Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 11:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Amnesty International 
Autor Wiadomość

Post Amnesty International
Witam, chciałbym poruszyć następujący temat. Wszedłem na stronę Amnesty International, a tam mnóstwo akcji. Brakuje natomiast akcji broniących chrześcijan ich prawa do publicznego wyznawania wiary, budowania kościołów, noszenia symboli religijnych czy prawa do publicznego manifestowania poglądów dotyczących małżeństwa dotyczącego związku jednego mężczyzny i jednej kobiety. To wynika przecież z prawa do wolności religijnej, wolności sumienia i wolności słowa. Sam już poruszyłem ten temat, ale jedna osoba to za mało. Może ktoś z Was napisze na facebooku do Amnesty i zapyta czy bronią oni wolności słowa i przekonań religijnych? Sam się zapisuję do tej organizacji i tych praw spróbuję bronić, ale dotychczas jeszcze nie uzyskałem odpowiedzi. Pozdrawiam.

Śr sie 03, 2011 21:28

Post Re: Amnesty International
Śmiem wątpić. Żadna zachodnia, komercyjna organizacja nie będzie broniła praw do wolności religijnej. No, może ewentualnie muzułmanów albo żydów, to może jeszcze by się zdecydowali... ale na pewno nie chrześcijan, toż to niepoprawne politycznie. I nieopłacalne.

Śr sie 03, 2011 22:32

Post Re: Amnesty International
Kilka lat temu doszło do spięcia miedzy AI a Stolicą Apostolską. Papieska Komisja Iustitia et Pax ostro skrytykowała organizację za popieranie zabijania dzieci w łonach matek i wezwała katolików do zaprzestania wspierania tej organizacji.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20070614&typ=sw&id=sw03.txt

Śr sie 03, 2011 23:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3 ]