|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Temat tekstu oratoryjnego dot. religii-Przemówienie.
Autor |
Wiadomość |
m+
|
 Temat tekstu oratoryjnego dot. religii-Przemówienie.
Czy macie może pomysły na tekst oratoryjny (czyli przemówienie) dotyczący naszej religii? (Boga, Kościoła).
Jeżeli macie pomysł, to ew. mogą być też tematy niezwiązane z Kościołem
Proszę o wasze propozycje.
|
Śr lis 11, 2009 15:54 |
|
|
|
 |
kastor
|
a tak konkretniej?? 
_________________ O Tobie mówi serce moje;
szukaj Jego oblicza...
|
Śr lis 11, 2009 23:24 |
|
 |
WIST
|
Ludzie sądzą że jak forum religijne to my tu jasnowidze
A do czego to przemówienie? Czy chodzi o określoną tematykę, czy jest ona nieistotna, bo z tego co napisałeś nie wynika to jasno? Wobec kogo chcesz realizować to przemówienie?
To jakby pytać czy mamy pomysł na przemówienie o historii świata, no naprawdę nie sięgamy tak daleko w czyjeś umysły aby zrozumieć intencje i potrzeby.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lis 12, 2009 1:10 |
|
|
|
 |
m+
|
Przepraszam, za nieścisłość  To jest przemówienie ogólne. Może być na dowolny temat. Ja postanowiłem, że będzie on dotyczyć religii. Mam na myśli takie dwa tematy, ale mam nadzieje, że i Wy podsuniecie jakieś pomysły.
Zapomniałem dodać, że NIE mogą dotyczyć aborcji, homoseksualizmu.
|
Cz lis 12, 2009 8:24 |
|
 |
WIST
|
Nio OK
Mówić można o wszystkim i generalnie faktycznie trudno coś wybrać. Można powiedzieć coś o religijności społeczeństwa, oraz z czego wynika taki a nie inny wskaźnik (ambitne bo wymaga przygotowań poparcia się źródłami), można przedstawić swój stosunek do wiary (ambitne bo wymaga i posiadania takowego i własnych przemyśleń), można mówić o stosunku Kościoła do innych religii (ambitne bo wymaga przygotować i oparcia się na tekstach) itd.
Można też mówić o Buddyzmie, przedstawić jego założenia, współczesny podział, oraz przedstawić problem: religia, czy filozofia?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz lis 12, 2009 11:32 |
|
|
|
 |
m+
|
dzięki za odpowiedzi
a co powiecie na przemówienie dot. tego, że prawie całe społeczeństwo deklaruje się jako wierzący, a tak naprawdę to jest nas garstka. Mimo tego ci zdeklarowani 'wyśmiewają' tych wierzących, praktykujących. Pomóżcie, proszę, bo mam mętlik w głowie od tych tematów :]
Próbowałem o 'religii, a filozofii' ale ciężko znaleźć argumenty :/
|
So lis 14, 2009 10:22 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|