Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 9:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 Ile procent dochodu oddałbyś dobrowolnie na Kosciół. 
Autor Wiadomość
Finansowanie kościoła jest uchwalone w konkordacie, a nie za sprawą komisji majątkowej.

Poza tym nie rozumiem dlaczego odniosłaś się do najmniej istotnej części mojego postu.

Nie tylko - reguluje to jeszcze Konstytucja RP i Ustawa o gwarancjach wolności sumienia i wyznania.
Zatem żale i pretensje musisz kierowac do wszystkich Kościołów i wyznań zarejstrowanych w Polsce, bo wszystkie są dofinansowywane z budzetu i wszyskie mają prawo i ubiegają się o zwrot zagrabionych dóbr - jeśli już ich nie odzyskały.

So lis 08, 2008 15:29
Nie tylko - reguluje to jeszcze Konstytucja RP i Ustawa o gwarancjach wolności sumienia i wyznania.

Po części tak, masz rację, ale nadal nijak ma się do tego komisja majątkowa.

Cytuj:
Zatem żale i pretensje musisz kierowac do wszystkich Kościołów i wyznań zarejstrowanych w Polsce, bo wszystkie są dofinansowywane z budzetu i wszyskie mają prawo i ubiegają się o zwrot zagrabionych dóbr - jeśli już ich nie odzyskały.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_państwa_dla_Kościołów_w_Polsce

Proszę przeczytaj na czym finansowanie to polega. Co do tych związków wyznaniowych, to jestem sceptyczny, wydaje mi się, że to dofinansowanie znikome, lub nawet całkowity jego brak, co nie zmienia faktu, że RÓWNIEŻ MI SIĘ TO NIE PODOBA.

So lis 08, 2008 16:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7