|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
''Czy kościół jest potrzebny, aby wierzyć?'' Nie !!
Autor |
Wiadomość |
psk
|
 ''Czy kościół jest potrzebny, aby wierzyć?'' Nie !!
''Czy kościół jest potrzebny, aby wierzyć?'' według mnie absolutnie nie. Jeśli Bóg istenieje to na pewno przychodzi do każdego indywidualnie, trzeba znajść życia sens...[/b]
_________________ ...reggae łączy ludzi...
-- www.rasta.prv.pl --
|
Pn lut 06, 2006 19:05 |
|
|
|
 |
MalGanis
|
Należy też zadać sobie pytanie, czy ta religia jest prawdziwa, i jaki bóg jest najpotężniejszy, a jaki jest tylko jednym z wielu bytów... ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
_________________ Posłowie modlą się o deszcz. To trzeba zobaczyć.
|
Pn lut 06, 2006 19:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Czy kościół jest potrzebny żeby wierzyć?"
Zależy, w co wierzyć.
Jeżeli mamy na myśli katolicyzm, to "Skład Apostolski " daje nam odpowiedz - "Wierzę w Ducha Świętego, Święty kościół powszechny...."
|
Pn lut 06, 2006 20:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeśli Bóg istenieje No widzisz. Sam dajesz argument przeciw swojej teorii. Ja jestem w Kościele i wiem, że istnieje. Ty nie jesteś i stać Cię jeno na jakieś "jeśli". Cytuj: trzeba znajść życia sens...[/b]
Trzeba opanić też gramatyki polskiej reguły.
|
Pn lut 06, 2006 21:15 |
|
 |
psk
|
Tak... ale uważam, że jak powiedział buscador Bóg jest w Tobie i jeżeli on jest częścią mnie to nie musze chodzić do Kośćiola aby z nim rozmawiać... można z nim rozmawiać wszędzie[/i]
_________________ ...reggae łączy ludzi...
-- www.rasta.prv.pl --
|
Pn lut 06, 2006 22:23 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Są ludzie, którzy wierzą w Boga, a nie znają po prostu Kościoła. Na pewno są też tacy, którzy Kościół z jakiś przyczyn odrzucają, ale nadal żyją zgodnie z przykazaniami. Nie należy tych dwóch grup mylić.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn lut 06, 2006 23:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo proszę przed założeniem nowego tematu skorzystać z wyszukiwarki. Identyczny temat w dziale Kościół już jest. W związku z tym: - wątek zostaje zamknięty - a po kilku dniach całowicie usunięty - posty zostały przeniesione do tematu już istniejącego wcześniej: viewtopic.php?p=129690#129690
|
Śr lut 08, 2006 14:23 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
|