Szkoda! ;) Powinni czuwać! Po co marnować noc na jakiś sen, jak się tyle dzieje? :P A na poważnie. Ja tylko starałem się na bieżąco pokazać sytuację, bo w natłoku spraw mogłoby jeszcze coś umknąć.

N maja 28, 2006 21:53
Zobacz profil WWW

jak? - skoro został w tym temacie tylko Twój pierwszy post? :)

Chodziło mi o znieważanie Boga w sąsiednum temacie! :)

N maja 28, 2006 21:54
Zobacz profil WWW

Haereticus napisał(a):
Wiesz, co innego jak są spory wewnątrzchrześcijańśkie, a co innego, jak ktoś z zewnątrz znieważa Boga.

A ktoś mądry napisał, że "granicami Kościoła są granice ludzkości"... Bóg będzie obrażany przez tych, którzy Go nie spotkali. Ale mimo to (albo i właśnie dlatego) jak dziś powiedział na Błoniach Benedykt XVI, dialog mamy prowadzić z całym światem, zakorzenieni w dialogu z Bogiem.

Niestety, nie z wszystkimi da się dialog prowadzić. :(

N maja 28, 2006 22:50
Zobacz profil WWW

Na ten w każdym razie już nie ma...

N maja 28, 2006 22:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 15 ]