Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 6:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Do administracji - wyglad forum 
Autor Wiadomość
Post Do administracji - wyglad forum
No to tak:

pod Operą jest problem, bo w zaleznosci od wyswietlanego akurat banneru nagłówek albo jest tak jak ma być (na środku), ale do prawej.

Crosis

Wt paź 10, 2006 22:10

Rzeczywiście tak jest, ale gdzie Ty w tym widzisz problem? Używam Opery i zupełnie mi to nie przeszkadza.

Śr paź 11, 2006 7:44

Proponuję powrót do sprawdzonego Internet Explorera.
Jego naturalnym środowiskiem jest Windows (C).
A dla Windowsa naturalną przeglądarką jest IE (to podobna relacja jak koalicja PiS i Platformy :D ).

Crosis, nie zadaj zbędnej roboty naszym portalistom. Bo jeszcze coś zepsują. A jak na razie chodzi Forum (odpukać) poprawnie ...

Cz paź 12, 2006 18:02
Zobacz profil WWW

Proponuję powrót do sprawdzonego Internet Explorera.

:o :o :o :o :o

No tu żeś, Stasiu, już wyjechał... :)

"Sprawdzony" :?: Chyba jako najbardziej awaryjna, wieszająca się beznadziejna przeglądarka...

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz paź 12, 2006 21:54
Zobacz profil WWW
Moderator

Ta beznadziejna przeglądarka w ciągu kilku lat mojego korzystania z Internetu, ani razu się nie zawiesiła, więc nie wiem skąd masz takie informacje :D

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt paź 13, 2006 8:14
Mi podobno zły system XP też się nie zawiesza. Co nie zmienia faktu, że IE sama w sobie jest przeglądarką niezabezpieczoną, do tego mającą problemy z utrzymaniem światowych standardów.

Poza tym bez przesady Stasiu - nie każdy ma windowsa, nie każdy ma IE. Temat założyłem tylko po to, żeby zwrócić uwagę adminom, że prawdopodobnie przy zmienianiu overall_header.tpl coś poprzestawiali i teraz interpretacja kodu jest niejednoznaczna.

A mówienie - "po co Wam inne przeglądarki?" jest po prostu ... żałosne. To może w samym nagłówku forum.wiara.pl walnąć w takim razie napis: "poprawnie działa tylko pod IE."

Crosis

Pt paź 13, 2006 9:08

Ta beznadziejna przeglądarka w ciągu kilku lat mojego korzystania z Internetu, ani razu się nie zawiesiła, więc nie wiem skąd masz takie informacje :D

Z pierwszej ręki - z kilkuletniego korzystania z IE, który przy każdej większej ilości okienek albo ściąganiu paru rzeczy po prostu szlag trafiał.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt paź 13, 2006 10:52
Zobacz profil WWW
Hmm nie wiem, jak są wstawiane reklamy na forum, ale fakt faktem:
przy niektórych reklamach nagłówek jest minimalnie przesunięty ze środka na prawo. Przy innych zaczyna się w 40% szerokości strony...

Przy niektórych oraz przy zablokowaniu ad.wiara.pl nagłówek jest przesunięty w prawo tak, że widać go tylko do pola "profil".

Prosiłbym nie poddawać tego pod dyskusję, ani nie sugerować używanie IE. Jedyne o co proszę, to zawiadomienie o tym technicznego admina forum - jestem pewiem, że on będzie zainteresowany.

Crosis

Śr gru 20, 2006 16:38

Prosiłbym nie poddawać tego pod dyskusję, ani nie sugerować używanie IE. Jedyne o co proszę, to zawiadomienie o tym technicznego admina forum - jestem pewiem, że on będzie zainteresowany.
Crosis

Crosis, faktycznie nie ma o czym dyskutować, ponieważ jest to problem praktycznie nierozwiązywalny, gdy korzysta się z darowanego narzędzia jakim jest phpBB.

Jeśli adm. forum zmodyfikuje skrypty phpbb, to kolejne aktualizacje (np. łatami bezpieczeństwa) mogą być trudne, a nawet zdewastować działanie forum. To nie poprawienie błędych tłumaczeń opisów, to zmiana strukturalna w kodzie phpbb, szablonach stron, arkuszach stylów.

Poza tym podane przez ciebie objawy, wcale nie muszą być wynikiem błędów w phpBB, lecz błędów w uzywanym adbloku. Działanie adbloka, wbudowanego w przeglądarkę lub dodanego do niej jako wtyczka, polega przecież na modyfikowaniu kodu strony ściągniętego z serwera (tu serwera forum).

A problem zgodności przeglądarek jak był tak jest. Od lat. Żaden, z wyjątkiem mozilli/firefoxa, producentów przeglądarek nie stosuje się do obowiązujących standardów interpretowania html, xhtml, css (które teoretycznie akceptują).

Adresatem zgłoszonego przez ciebie problemu, winna być nie admin. forum lecz autorzy phpbb. I zgłosić to może każdy, wystarczy wejśc na stronę phpbb, tam jest adres emajlowy, podać adres strony jako przykład, wersję Opery, rodzaj uzywanego adbloka. Oni sobie stronę rozkodują i jak znajdą sposób to może w kolejnej aktualizacji phpbb to uwzględnią. Jak bym miał Operę, to może bym to nawet zrobił.

Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym, 2007 roku.

N gru 31, 2006 12:24
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]