Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 3:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Kultura dyskusji i jej brak... 
Autor Wiadomość
Post Kultura dyskusji i jej brak...
Cytuj:
Zgadzam się, niektórym osobom przydałaby się wizyta u lekarza najlepiej psychiatry.

...

Takimi słowami ubarwił swoją wypowiedź uzytkownik o nicku "Emil" Temat: prawo koscielne, onanizm a grzech, str. 2 ...
po tym jak zacytowalam wypowiedź katechety odpowiadajacego w dziale zapytań...

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=9780&start=15

Jest to wypowiedź chamska i dodatkowo nasmiewająca się z osob chorych...Czy jesli ktos leczy się u psychiatry to juz nie ma prawa głosu?

Proszę moderatora o zwrocenie mu uwagi...

Cz lis 09, 2006 15:08

Cz lis 09, 2006 15:14
Jeśli mogę coś zasugerować, to tak tak - oczywiście moderator niech zrobi swoje, natomiast dyskusja jako taka może zawierać argumenty rzetelne i zwykłą erystykę, dzięki której chce się czy to wywołać wrażenie na osobach trzecich, że ma się rację, czy to ucieka się do niej, aby się nie mierzyć z trudnymi argumentami. A że dyskusja jest na forum, no to teoretycznie można poradzić sobie z dowolną erystyką, o ile się samemu nie popada w emocje.
Otóż formalnie rzecz biorąć Twój adwersarz zniżył się do argumentu ad personam. Zaatakował prywatnie rozmówcę, zamiast odnieść się merytorycznie do argumentów, które mu zostały przedstawione. Oczywiście jest to nieuprawniony sposób dyskusji. Jest to także błąd logiczny, bo z tego, że ktoś np. pisze z zakładu psychiatrycznego nie wynika jest, że argumenty, którymi się posługuje, nie są prawidłowe.
Twój adwersarz odbił bardzo mocno od słonecznych wybrzeży zdrowego rozsądku. I tak powinnaś mu była odpisać.
A moderator niech sobie swoje - rzecz jasna.

Cz lis 09, 2006 15:19

Post Re: Kultura dyskusji i jej brak...
Teresse napisał(a):
Jest to wypowiedź chamska i dodatkowo nasmiewająca się z osob chorych...Czy jesli ktos leczy się u psychiatry to juz nie ma prawa głosu?

Ta odpowiedź wydawała mi się zabawna. Zdaje się, że ostatnio zbyt wiele rzeczy mi się tylko wydaje. Może powinienem iść do lekarza?

To była moja, przyznaję niewłaściwa, rekacja na ogromna dawkę głupot jakich naczytałem się dzisiaj na forum, m.in. w wątku o tańcu z gwiazdami.
Przepraszam Cię Teresso.

Cz lis 09, 2006 15:25

Każdemu może się zdarzyć w ferworze dyskusji... :)

Cz lis 09, 2006 15:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]