|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Jacson
czasowo zablokowany
|
 Duchowni masoni ?
Nie wiem czy to będzie dobry dział na taki temat, dlatego proszę moderatora o ewentualne przesunięcie.
Jest taka sprawa...
Na pewnym forum [...] zwróciłem kapłanom uwagę na masona, a oni nie tylko nie zareagowali (mimo, że podałem nawet podstawy Prawa Kościelnego), ale jeszcze mnie publicznie skrytykowali, a tego masona jakby pochwalili...
na domiar złego kontakty tych duchownych też są nieciekawe bo np. jeden ksiądz w generacji gg ma kontakt z kimś kto wygląda też na jakiego masona....
Napisałem im, że złoże skarge do ich biskupa i przełożonych
tyle, że za bardzo nie wiem co robić (np. żeby napisać skargę to nie znam ich danych personalnych [...])
[...] - jo_tka
co robić, pomóżcie ?
oni nawet sobie drwią, z tego, że grozi im exkomunika (ci duchowni) ...
|
Śr wrz 03, 2008 23:19 |
|
|
|
 |
WIST
|
Nie martw się tutaj też wierzący krytykują innych wierzących za katolickie podejście...
A czy nie możesz zwrócić uwagi w kurii na tą sprawę, można przecież zbadać serwis, zobaczyć te treści i biskup może przywołac do porządku tych którzy mają pilnowąc porządku na tym serwisie?
|
Śr wrz 03, 2008 23:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Duchowni masoni ?
Jacson napisał(a): zwróciłem kapłanom uwagę na masona, a oni nie tylko nie zareagowali (mimo, że podałem nawet podstawy Prawa Kościelnego)
Jak powinien zareagować? Jakie podstawy? Jacson napisał(a): ma kontakt z kimś kto wygląda też na jakiego masona....
Jak wygląda mason?
Kościół nienawidzi masonów tylko dlatego, że są organizacją skrytą, której kościół nie mógł kontrolować a która zbierała ludzi raczej wykształconych - co wg. kleru powinno być zarezerwowane tylko dla Kościoła. Dlaczego katolicy tak łatwo dają sobie wpoić nienawiść do masonów?
|
Cz wrz 04, 2008 0:01 |
|
|
|
 |
Annnika
|
Fajny mason - jeden z naszych nieszkodliwych ateuszy z forum 
|
Cz wrz 04, 2008 0:12 |
|
 |
Rachel6
|
Teraz tutaj robi zamieszanie, co za numery.  Wyjdzie, że jesteśmy siedliskiem masonów... Niektórzy mają problemy ze sobą i próbują robić zamieszanie, bez podstawy.
Może lepiej podaj adres na owe forum aniżeli tworzyć własne, subiektywne spostrzeżenia.
|
Cz wrz 04, 2008 0:31 |
|
|
|
 |
Rachel6
|
Teraz tutaj robi zamieszanie, co za numery.  Wyjdzie, że jesteśmy siedliskiem masonów... Niektórzy mają problemy ze sobą i próbują robić zamieszanie.
Może lepiej podaj adres na owe forum aniżeli tworzyć własne, subiektywne spostrzeżenia.
Aby inni zobaczyli jak to rzeczywiście wygląda, i jak ty się zachowałeś aniżeli oczerniać 
|
Cz wrz 04, 2008 0:34 |
|
 |
WIST
|
Ano właśnie, sprawa staje się troche bardziej skomplikowana. Prosze zatem autora o więcej informacji w tej kwestii...
|
Cz wrz 04, 2008 0:35 |
|
 |
jo_tka
|
Prosiłabym, żeby w tym miejscu nie prowadzić dyskusji o tym, co się dzieje na innych forach. Jeśli ktoś ma zastrzeżenia do konkretnych osób, powinien się zgłosić do jego przełożonych, a nie omawiać sprawę publicznie, w dodatku podając dane identyfikujące.
WiST ma rację, zbyt mało mamy danych, by oceniać. W dodatku każdy z nas - choćby i dotarł na to forum, będzie znał jedynie wycinek sytuacji, a to ciągle zbyt mało.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Cz wrz 04, 2008 7:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|